Hur man blockerar/tar bort annonser i Chrome, IE och Firefox

Letar du efter ett sätt att enkelt ta bort de stora irriterande annonserna som du ser på några av dina favoritsajter? Dessa typer av annonser kallas påträngande annonser och de kan vara riktigt irriterande eftersom de kan börja spela upp videor utan din tillåtelse, göra konstiga eller konstiga ljud eller växa till storleken på hela sidan och blockera det du läser! Det här är de typer av annonser som blir vanligare eftersom de får dig att titta på eller interagera med dem, vilket är vad annonsörer vill ha.

Lyckligtvis finns det många olika sätt att blockera dessa typer av annonser. Bara för att förtydliga tycker jag att det är bra att blockera påträngande annonser. Jag tror inte på att blockera alla annonser eftersom miljontals webbplatser använder icke-påträngande annonser för att tjäna pengar. Här, in Online tekniska tips , kommer all min inkomst från några få annonser som jag lägger upp på webbplatsen. Jag har tre bildannonser på min webbplats: en överst, en i sidofältet och en längst ned. Jag använder också några deklarationer med textlänkar(textlänk) , men överlag tycker jag inte att mina annonser är påträngande.

Utan reklam skulle jag praktiskt taget inte ha några pengar och jag skulle behöva gå tillbaka till jobbet! Blockera därför inte alla annonser, utan bara de som du tycker är överdrivna eller påträngande. I den här artikeln kommer jag att prata om min favorit plugin för annonsblockering som fungerar med IE, Krom , Firefox , safari , Opera etc. och följer regeln att endast blockera påträngande annonser.

Adblock plus

Adblock plus är den bästa annonsblockeringslösningen eftersom den används av miljoner och övervakas aktivt av communityn för att säkerställa att den blockerar rätt typer av innehåll. Adblock plus främst förlitar sig på filterlistor(Filter Lists) , som är en stor uppsättning regler som berättar Adblock plus vilket innehåll som ska blockeras på en viss webbplats. Den kan också användas för att blockera spårning och skadlig programvara(spårning och skadlig programvara).

Efter installation av tillägget aktiveras två listor som standard: annonsblockeringslistan för ditt specifika språk och annonsuteslutningslistan. Du kan stänga av uteslutningslistan om du vill, men då skulle världen vara en bättre plats om du inte gjorde det! Uteslutningslistan är mycket strikt vad gäller vad som är tillåtet och de har en mängd regler som en webbplats måste följa för att visa annonser så du kommer sällan att se det irriterande reklam som går förbi(ad bypass) filter.

Om du hittar irriterande annonser kan du hjälpa till genom att rapportera dessa annonser och när andra rapporterar samma annons kommer de att blockeras för framtida användare Adblock plus . Här är ett exempel på en webbplats jag besöker ofta med och utan annonser:

med reklam

efter att ha tagit bort annonser

När du installerar ett tillägg finns det några saker du bör vara medveten om. Först, de bästa webbläsarna att installera Adblock Plus är Opera , Firefox och Chrome(Firefox och Chrome). De har flest funktioner och funktioner. Efter det kommer du fortfarande att få en övergripande fantastisk upplevelse, men med färre funktioner i IE och Safari(IE och Safari). Safari gör det inte(Safari har inte) åtkomst till djupkod, så vissa annonser kan köras som in-video-annonser, etc. Men i safari det finns en bra sak med det: den använder samma kodbas som Chrome och Opera(Chrome och Opera) , så när tillägget för någon av dessa webbläsare uppdateras får de alla uppdateringen.

IE är en så komplex best att den kräver något helt annat installationsprocessen(installationsprocessen) som en installationsfil EXE. (EXE setup) Det installeras fortfarande snabbt, men du kan inte ställa in det alls. Vad jag kan säga verkar det vara omöjligt att inaktivera listan över tillåtna annonser i IE eftersom du inte kan öppna tilläggsalternativen.

Det enda jag märkte i Adblock plus eftersom jag har använt det i några veckor är att det blockerar många annonser som jag inte tycker är störande. Webbplatsägare kan ansöka om att annonser på sin webbplats inte ska blockeras om de följer strikt acceptabla annonsregler, men det skulle vara trevligt om plugin är inte(plugin var inte) var så aggressiv när det gällde att blockera annonser som standard. Detta är bara min åsikt. Om du använde Adblock plus , Berätta vad du tycker. Om du har andra frågor om annonsblockering, vänligen meddela oss i kommentarerna. Njut av!

Letar du efter ett sätt att enkelt ta bort de stora irriterande annonserna som du ser på några av dina favoritsajter? Dessa typer av annonser kallas påträngande annonser och de kan verkligen vara frustrerande eftersom de kan börja spela en video utan din tillåtelse eller göra konstiga eller udda ljud eller växa till storleken på hela sidan och blockera det du läser! Det är dessa typer av annonser som blir vanligare eftersom de tvingar dig att titta på dem eller interagera med dem och det är vad annonsörer vill ha.

Lyckligtvis finns det många olika sätt att blockera dessa typer av annonser. Bara för att förtydliga tycker jag bara att det är bra att blockera påträngande annonser. Jag tror inte på att blockera alla annonser eftersom det finns miljontals sajter som använder diskreta annonser för att tjäna pengar. Här på Online Tech Tips kommer alla mina intäkter från de få annonser jag har på sajten. Jag har tre bildannonser på sajten: en uppåt, en i sidofältet och en längst ner. Jag använder också vissa textlänksannonser, men överlag tycker jag inte att mina annonser är påträngande.

Utan annonser skulle jag i princip inte tjäna några pengar och skulle behöva gå tillbaka till ett jobb! Så blockera inte alla annonser, utan bara de som du tycker är överdrivna eller påträngande. I den här artikeln kommer jag att prata om min favorit plugin för annonsblockering som fungerar med IE, Chrome, Firefox, Safari, Opera, etc och som följer denna regel om att bara blockera påträngande annonser.

Adblock plus

Adblock plus

Adblock plus är den bästa lösningen för att blockera annonser eftersom den används av miljoner och den övervakas aktivt av communityn, som ser till att den blockerar rätt typer av innehåll. Adblock Plus förlitar sig i princip på Filter Lists, som är en stor uppsättning regler som talar om för Adblock Plus vilket innehåll som ska blockeras på en viss webbplats. Den kan också användas för att blockera spårning och skadlig programvara.

När du har installerat tillägget finns det två listor som är aktiverade som standard: listan med annonsblockering för ditt språk och listan med annonsundantag. Du kan välja att inaktivera undantagslistan om du vill, men återigen, världen skulle vara en bättre plats om du inte gjorde det! Undantagslistan är väldigt strikt vad gäller vad som är tillåtet och de har en hel radda regler som en webbplats måste klara för att en annons ska visas, så du kommer sällan att se en irriterande annons kringgå filtret.

Om du hittar irriterande annonser kan du hjälpa till genom att rapportera dessa annonser och när andra rapporterar samma annonser kommer de sedan att blockeras för framtida Adblock Plus-användare. Här är ett exempel på en webbplats som jag besöker ofta med och utan annonser:

med annonser

efter annonsborttagning

När du installerar tillägget finns det några saker du bör veta. För det första är de bästa webbläsarna för att installera Adblock Plus Opera, Firefox och Chrome. De har flest alternativ och funktioner. Efter det kommer du fortfarande att få en övergripande fantastisk upplevelse, men färre funktioner med IE och Safari. Safari tillåter inte djup åtkomst till koden, så vissa annonser kan klara sig som annonser i videor, etc. En bra sak med Safari är dock att den delar samma kodbas med Chrome och Opera, så när tillägget för någon av dessa webbläsare uppdateras får alla uppdateringen.

IE är en så komplicerad best att den kräver en helt annan installationsprocess i form av en EXE-installationsfil. Det går fortfarande snabbt att installera, men du kan inte konfigurera det alls. Vad jag kunde säga verkar det omöjligt att stänga av listan över acceptabla annonser i IE eftersom du inte kan öppna alternativen för tillägget.

Det enda jag har märkt med Adblock Plus eftersom jag har använt det i några veckor är att det blockerar många annonser som jag inte skulle tycka är påträngande. Webbplatsägare kan ansöka om att inte få sina webbplatsannonser blockerade om de följer de strikt acceptabla annonsreglerna, men det skulle vara trevligt om plugin-programmet inte var lika aggressivt när det gällde att blockera annonser som standard. Det är bara min åsikt. Om du har använt Adblock Plus, berätta vad du tycker. Om du har några andra frågor om att blockera annonser, låt oss veta i kommentarerna. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button