Hur man delar filer över nätverk i Windows 10 utan hemgrupp

Windows 10 är ett operativsystem utformat för att göra det så enkelt som möjligt ansluta till andra datorer och enheter i nätverket . Precis som företaget vill tillåta oss att enkelt komma åt alla filer på vår smartphone genom applikationen ” Min telefon som snart börjar fungera, hon vill också att vi ska kunna komma åt alla filer som delas av andra användare som är anslutna till det lokala nätverket.

Därefter kommer vi att berätta hur du gör det mycket enkelt utan att använda hemgruppen.

Hur man enkelt delar filer mellan flera datorer i ett lokalt nätverk utan att använda HomeGroup

Aktivera upptäckts- och delningsalternativ i Windows 10

För att göra detta är det första du ska göra att se till att nätverksdetekteringsalternativet (inaktiverat som standard) samt möjligheten att dela filer och skrivare på det lokala nätverket. För att göra detta öppnar vi kontrollpanelen för vårt operativsystem och vi går till Avsnittet Nätverk och Internet > Nätverks- och delningscenter > Avancerade delningsinställningar .

I det här avsnittet måste vi främst se till att två alternativ är korrekt aktiverade. Den första kommer att vara “Network Discovery”, som gör att andra datorer kan hitta oss för att kunna ansluta till oss, och den andra är ” och skrivare Delning som, som namnet antyder, inte behöver någon förklaring.

Vi aktiverar dessa alternativ både i profilen “Privat” och i profil » Gäst eller offentlig för att undvika problem oavsett vilket nätverk vi ansluter till.

Hur man delar en fil, mapp eller resurs med andra nätverksanvändare i Windows 10

När vi har aktiverat de två föregående alternativen är det enda vi behöver göra att välja de filer eller mappar som vi vill dela med andra användare. För att göra detta går vi till motsvarande sökväg och högerklickar på filen eller mappen som vi ska dela. I den sammanhangsberoende menyn väljer vi alternativet ” Ge åtkomst till > specifika användare för att kunna välja med vem vi kan dela denna fil eller innehållet i mappen i fråga.

Vi kommer att presentera namnet på användaren som vi ska dela de valda resurserna med och lägga till det i programmet. Vi kan välja en specifik användare, skapa nya användare och till och med ge tillstånd till alla användare så att alla kan komma åt dessa delade resurser. Dessutom kan vi också välja vilken behörighetsnivå varje användare vi lägger till ska ha.

Nu ska denna delade resurs dyka upp när du söker efter datorer i det lokala nätverket, att kunna komma åt den utan problem från vilken annan dator som helst som är ansluten till samma nätverk.

Hur man delar filer och resurser med närliggande datorer med hjälp av Near Share

I utbyte mot Grupo Hogar implementerade Microsoft en ny funktion i Windows 10 som heter » Nära Share “, Var ” Delade upplevelser vilket gör att vi mycket enkelt kan dela filer och resurser med andra datorer nära oss, anslutna till samma nätverk, utan att behöva konfigurera eller ge behörigheter till någonting, mycket enklare än med stegen vi såg i föregående punkt.

För att göra detta är det första vi måste göra att se till att det här alternativet är aktiverat på alla datorer som vi vill dela filerna med. Därför kommer vi att öppna menyn inställningar och i sektion Systemet “, vi kommer att välja alternativet” Delade upplevelser » för att verifiera att både närhet och delningsalternativ från enhet till enhet är aktiverade.

När det här alternativet är aktiverat behöver vi bara högerklicka på filen som vi vill skicka till den andra datorn, välj alternativet “Att dela” och välj, när den visas, destinationsdatorn för att skicka .

Som vi kan se, även om Microsoft bestämde sig för att avsluta hemgruppen i sin nya Windows 10-uppdatering, lät den i själva verket inte användarna hänga, och vi har för närvarande flera sätt att göra det, vart och ett enklare, vilket kanske som företaget sa , gjorde de den medlemsgruppen föråldrad och värdelös.

Andra sätt att dela filer på nätverket

Förutom alternativen du lärde dig tidigare för enkelt dela filer i Windows 10, kan vi också använda konventionella alternativ, till exempel köpa en SYND är r Vidor vilket gör att vi kan centralisera all vår lagring där, att kunna ansluta från vilken dator som helst på den här servern och komma åt alla resurser utan att behöva konfigurera något i Windows.

Vi kan också välja lågkostnadsalternativet, dvs. anslut en USB-nyckel eller en extern hårddisk till vår router så att vi kan komma åt alla dessa filer utan problem från det, och dra nytta av det faktum att även de mest low-end routrar nuförtiden har en USB-port.

Brukar du dela filer med andra datorer på det lokala nätverket? Vilken metod gillar du mest?

Relaterade Artiklar

Back to top button