Hur man delar från OneDrive med hjälp av tillfälliga länkar, på Windows, Android eller en webbläsare

maj 2017(maj 2017) Microsoft introducerade tyst möjligheten att dela filer och mappar med andra med hjälp av tillfälliga länkar som löper ut efter ett visst antal dagar. Den här funktionen har erbjudits av andra molnlagringslösningar under lång tid, och det är bra det Microsoft kopierade det. Om du har ett abonnemang på Office 365 för (Kontor 365) hemma(Hem) eller Kontor 365 personlig(Personlig prenumeration), så här skapar du tillfälliga OneDrive-delningslänkar:

NOTERA.(OBS:) Denna guide täcker Windows PC(Windows-datorer) , Enheter Android och vilka som helst dator eller pryl(dator eller pryl) med modern webbläsare(webbläsare) som kör webben OneDrive webbplats(OneDrive-webbplatsen).

Hur man delar länkar som löper ut OneDrive från Windows(OneDrive)

Om du använder Windows 10 Windows 8.1 eller Windows 7 och du har installerat OneDrive skrivbordsapp(OneDrive-skrivbord) , kan du dela direkt från dirigent(Filutforskaren) (i Windows 10 eller Windows 8.1) eller Windows utforskaren(Windows Utforskaren) (i Windows 7).

Först öppet Fil/Windows Utforskaren och gå sedan till OneDrive-mappen(OneDrive-mappen) . Hitta den/de fil(er) eller mapp(ar) du vill ha dela och högerklicka på dem(dela och högerklicka) . Välj från snabbmenyn “Avancerade OneDrive delningsalternativ.”(“Fler OneDrive delningsalternativ.”)

Standardwebbläsaren öppnas direkt på webben OneDrive webbplats(OneDrive-webbplatsen). Om du redan är inloggad ser du ett fönster med delningsalternativ. Om det inte är det måste du logga in OneDrive använder din Microsoft konto,(Microsoft-konto) innan du ser det här fönstret. Klick(Klicka) på pilen bredvid texten “Alla med den här länken kan se det här objektet”(“Alla med den här länken kan se det här objektet”) för att se alla delningsalternativ.

OneDrive, temporärt, utgångsdatum, länkar

Specificera(Ange) om du vill tillåta redigering och markera sedan rutan “Ange utgångsdatum”. (“Ange utgångsdatum.”) Stiga på(Ange) hur många dagar du vill att handelslänken ska vara giltig och du kommer att se vilket datum den kommer att upphöra. Om du är nöjd med dina inställningar, klicka eller tryck på ” Kopiera(Kopiera) » .

OneDrive, temporärt, utgångsdatum, länkar

Denna utgående länk kan kopieras till vilken plats du vill och kan endast användas av de personer som tagit emot den fram till det datum du anger.

Hur man delar länkar som löper ut OneDrive med (OneDrive)Android

Om du har den senaste versionen av OneDrive-appen för Android installerad, öppna den. Du måste ange din Microsoft konto,(Microsoft-konto) för att få det att fungera.

Navigera sedan till den eller de filer eller mappar du vill dela. Välj vad du vill dela genom att trycka och hålla ned det första objektet. Valrutor visas och du kan använda dem för att välja andra objekt som du vill dela. När du är klar med att markera allt klickar du på ” Dela med sig(Dela) » överst. Du kan se det markerat i skärmdumpen nedan.

OneDrive, temporärt, utgångsdatum, länkar

Delningsalternativ kommer att visas. Välj om du vill ställa in behörigheter för att redigera eller visa och klicka sedan “Ange utgångsdatum”.(“Ange utgångsdatum.”)

OneDrive, temporärt, utgångsdatum, länkar

Du kommer att se ett fönster där du kan välja ett utgångsdatum för handelslänken. Ställ in önskat datum och tryck OK .

OneDrive, temporärt, utgångsdatum, länkar

Du ser nu en sammanfattning av dina inställningar och kan klicka på ” Kopiera länk(Kopiera länk)” för att kopiera den till urklipp och sedan klistra in den i ett annat program, till exempel ett e-postprogram eller ett meddelandeprogram för Android .

OneDrive, temporärt, utgångsdatum, länkar

En utgående länk kan användas av mottagare fram till det datum du ställt in som dagen för dess utgång(utgångsdatum) .

Hur man delar länkar som löper ut OneDrive från (OneDrive)webbläsare(webbläsare)

Om du föredrar att använda webbläsare(webbläsare) eller du inte har till hands OneDrive-appar(OneDrive-appen) med din Microsoft konto(Microsoft-konto), logga in på OneDrive-webbplatsen (OneDrive-webbplatsen) i valfri webbläsare. Navigera sedan till den eller de filer eller mappar du vill dela. Välj vad du vill dela genom att klicka välj ikon(markeringsikon) i det övre högra hörnet. Klicka eller tryck sedan på ” Dela » ovan.(Dela med sig)

OneDrive, temporärt, utgångsdatum, länkar

Ett fönster kommer upp med alternativ för hur du vill dela. Ange om du vill tillåta redigering och markera sedan rutan “Ange utgångsdatum”. (“Ange utgångsdatum.”) Stiga på(Ange) hur många dagar du vill att handelslänken ska vara giltig och du kommer att se det exakta datumet då den kommer att upphöra. Om du är nöjd med dina inställningar, klicka eller tryck på ” Kopiera(Kopiera) » .

OneDrive, temporärt, utgångsdatum, länkar

Länk att dela med dina installerade utgångsdatum(utgångsdatum) är nu kopierad till urklipp och du kan klistra in den var som helst: i ett e-postmeddelande, meddelande, presentation och så vidare.

Använder du utgående länkar i OneDrive ?

Nu när du vet hur du delar OneDrive använd tillfälliga länkar som löper ut efter en viss tid, låt oss veta hur ofta du använder den här funktionen och hur du gillar implementeringen Microsoft . Fungerar det bra för dig? Är det något som Microsoft borde förbättras? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

I maj 2017 introducerade Microsoft i tysthet möjligheten att dela filer och mappar med andra, med hjälp av tillfälliga länkar som löper ut efter ett visst antal dagar. Den här funktionen erbjöds av andra molnlagringslösningar under lång tid, och det är bra att Microsoft har kopierat det. Om du har en Office 365 Home- eller en Office 365 Personal-prenumeration, så här genererar du tillfälliga delningslänkar i OneDrive:

NOTERA: Den här guiden täcker Windows-datorer, Android-enheter och vilken dator eller pryl som helst med en modern webbläsare där OneDrive-webbplatsen fungerar.

Hur man delar OneDrive-länkar som löper ut från Windows

Om du använder Windows 10, Windows 8.1 eller Windows 7 och du har installerat OneDrive-skrivbordsappen kan du dela direkt från Utforskaren (i Windows 10 eller Windows 8.1) eller Windows utforskaren (i Windows 7).

Öppna först Fil/Windows Utforskaren och gå sedan till OneDrive-mappen. Hitta filen/filerna eller mappar du vill dela och högerklicka på den eller dem. Välj i den sammanhangsberoende menyn “Fler OneDrive delningsalternativ.”

OneDrive, temporärt, utgående, länkar

Din standardwebbläsare öppnas, direkt till OneDrive-webbplatsen. Om du redan är inloggad kommer du att se ett fönster med delningsalternativ. Om du inte är det måste du logga in på OneDrive med ditt Microsoft-konto innan du ser det här fönstret. Klicka på pilen nära texten “Alla med den här länken kan se det här objektet” för att se alla delningsalternativ.

OneDrive, temporärt, utgående, länkar

Ställ in om du vill tillåta redigering och markera sedan rutan som säger “Ange utgångsdatum.” Ange hur många dagar du vill att delningslänken ska vara giltig, så kan du se datumet när den upphör. När du är nöjd med dina inställningar, klicka eller tryck på Kopiera knapp.

OneDrive, temporärt, utgående, länkar

Denna utgående länk kan kopieras till var du vill och kan endast användas av personerna som tar emot den fram till det datum som du har angett.

Hur man delar OneDrive-länkar som löper ut från Android

Om du har den senaste OneDrive-appen för Android öppnar du appen. Du måste vara inloggad med ditt Microsoft-konto för att det ska fungera.

Navigera sedan till filen/filerna eller mappar som du vill dela. Välj vad du vill dela genom att trycka och hålla på det första objektet. Urvalsrutor visas och du kan använda dem för att välja andra objekt som du vill dela. När du är klar med att välja allt trycker du på dela med sig knappen på toppen. Du kan se det markerat i skärmdumpen nedan.

OneDrive, temporärt, utgående, länkar

Delningsalternativ visas. Välj om du vill ställa in redigerings- eller visningsbehörigheter och tryck sedan på “Ange utgångsdatum.”

OneDrive, temporärt, utgående, länkar

Du visas ett fönster där du kan välja datum då delningslänken upphör. Ställ in det datum du vill ha och tryck på OK.

OneDrive, temporärt, utgående, länkar

Nu ser du en sammanfattning av dina inställningar och du kan trycka på kopiera länkför att kopiera den till urklipp och sedan klistra in den i en annan app, som din e-postapp eller en meddelandeapp för Android.

OneDrive, temporärt, utgående, länkar

Den utgående länken kan användas av personerna som tar emot den fram till det datum som du har angett som dess förfallodag.

Hur man delar OneDrive-länkar som löper ut från en webbläsare

Om du föredrar att använda en webbläsare eller om du inte har OneDrive-appen till hands kan du använda ditt Microsoft-konto och logga in på OneDrive-webbplatsen i valfri webbläsare. Navigera sedan till filen/filerna eller mappar som du vill dela. Välj vad du vill dela genom att klicka på dess valikon i det övre högra hörnet. Klicka eller tryck sedan på dela med sig knappen på toppen.

OneDrive, temporärt, utgående, länkar

Ett fönster visas med alternativ för hur du vill dela. Ställ in om du vill tillåta redigering och markera sedan rutan som säger “Ange utgångsdatum.” Ange hur många dagar du vill att delningslänken ska vara giltig, så ser du det exakta datumet när den kommer att upphöra. När du är nöjd med dina inställningar, klicka eller tryck på Kopiera knapp.

OneDrive, temporärt, utgående, länkar

Delningslänken med utgångsdatumet som du har angett kopieras nu till urklippet och du kan klistra in den var du vill: i ett e-postmeddelande, meddelande, presentation och så vidare.

Använder du länkar som löper ut på OneDrive?

Nu när du vet hur du delar från OneDrive med hjälp av tillfälliga länkar som löper ut efter en viss tid, låt oss veta om du använder den här funktionen ofta och hur du gillar Microsofts implementering. Fungerar det bra för dig? Finns det något som Microsoft borde förbättra? Låt oss veta i kommentarerna nedan.