Hur man byter till ett lokalt Windows 10-konto från Microsoft ett

Om du redan har provat möjligheterna Microsoft och oimponerad, byter till ett lokalt konto Windows 10-konto (Windows 10)Microsoft är en enkel process. Även om ingången till Microsoft har fördelen av att synkronisera över enheter, vissa användare väljer lokal kontosäkerhet och sekretess istället Windows 10. Den här guiden visar hur du konverterar ditt konto Microsoft till en lokal fristående (inte Microsoft ), som sedan kan användas för att gå in Windows 10 :

NOTERA.(OBS:) Funktionerna som visas är tillgängliga i Windows 10 May 2020 Update eller senare. Om du använder en äldre version Windows 10 du kanske inte har tillgång till alla funktioner.

först(Först) -Första saker först: Om att byta till ett lokalt konto Windows 10

Du har förmodligen redan ett Microsoft-konto om du använder någon av de många tjänster företaget har att erbjuda. Som vi förklarade i vår guide om ämnet, dyker alternativet att skapa ett offline- eller lokalt konto inte ens upp varje gång under installationsprocessen. Windows 10 så du kanske är ovillig att registrera dig för ett konto Microsoft . Om du vill veta exakt vilken typ av användarkonto du använder för att ansluta till din PC kan du enkelt kontrollera om ditt Windows 10-konto är ett Microsoft-konto eller ett lokalt konto (kontrollera om ditt Windows 10-konto är ett Microsoft eller ett lokalt konto ett).

Innan du konverterar ditt konto Microsoft till ett lokalt konto (Microsoft)Windows 10 du bör noga överväga båda alternativen. De största nackdelarna är att du inte kommer att kunna synkronisera dina inställningar över flera enheter och att du inte kommer att kunna köpa appar från butiken Microsoft. Men även om det är lite mer komplicerat kan du fortfarande använda butiken utan ett Microsoft-konto för att få gratisappar. Vi har redan täckt alla för- och nackdelar i detalj, så om du fortfarande bestämmer dig, läs: Ska du använda ett lokalt konto eller ett Microsoft-konto i Windows 10? (Ska du använda ett lokalt eller ett Microsoft-konto i Windows 10?).

Även om du byter till ett lokalt konto Windows 10, dina referenser (Windows 10)Microsoft kommer fortfarande att vara tillgänglig på din enhet för att logga in på företagets tjänster, så i slutändan beror allt på personliga preferenser.

Hur man byter till ett lokalt konto Windows 10-konto (Windows 10)Microsoft

För att konvertera ditt konto Microsoft till lokalt måste du först öppna appen Inställningar. Du kan göra detta genom att klicka Win+I på tangentbordet. Sedan, från de tillgängliga alternativen, klicka eller tryck på ” Konton(Konto) » .

Du kommer att tas till ” Din information(Din information)” i inställningarna konton. (Konton) Överst kan du se kontouppgifterna Microsoft som du använder för att logga in Windows 10 . Välj “Logga in med ett lokalt konto (“Logga in med ett lokalt konto istället)» .

Logga in med ett lokalt konto istället för ett Microsoft-konto

NOTERA.(OBS:) Om du har inkluderat bitlocker kan du få en skärm som uppmanar dig att säkerhetskopiera din återställningsnyckel bitlocker. Du kan sluta göra det eller välja “Hoppa över det här steget”(“Hoppa över det här steget”) och fortsätt att konvertera ditt konto till ett lokalt.

Microsoft försöker övertyga dig om fördelarna med kontot Microsoft. Klicka eller tryck på ” Ytterligare(Nästa) » för att fortsätta.

Klick

För att fortsätta, verifiera din identitet genom att ange PIN-koden eller lösenordet för ditt konto.

Verifiera din identitet

Välj ny Användarnamn(Användarnamn) , ange och bekräfta ett lösenord och lägg till lösenordsledtråd(Lösenordsledtråd) . Det senare används för att hjälpa dig komma ihåg ditt lösenord. När du har angett all denna information, klicka “Ytterligare(Nästa) ” .

RÅD.(TIPS:) Även om vi inte rekommenderar att du gör detta, kan du lämna alla tre lösenordsfälten tomma i detta steg. Gör detta så kommer du inte längre att behöva ange ett lösenord när du använder ett lokalt konto att ansluta till Windows 10 .

Klistra in den nödvändiga informationen för ditt lokala Windows 10-konto.

Du är nästan klar. Klicka eller tryck på på nästa skärm “Avsluta och slutföra (“Logga ut och avsluta)”» .

Slutför övergången till ett lokalt konto

Logga in med de nya inloggningsuppgifterna du angav. Om du går till Din information(Din information) , kan du se till att du är ansluten till ditt nya lokala konto Windows 10.

Ditt konto visas som ett lokalt konto i avsnittet

RÅD.(TIPS:) Var medveten om att kontokonvertering Microsoft är bara ett av flera sätt att lägga till en lokal (icke-Microsoft) användare till Windows 10).

Varför bytte du till ett lokalt konto? Windows 10?

När du byter till ett lokalt konto Windows 10 , förblir alla dina kontoinställningar, inklusive nedladdade appar, intakta. Du kan fortfarande använda ditt konto Microsoft för att komma åt företagets applikationer och tjänster. Innan du stänger den här guiden, låt oss veta varför du bytte till ett lokalt konto Windows 10. Har du några integritetsproblem? Eller är du bara orolig för hur mycket Microsoft marknadsföra dina konton? Låt oss veta om det i kommentarerna.

Om du redan har gett Microsoft-upplevelsen ett försök och du inte är imponerad, är det en enkel process att byta till ett lokalt Windows 10-konto från ett Microsoft-konto. Medan inloggning med Microsoft har fördelen av synkronisering över flera enheter, väljer vissa användare säkerheten och integriteten för ett lokalt Windows 10-konto istället. Den här handledningen illustrerar hur du konverterar ditt Microsoft-konto till ett lokalt offline (icke-Microsoft) som du sedan kan använda för att logga in på Windows 10:

NOTERA: Funktionerna som presenteras är tillgängliga i Windows 10 May 2020 Update eller nyare. Om du använder en äldre version av Windows 10 kanske du inte har tillgång till alla funktioner.

Första saker först: Om att byta till ett lokalt Windows 10-konto

Du har förmodligen redan ett Microsoft-konto om du använder en av de många tjänster som företaget har att erbjuda. Som vi förklarade i vår guide om ämnet visas inte ens alternativet att skapa ett offline- eller lokalt konto varje gång under installationsprocessen för Windows 10, så du kanske ovilligt har registrerat dig för ett Microsoft-konto. Om du vill veta säkert vilken typ av användarkonto du använder för att ansluta till din PC kan du enkelt kontrollera om ditt Windows 10-konto är ett Microsoft eller ett lokalt.

Innan du konverterar ditt Microsoft-konto till ett lokalt Windows 10-konto bör du noggrant överväga båda alternativen. De största nackdelarna är att du missar att synkronisera dina inställningar på flera enheter och du kan inte köpa appar från Microsoft Store. Men även om det är lite knepigare kan du fortfarande använda butiken utan ett Microsoft-konto för att få gratisappar. Vi har redan utforskat alla för- och nackdelar i detalj, så om du fortfarande bestämmer dig, läs: Ska du använda ett lokalt eller ett Microsoft-konto i Windows 10?.

Även om du byter till ett lokalt Windows 10-konto fortsätter dina Microsoft-uppgifter att vara tillgängliga på din enhet för att logga in dig på företagets tjänster, så i slutändan beror allt på personliga preferenser.

Hur man byter till ett Windows 10 lokalt konto från ett Microsoft

För att konvertera ditt Microsoft-konto till ett lokalt måste du först öppna appen Inställningar. Du kan göra det genom att trycka på ditt tangentbord. Sedan, från de tillgängliga alternativen, klicka eller tryck på .

Öppna kontoinställningar

Detta tar dig till fliken för inställningar. Överst kan du se detaljerna om Microsoft-kontot du använder för att logga in på Windows 10. Välj att .

Logga in med ett lokalt konto istället för ett Microsoft

NOTERA: Om du aktiverade BitLocker kan du nästa gång få en skärm som ber dig att säkerhetskopiera din BitLocker-återställningsnyckel. Du kan sluta göra detta eller välja att och fortsätta konvertera ditt konto till ett lokalt.

Microsoft försöker övertyga dig om fördelarna med ett konto. Klicka eller tryck på för att fortsätta.

Tryck på Nästa

För att fortsätta, verifiera din identitet genom att ange PIN-koden eller lösenordet för ditt konto.

Verifiera din identitet

Välj ett nytt , skriv in och bekräfta ett lösenord och lägg till ett . Det senare används för att hjälpa dig komma ihåg ditt lösenord. När du har angett all denna information, tryck på .

DRICKS: Även om vi inte rekommenderar det, kan du lämna alla tre lösenordsfälten tomma under det här steget. Gör detta och du behöver inte längre ange ett lösenord när du använder ditt lokala konto för att ansluta till Windows 10.

Infoga den information som krävs för ditt lokala Windows 10-konto

Du är nästan klar. Klicka eller tryck på på nästa skärm.

Slutför bytet till ett lokalt konto

Logga in med de nya användaruppgifterna du angav. Om du går till kan du verifiera att du är ansluten till ditt nya Windows 10 lokala konto.

Ditt konto visas som lokalt under Din info

DRICKS: Tänk på att konvertering av ett Microsoft-konto bara är ett av flera sätt att lägga till en lokal (icke-Microsoft) användare till Windows 10.

Varför bytte du till ett lokalt Windows 10-konto?

När du byter till ett lokalt Windows 10-konto förblir alla dina kontoinställningar, inklusive nedladdade appar, orörda. Du kan fortfarande använda ditt Microsoft-konto för att komma åt företagets appar och tjänster. Innan du stänger den här handledningen, låt oss veta varför du bytte till ett lokalt Windows 10-konto. Har du några integritetsproblem? Eller känner du dig bara orolig över hur hårt Microsoft pressar sina konton? Låt oss veta i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button