Hur man beställer e-post i Gmail

Har du någonsin velat ta bort ett e-postmeddelande som du just skickat till någon? I Outlook(Outlook) har en funktion som låter dig återkalla dina e-postmeddelanden efter att de har skickats, men vad händer om du använder en annan e-postklient som Gmail (e-postklient som Gmail)?

gmail finns det ett sätt att förhindra att dina e-postmeddelanden skickas efter att du klickat på ” Skicka “. (Skicka) Men för att kunna göra detta måste du ha den speciella ångrafunktionen aktiverad i förväg. skickar. (Skicka)Lär dig hur du tar bort e-postmeddelanden gmail och du behöver aldrig oroa dig för att dina meddelanden går till fel mottagare igen.

Varför avregistrera e-postmeddelanden

Det kan finnas hur många situationer som helst där du kanske vill ta bort ett e-postmeddelande efter att du klickat på Skicka. De vanligaste av dessa inkluderar:

 • Skickar ett mail till fel mottagare.(Skicka ett e-postmeddelande till fel mottagare.)

Vi har alla av misstag skickat ett e-postmeddelande till fel person. Du kan ha tryckt på fel namn när du valde en mottagare bland dina kontakter. Du kanske känner två personer med samma namn och glömde att dubbelkolla innan du skickade e-post till fel person. Alex(Alex). I vilket fall som helst kanske du inte vill dela innehållet i detta brev med någon som det inte är avsett för. Speciellt om den innehåller känslig eller personlig information.

 • Skickade av misstag ett ofullständigt mejl.(Skickar av misstag ett e-postmeddelande som är ofullständigt.)

Även om du dubbelkollar adressfältet innan du skickar ett e-postmeddelande, kan du senare upptäcka att du glömt att inkludera något i det. Oavsett om det är en viktig länk, en bilaga eller någon annan information är det inte alltid så bekvämt att skicka det separat i ett annat meddelande.

 • Hitta fel i din e-post efter att den har skickats.(Hittar fel i din e-post efter att den har skickats.)

Har du någonsin avslutat ditt mejl med “efterbliven” istället för “respektfullt”? Vi är alla människor och misstag händer. Stavningskontrollen fångar inte alltid upp alla, så du kanske bara märker vissa fel efter att meddelandet har skickats. gmail låter dig lösa detta och många andra problem genom att låta dig avbryta att skicka e-postmeddelanden.

Hur man slår på den avbryt sändningsfunktionen(Ångra sändningsfunktionen) gmail

En funktion som gör att du kan avbryta att skicka ett e-postmeddelande till gmail efter att den har skickats, kallas ” Avbryt(Ångra skicka) skickar “. Den här funktionen är inaktiverad som standard, så du måste först aktivera den innan du kan börja använda den.

För att aktivera funktionen annullering av leverans(Ångra skicka) till gmail gör följande.

 1. Öppna gmail och logga in på ditt konto.
 2. Välj i det övre högra hörnet av fönstret kugghjulsikonen(kugghjulsikon) för att öppna inställningar(Inställningar) .

 1. Välj Visa alla inställningar(Se alla inställningar) .

 1. På fliken Vanligt bredvid (Allmän)Avbryt Skicka(Ångra sändning) välj det maximala intervallet 30 sekunder(30 sekunder) .

 1. Rulla ned och välj Spara ändringar(Spara ändringar) .

Efter att ha aktiverat den här funktionen kommer du nu att kunna ta bort din e-post inom 30 sekunder efter att du klickat på ” Skicka(Skicka) ” om du inser att du har glömt något eller vill dubbelkolla adressfältet.

Hur man tar bort ett e-postmeddelande i Gmail

När du inser att du vill avbryta ett skickat e-postmeddelande har du några olika sätt att göra det beroende på om du använder gmail på din dator eller på din smartphone.

Hur man avbryter sändningen E-post(e-posta) till din dator(din dator)

Om du använder gmail på din dator följer du stegen nedan för att ta bort ett e-postmeddelande.

 1. Efter att du klickat på ” Skicka(Skicka)”, hitta menyraden i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

 1. Välj Avbryt(Ångra) i menyraden.
 2. Du kommer att se en bekräftelse på skärmen skicka avbokning. (Sänder ångrat) Detta betyder att du har avbrutit din e-post.

Om du inte fick bekräftelse betyder det att du inte lyckades avbryta din e-post inom 30 sekunder och den gick igenom. Du kan också gå till “Skickat(Skickat)” och se om din e-post finns där för att verifiera den.

Efter att du har fått uppsägningsbekräftelsen skicka kommer du att returnera det ursprungliga e-postmeddelandet till skärmen. (Skickar) Du kan göra ändringar och skicka det igen, spara det som ett utkast till senare eller ta bort det.

Hur man tar bort ett e-postmeddelande med märka (E-post)gmail(Gmail-genväg)

Eftersom du bara har 30 sekunder på dig att bestämma om du vill fortsätta skicka det här e-postmeddelandet eller avbryta det, kan du använda kortkommandot för att avbryta det med bara ett klick. Efter val ” Skicka(Skicka) “och utseendet på samma menyrad tryck Z på tangentbordet för att avbryta sändningen.

Du bör då se samma bekräftelsemeddelande annullering av leverans(Sänder ångrat) som visas på din skärm. Observera att den här metoden bara fungerar om Gmail har(Gmail) kortkommandon ingår redan. Du kan göra detta via ” inställningar(Inställningar)” på samma flik ” Allmän(Allmänt)” som du använde för att aktivera ” Avbryt Skicka(Ångra skicka).”

Hur man avbryter sändningen brev(e-posta) till gmailsmartphone(din)

Du kan också använda mobilappen Gmail för att ta bort ett e-postmeddelande. (Gmail) Följ dessa steg för att göra detta.

 1. Efter att du klickat på ” Skicka(Skicka)”, välj ” Avbryt(Ångra) ” längst ned på skärmen.

 1. Du kommer att se ett meddelande som bekräftar att din e-post har avbrutits.

Sedan Gmail(Gmail) tar dig tillbaka till det ursprungliga e-postfönstret så att du kan redigera, ta bort meddelandet eller spara det som ett utkast.

Ta full kontroll över din e-post

gmail är en kraftfull e-postklient eftersom den ger dig mycket frihet och kontroll över din e-post. Förutom att kunna avbryta att skicka e-post till gmail , du kan också lära dig hur du schemalägger dina e-postmeddelanden för att skickas senare eller överför dina e-postmeddelanden mellan olika Gmail-konton (överför dina e-postmeddelanden mellan olika Gmail-konton) . Men alla funktioner är inte så uppenbara, och ibland måste du lära dig dolda tips och tricks för att organisera dina e-postmeddelanden bättre.(dolda tips och tricks för att organisera dina e-postmeddelanden)

Har du någonsin behövt avbryta ett e-postmeddelande som du redan har skickat? Av vilken anledning gjorde du det? Dela med sig(Dela) oss med din erfarenhet av felaktiga e-postmeddelanden i kommentarerna nedan.

Har du någonsin velat ta bort ett e-postmeddelande som du precis skickat till någon? Outlook har en funktion som låter dig återkalla dina e-postmeddelanden efter att du har skickat dem, men vad händer om du använder en annan e-postklient som Gmail?

I Gmail finns det ett sätt att förhindra att dina e-postmeddelanden går igenom efter att du tryckt på knappen Skicka. Men för att kunna göra det måste du ha en speciell ångra Skicka-funktion aktiverad i förväg. Lär dig hur du tar bort dina e-postmeddelanden i Gmail och du behöver aldrig oroa dig för att dina meddelanden ska gå till fel mottagare igen.

Varför ta bort dina e-postmeddelanden

Det kan finnas hur många situationer som helst där du kanske vill avbryta att skicka ett e-postmeddelande efter att du tryckt på Skicka. De vanligaste av dem inkluderar:

 • Skickar ett mail till fel mottagare.

Vi har alla av misstag skickat ett e-postmeddelande till fel person tidigare. Du kanske slår fel namn när du väljer mottagare bland dina kontakter. Kanske känner du två personer med samma namn och glömde att dubbelkolla innan du skickade mejlet till fel Alex. Hur som helst kanske du inte vill dela innehållet i det här e-postmeddelandet med någon som det inte var avsett för. Speciellt om den innehåller känslig eller privat information.

 • Skickar av misstag ett e-postmeddelande som är ofullständigt.

Även om du dubbelkollade adressraden innan du skickade ut ditt e-postmeddelande, kanske du senare inser att du glömt att inkludera något i den. Oavsett om det är en viktig länk, en bilaga eller någon annan information – att skicka den separat i ett annat meddelande är inte alltid särskilt bekvämt.

 • Hitta fel i din e-post efter att den har skickats.

Har du någonsin avslutat ditt e-postmeddelande med “retards” istället för “hälsningar”? Vi är alla människor och misstag händer. Stavningskontrollen fångar inte alltid alla, så du kanske märker några misstag först efter att du har skickat meddelandet. Gmail låter dig åtgärda detta och många andra problem genom att du kan ta bort sändningen av dina e-postmeddelanden.

Hur man aktiverar funktionen Ångra skicka i Gmail

Funktionen som låter dig ta bort ett e-postmeddelande i Gmail efter att det har skickats anropas Ångra Skicka. Som standard är den här funktionen avstängd, så du måste först aktivera den innan du kan börja använda den.

För att aktivera funktionen Ångra skicka i Gmail, följ stegen nedan.

 1. Öppna Gmail och logga in på ditt konto.
 2. I det övre högra hörnet av fönstret väljer du kugghjulsikoner att öppna inställningar.

 1. Välj Se alla inställningar.

 1. I den Allmän fliken bredvid Ångra Skickavälj det maximala intervallet för 30 sekunder.

 1. Rulla ned och välj Spara ändringar.

När du har aktiverat den här funktionen kommer du nu att kunna ta bort din e-post i upp till 30 sekunder efter att du tryckt skicka om du inser att du har glömt något eller vill dubbelkolla adressraden.

Hur man tar bort ett e-postmeddelande i Gmail

När du inser att du vill avbryta ett skickat e-postmeddelande har du några olika sätt att göra det, beroende på om du använder Gmail på din dator eller på din smartphone.

Hur man tar bort ett e-postmeddelande på din dator

Om du använder Gmail på din dator följer du stegen nedan för att ta bort ett e-postmeddelande.

 1. Efter att du slagit skickasök efter en menyrad i det nedre vänstra hörnet på skärmen.

 1. Välj Ångra från menyraden.
 2. Du kommer att se en Sändning har ångrats bekräftelse på din skärm. Det betyder att du har avbrutit din e-post.

Om du inte fick bekräftelsen så lyckades du inte avbryta din e-post inom 30 sekunder och den har gått igenom. Du kan också gå till helgon och se om din e-post finns där för att bekräfta detta.

Efter att du har fått bekräftelsen på att sändning har ångrats får du tillbaka det ursprungliga e-postmeddelandet på skärmen. Du kan antingen göra ändringar och skicka det igen, spara det som utkast till senare eller ta bort det.

Hur man tar bort ett e-postmeddelande med en Gmail-genväg

Eftersom du bara har 30 sekunder på dig att bestämma om du vill fortsätta att skicka det e-postmeddelandet eller avbryta det, kan du använda ett kortkommando för att ta bort det med bara ett klick. När du har valt skicka och se samma menyrad visas, tryck Z på tangentbordet för att ångra sändningen.

Du bör då se detsamma Sändning har ångrats bekräftelsemeddelande visas på skärmen. Observera att den här metoden bara fungerar om du redan har kortkommandon aktiverade i Gmail. Du kan göra det via inställningari samma Allmän fliken som du använde för att aktivera Ångra Skicka funktion.

Hur man tar bort ett e-postmeddelande i Gmail på din smartphone

Du kan också använda din Gmail-mobilapp för att ta bort ett e-postmeddelande. För att göra det, följ stegen nedan.

 1. Efter att du slagit skickaVälj Ångra längst ner på skärmen.

 1. Du kommer att se ett meddelande som bekräftar din avbokning av e-postmeddelandet.

Gmail tar dig sedan tillbaka till det ursprungliga e-postfönstret, så att du kan redigera, ta bort meddelandet eller spara det som utkast.

Ta full kontroll över dina e-postmeddelanden

Gmail är en kraftfull e-postklient eftersom den ger dig mycket frihet och kontroll över dina e-postmeddelanden. Förutom möjligheten att ta bort skickade e-postmeddelanden i Gmail, kan du också lära dig att schemalägga dina e-postmeddelanden för att skickas senare eller överföra dina e-postmeddelanden mellan olika Gmail-konton. Men alla funktioner är inte så uppenbara, och ibland måste du lära dig dolda tips och tricks för att organisera dina e-postmeddelanden bättre.

Har du någonsin behövt avbryta ett e-postmeddelande som du redan skickat? Vad var din anledning till att du gjorde det? Dela dina erfarenheter av felaktiga e-postmeddelanden med oss ​​i kommentarerna nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button