Hur man delar en fil eller mapp i OneDrive

OneDrive är ett ganska imponerande verktyg för att lagra dina filer i molnet. Men visste du att det är relativt enkelt att dela filer och mappar? Svaret på denna fråga är ja. Från vår långa erfarenhet av Microsoft One Drive vi kan med tillförsikt säga att det inte tar mycket tid att dela filer och mappar.

Hur man delar en fil eller mapp i OneDrive

I den här artikeln visar vi dig det bästa sättet att dela mappar i OneDrive . Vi kommer att göra detta på webbplatsen snarare än appen, eftersom det är lättare att använda, åtminstone från vår synvinkel.

Nu bör vi notera att det finns två sätt att dela mappar med vänner och familj i OneDrive . Ett sätt är att kopiera länken och det andra är att skicka ett mejl till de som betyder något.

  1. Starta OneDrive-webbplatsen
  2. Välj den mapp du vill dela
  3. Klicka på “Dela”
  4. Ställ in länkalternativ
  5. Ange ditt namn eller din e-postadress

Låt oss diskutera detta mer i detalj.

1]Starta OneDrive-webbplatsen.

Så det första steget för att dela mappar är att besöka OneDrive-webbplatsen och se till att logga in med dina kontouppgifter. Microsoft.

Läsa(Läs). Hur man lägger till, laddar upp, lagrar, skapar, använder filer i OneDrive.

2] Välj(Välj) den mapp du vill dela

OneDrive efter att ha loggat in med dina referenser, hitta mappen du vill dela och klicka på den lilla cirkeln i det övre hörnet. Du kan också välja flera delade mappar, men kom ihåg att det inte går att välja flera delade mappar för skol- eller jobbkonton.

Läsa(Läs). Hur man ställer in mappskydd för OneDrive-konto.

3]Klicka på Dela.

Efter att ha valt cirkelikonen vill du nu titta längst upp där du ska se en knapp ” Dela med sig”. (Dela) Gå vidare och klicka på den just nu. Detta bör automatiskt visa en rullgardinsmeny med flera alternativ att välja mellan.

Läsa(Läs). Hur man krypterar och säkrar OneDrive-filer.

4]Justera länkalternativ

falla ner(Via) meny bör du se ett avsnitt som säger att alla med länken kan redigera. Klick(Klicka) på den eftersom vi ska definiera hur den delade länken ska fungera.

Från menyn kan du tillåta användare att redigera innehållet i en mapp genom att välja ” Tillåt redigering”(Tillåt redigering) . Det är också möjligt att ställa in utgångsdatum för länken, lösenordet för åtkomst till mappen och möjligheten att välja specifika personer.

Gör dina val och klicka sedan på ” Tillämpa”.(Tillämpa)

Läsa(Läs). Tips för att säkra OneDrive-kontot.

5]Ange namn eller e-postadress

Vi har kommit till den punkt där det är dags att dela din mapp. För att göra detta, lägg till tredje partens e-postadress eller namn i rutan och klicka slutligen på ” Skicka(Skicka) » .

Dessutom kan du välja ” Kopiera länk(Kopiera länk) » för att skapa en länk för delning. När det är klart visas ett nytt avsnitt med en länk som du kan dela. Kopiera den och dela den sedan manuellt med familj eller vänner. Du kan till och med publicera den på din webbplats.

Läs nu(Läs nu) : OneDrive tips och tricks .

OneDrive är ett ganska imponerande verktyg för att lagra dina filer i molnet. Men visste du att det är möjligt att dela dina filer och mappar relativt enkelt? Svaret på den frågan är ja. Från vår långa erfarenhet av Microsoft OneDrive kan vi med säkerhet säga att det inte krävs mycket för att dela filer och mappar.

Hur man delar en fil eller mapp i OneDrive

I den här artikeln kommer vi att förklara det bästa sättet att dela mappar i OneDrive. Vi kommer att göra detta från webbplatsen snarare än appen eftersom det är lättare att använda, åtminstone ur vår synvinkel, åtminstone.

Nu bör vi påpeka att det finns två sätt att dela mappar med vänner och familjer i OneDrive. Det ena sättet är att kopiera en länk och det andra är att skicka ett mejl till de som är viktiga.

  1. Starta OneDrive-webbplatsen
  2. Välj den mapp du vill dela
  3. Klicka på Dela
  4. Anpassa länkalternativen
  5. Ange ett namn eller en e-postadress

Låt oss diskutera detta mer i detalj.

1]Starta OneDrive-webbplatsen

OK, så det första steget för att dela mappar är att besöka OneDrive-webbplatsen och se till att logga in med dina Microsoft-kontouppgifter.

läsa: Hur man lägger till, laddar upp, lagrar, skapar, använder filer i OneDrive.

2]Välj den mapp du vill dela

Hur man delar en fil eller mapp i OneDrive

Inifrån OneDrive, efter att du har loggat in med dina referenser, leta reda på mappen du vill dela och klicka sedan på den lilla cirkeln i det övre hörnet. Det är också möjligt att välja flera mappar att dela, men kom ihåg att att välja flera mappar att dela inte är en funktion som är tillgänglig i skol- och arbetskonton.

läsa: Så här ställer du in mappskydd för OneDrive-konto.

3]Klicka på Dela

Efter att ha valt cirkelikonen vill du nu titta på toppen, där du ska se knappen Dela. Gå vidare och klicka på den direkt. Om du gör det bör en rullgardinsmeny automatiskt visas med några alternativ att välja mellan.

läsa: Hur man krypterar och säkrar OneDrive-filer.

4]Anpassa länkalternativen

Via rullgardinsmenyn bör du se ett avsnitt som säger Alla med länken kan redigera. Klicka på det eftersom vi ska bestämma hur den delbara länken ska fungera.

Från menyn kan du välja att hålla fast vid att låta folk redigera innehållet i mappen genom att välja Tillåt redigering. Alternativet finns också att ställa in ett utgångsdatum för länken, ett lösenord för att få tillgång till mappen och möjligheten att välja specifika personer.

Gör dina val och tryck sedan på knappen Använd.

läsa: Tips för att säkra OneDrive-kontot.

5]Ange ett namn eller en e-postadress

Vi har nu nått den punkt då det är dags att dela din mapp. För att få det gjort, fortsätt och lägg till e-postadressen eller namnet på tredje part i rutan och klicka slutligen på Skicka.

Alternativt kan du välja att välja Kopiera länk för att skapa en delbar länk. När det är gjort kommer en ny sektion att visas med länken som du kan dela. Kopiera det och dela det sedan manuellt med familjer eller vänner. Du kan till och med lägga upp det på din webbplats.

Läs nu: OneDrive tips och tricks.

Relaterade Artiklar

Back to top button