Hur man bränner, kopierar och säkerhetskopierar en CD eller DVD

Hur teknikentusiast(teknikentusiast), jag får ofta frågan hur man snabbt bränner eller kopierar CD-skivor gratis, dvd(DVD-skivor) eller Blu Ray(Blu-ray-skivor). De flesta har hört talas om program som t.ex Roxio , Sonisk eller Nero , men ingen av dem är gratis, och de är vanligtvis så uppsvällda med extrafunktioner att din dator börjar gå mycket långsammare efter att ha installerat dem! Lyckligtvis spenderar jag mycket tid på att försöka hitta gratis verktyg och verktyg som gör samma sak utan skitsnack.

Ett riktigt lättanvänt, fullfjädrat och lågt resurskrävande program som jag använder för att bränna CD-skivor och dvd(DVD-skivor)-ROM är ImgBurn. ImgBurn har flera “lägen” som gör den mycket användarvänlig: “Läsning”, ” hopsättning(Bygg) “”, ” Inspelning(Skriv) “”, ” Undersökning(Verifiera)” och “Upptäckt(Upptäckt) ” . Det enda du bör vara uppmärksam på när du installerar ImgBurn , är att när du installerar det kommer du att se två ställen där du kommer att uppmanas att installera den tillhörande programvaran. Du måste klicka på ” Anpassad installation(Anpassad installation) ” och se till att avmarkera rutan för att installera programvaran.

I läge läsning(Läs) du kan sätta in skivan i CD/DVD-enhet och kopiera disken till bildfil(bildfil) på din dator. Det här är ett utmärkt sätt att säkerhetskopiera alla program-cd-skivor, till exempel cd-skivor med Windows operativsystem, kompakt(Windows Operativsystem CD) – skivor Microsoft Office(Microsoft Office CD-skivor) eller annan viktig programvara. Om du någonsin förlorar dessa enheter spelar det ingen roll eftersom du bara kan använda dem ImgBurn i läge uppgifter(Skriv) för att skriva tillbaka bilden till en ny CD/DVD . Det underbaraste med ImgBurn att den till och med stöder Blu-ray!

En ny version ImgBurn har en enkel startskärm(startskärm) , som listar alla huvudfunktioner med ett par knappar. Om du är bekant med programvaran och bara vill byta till ett visst läge, klicka på ” Läge(Läge) » överst och välj sedan önskat läge.

imgburn-lägen

Som ni kan se på bilden nedan är jag just nu med läsning(Läs). jag placerade DVD-film(DVD-film) diskenhet och ImgBurn(enhet och ImgBurn) väljer automatiskt en destination baserat på vilken enhet som har mest ledigt utrymme platser(drivutrymme) och filtyp(filtyp) , i det här fallet ISO . För att börja kopiera, klicka på bilden av CD-skivan med grön/blå pil på botten.

imgburn läsläge

Efter bildfil(bildfil) kommer att sparas på din dator, du kan bränna så många kopior du vill genom att byta till rekord. (Skriv) Här väljer du bildfil(bildfil) , om du vill kontrollera den efter att ha skrivit, och antalet kopior. Några av de avancerade funktionerna är det ImgBurn stödjer fil- och mappnamn i Unicode-format(Unicode-fil- och mappnamn) , så du kommer inte ha problem med internationella teckenuppsättningar eller långa filnamn. Som du kan se nedan är källan nu iso-bild(ISO-bild) och destinationen är CD/DVD-enhet .

inspelningsläge

ImgBurn stöder även ett antal bildformat, förutom ISO som han kan spela in, bl.a BIN D.I. dvd ,GI, img , MDS , NRG och PDI . ImgBurn stöder även arbete med tvålager dvd .

Så du kanske undrar, “Ja, jag kan konvertera mina CD-skivor och dvd(DVD-skivor) – skivor för att säkerhetskopiera bilder och jag kan bränna bilderna till CD/DVD , men vad händer om jag bara vill bränna några filer från min dator?” Det är då du kommer in i läge församlingar. (bygga)Byggläge(Build) låter dig helt enkelt välja filer och mappar på din dator för att bränna till disk. För att lägga till filer eller mappar, använd de små knapparna under den gröna + tecken . Som standard skriver den filer till iso-bild(ISO-bild) men du kan ändra utdata till DVD spelare(DVD-enhet) genom att klicka på den lilla utgångsknapp(växel utgångsknapp) i det nedre vänstra hörnet.

växla mellan imgburn-utgång

När du har lagt till några filer och mappar måste du klicka på den lilla miniräknarens knapp(kalkylatorknapp) in nedre högra hörnet(nederst till höger) för att beräkna hur mycket utrymme som kommer att användas på CD/DVD . ImgBurn har också en hel del extra alternativ för den som vill ha mer än grunderna, men annars är den redo att användas direkt ur lådan. Det fungerar i nästan alla versioner Windows från Windows 95 innan Windows 8 (inklusive alla 64-bitarsversioner).

ImgBurn behändig, lätt och lätt att använda, så prova om du har tråkigt Roxio , Sonic och Nero(Sonic och Nero) kraschar ständigt eller förbrukar resurser. Förutom den irriterande programvaran som nämns ovan, fungerar programmet utmärkt. Njut av!

Som teknikentusiast får jag ofta frågan hur man snabbt bränner eller samlar in CD-, DVD- eller Blu-ray-skivor gratis. De flesta har hört talas om programvara som Roxio, Sonic eller Nero, men ingen av dem är gratis och de är vanligtvis så uppsvällda med extrafunktioner att din dator faktiskt börjar gå mycket långsammare efter att du har installerat dem! Lyckligtvis spenderar jag mycket tid på att försöka hitta gratis verktyg och verktyg som gör samma sak, men utan allt skit.

Ett riktigt lättanvänt, fullfjädrat och icke-resurskrävande program som jag använder för att bränna CD- och DVD-skivor är ImgBurn. ImgBurn har flera “lägen” som gör det mycket användarvänligt: ​​Läs, Bygg, Skriv, Verifiera och Upptäck. Det enda du måste se upp med med ImgBurn är när du installerar det, du kommer att se två ställen där det kommer att be dig installera medföljande programvara. Du måste klicka Anpassad installation och se sedan till att avmarkera rutan för att installera programvaran.

I läsa läge kan du lägga in en skiva i din CD/DVD-enhet och kopiera skivan till en bildfil på din dator. Det här är ett utmärkt sätt att säkerhetskopiera alla program-CD-skivor som du kan ha liggande, som CD-skivor med Windows-operativsystem, Microsoft Office-CD-skivor eller annan viktig programvara. Om du någonsin tappar bort dessa skivor är det ingen stor sak eftersom du helt enkelt kan använda ImgBurn i Skriva läge för att bränna tillbaka bilden till en ny CD/DVD. Det fina med ImgBurn är att den till och med stöder Blu-ray!

bildbränning

Den nyare versionen av ImgBurn har en enkel startskärm som listar alla huvudfunktioner med ett par knappar. Om du är bekant med programvaran och bara vill komma in i ett specifikt läge, klicka på läge högst upp och välj sedan önskat läge.

imgburn-lägen

Som du kan se från bilden nedan är jag för närvarande med läsa läge. Jag placerade en DVD-film i min enhet och ImgBurn väljer automatiskt destinationen baserat på vilken enhet som har mest ledigt hårddiskutrymme och filtypen, i det här fallet ISO. För att börja kopiera, klicka på bilden av CD:n med den gröna/blå pilen längst ner.

imgburn läsläge

När du har sparat bildfilen på din dator kan du bränna så många kopior av den som du vill genom att gå till Skriva läge. Här väljer du bildfil, om du vill verifiera efter bränning och antal kopior. Några av de avancerade funktionerna är det faktum att ImgBurn stöder Unicode-fil- och mappnamn, så du kommer inte ha några problem med internationella teckenuppsättningar eller långa filnamn. Som du kan se nedan är källan nu ISO-avbildningen och destinationen är CD/DVD-enheten.

skrivläge

ImgBurn stöder också ett antal andra bildformat än ISO som den kan bränna inklusive BIN, DI, DVD, GI, IMG, MDS, NRG och PDI. ImgBurn stöder även DVD-jobb med dubbla lager.

Så du kanske undrar nu “Jag kan konvertera mina CD- och DVD-skivor till bilder för säkerhetskopiering och jag kan bränna bilder till CD/DVD, men vad händer om jag bara vill bränna några filer från min dator?” Det är då du skulle gå till Bygga läge. Byggläge låter dig helt enkelt välja filer och mappar från din dator som ska skrivas till skiva. För att lägga till filer eller mappar, använd de små knapparna under det gröna +-tecknet. Som standard kommer det att bränna filerna till en ISO-avbild, men du kan ändra utdata till DVD-enheten genom att klicka på den lilla utmatningsknappen längst ner till vänster.

switch utgång imgburn

När du har lagt till några filer och mappar måste du klicka på den lilla räknarknappen längst ner till höger för att beräkna hur mycket utrymme som kommer att användas på CD/DVD. ImgBurn har också en hel del avancerade alternativ för dem som vill ha mer än det grundläggande, men annars är det klart att använda direkt ur lådan. Den körs på i stort sett alla versioner av Windows från Windows 95 till Windows 8 (inklusive alla 64-bitarsversioner).

ImgBurn är bekvämt, lätt och lätt att använda, så kolla in det om du är trött på att Roxio, Sonic och Nero alltid kraschar eller äter upp resurser. Förutom den irriterande medföljande programvaran som nämns ovan, fungerar programmet utmärkt. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button