Hur man bygger det ultimata smarta spelrummet

Nästan alla spelare har någonsin drömt om att ha ett rum fyllt med sina favoritspel. Om du är en av de lyckliga som har resurserna för att få detta att hända, kanske du inte vet hur du ska gå vidare.

Det finns några saker att tänka på när du designar det perfekta smarta lekrummet, och den här guiden hjälper dig med några lekrumsidéer att tänka på.

Syftet med spelrummet

För vissa kommer det perfekta smarta lekrummet att bli en helgedom för deras favorithobby. Detta kommer att vara platsen där de kommer att ställa ut sin samling av spel som byggts genom åren, samt en värdefull kopia jordbunden(prisad kopia av Earthbound) . För andra kommer rummet att ha ett dubbelt syfte: en plats att visa saker och en plats att gömma sig.

Det kan till och med finnas personer som ser rummet som ett sätt att återskapa sitt favorit arkadspel från barndomen. Oavsett anledningen till att du väljer att bygga ett lekrum, tänk på dess syfte när du går framåt. Detta kommer att avgöra de delar du behöver för att göra rummet till verklighet.

Belysning och effekter

Den viktigaste delen av ett idealiskt smart lekrum kommer att vara belysning. Oavsett(Oavsett om) Oavsett om du vill framhäva en viss skärm eller vill fånga atmosfären i en arkad från mitten av 80-talet, gör bakgrundsbelysningens färg och ljusstyrka en enorm skillnad. Från och med nu har du flera alternativ.

Du kan välja billiga smarta lampor (budgetvänliga smarta lampor) som Sengled Smart Bulb eller välja ett dyrare och funktionsrikt alternativ. Om du vill att belysning ska skapa atmosfär och matcha innehållet på din TV är Philips Hue ett utmärkt alternativ.

Philips Hue erbjuder flera underhållningsfokuserade produkter, inklusive Philips Hue Lightstrip och Hue Play Light Bar Starter Kit, designade för att lysa upp väggen bakom din TV eller bildskärm och matcha färgen på skärmmiljön för en mer uppslukande upplevelse.

Om du vill lysa upp dina skärmar utan att gå sönder, kommer en vanlig LED-ljusremsa att göra susen. Dessa remsor har en självhäftande baksida, vilket gör dem lätta att fästa på undersidan av hyllan. Bara(Bara) fäst dem och anslut remsan; även om det inte kommer att vara ett smart ljus, medföljer en fjärrkontroll som du kan använda för att styra färgen.

TV och utrustning

Om du designar ett rum med målet att förvandla det till ett nöjesparadis är tv:n troligen i fokus. Även om vilken typ av TV du väljer beror i slutändan på personliga preferenser, finns det några saker du måste tänka på.

Du behöver en TV med låg ingångsfördröjning (eller möjligheten att aktivera läget för låg ingångsfördröjning), HDR och utmärkt bildkvalitet – att föredra OLED . Björn(Bear) Tänk på att den högspecifika TV:n du letar efter kan vara ganska dyr, men det är möjligt att hitta TV-apparater som passar kostnaden för ett bättre pris.

Om du inte vill använda det gamla CRT(CRT) TV för klassiska spel, du behöver en uppskalare för att få dina gamla konsoler att fungera på din nya TV. Många gamla set-top-boxar designades för att mata ut en signal som moderna TV-apparater inte kan känna igen. Även om du får dem att fungera finns det betydande spökbilder.

Skalning kan fixa upplösningsproblem och göra spel som Super Mario Kart fantastiskt tilltalande på en 75-tums OLED-TV.

Förutom en fantastisk bild behöver du ett fenomenalt ljud. Du kan alltid välja ett traditionellt surroundljudsystem, men många moderna soundbars ger samma kvalitetsnivå till halva priset.

Smart kontroll

Det är ingen idé att anstränga sig för ett smart lekrum om du inte har förmågan att kontrollera det. Du kan välja mellan Google Assistant och Amazon Alexa (Google Assistant och Amazon Alexa) men se till att alla andra tillbehör du köper är kompatibla.

Du kan till exempel behöva smarta pluggar för att styra andra tillbehör. Om du vill ha hela rummet sammankopplat men vill spara på LED(LED) remsor, en billig smart kontakt kan ersätta en smart remsa. Bara(Bara) ge smarta pluggar ett specifikt catchy namn och du kan fråga Alexa eller Google aktivera dem alla på en gång.

En smart kontakt kan också ge dig möjligheten att styra tillbehör som strömmande ljus utan att gå upp. Om du bestämmer dig för att göra en improviserad sändning på Twitch en kväll, fråga bara (strömningssession på Twitch)Alex(Alexa) sätt på bakgrundsbelysningen för sändningen och dyk direkt in i den.

Återigen, de smarta tillbehören du behöver beror på vilken typ av lekrumsidéer du implementerar. Ta dig tid att planera framåt och lämna utrymme i din budget.

Organisation

Och slutligen, den minst attraktiva delen av alla rumsdekorationer: dess organisation. Ett enkelt paket buntband kan räcka långt för att säkra lösa kablar och hålla rummet stökigt. Om du ska dra kabel genom en vägg eller golv, överväg att köpa en kabelbana.

Detta kommer att dölja kablarna (ibland flera) bakom en enkel plastbit som kan målas för att matcha din vägg. Detta är ett enkelt sätt att lägga till renhet och mysighet till ett rum. Om du designar detta rum i ditt eget hem snarare än en hyresfastighet kan du gömma kablarna i själva väggen.

Du behöver också hyllor för förvaring. Se till att enheterna du väljer är starka nog att bära vikten av dina tillhörigheter; trots allt, det sista du vill är att förlora värdesaker eftersom hyllan kommer att kollapsa och skada dem.

Det perfekta smarta lekrummet är en dröm som ser olika ut för alla. Men att få det slutresultatet innebär ofta samma steg: att bestämma hur rummet ska se ut, investera i belysning, organisera röran och mer. Ta dig tid att planera ditt perfekta lekrum och sätt upp mål för att få det att hända.

Ge dig själv tillräckligt med tid och du kan till och med lägga till ett roligt tillbehör eller två, som ett smart soffbord med en inbyggd minikyl. Ja, det finns.

Spelare har nästan någonsin drömt om ett rum fyllt med sina favoritspel någon gång. Om du är en av de lyckligt lottade personerna som har resurserna för att få det att hända, kan du vara osäker på hur du ska gå vidare.

Det finns flera saker att tänka på när du designar det ultimata smarta spelrummet, och den här guiden hjälper dig med några spelrumsidéer att tänka på.

Spelrummets syfte

För vissa kommer det ultimata smarta spelrummet att vara en helgedom för deras favorithobby. Det kommer att vara utrymmet de visar sin samling av spel som samlats in under åren, såväl som deras prisade kopia av . För andra kommer rummet att ha två syften: ett rum för att visa saker och en plats att dra sig tillbaka på .

Det kan till och med finnas några människor som ser rummet som ett sätt att återskapa sin favoritspelshall från barndomen. Oavsett anledningen till att du väljer att bygga ett spelrum, tänk på dess syfte när du går framåt. Det kommer att avgöra de delar du behöver för att göra rummet till verklighet.

Belysning och effekter

Det viktigaste inslaget i det ultimata smarta spelrummet kommer att vara belysningen. Oavsett om du vill framhäva en viss skärm eller om du vill fånga atmosfären i en arkad från mitten av 80-talet, gör färgen och ljusstyrkan på lamporna en enorm skillnad. Från denna punkt har du flera alternativ.

Du kan välja budgetvänliga smarta lampor som Sengled Smart Bulb, eller så kan du välja ett dyrare och funktionsrikt alternativ. Om du vill att ljus ska ge stämning och som fungerar med innehållet i din tv, är Philips Hue ett utmärkt alternativ.

Philips Hue har flera underhållningsfokuserade produkter, inklusive Philips Hue Lightstrip och Hue Play Light Bar Starter Kit, designade för att kasta ljus på väggen bakom TV:n eller monitorn och matcha den omgivande färgen på skärmen för en mer uppslukande upplevelse.

Om du vill lysa upp dina displayer utan att bryta banken, kommer en vanlig LED-ljusremsa att göra susen. Dessa remsor har självhäftande baksida som gör dem lätta att montera på undersidan av en hylla. Fäst bara dem och koppla in remsan; även om det inte kommer att vara ett smart ljus, finns det en fjärrkontroll som du kan använda för att styra färgen.

TV och utrustning

Om du designar ett rum i syfte att vara en nöjesparadis, kommer fokus med största sannolikhet vara TV:n. Även om vilken typ av TV du väljer beror i slutändan på personliga preferenser, finns det flera saker du måste tänka på.

Du vill ha en TV med låg ingångsfördröjning (eller möjligheten att aktivera ett låginmatningsläge), HDR och en fantastisk bildkvalitet – helst en OLED. Tänk på att en TV med den typ av avancerade specifikationer du letar efter kan vara ganska dyr, men det är möjligt att hitta uppsättningar som passar kostnaden för mer plånboksvänliga priser.

Om du inte vill behålla en gammal CRT-TV för klassiskt spel, behöver du en uppskalare för att få dina gamla konsoler att fungera på en ny TV. Många gamla konsoler designades för att mata ut en signal som moderna TV-apparater inte kan känna igen. Även om du får dem att fungera, finns det betydande spökbilder.

En uppskalare kan fixa upplösningsproblem och få spel som att se fantastiska ut på en 75” OLED-TV.

Förutom en fantastisk bild vill du ha ett fenomenalt ljud. Du kan alltid välja ett traditionellt surroundljudsystem, men många moderna soundbars ger samma kvalitetsnivå för halva priset.

smart kontroll

Det är ingen idé att anstränga sig för ett smart spelrum om du inte har något sätt att kontrollera det. Du kan välja mellan Google Assistant och Amazon Alexa, men se till att alla andra tillbehör du köper är kompatibla.

Till exempel kan du behöva smarta pluggar för att styra andra tillbehör. Om du vill se till att hela rummet är uppkopplat men du vill spara pengar på LED-ljusremsor, kan en billig smart kontakt ersätta den smarta listen. Ge bara de smarta kontakterna ett specifikt, minnesvärt namn så kan du be Alexa eller Google att slå på dem alla på en gång.

En smart kontakt kan också ge dig kontroll över tillbehör som strömmande lampor utan att gå upp. Om du bestämmer dig för att ha en improviserad streaming-session på Twitch en kväll är det bara att be Alexa att slå på strömlamporna och dyka direkt in.

Återigen, de smarta tillbehören du behöver beror på vilka spelrumsidéer du implementerar. Ta dig tid att planera i förväg och lämna utrymme i din budget.

Organisation

Sist kommer den minst sexiga delen av alla rumsinställningar: organisera den. Ett enkelt paket med buntband kan räcka långt för att bråka lösa kablar och förhindra att rummet blir en enda röra. Om du ska dra en kabel uppför en vägg eller längs golvet, överväg att investera i en kabelbana.

Detta kommer att dölja (ibland flera) kablarna bakom en enkel bit plast som kan målas för att matcha färgen på din vägg. Det är ett enkelt sätt att lägga till ett rent utseende och känsla till rummet. Om du designar det här rummet i ditt eget hem snarare än en hyresfastighet, kan du gömma kablarna i själva väggen.

Du vill också ha hyllor för förvaring. Se till att enheterna du väljer är tillräckligt robusta för att bära vikten av dina tillhörigheter; det sista du vill är trots allt att förlora värdesaker eftersom hyllan rasar ihop och skadar dem.

Det ultimata smarta spelrummet är en dröm som ser olika ut för alla. Men att få det slutresultatet innebär ofta samma steg: att bestämma hur rummet ska se ut, investera i belysning, organisera röran och mer. Ta dig tid att planera ditt ultimata spelrum och sätt upp mål för att få det att hända.

Ge dig själv tillräckligt med tid och du kanske till och med kan slänga in en rolig tillbehör eller två som ett smart soffbord med en inbyggd minikyl. Ja, det finns.

Relaterade Artiklar

Back to top button