Hur man delar, exkluderar eller tar bort en mapp från OneDrive i Windows 11/10

Om du inte vill ha ” Skrivbord(Skrivbord) “”, ” Dokumenten(Dokument)” eller “Bilder” har synkroniserats med ditt konto OneDrive det finns ett enkelt sätt att ta bort länken, exkludera eller ta bort mapp från OneDrive(ta bort en mapp från OneDrive) . Det här inlägget guidar dig genom de nödvändiga stegen för att slutföra processen utan problem.

Ta bort länken(Ta bort länk), exkludera eller ta bort mapp från OneDrive

Om flera användare använder samma dator, finns det en möjlighet att någon kan ändra platsen för foton eller dokumentmappen till (spara plats för foton eller dokument)OneDrive i Windows . Du kan ångra ändringarna genom att följa stegen nedan.

 1. Klicka på OneDrive-ikonen i aktivitetsfältet.
 2. Välj “Hjälp och inställningar”.
 3. Rulla ned till Inställningar.
 4. Gå till fliken “Säkerhetskopiering”.
 5. Klicka på länken “Välj mappar”.
 6. Avmarkera “Skrivbord(Avmarkera Skrivbord) “”, ” Dokumenten(Dokument)” eller “Bilder(Bilder)”.

Endast valda mappar kommer att synkroniseras till OneDrive . Ny(Nya) och befintliga filer kommer att läggas till OneDrive kopieras och är tillgängliga på andra enheter även om du stänger systemet du använder för närvarande.

Om du har en ikon OneDrive fäst vid aktivitetsfältet(Aktivitetsfältet), klicka på ikonen och välj ” Hjälp & inställningar(Hjälp & inställningar).

Scrolla ner till parameter(Inställningar) “Inställningar” och välj den.

När dialogrutan visas Microsoft OneDrive, gå till Fliken (Microsoft OneDrive) (fliken OneDrive Backup)Säkerhetskopiering(Säkerhetskopiering) OneDrive » .

Välj mapplänk

Sedan i avsnittet Platsen synkroniseras(Platsen synkroniseras) “klicka på länken” Välj mappar.(Välj mappar)

Hantering av mappsäkerhetskopiering

När skärmen ” Mappsäkerhetskopiering, avmarkera mappen ” (Hantera mappsäkerhetskopiering)Skrivbord(Skrivbord) “”, ” Bilder(bilder)” eller ” Dokumenten(Dokument)” för att ta bort länken eller utesluta dem från OneDrive .

Hur man tar bort länken, exkluderar eller tar bort en mapp från OneDrive i Windows 11

OneDrive säkerhetskopierar automatiskt och sparar alla filer som skapats lokalt och sparats i mappar ” Skrivbord(Skrivbord) “”, ” Bilder(Bilder)” och “Dokument”. Nu kanske många uppskattar denna funktion, men för de flesta skulle det vara ett intrång i deras integritet.

Hur man tar bort länken, exkluderar eller tar bort en mapp från OneDrive

Tidigare en metod för att ta bort länken, exkludera eller ta bort en mapp från OneDrive var ganska svårt, men Windows 11 förenklade det. Proceduren är som följer:

 1. Högerklicka på ” Start(Starta)” och välj ” inställningar(Inställningar) ” .
 2. På menyn ” Inställningar » gå till fliken « (Inställningar)konton(Konton)” i listan till vänster.
 3. På den högra panelen klickar du på ” Windows backup(Windows Säkerhetskopiering) » .
 4. Du hittar ett alternativ OneDrive-mappsynkronisering(synkronisering av OneDrive-mapp) . Klick “Hantera synkroniseringsinställningar(Hantera synkroniseringsinställningar)” som motsvarar den.
 5. Du hittar möjligheten att hantera säkerhetskopior mapparna “Skrivbord”, “Bilder” och “Dokument”(Skrivbords-, Bilder- och Dokumentmappar) .

Och av någon anledning, om du inte kan inaktivera ” Bilder » genom inställningar (Bilder)OneDrive det är alltid möjligt att använda en hackmetod register. (Registret) Följ instruktionerna nedan.

Vad är en OneDrive-fotomapp?

Det här är platsen där du kan organisera dina foton och hitta dem. Den är utrustad med funktioner som fotosökning, taggar och album. Dessutom, för att göra saker enklare, OneDrive lägger till datumet i rullningslisten när du rullar upp och ner i bilderna.

Betala(Vänligen) notera att felaktiga ändringar till registerredigerare(Registerredigeraren) kan få allvarliga konsekvenser. Skapa en punkt innan du fortsätter systemåterställning.(Systemåterställning)

Hur man inaktiverar bilder från OneDrive-mappen med register(registret) ?

Tryck på Win+R för att öppna ” Kör”.(Springa)

Ange Regedit.exe(Skriv Regedit.exe) i den tomma rutan och klicka Stiga på .

När öppnar den registerredigerare(Registerredigeraren), navigera till följande sökväg:

HKEY_CURRENT_USER \SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\

Scrolla sedan ner lite och välj Användarskalmappar(Mapp för användarskalmappar) .

Hur man tar bort länken, exkluderar eller tar bort en mapp från OneDrive i Windows

På höger sida, dubbelklicka på posten ” Mina teckningar(Mina bilder)” och ändra dess värde till den plats du vill använda för: %USERPROFILE%Pictures.

Gör på samma sätt ändringar i en annan lämplig sökvägsadress. För att göra detta, dubbelklicka på raden som heter {0DDD015D-B06C-45D5-8C4C-F59713854639.

Om du inte hittar den, klicka ctrl+f för att öppna ” Hitta(Sök) “, kopiera och klistra in ovanstående rad och tryck på knappen” Inmatning(Stiga på) ” .

När den hittas, dubbelklicka på posten och ändra den till %USERPROFILE%Pictures.

Klicka på knappen OK(OK) när du är klar.

Slutligen, starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft.

Du måste göra samma sak för ” Dokumenten(Dokument)” eller ” Desktop” om det behövs.(Skrivbord)

Är OneDrive bra för att lagra foton?

Fastän OneDrive är egentligen inte designad för att lagra och redigera foton, den kan användas för att lagra foton och andra multimediafiler. Speciellt om du betalar för det är det värt ett försök!

Vad är fördelarna Windows för(Windows) säkerhetskopiera de 3 OneDrive-mapparna?

Fördelen är att även om du startar om din dator genom att välja alternativet att radera allt på systemet, så fort du loggar in igen, Skrivbord(Skrivbord) kommer att visas som det var innan återställningsprocessen.

Vilka är nackdelarna med att säkerhetskopiera dessa tre OneDrive-mappar i Windows?

Enkel(Enkelt) Svaret är integritet. När jag återställer mitt system och väljer alternativet att radera all data, tänker jag verkligen ta bort all data. Om jag var tvungen att spara en del av detta skulle jag välja alternativet att göra det. En annan sak är att alla dina personliga foton, dokument och appar lagras i molnet mestadels utan din vetskap. Den förblir alltid i molnet om du inte tar bort den.

Om du inte vill att mappen Desktor, Documents eller Pictures ska synkroniseras med ditt OneDrive-konto, finns det ett enkelt sätt att ta bort länken, exkludera eller ta bort en mapp från OneDrive. Det här inlägget leder dig genom de nödvändiga stegen för att slutföra processen på ett problemfritt sätt.

Ta bort länken, exkludera eller ta bort en mapp från OneDrive

Om det finns flera användare som använder samma dator är chansen stor att någon ändrar lagringsplatsen för mappen Foton eller Dokument till OneDrive i Windows. Du kan ångra ändringarna genom att följa stegen nedan.

 1. Klicka på OneDrive-ikonen i Aktivitetsfältet.
 2. Välj Hjälp och inställningar.
 3. Rulla ned till Inställningar.
 4. Växla till fliken Säkerhetskopiering.
 5. Klicka på länken Välj mappar.
 6. Avmarkera mappen Skrivbord, Dokument eller Bilder.

Endast de valda mapparna kommer att synkroniseras i OneDrive, nya och befintliga filer kommer att läggas till OneDrive, säkerhetskopieras och tillgängliga på andra enheter även om du stänger systemet som för närvarande används.

Om du har OneDrive-ikonen fäst i Aktivitetsfältet, klicka på ikonen och välj alternativ.

OneDrive-inställningar

Rulla ned till alternativet och välj det.

När Microsoft OneDrive-dialogrutan visas byter du till OneDrive-fliken.

Välj Mapplänk

Klicka sedan på länken under avsnittet.

Hantera mappsäkerhetskopiering

När skärmen visas, avmarkera mappen , eller för att ta bort länken eller exkludera dem från OneDrive.

Hur man tar bort länken, exkluderar eller tar bort en mapp från OneDrive i Windows 11

OneDrive säkerhetskopierar/lagrar automatiskt alla filer som skapas lokalt och sparas i mapparna Skrivbord, Bilder och Dokument. Nu kanske många uppskattar denna funktion, men för de flesta skulle detta vara ett intrång i deras integritet.

Hur man tar bort länken, exkluderar eller tar bort en mapp från OneDrive

Tidigare var metoden att ta bort länken, exkludera eller ta bort en mapp från OneDrive ganska komplex, men Windows 11 har gjort det enkelt. Proceduren är som följer:

 1. Högerklicka på Start knappen och välj inställningar.
 2. I den inställningar menyn, gå till konton fliken i listan till vänster.
 3. Klicka på i den högra rutan Windows säkerhetskopiering.
 4. Du hittar ett alternativ för OneDrive-mappsynkronisering. Klicka på Hantera synkroniseringsinställningar motsvarande den.
 5. Du hittar alternativet att hantera säkerhetskopiering för Mapparna Skrivbord, Bilder och Dokument.

Och av någon anledning, om du inte kan ta bort länken till mappen Bilder via OneDrive-inställningar, finns det alltid ett alternativ att använda registerhackmetoden. Följ instruktionerna nedan.

Vad är OneDrive Photos-mappen?

Det är en plats där du kan organisera dina foton och hitta dem. Den är utrustad med funktioner som fotosökning, taggar och album. Dessutom, för att göra uppgiften enklare, lägger OneDrive till datumet över rullningslisten när du rullar upp och ner i dina foton.

Observera att felaktiga ändringar i Registereditorn kan få allvarliga konsekvenser. Skapa en systemåterställningspunkt innan du fortsätter.

Hur tar jag bort länken Bilder från OneDrive-mappen med hjälp av Registry?

Tryck på Win+R i kombination för att öppna dialogrutan Kör.

Skriv Regedit.exe i det tomma fältet i rutan och tryck på Enter.

När Registereditorn öppnas, navigera till följande sökvägsadress –

HKEY_CURRENT_USER \SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\

Scrolla sedan ner lite och välj .

Hur man tar bort länken, exkluderar eller tar bort en mapp från OneDrive i Windows

På dess högra sida, dubbelklicka på posten och ändra dess värdedata till den plats du vill använda till: %USERPROFILE%\Pictures.

Gör på samma sätt ändringar i andra lämpliga sökvägsadresser. För detta dubbelklickar du på strängen som heter {0DDD015D-B06C-45D5-8C4C-F59713854639.

Om du inte kan hitta den, tryck på Ctrl+F i kombination för att öppna rutan, kopiera-klistra in strängen ovan och tryck på Enter-tangenten.

När den hittas, dubbelklicka på posten och ändra den till %USERPROFILE%\Pictures.

Tryck på knappen när du är klar.

Slutligen, starta om din dator för att låta ändringarna träda i kraft.

Du måste göra det på samma sätt för dokumenten eller skrivbordsmappen, om det behövs.

Är OneDrive bra för fotolagring?

Även om OneDrive egentligen inte är designad som ett fotolagrings- och redigeringsverktyg, kan den användas för att lagra foton och andra mediefiler. Speciellt om du betalar för det är det värt ett försök!

Vilka är fördelarna med att Windows säkerhetskopierar dessa 3 OneDrive-mappar?

Fördelen med det är att även om du återställer din dator medan du väljer alternativet att ta bort allt på systemet, så fort du loggar in på systemet på nytt, visas skrivbordet som det var innan återställningsprocessen.

Vilka är nackdelarna med att Windows säkerhetskopierar dessa 3 OneDrive-mappar?

Enkelt svar – integritet. När jag återställer mitt system och väljer alternativet att radera all data, tänker jag faktiskt radera all data. Om jag var tvungen att behålla en del av det, skulle jag välja alternativet att göra det. En annan sak är att alla dina privata bilder, dokument och appar lagras i molnet mestadels utan din vetskap. Den förblir alltid på molnet om du inte tar bort densamma.

Relaterade Artiklar

Back to top button