Hur man blockerar eller begränsar webbplatser och webbsidor på din iPhone

Föräldrakontroll tillåter oss att blockera eller begränsa viss tillgång till webbsidor på din iPhone som inte rekommenderas för barn eller för att de enligt vår mening är olämpliga; Tja, på Internet finns våldsamt, sexuellt, terroristiskt innehåll, kort sagt … många ämnen som inte intresserar oss.

I iPhone, den kommandon för att dölja, blockera eller begränsa åtkomsten är inte begränsad till webbsidor; Detta inkluderar även olika applikationer, till exempel kan du Inaktivera och ta bort Siri Assistant på iPhone såväl som dölj enkelt iPhone Game Center eller ens lås och lösenord whatsapp på iphone med fingeravtryck eller foto-id .

När det gäller webbsidor, iOS ger oss lösningen och blockerar dessa oönskade sidor från vår iPhone-enhet; Genom att följa en rad steg kan vi begränsa innehållet på alla portaler, såväl som typen av innehåll som är tillgängligt med iTunes. Så se i den här artikeln hur du blockerar eller begränsar vissa webbplatser på din iOS.

Vad kan du tänka på när du blockerar webbsidor på din iOS?

Om du vill begränsa en minderårigs tillträde och om du har en iPad eller iPhone med internetåtkomst, konfigurera varje enhet individuellt. Några av alternativen som föräldrakontrollen av vår iOS erbjuder oss är att du kan blockera åtkomsten du har beroende på din ålder, och du kan ställa in tiden för användning av enheten.

Det finns också ett externt sätt att hantera din iOS för att blockera internetåtkomst utan att ha en enhet, det är via routern; I denna kan du välja internetåtkomsttid på anslutna enheter.

Objekt att blockera iOS-begränsningar

I iOS, du kan ha begränsningssystem för alla funktioner eller program på din enhet; Det är mycket bättre att begränsa dem än att behöva radera appar från din iphone för vi kommer säkert att använda dem också. Inom de begränsningar som erbjuds av iOS kan du begränsa åtkomsten till:

 • Webbläsaren.
 • FaceTime.
 • Siri.
 • iTunes affär.
 • Kameran på enheten.
 • AirDrop.
 • Installera och ta bort appar.
 • Blockera åtkomst till filmer, låtar och böcker i iTunes, även om de redan är nedladdade till vår enhet.

Hur blockerar man en webbsida?

Denna begränsning Apple gäller alla webbläsare inte bara Safari; På detta sätt kommer det inte att vara nödvändigt att byta från webbläsare till webbläsare genom att placera alternativet föräldrakontroll; alla begränsningar kommer att tillämpas lika i hela systemet.

Så för att blockera en webbsida måste du gå till inställningar och välj alternativet allmän ; I det här avsnittet klickar du på alternativet för restriktioner . Tryck sedan på Aktivera begränsningar, vid denna tidpunkt kommer enheten att be dig om en upplåsnings kod så att du kan ha tillgång till att aktivera och avaktivera dessa alternativ och inte vara en annan person.

Obs: Om du glömmer den här koden, du kommer inte att kunna komma åt begränsningar såvida du inte återställer enheten helt. Då kommer du åt auktoriserat innehåll och klicka på webbplatser ; Här hittar du tre alternativ, som är: alla webbplatser, endast vissa webbplatser eller begränsa barnförbjudet innehåll.

 • Alternativet alla webbplatser är det ursprungliga alternativet, där det låter dig komma till alla webbsidor.
 • Endast vissa webbplatser ; detta alternativ låter dig begränsa antalet webbsidor; du kan lägga till nya webbsidor eller ta bort befintliga; eftersom du ursprungligen kommer att hitta några webbsidor inkluderade.
 • Begränsa dem webbplatser. I det här alternativet kan du inkludera webbadresser som du vill begränsa åtkomst till genom att välja aldrig tillåta .

Genom att begränsa vissa webbsidor väljer du att begränsa innehållet för vuxna ; på det här sättet, iOS kommer automatiskt att begränsa åtkomsten till webbplatser klassad för vuxna. Men om du vill tillåta åtkomst till en viss sida och iOS-alternativet klassificerar den som för vuxna, du kan lägga till det i avsnittet Lägg till en webbplats och klicka på alternativet att alltid tillåta.

Så här kan du begränsa eller blockera allt opassande innehåll på webbsidor genom de funktioner som erbjuds av iOS, och blockerar därmed denna typ av sida direkt från en av dina enheter.

Relaterade Artiklar

Back to top button