Hur man delar Apple Music-spellista från Mac eller telefon

Till Apple Music(Apple Music) har några praktiska inbyggda funktioner som låter dig dela din favoritmusik eller spellistor med andra användare eller enheter.

Genom att dela dina spellistor eller låtar hjälper du dina vänner och familj att upptäcka nya låtar och njuta av musik på olika enheter.

I den här guiden kommer vi att visa dig hur du delar en spellista. Apple Music med (Apple Music)Mac , Android och iPhone. På så sätt kan du få kontakt med andra användare så att de kan se vad du lyssnar på.

Hur man delar en Apple Music-spellista(Hur man delar en Apple Music-spellista)

Om du precis har skapat en ny spellista (skapat en ny spellista) eller konverterat en Spotify-spellista till en Apple Music-spellista (konverterat en Spotify-spellista till en Apple Music-spellista) och vill dela den med andra enheter eller användare, Apple Music ger dig ett enkelt sätt att göra detta.

Notera(Notera) . Äpple musik inte tillgänglig för användare Windows .

Vallmo(Mac)

Dela musiken du lyssnar på(Dela musik du lyssnar på)

Du kan dela spellistan Apple Music direkt från appen Mac och låt andra njuta av det du lyssnar på.

 1. Kör programmet ” musik(Musik på Mac och välj ” Lyssna nu”(Lyssna nu) i den vänstra sidofältet.

 1. Välj Mitt konto(Mitt konto) uppe till höger i programfönstret.

 1. Om det är första gången du gör detta, kommer ett popup-fönster att visas på skärmen. Musik+vänner Klicka på knappen Att börja “.(Komma igång)

 1. Därefter kommer du att se ett popup-fönster ” Hjälp andra att hitta dig”(Hjälp andra att hitta dig) , där ditt namn och användarnamn redan är ifyllda i lämpliga fält. Klicka på den grå knappen Fortsätt att söka efter kontakter(Fortsätt till Hitta kontakter) ” för att lägga till vänner.

 1. Välj vänner i popup-fönstret ” Hitta och prenumerera(Hitta och följ vänner) på vänner” och klicka sedan på ” Ytterligare(Nästa) ” .

 1. I popup-fönstret Välj vem som kan följa dig(Välj vem som kan följa dig)” välj ett av alternativen: “Alla”, ” människor(Personer) som du godkänner”, ” tillåta(Tillåt) sök efter Apple ID ” eller ”Kontakter in Apple Music » .

 1. Välj Ytterligare(Nästa) .

 1. I popup-fönstret Visa dina spellistor(Visa upp dina spellistor) » välj « Ytterligare(Nästa) ” .

 1. Välj vilken typ av uppdateringar du vill få: ” Vänners aktivitet »(vänaktivitet) eller ” Artister och program(Artister och program)” eller båda och klicka sedan på ” Redo(Gjort)” .

 1. Välj sedan knappen Mitt konto .(Mitt konto)

 1. Välj Förändra(Redigera) .

 1. Välj nästa Ytterligare sekretessinställningar(Ytterligare sekretessinställningar).

 1. Välj Lyssnande(Lyssnar på) . Samtidigt kommer det du lyssnar på att visas i din profil.

Andra användare kan se de album och spellistor du lyssnar på på din profil. Dina följare kommer också att se din profilbild bredvid musiken du spelar.

Dela en Apple Music-spellista (Dela en Apple Music-spellista)

Du kan också dela spellistan Apple Music från appen (Apple Music)musik(Musik på Mac .

 1. Kör programmet ” musik(Musik)” och välj Spellista(spellista) du vill dela i det vänstra sidofältet.

 1. Välj Lägg upp i profilen och sök(Publicera på profil och i sökning) precis ovanför listan med låtar i spellistan.

 1. Spellistan kommer att vara synlig för andra användare. Du kan avmarkera ” Lägg upp i profilen och sök(Publicera på profil och i sökning)” för att sluta visa och dela spellistan.

android(Android)

Du kan också dela dina spellistor Apple Music med andra användare från din telefon eller surfplatta Android genom att följa några enkla steg.

 1. Starta programmet Apple Music på enheten Android och tryck på ” media bibliotek(Bibliotek) » .

 1. Rör spellistor(Spellistor) .

 1. Tryck sedan och håll ned Spellista(spellista) du vill dela och klicka sedan “Dela spellista”(Dela spellista) .

 1. Välj ” Kopiera länk”(Kopiera länk) eller ” Extra tillval(Fler alternativ) » för att dela din spellistlänk med andra användare via andra appar som t.ex Instagram , whatsapp och andra.

Du kan också öppna en spellista och sedan dela den med andra användare från din enhet Android .

 1. Tryck på ” Bibliotek”.(Bibliotek)

 1. Klicka sedan “Spellistor(Spellistor) » .

 1. Klicka på spellistan du vill dela för att öppna dess profil, klicka sedan på ” Mer(Mer) » (ellipsis) i det övre högra hörnet av skärmen.

 1. Klick “Dela spellista”(Dela spellista) och klicka sedan på ” Kopiera länk”(Kopiera länk) eller ” Extra alternativ”(Fler alternativ) för att dela med andra.

Notera(Notera) . Andra användare kan bara se och lyssna på spellistan om de också har ett konto Apple Music och prenumeration. Om de gör det kommer spellistan att inkluderas i deras bibliotek så att de kan se och lyssna på den när som helst.

iPhone/iPad

Dela spellista Apple Music på iPhone eller iPad är enkelt med några snabba steg.

 1. Öppna Apple Music på din iPhone eller iPad och tryck på ” Media bibliotek “.(Bibliotek)

 1. Rör spellistor(Spellistor) .

 1. Tryck sedan på spellistan du vill dela.

 1. Rör meny(Meny) (ikon med tre punkter) och tryck sedan på “Dela spellista”(Dela spellista) .

 1. Du kan till exempel välja vilken plattform du vill dela spellistan genom meddelanden(Meddelanden) , e-post, sociala nätverk, etc. Du kan också dela direkt med en ny kontakt eller via AirDrop med andra enheter Äpple närliggande.

 1. Eller klicka på ” Kopiera” för att kopiera (kopiera)URL -adress till spellistan och klistra in den där du vill dela din spellista.

Ställ in en audition(Gör en lyssnande fest)

Dela din spellista Apple Music är ett bra sätt att njuta av dina favoritlåtar med familj och vänner.

Du kan också använda Apple Music Family Sharing för att dela dina musikspellistor och vem som helst i din familjegrupp kan komma åt musiken på alla enheter.

Om du inte har Apple Music , lär dig hur du använder iCloud Family Sharing (använd iCloud Family Sharing) . Du kan också skapa en kollaborativ spellista på Spotify (samarbetsspellista på Spotify) och lyssna tillsammans.

Kolla in fler tips om hur du får ut det mesta av Apple Music och vår felsökningsguide om vad du ska göra när Apple Music inte fungerar. Musik fungerar inte).

Var det(Var) den här guiden till hjälp? Dela med oss ​​i kommentarerna.

Apple Music har några praktiska inbyggda funktioner som du kan använda för att dela din favoritmusik eller spellistor med andra användare eller enheter.

Att dela dina spellistor eller låtar innebär att du kan hjälpa dina vänner och nära och kära att upptäcka nya låtar och njuta av din musik från flera enheter.

I den här guiden visar vi dig hur du delar en Apple Music-spellista från en Mac, Android och iPhone. På så sätt kan du få kontakt med andra användare så att de kan se vad du lyssnar på.

Hur man delar en Apple Music-spellista

Om du precis skapat en ny spellista eller konverterat en Spotify-spellista till en Apple Music-spellista och vill dela den med andra enheter eller användare, erbjuder Apple Music ett enkelt sätt för dig att göra det.

notera: Apple Music är inte tillgängligt för Windows-användare.

Mac

Dela musik du lyssnar på

Du kan dela en Apple Music-spellista direkt från appen på din Mac och låta andra njuta av det du lyssnar på.

 1. Starta Musik-appen på din Mac och välj lyssna nu i den vänstra sidofältet.

 1. Välj Mitt konto på den övre högra sidan av appfönstret.

 1. Om det är första gången du gör detta, Musik+vänner popup-fönster visas på skärmen. Välj Komma igång knapp.

 1. Vad du kommer att se härnäst är Hjälp andra att hitta dig popup med ditt namn och användarnamn redan ifyllda i respektive fält. Välj den grå Fortsätt att hitta kontakter knappen för att lägga till personer du känner.

 1. Välj vänner i Hitta och följ vänner popup och välj sedan Nästa.

 1. I den Välj vem som kan följa dig popup och välj ett av alternativen: Alla, Personer du godkänner, Tillåt att hitta med Apple-ID eller Kontakter på Apple Music.

 1. Välj Nästa.

 1. I den Visa upp dina spellistor popup, välj Nästa.

 1. Välj vilken typ av uppdateringar du vill ta emot: Vänaktivitet eller Artister och program eller båda och välj sedan Gjort.

 1. Välj sedan Mitt konto knapp.

 1. Välj Redigera.

 1. Välj sedan Ytterligare sekretessinställningar.

 1. Välj lyssnar på. Om du gör detta visas vad du lyssnar på i din profil.

Andra användare kan se de album och spellistor du lyssnar på i din profil. Dina följare kommer också att se din profilbild visas på musiken du har spelat.

Dela en Apple Music-spellista

Du kan också dela en Apple Music-spellista från Musik-appen på din Mac.

 1. Starta Musik-appen och välj Spellista du vill dela i det vänstra sidofältet.

 1. Välj Publicera på profil och i sökning precis ovanför listan med låtar i spellistan.

 1. Spellistan kommer att vara synlig för andra användare. Du kan välja Publicera på profil och i sökning alternativet för att sluta visa och dela spellistan.

Android

Du kan också dela dina Apple Music-spellistor med andra användare från din Android-telefon eller surfplatta i några enkla steg.

 1. Starta Apple Music-appen på din Android-enhet och tryck på Bibliotek.

 1. Knacka Spellistor.

 1. Tryck sedan och håll ned Spellista du vill dela och tryck sedan på Dela spellista.

 1. Välj Kopiera länk eller fler alternativ för att dela länken till din spellista med andra användare via andra appar som Instagram, WhatsApp och mer.

Du kan också öppna spellistan och sedan dela den med andra användare från din Android-enhet.

 1. Tryck på Bibliotek flik.

 1. Tryck sedan på Spellistor.

 1. Tryck på spellistan du vill dela för att öppna dess profilvy och tryck sedan på Mer (ellipsis) i det övre högra hörnet av skärmen.

 1. Knacka Dela spellista och tryck sedan på Kopiera länk eller fler alternativ att dela med andra.

notera: Andra användare kan bara se och lyssna på en spellista om de också har ett Apple Music-konto och prenumeration. Om de gör det kommer spellistan att inkluderas i deras bibliotek så att de kan se och lyssna på den när som helst.

iPhone/iPad

Att dela en Apple Music-spellista på din iPhone eller iPad är lätt att göra med några snabba steg.

 1. Öppna Apple Music på din iPhone eller iPad och tryck på Bibliotek flik.

 1. Knacka Spellistor.

 1. Tryck sedan på spellistan du vill dela.

 1. Tryck på Meny (ikon med tre punkter) och tryck sedan på Dela spellista.

 1. Du kan välja vilken plattform du vill dela spellistan genom som meddelanden, e-post, sociala medier och mer. Du kan också dela direkt till en ny kontakt, eller via AirDrop med andra Apple-enheter i närheten.

 1. alternativ, tryck på Kopiera för att kopiera spellistans URL och klistra in den där du vill dela din spellista.

Gör en lyssningsfest

Att dela din Apple Music-spellista är ett bra sätt att njuta av dina favoritlåtar med familj och vänner.

Du kan också använda Apple Music Family Sharing för att dela dina musikspellistor och vem som helst i din familjegrupp kan komma åt musiken på alla enheter.

Om du inte har Apple Music, ta reda på hur du kan använda iCloud Family Sharing. Du kan också göra en samarbetsspellista på Spotify och lyssna på tillsammans.

Kolla in fler tips om hur du får ut det mesta av Apple Music och vår felsökningsguide om vad du ska göra när Apple Music inte fungerar.

Var den här guiden till hjälp? Dela med oss ​​i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button