Hur man avinstallerar Windows 7

Med release Windows 7 det kommer att finnas människor som av en eller annan anledning vill återvända till Vista eller XP. (Vista) Om du vill ta bort Windows 7 och gå tillbaka till det tidigare operativsystemet, du kanske eller kanske inte kan göra det.

I det här inlägget kommer jag att analysera alla alternativ och scenarier för borttagning Windows 7 från en dator som redan har ett operativsystem installerat, t.ex. Windows XP eller Perspektiv . Om du behöver mer information om Windows 7 läs mitt tidigare inlägg om skillnader mellan olika versioner av Windows 7 (olika versioner av Windows 7) .

Det första att notera är att du kan uppdatera din dator med Windows Vista bara upp till Windows 7 men inte innan Windows XP . Om du redan har XP måste du utföra en ren installation av Windows 7 (ren installation av Windows 7) .

Däremot om du har en dator med Windows XP och du ställer in Windows 7 ÖVER (ÖVERST)Windows XP , kan du gå tillbaka till XP. Så om du har en XP-maskin och vill uppgradera till Windows 7 , INTE(INTE) formatera din hårddisk! Bara(Bara) sätt i skivan, starta från cd och installera Windows 7 .

I detta fall Windows skapat en mapp med namnet Windows.gammal i roten av avsnittet Windows med det tidigare operativsystemet och data. Du kan följa steg-för-steg-instruktioner om hur du återgår till en tidigare installation av Windows efter installation av Windows 7) .

Anta nu att du har uppdaterat Windows Vista innan Windows 7 . I det här fallet du DU KAN INTE(INTE) tillbaka till Windows Vista . Detta är en enkelriktad process, så du bör vara medveten om detta när du flyttar från PerspektivWindows 7 .

Att återvända till Perspektiv måste du göra en ren installation Windows Vista , vilket innebär att du måste säkerhetskopiera all din data och sedan manuellt återställa den senare. Du måste också installera om alla dina program.

Slutligen, om du har ställt in Windows 7 till en separat partition för att skapa ett multiboot-system och nu vill du ta bort Windows 7 du kan med största sannolikhet ta bort den utan att förstöra något.

avinstallera windows 7

Observera att detta bara fungerar om en äldre version har installerats tidigare fönster. Om du har installerat Windows 7 och sedan installerat Windows XP eller Perspektiv för att skapa ett multiboot-system kommer du inte att kunna ta bort Windows 7 .

Om du har installerat Windows 7 som ett andra operativsystem måste du först starta upp din dator till en äldre version Windows och antingen ta bort eller formatera partitionen med installerad på den Windows 7.

Du måste göra detta så att den gamla versionen Windows kan frigöra diskutrymme och använda det. Du kan göra detta genom att högerklicka “Min dator(Den här datorn)” genom att välja ” Kontrollera(Hantera)” och sedan klicka på ” Diskhantering(Diskhantering)” i listan till vänster.

Högerklicka(Högerklicka) volymen som den är installerad på Windows 7 och välj ” Formatera”(Format) eller ” Ta bort volym(Radera volym) » .

formatera windows 7

Nu måste du ta bort Windows 7 från multiboot-skärmen. Du kan göra detta genom att välja ” Start(Start)”, ” Kontrollpanel(Kontrollpanel) “”, ” system och säkerhet(System och säkerhet)”, ” Administrering(Administrationsverktyg) ” , ” Systemkonfiguration”(Systemkonfiguration) .

Gå till ” Läser in(Starta)” och klicka på listan för Windows 7 . Klick “Radera”,(Radera) och sedan “Ladda om”(Omstart) .

ta bort nedladdning för windows 7

Det är allt! När du formaterar partitionen Windows 7 och ta bort den från multiboot-skärmen, kommer du att kunna starta om din dator och den kommer automatiskt att ladda den tidigare installationen Windows ! Njut av!

Med lanseringen av Windows 7 kommer det att finnas de människor som fortfarande kommer att vilja återgå till Vista eller XP av någon eller annan anledning. Om du vill avinstallera Windows 7 och gå tillbaka till det tidigare operativsystemet, kanske du kan eller inte kan göra det.

I det här inlägget kommer jag att bryta ner alla alternativ och scenarier för att avinstallera Windows 7 från en dator som redan hade ett operativsystem, som Windows XP eller Vista. Om du vill ha mer information om Windows 7, kolla in mitt tidigare inlägg om skillnaderna mellan de olika versionerna av Windows 7.

avinstallera windows 7

Det första att notera är att du bara kan uppgradera en Windows Vista-dator till Windows 7, inte Windows XP. Om du redan har XP måste du göra en ren installation av Windows 7.

Men om du har en dator med Windows XP och du installerar Windows 7 Ovanpå Windows XP, kan du faktiskt återgå till XP. Så om du har en dator med XP och du vill gå till Windows 7, formatera INTE din hårddisk! Sätt bara in disken, starta från CD:n och installera Windows 7.

I det här fallet skapade Windows en mapp som heter Windows.old i roten av Windows-partitionen med det tidigare operativsystemet och data. Du kan följa steg-för-steg-instruktionerna om hur du återgår till en tidigare installation av Windows efter installation av Windows 7.

Låt oss nu säga att du har uppgraderat Windows Vista till Windows 7. I det här fallet KAN du INTE återgå till Windows Vista. Det är en enkelriktad process och så du bör vara medveten om detta när du går från Vista till Windows 7.

För att gå tillbaka till Vista måste du utföra en ren installation av Windows Vista, vilket innebär att du måste säkerhetskopiera all din data och sedan återställa den manuellt senare. Du måste också installera om alla dina program.

Slutligen, om du installerade Windows 7 på en separat partition för att skapa ett multi-boot-system och nu vill ta bort Windows 7, kan du troligen ta bort det utan att förstöra något.

ta bort windows 7

Observera att detta bara fungerar om den äldre versionen av Windows installerades först. Om du installerade Windows 7 och sedan installerade Windows XP eller Vista för att skapa ett multi-boot-system, kan du inte ta bort Windows 7.

Så länge du installerade Windows 7 som det andra operativsystemet måste du först starta upp din dator till den äldre versionen av Windows och antingen ta bort eller formatera partitionen med Windows 7 installerat på den.

Du måste göra detta så att den äldre versionen av Windows kan återta diskutrymmet och använda det. Du kan göra detta genom att högerklicka på Min datorvälja Klara av och sedan klicka på Diskhantering i listan till vänster.

Högerklicka på volymen där Windows 7 är installerat och välj Formatera eller Ta bort volym.

formatera windows 7

Nu måste du ta bort Windows 7 från multi-boot-skärmen. Du kan göra detta genom att gå till Start, kontrollpanel, System och säkerhet, Administrationsverktyg, Systemkonfiguration.

Klicka på Känga fliken och klicka på listan för Windows 7. Klicka Radera och då Omstart.

ta bort windows 7 boot

Det är allt! När du formaterar Windows 7-partitionen och tar bort den från multi-boot-skärmen, kommer du att kunna starta om din dator och få den att automatiskt ladda den tidigare installationen av Windows! Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button