Hur man blockerar någon på Instagram och vad som händer när man gör det

Blockera en användare på Instagram är en mycket enkel uppgift. Att tvingas utföra denna åtgärd kan orsakas av olika anledningar. Det kan vi till exempel ta emot spam av ett konto eller dess innehåll verkar olämpligt.

Vi kan till och med få direktmeddelanden med en obehagligt eller till och med hotfullt innehåll. Om detta är ditt fall förklarar vi i den här artikeln hur man blockerar en användare på Instagram och vilka konsekvenserna blir.

Steg för att blockera någon på Instagram

Följ stegen nedan för att blockera en annan person inom detta populära sociala nätverk för fotografering.

  1. Leta först upp det konto du vill blockera. Du kan göra detta från ett av hans inlägg eller genom att söka i hans profil genom sektionen Utforska, representerad av en förstoringsglasikon.
  2. När du är i profilen du vill blockera klickar du på de tre prickarna som du hittar i det övre högra hörnet.
  3. Klicka sedan på Att blockera.
  4. Slutligen bekräftar du blockeringen genom att klicka på knappen Att blockera som du kommer att se i popup-meddelandet.

Vad händer när du blockerar någon på Instagram?

När du blockerar någon på Instagram händer flera saker. Det kan till exempel inte den blockerade personen ju mer du hittar i sökningenoch kan inte längre se dina inlägginklusive foton, videor, rullar och berättelser.

Det kan han förstås inte heller. skicka direktmeddelanden till dig och all kommunikation mellan dig och den blockerade profilen kommer att försvinna. Kom ihåg att dessa förändringar påverkar dig också. På så sätt kommer du inte heller att kunna se bilderna eller resten av deras publikationer från det blockerade kontot.

Hur tar man reda på vem som blockerade dig på Instagram?

För ta reda på vem som blockerade dig på instagramhan tillräckligt för att kontrollera några av de punkter vi redan har täckt. Om du försöker söka efter det i Instagram-sökningen och det inte visas, är det han blockerade dig förmodligen. Eller om du inte kan se deras meddelanden också.

När du blockerar någon på Instagram, raderas kommentarerna?

När du blockerar en användare på Instagram kommentarer raderas inte. På grund av detta kan den blockerade personen fortsätta att se dina förblockerande kommentarer på sin profil, och vice versa kan du fortsätta att se deras.

När du blockerar någon, raderas meddelandena?

På samma sätt, när du blockerar någon raderas inte privata meddelanden. Därför, om du hade konversationer med den blockerade användaren innan blockeringen, kan du fortsätta att se chatten med alla meddelanden, om du inte bestämmer dig för att radera dem manuellt.

Vad är skillnaden mellan Blockera och Begränsa på Instagram?

När du blockerar någon på Instagram kan den personen inte kommentera inlägg. Tvärtom, när du begränsar någon kan personen fortfarande kommentera, men du kommer inte att se dessa kommentarer och bara de kommer att se dem.

Det är också viktigt att komma ihåg att om du har en offentlig profil kan vem som helst komma åt den via webben. Så om den blockerade personen vill se dina foton behöver de bara ange din profil-URL för att komma åt den.

Blockering på Instagram är helt reversibel. För att stänga av den, följ bara stegen som nämns ovan och tryck på Låsa upp. På så sätt kommer allt att bli normalt igen.

Relaterade Artiklar

Back to top button