Hur man blockerar vissa webbplatser i Googles sökresultat

Även om jag använder Google för alla deras sökningar på nätet(sökning online), det är fortfarande inte perfekt. De ändrar sina algoritmer nästan varje dag och varje förändring är det inte(förändring är inte) alltid till det bättre. Lägg därtill all personalisering och geografiska sökresultat så får du en annan uppsättning resultat, även om du ibland söker på samma sak två gånger.

För sådana som mig händer det ofta att jag bara inte vill se en viss webbplats i sökresultaten. Till exempel, innan jag köper något online, kollar jag alltid Amazons webbplats eftersom jag är en stor bidragsgivare. Det betyder att när jag söker in Google jag inte bekymmer(inte bryr sig) om den ska visas Amazon resultat(Amazon-resultat) , som ibland kan sträcka sig över flera platser. Jag vill inte heller manuellt utesluta en webbplats varje gång jag gör en sökning.

Så finns det ett sätt att permanent blockera en webbplats i resultaten Google Sök(Google Sök) ? Lyckligtvis, ja, men detta kräver att du installerar ett tillägg. I den här artikeln kommer jag att visa dig hur du permanent blockerar vissa webbplatser i resultaten. Google Sök.(Google Sök)

Svartlista personliga webbplatser

Du kan skapa en personlig webbplatsens svarta lista(webbplatsblockeringslista) i Google Chrome genom att installera nedanstående tillägg som brukade köras Google .

Personlig blockeringslista (inte av Google)

Installerar den i Krom och letar in Google kommer du att se alternativet att blockera den här webbplatsen direkt under titel och url(titel och URL) resultat Sök(sökresultat) .

När man passerar blockerande länk(blockera länk) resultatet försvinner omedelbart från sökresultaten. En användbar funktion med tillägget är att det kommer att berätta längst ner på sidan om några resultat har blockerats. Jag tycker att detta är användbart i vissa fall där jag vill se vilka webbplatser som har blockerats för just den begäran. När du blockerar en webbplats kommer den inte bara att dyka upp i resultaten för den frågan, utan den visas inte alls i resultaten för någon fråga. Så var försiktig när du blockerar webbplatser eftersom de aldrig kommer att dyka upp igen.

resultat borttagen krom

Om du trycker på knappen Show(Visa-knapp) , kommer resultatet att dyka upp igen i den ursprungliga positionen det var i och kommer att markeras med ljus rosa(rosa färg) . Om du vill kan du avblockera webbplatsen i detta skede.

avblockera Googles webbplats

Om du vill se en lista över alla webbplatser du har blockerat klickar du bara på den konstiga blockeringslistans ikon i verktygsfältet. Jag tycker att det är något konstigt orange färg(orange färg) co hand ikon. (handikon) Jag vet inte varför de valde detta, men okej.

lista över blockerade webbplatser

Det är också möjligt att blockera värden för den aktuella fliken. Jag är på Google.com ovan så det syns ” Blockera nuvarande värd: google.com(Blockera nuvarande värd:google.com)”. Så om du har en flik öppen och vill blockera den här webbplatsen från att inte hittas i sökresultaten, klicka bara knapp och lås(knapp och block) den.

Förutom denna förlängning, Google Det finns också ett insticksprogram för webbspamrapport som gör att du kan rapportera webbplatser som skräppost. Jag har också ställt in detta eftersom jag också får spamresultat flera gånger och det är bättre att rapportera en webbplats som spam och blockera den istället för att bara blockera den. Således, om tillräckligt många personer rapporterar en webbplats som spam, kommer den så småningom att rankas långt i sökresultaten.

blockera google spam

Använder dessa två tillägg Krom , kan du faktiskt rensa upp resultatet efter eget tycke. Detta kräver en del tid och tålamod(tid och tålamod) , men värt det om du gör hundratals sökningar om dagen som jag.

Om du är Firefox-användare(Firefox-användare), kan du installera ett liknande tillägg (liknande tillägg) som blockerar oönskade resultat från Google . Tyvärr för IE och Safari(IE och Safari) det finns inga bra lösningar, så om du använder dessa webbläsare har du ingen tur. Om du vet hur man gör det i dessa webbläsare, vänligen meddela oss i kommentarerna. Njut av!

Även om jag använder Google för alla mina onlinesökningar, är det fortfarande inte i närheten av att vara perfekt. De ändrar sina algoritmer i stort sett varje dag och varje förändring är inte alltid till det bättre. Lägg utöver det all personalisering och geospecifika sökresultat så får du en annan uppsättning resultat även om du söker på samma sak två gånger ibland.

För en som mig finns det många gånger när jag helt enkelt inte vill se en viss webbplats i sökresultaten. Till exempel, innan jag köper något online, kollar jag alltid på Amazons sida eftersom jag är en prime member. Det betyder att när jag gör en sökning i Google bryr jag mig inte om att Amazon-resultatet dyker upp, vilket ibland kan ta upp flera platser. Jag vill inte heller manuellt utesluta webbplatsen varje gång jag gör sökningen.

Så finns det ett sätt att permanent blockera en webbplats från Googles sökresultat? Tack och lov ja, men det kommer att kräva installation av ett tillägg. I den här artikeln kommer jag att visa dig hur du blockerar specifika webbplatser från dina Google-sökresultat permanent.

Blocklista för personlig webbplats

Du kan skapa en personlig blocklista för webbplatser i Google Chrome genom att installera tillägget nedan, som tidigare drevs av Google.

Personlig blockeringslista (inte av Google)

När du har installerat den i Chrome och gjort en sökning i Google ser du nu ett alternativ att blockera den webbplatsen direkt under titeln och webbadressen för sökresultatet.

blockera webbplatser google

När du klickar på blockeringslänken försvinner resultatet direkt från sökresultaten. En användbar funktion i tillägget är att det kommer att berätta längst ner på sidan om några resultat blockerades. Jag tycker att detta är användbart vid vissa tillfällen där jag vill se vilka webbplatser som har blockerats för att se en viss fråga. När du blockerar en webbplats visas den inte bara i resultaten för den frågan, utan den kommer inte att visas i resultaten alls för någon fråga. Så var försiktig när du blockerar webbplatser eftersom de aldrig kommer att dyka upp igen.

resultat borttagen krom

Om du klickar på Visa-knappen kommer resultatet att dyka upp igen på den ursprungliga positionen det var på och det kommer att markeras i en ljusrosa färg. Om du vill kan du avblockera sidan vid det här laget.

avblockera webbplats google

Om du vill se en lista över alla webbplatser du har blockerat klickar du bara på den konstiga ikonen för blockeringslistan i ditt verktygsfält. Det är typ en konstig orange färg med en handikon, tror jag. Ingen aning om varför de skulle välja det, men okej.

blockera webbplatslistan

Det finns också ett alternativ att blockera värden för den aktuella fliken. Jag är på Google.com ovan, så det visas “Blockera nuvarande värd:google.com“. Så om du har en flik öppen och vill blockera den sidan utan att behöva hitta den i sökresultaten, klicka bara på knappen och blockera den.

Utöver detta tillägg har Google även insticksprogrammet Webspam Report som gör att du kan rapportera webbplatser som spam. Jag har också detta installerat eftersom det också finns en hel del gånger när jag får spam-resultat och det är bättre att både rapportera sajten som spam och blockera den istället för att bara blockera den. På det här sättet, om tillräckligt många personer rapporterar webbplatsen som spam, kommer den så småningom att pressas långt ner i sökresultaten.

spam blockera google

Genom att använda dessa två tillägg i Chrome kan du verkligen rensa upp resultaten mer efter din smak. Det tar lite tid och tålamod, men det är värt tiden om du gör hundratals sökningar om dagen som jag.

Om du är en Firefox-användare kan du installera ett liknande tillägg som blockerar oönskade resultat från Google. Tyvärr verkar det inte finnas några bra lösningar för IE och Safari, så om du använder de webbläsarna har du lite tur. Om du råkar veta ett sätt att göra detta på dessa webbläsare, vänligen meddela oss i kommentarerna. Njut av!