Hur man blockerar okända nummer på Android-telefoner från Google, Samsung, Xiaomi

Letar du efter information om hur man blockerar okända nummer på en Android-telefon? Google erbjuder som standard alternativet att blockera okända nummer på Android. Men eftersom Android-världen är av heterogen natur, finns det inget sätt att blockera okända nummer på telefoner från olika tillverkare. Olika skal och gränssnitt har distinkta sätt genom vilka du kan blockera okända nummer på din telefon. Med det sagt hjälper den här guiden dig att bli av med oönskade uppringare till viss del.

I den här artikeln beskriver vi de steg du kan vidta för att blockera ett okänt nummer på din Android-telefon. Vi börjar med stegen du kan ta om du har en Google Pixel-telefon eller en telefon med Google Phone-appen installerad. Den kommer förinstallerad på telefoner inklusive OnePlus Nord 2 5G och olika Nokia-smarttelefoner. Du kan också ladda ner Google Phone-appen på din Android-enhet från Google Play.

Du har också fått sätt att blockera okända nummer på en Samsung-telefon och en Xiaomi-modell senare i den här artikeln.

Hur man blockerar okända nummer på en Android-telefon med Google Phone-appen

Här är stegen som du kan vidta för att blockera okända nummer på en Android-telefon som har Google Phone-appen installerad. Rulla ner till nästa avsnitt för att titta på stegen du kan ta om du har en Samsung-telefon.

 1. Tryck på knappen med tre punkter från den övre högra sidan av uppringarens sökfält.

 2. Tryck nu inställningar och då Spärrade nummer.

 3. Slå på Okänd alternativ.

Det är viktigt att notera att termen “okänt” på Android inte är avsedd för de nummer som inte sparas i dina kontakter. Detta är i kontrast till det för iPhone, och är specifikt avsett för samtal som visas på ditt nummerpresentatör som “privat” eller “okänt”.

Hur man blockerar okända nummer på Android-telefon från Samsung

Nedan är stegen du kan ta för att blockera okända nummer på en Samsung Android-telefon.

 1. Öppna appen Telefon.
 2. Tryck på trepunktsmenyn och välj sedan Inställningar.
 3. Tryck nu Blockera nummer.
 4. Träffa Blockera okända/dolda nummer för att blockera privata och okända nummer på din telefon.

Hur man blockerar okända nummer på Android-telefonen från Xiaomi

Följ stegen nedan för att blockera okända nummer på en Android-telefon från Xiaomi. Vi övervägde en telefon baserad på MIUI 12.5 för att detaljera stegen. Det kan dock bli några ändringar om du har en annan MIUI-version på din enhet.

 1. Öppna Telefon.
 2. Tryck på knappen med tre punkter i sökfältet.
 3. Välj inställningar från menyn.
 4. Tryck nu Okänd för att blockera alla samtal från oidentifierade uppringare.

Utöver standardsätten finns det olika tredjepartsappar inklusive Truecaller som hjälper dig att blockera okända nummer på din Android-telefon.

Relaterade Artiklar

Back to top button