Hur man beskär, roterar och ändrar storlek på videor i Adobe Premiere Pro

När du redigerar video i Adobe Premiere Pro finns det ibland ramar som du kan behöva eller vill ändra på något sätt. Kanske vill du bara visa en viss del av din film, lägga till en effekt eller göra valfritt antal redigeringar för att passa vad du tror att din video behöver.

beskärning(Beskära), rotera och ändra storlek på videor är några av de vanligaste ändringarna du kan göra när du redigerar en video i Adobe Premiere Pro . Men om du är ny på videoredigering med Premiär du kanske inte vet hur du gör det än, vilket kan göra dig upprörd.

Premiär gör dessa processer superenkla, så följ dessa steg för att snabbt bli ett proffs på att beskära, rotera och ändra storlek på dina videor.

Hur man trimmar video i Premiere Pro(Hur man beskär videor i Premiere Pro)

Att beskära en video är lite annorlunda än att beskära en bild, men du kan fortfarande göra det i Premiär . För detta kommer du att använda effekten Premiär . Följ stegen nedan för att trimma ett videoklipp.

 1. Dra videon du vill trimma till tidslinjen.
 1. Gå till panelen ” effekter(Effekter)” och hitta Beskära . Det borde dyka upp i Omvandla . Klick(Klicka) och dra den till videon du vill trimma.

 1. Logga nu in på din effektkontroller(Effektkontroller) . Hitta en effekt i listan Beskär och titta i rullgardinsmenyn. (Beskär) Du kommer att se alternativ Vänster , Höger , Topp och botten . Du kan dra de numeriska värdena bredvid dem för att trimma videon.

 1. Du kan också förstora din video här för att fylla skärmen om du vill genom att välja Zoom . När du flyttar värden när du väljer ” Skala(Zooma) “, kommer din video att fylla skärmen till önskad storlek.

Om du inte vill använda numeriska värden kan du också beskära genom att markera beskärningseffekten och en fyrkant med alternativknappar bör visas runt din video i förhandsgranskningsfönstret. Du kan använda dessa remsor för att trimma din video.

Om du vill att din video ska övergå smidigt till beskärning kan du välja Kantfjäder och använd ett numeriskt värde för att ändra gradientens intensitet.

Hur man roterar video i Adobe Premiere Pro(Hur man roterar videor i Adobe Premiere Pro)

Att rotera en video kan skapa intressanta effekter i slutresultatet. Denna effekt är också mycket lätt att uppnå. Så här roterar du in video Adobe Premiere Pro .

 1. Gå till kontrollpanelen(Kontrollera) Effekter och klicka på rullgardinsmenyn ” Trafik”.(rörelse)

 1. Du bör då se alternativet rotation specificeras här. Genom att använda siffervärdet bredvid kan du ändra graden av rotation av din video. Dra åt höger kommer att rotera videon medurs och vice versa.

 1. Om du bara vill vända videon i en viss riktning vänder 90 den åt höger, 180 vänder den upp och ner och -90 vänder den åt vänster.

Med den här metoden kan du rotera din video oavsett hur du ställer in den eller vilka effekter du har applicerat på den.

Hur man ändrar storlek på video i Adobe Premiere Pro(Hur man ändrar storlek på videor i Adobe Premiere Pro)

Videostorleksändring är ett bra alternativ om den tillagda videon inte passar storleken på ditt projekt som helhet. De svarta fälten som visas runt dessa små videor kan vara irriterande, så du kanske vill ändra storlek på dem. Så här gör du det i Premiär olika sätt.

Ställ in ramstorlek(Ställ in på ramstorlek)

Den här metoden är bäst om du har många klipp som inte matchar sekvensstorleksinställningarna.

 1. Hitta videon på tidslinjen som du vill anpassa till bildrutestorleken.
 1. Högerklicka på det här klippet och välj ” Ställ in ramstorlek”(Ställ in på ramstorlek) . Klippet bör nu matcha storleken på dina sekvensinställningar.

Skala för att passa ram(Skala till ramstorlek)

När Premiär skalar ditt klipp till ramstorleken, det manipulerar pixlarna på ett sådant sätt att videon matchar inställningarna för din sekvens, och förenklar också bearbetningen. Detta kan dock offra kvaliteten på din video, men om du vill snabba på din behandlingstid kan du göra det på detta sätt.

 1. Hitta videon du vill skala på tidslinjen.
 1. Högerklicka och välj ” Skala för att passa ram”(Skala till ramstorlek) . Du bör se att ditt klipp nu är skalat enligt sekvensinställningarna.

Manuell våg(Manuell skala)

Om du vill ändra storlek på ett videoklipp manuellt för att uppnå något annat än att ställa in samma sekvensinställningar, finns det också ett enkelt sätt att göra det.

 1. Gå till panelen ” Kontroller(Effektkontroller) effekter” och titta i avsnittet “Trafik”(Rörelse) . Du bör se ett alternativ Skala .

 1. Nära skala(Skala) är ett numeriskt värde som du kan ändra för att ställa in storleken på ditt klipp i ramen. Som standard är den inställd på 100, du kan göra den så stor du vill eller försvinna helt.

För alla värden du ändrar kan du alltid klicka på pilikonen bredvid värdena för att återställa dem till standardvärdena.

Beskär, rotera och ändra storlek i Premiere(Beskär, rotera och ändra storlek i Premiere)

Med metoderna ovan kan du enkelt göra nödvändiga ändringar i dina videoklipp. Det kan verka förvirrande till en början, speciellt om du är ny på videoredigering och Adobe Premiere men med tiden behöver du inte tänka två gånger på dessa uppgifter.

Om du känner att du har listat ut det kan du också prova att animera dessa effekter med hjälp av nyckelrutor för att skapa alla möjliga visuella effekter. Möjligheterna är oändliga när det kommer till att skapa och hantera effekter i Adobe Premiere Pro .

När videor i Adobe Premiere Pro, redigering ibland finns det filmer som du kan behöva eller vill ändra på något sätt. Kanske vill du bara visa en viss del av materialet, lägga till en effekt eller göra hur många ändringar som helst för att passa vad du känner att din video behöver.

Att beskära, rotera och ändra storlek på videor är några av de vanligaste ändringarna du kan göra under videoredigering i Adobe Premiere Pro. Men om du är nybörjare på videoredigering med Premiere kanske du inte vet hur du gör dessa saker än, vilket kan vara frustrerande.

Premiere gör dessa processer väldigt enkla, så följ dessa steg för att snabbt bli ett proffs på att beskära, rotera och ändra storlek på dina videor.

Hur man beskär videor i Premiere Pro

Att beskära en video är lite annorlunda än att beskära en bild, men du kan fortfarande göra det i Premiere. Du kommer att använda en effekt som Premiere har för att göra det. Följ dessa steg för att beskära ditt videoklipp.

 1. Dra videon du vill beskära till din tidslinje.
 1. Gå in i effekter panel och sök efter Beskära. Det bör dyka upp under Transform. Klicka och dra den till videon du vill beskära.

 1. Gå nu in på din Effektkontroller. Hitta Beskära effekt listad och titta i rullgardinsmenyn. Du kommer att se alternativ för Vänster, Höger, Topp och Nederst. Du kan dra siffervärdena bredvid dessa för att beskära din video.

 1. Du kan även zooma in din video här för att fylla skärmen om du vill genom att välja Zooma. När du flyttar värdena när Zoom är valt kommer din video att fylla skärmen till önskat belopp.

Om du inte vill använda de numeriska värdena kan du också beskära genom att markera beskärningseffekten, och en fyrkant med växlingslister bör dyka upp runt din video i förhandsgranskningsfönstret. Du kan använda dessa staplar för att sedan beskära videon.

Om du vill att din video ska tona in i beskärningen kan du välja Kantfjäder och använd det numeriska värdet för att ändra gradientens intensitet.

Hur man roterar videor i Adobe Premiere Pro

Att rotera en video kan skapa intressanta effekter i ditt slutresultat. Detta är också en mycket enkel effekt att uppnå. Så här roterar du din video i Adobe Premiere Pro.

 1. Gå till effektkontrollpanelen och klicka på Rörelse rullgardinsmenyn.

 1. Du bör då se rotation alternativ som listas här. Med hjälp av det numeriska värdet bredvid kan du ändra mängden rotation på din video. Om du drar den åt höger kommer videon att roteras medurs och vice versa.

 1. Om du bara vill vända din video i en viss riktning kommer 90 att rotera den på höger sida, 180 kommer att vända den upp och ner och -90 kommer att vända den till vänster sida.

Med den här metoden kan du rotera din video oavsett hur du ställer in den på annat sätt eller vilka effekter du har på den.

Hur man ändrar storlek på videor i Adobe Premiere Pro

Att ändra storlek på en video är ett bra alternativ om videon du har lagt till inte passar storleken på ditt övergripande projekt. De svarta fälten som visas runt dessa mindre videor kan vara irriterande, så du kanske vill anpassa storleken på dem. Så här gör du det i Premiere på några olika sätt.

Ställ in på ramstorlek

Den här metoden är bäst om du har många klipp som inte passar sekvensstorleksinställningarna.

 1. Hitta videon på din tidslinje som du vill anpassa till bildstorleken.
 1. Högerklicka på det här klippet och välj Ställ in på ramstorlek. Klippet bör nu passa storleken på dina sekvensinställningar.

Skala till ramstorlek

När Premiere skalar ditt klipp till ramstorleken manipulerar den pixlarna på ett sätt så att videon passar dina sekvensinställningar samtidigt som den gör den enkel att bearbeta. Detta kan dock offra kvaliteten på din video, men om du vill ha en snabbare behandlingstid kan du göra det på detta sätt.

 1. Hitta videon i din tidslinje som du vill skala.
 1. högerklicka och välj Skala till ramstorlek. Du bör se ditt klipp nu skalat till sekvensinställningarna.

manuell våg

Om du vill ändra storlek på ditt videoklipp manuellt för att uppnå något annat än att ställa in det på samma sekvensinställningar, finns det också ett enkelt sätt att göra detta.

 1. Gå in på din Effektkontroller panel och titta under Rörelse. Du bör se ett alternativ som kallas Skala.

 1. Bredvid Skala finns ett numeriskt värde som du kan ändra för att ställa in storleken på ditt klipp inom ramen. Som standard är den inställd på 100, genom att du kan göra den så stor som du vill eller få den att försvinna helt.

För alla värden du ändrar kan du alltid klicka på pilikonen bredvid värdena för att återställa dem till standardinställningarna.

Beskär, rotera och ändra storlek i Premiere

Med dessa metoder ovan kan du enkelt göra de nödvändiga ändringarna i dina videoklipp. Det kan verka förvirrande till en början, särskilt om du är helt ny på videoredigering och Adobe Premiere, men med tiden behöver du inte tänka två gånger på dessa uppgifter.

Om du känner att du har koll på det kan du också prova att animera dessa effekter med hjälp av nyckelrutor för att skapa alla möjliga olika bilder. Möjligheterna är oändliga när det kommer till att skapa och manipulera effekter i Adobe Premiere Pro.

Relaterade Artiklar

Back to top button