Hur man böjer text i PowerPoint med WordArt

Om du behöver infoga böjd text i powerpoint(infoga böjd text i PowerPoint) , du kan använda hjälp av funktioner ordkonst . Detta gör att du kan böja text på vilken bild som helst, och du kan infoga hur många böjda texter du vill. Det bästa av allt är att du kan använda vilken typsnittsfamilj, storlek, färg, etc.

ordkonst är en inbyggd funktion PowerPoint och några andra applikationer kontor . Det hjälper användare att lägga till text i en annan stil på vilken bild som helst och var som helst på bilden. Ibland kan du behöva visa avrundad text, applicera en vågig effekt etc. så att du kan skilja något från andra. I ett sådant ögonblick ordkonst kan hjälpa dig eftersom det erbjuder användarna några praktiska designförinställningar.

Hur man böjer text i PowerPoint

För att infoga böjd text i PowerPoint gör följande:

 1. Öppna bilden och välj en plats.
 2. Gå till fliken “Infoga”.
 3. Klick (Klick)ordkonst I kapitlet ” Text(text)”.
 4. Välj en design enligt dina krav.
 5. Skriv texten och välj den plats där du vill visa den.
 6. Klicka på fliken Formformat.
 7. Expandera text (expandera text) effekter(Effekter) i avsnittet WordArt-stilar(WordArt-stilar) .
 8. Gå till Omvandla och välj en design.
 9. Justera det därefter.

För att lära dig alla dessa steg i detalj, fortsätt läsa.

Först måste du öppna rutschkanan in PowerPoint där du vill visa böjd text. Gå sedan till fliken ” Infoga” och klicka på alternativet (Föra in)ordkonst som ska synas under ” Text(text)”.

Välj en design här. Detta kanske inte är en permanent design, eftersom du kan ändra den senare. Skriv ner texten efter att du har valt stil. Den nya fliken ska nu vara synlig formformat . Om så är fallet måste du byta till den här fliken och expandera ” Texteffekter(Texteffekter)” under ” WordArt-stilar(WordArt-stilar)”.

Hur man böjer text i PowerPoint

Gå sedan till menyn Omvandla och välj design enligt dina krav. Din anpassade text bör ändras omedelbart och du kan kontrollera förhandsgranskningen genom att hålla musen över.

Om du vill ändra den övergripande stilen för texten kan du utöka Fyllningsalternativen siffror(Formfyllning)”, ” siffra kontur(Shape Outline)” och ” Formeffekter” under ” (Formeffekter)Formstilar(Shape Styles) » och välj den stil som passar dina behov. Det kan dock hända att kurvstilen inte fungerar om du infogar en ram runt texten.

FYI, du kan upprepa samma steg för att lägga till mer än en böjd text per bild. powerpoint.

Det är allt! Jag hoppas att denna handledning hjälper dig.

Om du behöver infoga böjd text i PowerPointkan du ta hjälp av ordkonst funktionalitet. Det låter dig böja texten i vilken bild som helst och du kan infoga så många böjda texter du vill. Det bästa är att du kan använda vilken typsnittsfamilj som helst, storlek, färg osv.

WordArt är en inbyggd funktion i PowerPoint och vissa andra Office-appar. Det hjälper användare att lägga till en annan formaterad text i vilken bild som helst och var som helst i bilden. Ibland kan du behöva visa en avrundad text, tillämpa vågeffekten osv. så att du kan skilja något från andra. I ett sådant ögonblick kan WordArt hjälpa dig eftersom det erbjuder några praktiska designförinställningar för användarna.

Hur man böjer text i PowerPoint

För att infoga böjd text i PowerPoint, följ dessa steg-

 1. Öppna en bild och välj en plats.
 2. Gå till fliken Infoga.
 3. Klicka på WordArt i textavsnittet.
 4. Välj en design enligt dina krav.
 5. Skriv texten och välj den position där du vill visa den.
 6. Gå till fliken Formformat.
 7. Expandera texteffekter i avsnittet WordArt-stilar.
 8. Gå till Transform och välj en design.
 9. Justera det därefter.

För att känna till alla dessa steg i detalj, fortsätt läsa.

Först måste du öppna en bild i PowerPoint där du vill visa den böjda texten. Efter det, gå till Föra in fliken och klicka på ordkonst alternativ, som ska synas i avsnittet.

Hur man infogar böjd text i PowerPoint

Härifrån väljer du en design. Det kanske inte är den permanenta designen eftersom du kan ändra den efteråt. Skriv ner din text efter att du har valt stil. Nu, en ny flik, formformat, ska synas. Om så är fallet måste du byta till den här fliken och expandera Texteffekter alternativ från avsnittet.

Hur man böjer text i PowerPoint

Gå sedan till Omvandla menyn och välj en design enligt dina krav. Din anpassade text bör ändras omedelbart och du kan kontrollera förhandsgranskningen medan du håller musen.

Om du vill ändra den övergripande stilen för texten kan du utöka alternativen , , och från avsnittet och välja en stil som passar dina behov. Däremot kanske kurvstilen inte fungerar om du infogar en ruta runt din text.

För din information kan du upprepa samma steg för att lägga till mer än en böjd text i en PowerPoint-bild.

Det är allt! Jag hoppas att denna handledning kommer att hjälpa dig.

Relaterade Artiklar

Back to top button