Hur man byter namn på en skrivare i Windows 10

När du lägger till en skrivare till Windows 10 den får ett standardnamn. Till exempel namnet på tillverkaren, till exempel bror eller Kanon följt av modellnumret för den specifika enheten. Detta kan vara förvirrande om du har flera skrivare i samma nätverk. Om du bara har en skrivare kan du ge den ett namn som blir lättare för dig att känna igen.

Om du har mer än en kan en skrivare vara användbar för att skriva ut bilder medan den andra är bättre lämpad för utskrift av dokument. Det kan hjälpa att byta namn på dina skrivare till Windows 10 med olika namn som “fotoskrivare” och “dokumentskrivare”. Detta kan hjälpa till att lindra huvudvärken att ta reda på vilken man ska välja senare. Det kan också hjälpa din familj att välja skrivare om dessa skrivare har förenklade namn.

Det finns flera sätt att byta namn på en skrivare till Windows 10 . Du kan gå igenom inställningarna Windows 10 eller (Windows 10)Kontrollpanel(Kontrollpanel) .

Låt oss gå till inställningarna Windows för att starta processen att byta namn på skrivare i Windows 10 .

 1. Håller ner en nyckel Windows och nyckel (Windows)jag på tangentbordet eller välj menyn ” Start(Start) ” och välj inställningsikonen.

 1. Välj från inställningsmenyn Enheter(Enheter) .

 1. Välj sedan på vänster sida av skärmen ” Skrivare och skannrar(Skrivare och skannrar)” i avsnittet “Enheter”.

 1. Välj den skrivare du vill byta namn på från listan.

 1. Du kommer att se tre alternativ: Öppna(öppen) kö, Kontrollera(Hantera) och Radera(Ta bort) enheten. Välj “Kontrollera”(klara av) .

 1. Välj på nästa skärm Skrivaregenskaper(Skrivaregenskaper) .

 1. Du kommer att se ett textområde där skrivarens namn finns överst i fönstret. Bara(Bara) klicka i det här området och ange vad du vill att din skrivare ska märkas på på din Windows 10-dator.

 1. Slutligen, klicka bara Stiga på eller välj OK .

Nu kan du se att det nya namnet du gav din skrivare har sparats på den här skrivaren. Nu kan du enkelt komma åt skrivaren och se till att du har valt rätt skrivare för din utskriftsuppgift.

Låt oss se hur du kan använda kontrollpanel(Kontrollpanelen) istället för inställningar Windows för att byta namn på din skrivare.(Windows)

1. I sökfältet i aktivitetsfältet Windows, skriv “kontrollpanelen”. (Windows)Välj Öppna(Öppna) under ikonen Kontrollpaneler(Kontrollpanel) .

2. I fönstret Kontrollpaneler(Kontrollpanelen) välj Utrustning och ljud(Hårdvara och ljud).

3. Välj nästa Enheter och skrivare(Enheter och skrivare).

4. Nu kommer du att se Enheter, multimedia(Multimedia) enheter och Skrivare(Skrivare) . Enheterna som listas kan variera, men det här är vad du kommer att se i den här Windows 10-installationen. Gå till ” Skrivare(Skrivare) ” och välj den skrivare du vill byta namn på.

5. Högerklicka sedan på önskad skrivare och välj Skrivaregenskaper(Skrivaregenskaper) .

6. Välj det övre textområdet och ange ett nytt skrivarnamn.

7. Tryck slutligen på knappen Stiga på på datorns tangentbord eller välj OK .

Det nya namnet du har valt för skrivaren kommer nu att visas och du är klar.

Byter namn på skrivaren till Windows 10 är en enkel och smärtfri process. Även om det finns flera steg hoppas vi att den här guiden har varit till hjälp för dig.

När du lägger till en skrivare i Windows 10 får den ett standardnamn. Tillverkarens namn som Brother eller Canon, till exempel, följt av modellnumret för den specifika enheten. På grund av detta kan det bli förvirrande om du har flera skrivare i samma nätverk. Om du bara har en skrivare kan du ge den ett namn som är lättare för dig att känna igen.

Om du har mer än en kan en skrivare vara användbar för att skriva ut bilder, medan den andra är bättre lämpad för utskrift av dokument. Det kan hjälpa att byta namn på dina skrivare i Windows 10 med olika namn som “fotoskrivare” och “dokumentskrivare”. Att göra det kan hjälpa till att lindra huvudvärken att ta reda på vilken man ska välja senare. Dessutom kan det hjälpa din familj att välja skrivare när dessa skrivare har förenklade namn.

Det finns ett par sätt du kan gå tillväga för att byta namn på en skrivare i Windows 10. Du kan gå igenom Windows 10-inställningarna eller kontrollpanelen.

Låt oss gå in i Windows-inställningarna för att påbörja processen att byta namn på din/dina skrivare i Windows 10.

 1. Håll nere Windows nyckel och jag på tangentbordet eller välj Start-menyn och välj inställningsikonen.

 1. Välj i inställningsmenyn enheter.

 1. Välj sedan till vänster på skärmen skrivare och skannrar under enheter.

 1. Välj skrivaren från listan som du vill byta namn på.

 1. Du kommer att se tre val: Öppna kö, Hantera och Ta bort enhet. Välj Klara av.

 1. Välj på nästa skärm skrivarens egenskaper.

 1. Du kommer att se textområdet där skrivarens namn står överst i fönstret. Klicka bara i det området och skriv vad du vill att din skrivare ska märkas på på din Windows 10-dator.

 1. Till sist är det bara att trycka Stiga påeller välj OK.

Du kan nu se att det nya namnet du har gett din skrivare är sparat på den skrivaren. Nu kan du enkelt komma åt skrivaren och vara säker på att du har valt rätt för din utskriftsuppgift.

Låt oss ta en titt på hur du kan använda kontrollpanelen istället för Windows-inställningar för att byta namn på din skrivare.

1. Skriv “kontrollpanelen” i sökfältet i aktivitetsfältet i Windows. Välj öppna under ikonen för kontrollpanelen.

2. I fönstret Kontrollpanel väljer du hårdvara och ljud.

3. Välj sedan Enheter och skrivare.

4. Nu ser du Enheter, Multimediaenheter och Skrivare. Enheterna som listas kan variera, men det här är vad du kommer att se i den här Windows 10-installationen. Gå till området Skrivare och välj den skrivare du vill byta namn på.

5. Högerklicka sedan på önskad skrivare och välj skrivarens egenskaper.

6. Välj det övre textområdet och skriv in skrivarens nya namn.

7. Tryck slutligen på Stiga på på datorns tangentbord, eller välj OK.

Nu kommer det nya namnet du har valt för skrivaren att visas och det är allt, allt är klart.

Att byta namn på en skrivare i Windows 10 är en enkel och smärtfri process. Även om det finns flera steg hoppas vi att den här guiden har varit till hjälp för dig.