Hur man avinstallerar Internet Explorer från Windows (alla versioner)

Med varje ny version Internet Explorer (IE) och varje ny version Windows proceduren för att ta bort den webbläsare(webbläsare) har ändrats. Till exempel vid löpning Internet Explorer 9 den distribuerades som en uppdatering för Windows , och den kan tas bort från listan över installerade uppdateringar. Idag har vi Internet Explorer 11 , och att ta bort det kräver en annan process. Det är därför vi i den här guiden berättar hur du “raderar” Internet Explorer från Windows 10 Windows 7 och Windows 8.1:

Steg 1.(Steg 1) Öppna kontrollpanel(Kontrollpanelen) och fönstret ” Program och funktioner”.(Program och funktioner)

Först måste du öppna kontrollpanel(Kontrollpanel) . Hitta sedan avsnittet ” Program(Program)” och klicka eller tryck på länken “Ta bort program”. (“Avinstallera ett program.”) Fönstret ” Program och funktioner”.(Program och funktioner)

Samma resultat kan uppnås genom att gå till “Kontrollpanelen -> Program -> Program och funktioner.”

Steg 2(Steg 2) Öppna funktionslistan Windows som du kan lägga till eller ta bort.

Internet Explorer nu hemligstämplad Microsoft hur windows funktion(Windows-funktion). För att komma åt alla komponenter Windows(Windows-funktion) , tillgänglig för installation (eller borttagning), klicka eller tryck på länken till vänster som säger “Slår på eller av egenskaper i Windows.”(“Slår på eller av egenskaper i Windows.”)

Internet Explorer, ta bort, IE, ta bort

Steg 3(Steg 3) Ta bort Internet Explorer från fönster.

I fönstret ” Windows-komponenter(Windows-funktioner) » Rulla ned tills du hittar posten för Internet Explorer 11 .

Avmarkera rutan och klicka OK(OK).

Internet Explorer, ta bort, IE, ta bort

Du blir varnad: “Att inaktivera Internet Explorer 11 kan påverka andra Windows-funktioner och program installerade på din dator, inklusive standardinställningar.” (“Att stänga av Internet Explorer 11 kan påverka andra Windows-funktioner och program som är installerade på din dator, inklusive standardinställningar.”) Klicka eller tryck på Ja(Ja) för att fortsätta.

Internet Explorer, ta bort, IE, ta bort

NOTERA.(OBS:) Om du är nyfiken på vad som händer när du avinstallerar Internet Explorer läs den här artikeln: Vad händer när du avinstallerar Internet Explorer från Windows ?

Du kommer tillbaka till Fönstret Windows-funktioner(Windows-funktioner)” där är posten för Internet Explorer 11 ej markerad. Klick OK för att fortsätta raderingen.

Internet Explorer, ta bort, IE, ta bort

Windows det tar lite tid att göra nödvändiga ändringar och ta bort Internet Explorer .

Internet Explorer, ta bort, IE, ta bort

Steg 4 Starta om Windows

När du är klar kommer du att informeras om det Windows du måste starta om datorn. stänga(Stäng) alla osparade verk och öppna applikationer, och klicka eller tryck sedan på (klicka eller tryck) “Starta om nu(Starta om nu) ” .

Internet Explorer, ta bort, IE, ta bort

När du loggar in på Windows igen Internet Explorer är borttagen.

Varför tog du bort Internet Explorer ?

I slutet av den här guiden bör du ha avinstallerat den gamla webbläsaren. Internet Explorer från Windows . Vi är nyfikna på att veta varför du gjorde det. Du(Har) slutat använda det för länge sedan? Vill du spara utrymme för lagring(lagringsutrymme) ? Vilka är dina skäl till att “ta bort” Internet Explorer ? Kommentera nedan och låt oss diskutera.

Med varje ny version av Internet Explorer (IE) och varje ny version av Windows har proceduren för att ta bort den här webbläsaren ändrats. Till exempel när Internet Explorer 9 lanserades, den distribuerades som en uppdatering för Windows och du kunde ta bort den från listan över installerade uppdateringar. Idag har vi Internet Explorer 11 och att ta bort det innebär en annan process. Det är därför vi i den här guiden delar med oss ​​av hur man “tar bort” Internet Explorer från Windows 10, Windows 7 och Windows 8.1:

Steg 1: Öppna Kontrollpanelen och fönstret Program och funktioner

Först bör du öppna kontrollpanelen. Leta sedan efter Program och klicka eller tryck på länken som säger “Avinstallera ett program.” Detta öppnar Program och funktioner fönster.

Internet Explorer, ta bort, IE, avinstallera

Samma resultat kan uppnås genom att gå till “Kontrollpanelen -> Program -> Program och funktioner.”

Steg 2: Gå till listan över Windows-funktioner som kan läggas till eller tas bort

Internet Explorer klassificeras nu av Microsoft som en Windows-funktion. För att komma åt alla Windows-funktioner som är tillgängliga för installation (eller borttagning), klicka eller tryck på länken till vänster, som säger “Slår på eller av egenskaper i Windows.”

Internet Explorer, ta bort, IE, avinstallera

Steg 3: Ta bort Internet Explorer från Windows

I den Windows-funktioner fönster, scrolla ner tills du hittar posten för Internet Explorer 11.

Avmarkera och tryck på OK.

Internet Explorer, ta bort, IE, avinstallera

Du varnas för att: “Att stänga av Internet Explorer 11 kan påverka andra Windows-funktioner och program som är installerade på din dator, inklusive standardinställningar.” klicka eller tryck Jaatt fortsätta.

Internet Explorer, ta bort, IE, avinstallera

NOTERA: Om du är nyfiken på att se vad som händer när du tar bort Internet Explorerläs den här artikeln: Vad händer när du tar bort Internet Explorer från Windows?

Du är tillbaka till Windows-funktioner fönster, där posten för Internet Explorer 11 är avmarkerad. Tryck OK för att fortsätta med avinstallationen.

Internet Explorer, ta bort, IE, avinstallera

Windows tar lite tid att göra de nödvändiga ändringarna och ta bort Internet Explorer.

Internet Explorer, ta bort, IE, avinstallera

Steg 4: Starta om Windows

När du är klar får du information om att Windows måste starta om din dator. Stäng allt osparat arbete och öppna appar och klicka eller tryck Starta om nu.

Internet Explorer, ta bort, IE, avinstallera

När du loggar in på Windows igen, Internet Explorer är borttagen.

Varför tog du bort Internet Explorer?

I slutet av denna handledning borde du ha tagit bort den gamla Internet Explorer webbläsare från Windows. Vi är nyfikna på att veta varför du gjorde det. Har du slutat använda det för länge sedan? Vill du spara på lagringsutrymme? Vilka är dina skäl till att “ta bort” Internet Explorer? Kommentera nedan och låt oss diskutera.