Hur man byter ut Notepad med Notepad++ i Windows 10

Anteckningsbok(Anteckningar) är standardtextredigeraren på datorer med Windows . Varje .txt-fil är konfigurerad att öppnas direkt i anteckningsblock(Anteckningsblock). Det banade väg för textredigerare för länge sedan, och under denna period såg vi lovande konkurrenter. Anteckningsblock . En av dessa är Anteckningar++ . Det är en gratis och öppen källkod för textredigeringsprogram som ger samma funktioner som Anteckningsbok(Anteckningar) och sedan några andra. Användare kan skriva till Anteckningar++ på flera språk.

Notepad++ har flera inbyggda funktioner som inte finns i lätta applikationer som Notepad. Om du känner dig väldigt bekväm med Anteckningar++ och känner det Anteckningsblock inte längre uppfyller dina behov, den här artikeln är för dig. Idag visar vi dig hur du kan byta ut Anteckningsbok(Anteckningsblock) på Anteckningar++ för att redigera alla textfiler på din Windows-dator.

Det finns flera aspekter av textredigering och kurering som inte är tillgängliga i Anteckningsblock varav många är specialiserade Anteckningar++ . Användare saknar möjlighet att ändra stora textfiler i Anteckningsblock som lätt kan göras i Anteckningar++ . Det finns flera avancerade funktioner som att söka efter text i alla filer i en mapp, skapa bokmärken för filer, anpassningsbara snabbtangenter och ett mycket bättre verktyg för att hitta och ersätta. Förutom(Dessutom) appstorleken är bara 5MB (fortfarande större än Anteckningsbok(Anteckningar) som, när den laddas från Windows Store väger(Windows Store) endast cirka 2 MB).

Är Notepad och Notepad++ samma sak?

Med tanke på hur lika namnen på båda dessa appar är, blir användare ofta förvirrade mellan de två. Det är lättast att dra en gräns med det faktum Anteckningsblock är Microsofts inbyggda textredigeringsprogram, och Anteckningar++ – en tredjepartsapplikation, dvs den måste laddas ner separat. När det gäller möjligheter Anteckningsbok(Anteckningar) är oöverträffad Anteckningar++ . Medan den förra erbjuder de mest grundläggande, grundläggande funktionerna, kan du göra några avancerade uppgifter i Anteckningar++ som samtidig redigering, bokmärken, redigering på delad skärm och mer. Anteckningar++ används också som ID bredare än Anteckningsblock .

Hur byter man anteckningsblock?

Om du vill ersätta den körbara anteckningsblocket ( .exe ) ett av dess alternativ, du har också en procedur för det. Här är vad du behöver göra i det här fallet:

 • Ladda ner(Ladda ner) ersättning anteckningsblock(Anteckningsblock)
 • Do(Gör) kopior av Notepads körbara filer i C:Windows och C:WindowsSystem32
 • Bli ägare anteckningsblock(Anteckningar) genom appegenskaper och ta bort appen från platser.
 • Klistra in din ersättningskörbara fil på alla dessa platser och byt namn på den till “Notepad.exe”.

Hur man byter ut Anteckningsbok(Anteckningsblock) på Anteckningar++textredigerare(Textredigerare) som standard

1]Användning förhöjd kommandotolk(Förhöjd kommandotolk)

Metoden som används här är ganska enkel. Den självklara förutsättningen här är att ladda ner och installera Anteckningar++Efter det behöver du bara följa dessa steg:

 • Öppna kommandotolken(Kommandotolk) med förhöjda privilegier från menyn ” Start(Startmeny) » eller meny avancerad användare(Power User Menu) .
 • Kopiera och klistra in följande kommandorad i kommandorad(Kommandotolken) och tryck på Stiga på .
 • Kommandoraden nedan är för när du använder 32-bitars(32-bitars) version av Notepad++.
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\notepad.exe" /v "Debugger" /t REG_SZ /d "\"%ProgramFiles(x86)%\Notepad++\notepad++.exe\" -notepadStyleCmdline -z" /f
 • Om du har 64-bitars(64-bitars) version, använd följande kommandorad:
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\notepad.exe" /v "Debugger" /t REG_SZ /d "\"%ProgramFiles%\Notepad++\notepad++.exe\" -notepadStyleCmdline -z" /f
 • När det är klart kommer du att få meddelandet “Operation slutförd framgångsrikt” på din skärm, varefter du kan stänga cmd och starta om systemet för att ändringarna ska träda i kraft.

Du kan kontrollera ändringen registerredigerare(Registerredigeraren) . Ändringar kan också göras via registerredigerare(Registerredigeraren) genom att ändra motsvarande bitvärde. Om du vill ångra ovanstående ändringar, kör bara följande kommandorad:

reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\notepad.exe" /v "Debugger" /f

2]Ställa in textfiler att öppna med Anteckningar++

Det finns ett annat, ganska enkelt sätt att lösa detta problem, som kan fungera för dig. Om du bara ställer in dina textfiler att öppna med Anteckningar++ inte deras standardappar, Anteckningsblock . På det här sättet, Anteckningsbok(Anteckningar) är inte blockerad och dina textfiler öppnas också Anteckningar++ standard. Så här gör du bytet:

 • Skapa en exempeltextfil och placera den på Skrivbord(Skrivbord) så att den är lättillgänglig.
 • Högerklicka(Högerklicka) på programikonen och välj Egenskaper.
 • På fliken ” Allmän(Allmänt)” kommer du att se alternativet “Öppna med:”. Klick(Klicka) på redigeringsknappen bredvid den
 • Välj från programlistan Anteckningar++ och klicka på OK för att spara dina inställningar.
 • Om du inte hittar den här Anteckningar++ trycker du på Fler appar.

ersätt Notepad med Notepad++ som standardtextredigerare

För de flesta användare fungerar den här metoden bra och är enklare än den första, men om du vill att alla kommandon ska skickas till Anteckningsbok(Anteckningar) , omdirigerad till Anteckningar++ kan du också använda metoden kommandorad(kommandorad) .

3]Använd anteckningsblocksersättning

Gratis anteckningsblocksersättare(Freeware Notepad Replacer) gör det enkelt att byta ut anteckningsbok(Anteckningsblock)! Detta gör att du kan ersätta versionen Anteckningsblock för (Anteckningsblock)Windows som standard med vilket alternativ du än vill använda.

Vi hoppas att det här inlägget har löst alla dina tvivel om hur du kan ersätta Anteckningsbok(Anteckningsblock) på Anteckningar++ eller någon textredigerare för den delen.

Relaterad:(Relaterat:) Hur man ställer in Notepad++ som standardredigerare för .xml-filer.

Anteckningsblock är standardtextredigeraren som finns på Windows-datorer. Varje .txt-fil är konfigurerad att öppnas direkt i Anteckningar. Det har banat väg för textredigerare under ganska lång tid nu, under vilken period vi har sett några mycket lovande konkurrenter till Notepad. En av dessa är Anteckningar++. Det är en gratis textredigeringsprogramvara med öppen källkod som ger samma funktioner som Anteckningar och lite till. Användare kan skriva på Notepad++ på flera språk.

Notepad++ har flera funktioner integrerade i den som lätta applikationer som Notepad saknar. Om du är någon som har funnit att han/hon är väldigt bekväm med Notepad++ och känner att Notepad inte längre passar dina behov, är den här artikeln för dig. Idag kommer vi att visa dig hur du kan ersätta Notepad med Notepad++ för att redigera alla textfiler på din Windows-dator.

Det finns flera aspekter av textredigering och kurering som Notepad saknar, varav många är specialiserade av Notepad++. Användare saknar möjligheten att modifiera stora textfiler i Notepad, vilket är något man enkelt kan göra i Notepad++. Det finns flera avancerade funktioner som att hitta text i alla filer i en mapp, bokmärka filer, anpassningsbara snabbtangenter och ett mycket bättre sök- och ersättverktyg. Dessutom är appen bara 5MB stor (fortfarande större än Notepad som, om du laddar ner från Windows Store, bara är cirka 2MB).

Är Notepad och Notepad++ samma sak?

Med tanke på hur lika namnen på båda dessa applikationer är, blir användare ofta förvirrade mellan dem. Gränsen kan enklast dras med det faktum att Notepad är Microsofts inbyggda textredigeringsapplikation medan Notepad++ är en tredjepartsapp dvs du måste ladda ner den separat. När det gäller funktioner står Notepad ingenstans i jämförelse med Notepad++. Medan den förra erbjuder de mest grundläggande, vanliga funktionerna, kan du utföra flera avancerade uppgifter på Notepad++ som samtidig redigering, linjebokmärken, redigering på delad skärm och många fler. Notepad++ används också som en IDE mer allmänt än Notepad.

Hur byter jag anteckningsblock?

Om du vill ersätta Notepads körbara fil (.exe) med ett av dess alternativ, så har du en procedur för det också. Så här behöver du göra i så fall:

 • Ladda ner din ersättning för Notepad
 • Gör kopior av Notepads körbara filer i C:\Windows och C:\Windows\System32
 • Ta äganderätten till Notepad via appegenskaper och ta bort appen från platserna
 • Klistra in ersättningens körbara fil på alla dessa platser och byt namn på den till “Notepad.exe”

Hur man ersätter Notepad med Notepad++ som standardtextredigerare

1]Använda den förhöjda kommandotolken

Metoden på plats här är ganska enkel. Den självklara förutsättningen här är att du ska ha Notepad++ nedladdat och installerat på din PC. Efter det behöver du bara följa stegen nedan:

 • Öppna en förhöjd kommandotolk från Start-menyn eller Power User Menu.
 • Kopiera och klistra in följande kommandorad i kommandotolken och tryck på Enter.
 • Kommandoraden nedan är om du kör en 32-bitars version av Notepad++.
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\notepad.exe" /v "Debugger" /t REG_SZ /d "\"%ProgramFiles(x86)%\Notepad++\notepad++.exe\" -notepadStyleCmdline -z" /f
 • Om du har 64-bitars version, använd kommandoraden nedan:
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\notepad.exe" /v "Debugger" /t REG_SZ /d "\"%ProgramFiles%\Notepad++\notepad++.exe\" -notepadStyleCmdline -z" /f
 • När det är klart kommer du att få ett “Operation Successful”-meddelande på skärmen, varefter du kan stänga CMD och starta om ditt system för att låta ändringen träda i kraft.

Du kan verifiera ändringen från din registerredigerare. Ändringen kan också göras via Registereditorn, genom att ändra det relevanta bitvärdet. Om du vill ångra ovanstående ändringar, kör bara följande kommandorad:

reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\notepad.exe" /v "Debugger" /f

2]Ställa in textfiler för att öppna med Notepad++

Det finns ett annat, ett ganska enkelt sätt att kringgå det här problemet som kan fungera alldeles utmärkt för dig också. Om du bara konfigurerar dina textfiler så att de öppnas med Notepad++ och inte deras standardapp, Notepad. På så sätt blockeras inte Notepad och dina textfiler öppnas som standard i Notepad++ också. Så här gör du bytet:

 • Skapa en exempeltextfil och lägg den på skrivbordet så att den är lätt att komma åt
 • Högerklicka på appikonen och välj Egenskaper
 • Under fliken Allmänt ser du alternativet “Öppna med:”. Klicka på ändringsknappen bredvid
 • Från listan över appar väljer du Notepad++ och klickar på Ok för att spara inställningarna
 • Om du inte hittar Notepad++ här, klicka på Fler appar

ersätt Notepad med Notepad++ som standardtextredigerare

För de flesta användare fungerar den här metoden bra och är också enklare än den första, men om du vill att alla kommandon riktade till Notepad ska avledas mot Notepad++ kan du också använda kommandoradsmetoden.

3]Använd anteckningsblocksersättare

Freeware Notepad Replacer låter dig byta ut Notepad på det enkla sättet! Det låter dig ersätta standardversionen av Windows av Anteckningar med vilket alternativ du än vill använda.

Vi hoppas att det här inlägget har klargjort alla dina tvivel om hur du kan ersätta Notepad med Notepad++, eller någon textredigerare för den delen.

relaterad: Hur man ställer in Notepad++ som standardredigerare för .xml-filer.

Relaterade Artiklar

Back to top button