Hur man bäddar in MP3-filer och andra ljudfiler i PowerPoint-presentationer

Många människor behöver skapa presentationer PowerPoint av arbete, studier eller andra skäl. Moderna presentationer är inte längre bara en serie bilder fyllda med text och bilder(text och bilder). I den medierika värld vi lever i, presentationer PowerPoint ofta även fylld med video och ljud. Om du vill förbättra dina presentationer genom att lägga till ljudfiler till dina bilder, i den här handledningen visar vi dig hur. Föredrar du att använda filer .MP3 , .WMA eller till och med .FLAC, så här bäddar du in dem PowerPoint :

NOTERA.(OBS:) Denna guide har testats med Microsoft Office PowerPoint 2016 , Microsoft Office PowerPoint 2013 och senaste versionen Kontor 365 .

Hur man lägger till ljudfiler från din dator till presentationer PowerPoint

Det första du behöver göra är att öppna Powerpoint presentation(PowerPoint-presentation) och välj bilden där du vill bädda in ljudfil(ljudfil) .

Klicka eller tryck sedan för att välja ” Infoga » in (Föra in)meny meny(bandmenyn) överst PowerPoint-fönster(PowerPoint-fönster) .

PowerPoint, ljud, infoga

Klicka eller tryck sedan på ” Multimedia(Media)” till höger bandgränssnitt(bandgränssnitt) .

PowerPoint, ljud, infoga

En liten meny öppnas som heter ” Media”.(Media)

PowerPoint, ljud, infoga

På menyn ” Media(Media) » tryck eller tryck på alternativet « Audio(Audio)”. Det ser ut som en liten högtalare.

PowerPoint, ljud, infoga

En annan mindre meny öppnas med två alternativ: “Ljud på min PC…”(“Ljud på min PC…”) och “Spela in ljud…”(“Spela in ljud…”) . Klicka eller tryck “Ljud på min PC…”(“Ljud på min PC…”) .

PowerPoint, ljud, infoga

När du klickar/trycker “Ljud på min PC…”(“Ljud på min PC…”) , PowerPoint öppnar ett fönster med titeln “Infoga ljud”. (“Infoga ljud.”) Använd den för att navigera till mappen där du ljudfil(ljudfil) lagras på din enhet, välj den och klicka eller tryck sedan på ” Föra in(Föra in) ” .

PowerPoint, ljud, infoga

Nu PowerPoint lägg omedelbart in ditt val ljudfil(ljudfil) till den valda bilden. Du kan enkelt avgöra ljudfil(ljudfil) liten högtalarikon(högtalarikon) som representerar det. Om du klickar eller trycker på den kan du flytta (genom dra och släpp(dra och släpp) ) ljudet på bilden. Dessutom får du även tillgång till flera kontroller som visas i skärmdumpen nedan.

PowerPoint, ljud, infoga

Kontroller låter dig lyssna på förhandsvisningen ljudfil(ljudfil) och ändra storlek högtalarikon(högtalarikon) , vilket gör den så stor eller liten som du vill.

PowerPoint, ljud, infoga

När du har sparat Powerpoint presentation(PowerPoint-presentation), allt inline ljudfiler(ljudfil) kommer att packas in powerpoint-fil(PowerPoint-fil) . Det betyder att ljudfiler(ljudfil) bara arbeta i den, och du behöver inte oroa dig för att skicka dem tillsammans med din presentation. Men du måste också komma ihåg att filstorleken PowerPoint-presentationer(PowerPoint-presentation) ökar också för varje tillägg ljudfil.(ljudfil)

Hur man spelar inbäddade ljudfiler från presentationer PowerPoint

När man spelar PowerPoint-presentationer(PowerPoint-presentation) Du kan enkelt spela inbäddade ljudfiler genom att klicka eller knacka på högtalarikonen.

PowerPoint, ljud, infoga

När du klickar eller klickar på den inbyggda ljudfil(ljudfil), du får också flera kontroller: du kan spela upp och pausa ljudet, du kan hoppa till önskat vikariat(tidsposition), och du kan även justera volymen.

PowerPoint, ljud, infoga

Hur man tar bort ljudfil(ljudfil) inbäddad i Powerpoint presentation(Powerpoint presentation)

Du kanske ändrar dig och inte längre vill använda en viss ljudfil(ljudfil) inbäddad i Powerpoint presentation(Powerpoint presentation) . I detta fall klicka eller tryck(klicka eller tryck på) ikonen dynamik(högtalarikon) och tryck sedan på knappen Radera på tangentbordet. PowerPoint tar omedelbart bort ljudfil.(ljudfil)

Tyvärr finns det inget objekt i snabbmenyn ” Ta bort “. (Radera) Det enda sättet att radera ljudfil(ljudfil) från PowerPoint-presentationer(PowerPoint-presentation) med musen – högerklicka på den och välj ” Skära ut(Klipp ut)” i snabbmenyn.

PowerPoint, ljud, infoga

Vilka typer av ljudfiler kan infogas i Powerpoint presentation(Powerpoint presentation) ?

Det finns många olika typer av ljudfiler som stöds PowerPoint 2016 och som du kan bädda in i dina presentationer. Det här är hela listan: Audio ADTS(ADTS-ljud) (adts, adt, aac), AIFF-ljud(AIFF-ljud) (aif, aifc, aiff), ljud AU(AU audio) (au, snd), ljud FLAC(FLAC-ljud) (flac), MIDI-ljud(MIDI-ljud) (mid, midi, rmi), Ljud MKA(MKA-ljud) (mka), MP3-ljud(MP3-ljud) (mp3, mp2, m3u), MP4 ljud(MP4-ljud) (m4a), windows ljud(Windows audio) (wav), filer Windows Media Audio (wma, Wax), amr och asf.

PowerPoint, ljud, infoga

Du kan inte bädda in onlineljud i PowerPoint som i YouTube-videon .(Youtube)

Tyvärr, PowerPoint stöder inte inbäddning av ljudfiler lagrade på onlineplattformar, så inbäddning av ljud från webbtjänster som t.ex ljudmoln , omöjligt. Men som ett alternativ kan du bädda in videor från populära tjänster som t.ex Youtube . Om du vill veta hur man gör detta, kolla in den tidigare artikeln som vi publicerade för ett tag sedan: Hur man bäddar in videor i presentationer PowerPoint .

Slutsats

Nu vet du hur du bäddar in ljudfiler med PC eller enheter(PC eller enhet) i presentationer skapade i PowerPoint . Vi hoppas att du tyckte att den här guiden var användbar, och om du har något att lägga till, använd gärna kommentarerna nedan. Också, om du har frågor, fråga gärna.

Många människor behöver skapa PowerPoint-presentationer för arbete, skola eller andra skäl. Moderna presentationer är inte längre en enkel serie bilder fyllda med text och bilder. I den medierika värld vi lever i är PowerPoint-presentationer ofta även fyllda med video och ljud. Om du vill förbättra dina presentationer genom att lägga till ljudfiler till dina bilder, i denna handledning visar vi dig hur det går till. Oavsett om du föredrar att använda .MP3-, .WMA- eller till och med .FLAC-filer, så här bäddar du in dem i PowerPoint:

NOTERA: Den här guiden testades med Microsoft Office PowerPoint 2016, Microsoft Office PowerPoint 2013 och den senaste versionen av Office 365.

Hur man lägger till ljudfiler från din PC till PowerPoint-presentationer

Det första du behöver göra är att öppna din PowerPoint-presentation och välja bilden där du vill bädda in en ljudfil.

PowerPoint, ljud, infoga

Klicka eller tryck sedan för att välja Föra in fliken från menyfliksområdet överst i PowerPoint-fönstret.

PowerPoint, ljud, infoga

Klicka eller tryck sedan på media från den högra änden av menyfliksområdet.

PowerPoint, ljud, infoga

En liten meny som heter media öppnas.

PowerPoint, ljud, infoga

I den media menyn, klicka eller tryck på Audio alternativ. Det ser ut som en liten högtalare.

PowerPoint, ljud, infoga

En annan ännu mindre meny öppnas, med två alternativ: “Ljud på min PC…” och “Spela in ljud…”. Klicka eller tryck på “Ljud på min PC…”.

PowerPoint, ljud, infoga

När du klickar/trycker på “Ljud på min PC…” PowerPoint öppnar ett fönster som heter “Infoga ljud.” Använd den för att navigera till mappen där din ljudfil är lagrad på din enhet, välj den och klicka eller tryck sedan på Föra in knapp.

PowerPoint, ljud, infoga

Nu infogar PowerPoint omedelbart ljudfilen du valde, i den valda bilden. Du kan enkelt identifiera ljudfilen genom den lilla högtalarikonen som representerar den. Om du klickar eller trycker på den kan du flytta (genom att dra och släppa) ljudet på bilden. Dessutom får du också tillgång till några kontroller, som du kan se på skärmdumpen nedan.

PowerPoint, ljud, infoga

Kontrollerna låter dig lyssna på en förhandsvisning av ljudfilen, samt ändra storlek på högtalarikonen för att göra den så stor eller liten som du vill.

PowerPoint, ljud, infoga

När du har sparat din PowerPoint-presentation packas alla de inbäddade ljudfilerna i PowerPoint-filen. Det betyder att ljudfilerna i den bara fungerar, och du behöver inte oroa dig för att skicka dem tillsammans med presentationen. Du bör dock också tänka på att storleken på din PowerPoint-presentationsfil också ökar för varje ljudfil du lägger till.

Hur man spelar inbäddade ljudfiler från PowerPoint-presentationer

När du spelar upp en PowerPoint-presentation kan du enkelt spela upp de inbäddade ljudfilerna med ett klick eller tryck på deras högtalarikoner.

PowerPoint, ljud, infoga

När du klickar eller trycker på en inbäddad ljudfil får du också några kontroller: du kan spela upp och pausa ljud, du kan hoppa till den tidsposition du vill ha och du kan även justera volymen.

PowerPoint, ljud, infoga

Hur man tar bort en ljudfil som är inbäddad i en PowerPoint-presentation

Du kanske ändrar dig och inte längre vill använda en viss ljudfil som du har bäddat in i en PowerPoint-presentation. Klicka eller tryck i så fall på högtalarikonen och tryck sedan på Radera tangenten på ditt tangentbord. PowerPoint tar bort ljudfilen på ett ögonblick.

Tyvärr finns det ingen Radera alternativet i högerklicksmenyn. Det enda sättet att ta bort en ljudfil från en PowerPoint-presentation med musen är att högerklicka på den och välja Skära alternativ från den sammanhangsberoende menyn.

PowerPoint, ljud, infoga

Vilka typer av ljudfiler kan du bädda in i en PowerPoint-presentation?

Det finns många olika typer av ljudfiler som stöds av PowerPoint 2016 och som du kan bädda in i dina presentationer. Detta är den kompletta listan: ADTS-ljud (adts, adt, aac), AIFF-ljud (aif, aifc, aiff), AU-ljud (au, snd), FLAC-ljud (flac), MIDI-ljud (mid, midi, rmi), MKA-ljud (mka), MP3-ljud (mp3, mp2, m3u), MP4-ljud (m4a), Windows-ljud (wav), Windows Media-ljudfiler (wma, vax), amr och asf.

PowerPoint, ljud, infoga

Du kan inte bädda in onlineljud i PowerPoint, som du gör med YouTube-videor

Tyvärr stöder PowerPoint inte inbäddning av ljudfiler som lagras på onlineplattformar, så det är inte möjligt att bädda in ljud från webbtjänster som SoundCloud. Men som ett alternativ kan du bädda in videor från populära tjänster som YouTube. Om du vill veta hur du gör det, kolla den här tidigare artikeln som vi publicerade för ett tag sedan: Hur man bäddar in videor i dina PowerPoint-presentationer.

Slutsats

Nu vet du hur du bäddar in ljudfiler från din dator eller enhet i presentationerna du skapar i PowerPoint. Vi hoppas att den här guiden var användbar för dig och om du har något att tillägga, använd gärna kommentarerna nedan. Dessutom, om du har frågor, tveka inte att fråga.