Hur man avbryter en programuppdatering på Mac

Att avbryta en programuppdatering på Mac är enkelt och kan göras med några enkla steg. Det finns tillfällen då du kanske inte vill uppdatera din programvara till den senaste versionen. Kanske är den nya versionen inte kompatibel med din befintliga programvara, eller så vill du helt enkelt inte ta itu med besväret med att uppdatera. Hur som helst kan du alltid välja att avbryta en programuppdatering på Mac. Här är hur:

Uppdateringen kan startas om genom att hålla ned strömknappen i cirka 30 sekunder. Håll ned alternativtangenten medan du pausar Mac App Store för att avbryta den. Om du fortfarande ser en svart skärm eller en förloppsindikator för systemprogramvara som har fastnat, starta om din Mac. En snabb omstart från ett uppdaterings-, återställningsläge eller internetåterställningsläge är vanligtvis tillräckligt för att din Mac ska fungera ordentligt. Om du har ett iTunes-konto, se till att du har loggat in på Mac App Store. För att avbryta hela uppdateringsprocessen, håll helt enkelt ned Alternativ-knappen.

Håll ned alternativtangenten från menyn “Inköp” i Mac App Store för att avbryta “Paus”-knappen.

Kan du avbryta en pågående Mac-uppdatering?

Kredit: www.solveyourtech.com

Om du behöver avbryta en uppdatering som för närvarande pågår kan du göra det genom att öppna App Store och klicka på fliken Uppdateringar. Härifrån kommer du att se en lista över appar som för närvarande uppdateras. För att avbryta en uppdatering klickar du bara på X bredvid appen som du vill sluta uppdatera.

Den här artikeln går igenom hur du förhindrar att din Mac uppdateras till det nya Apple-operativsystemet. Du kan använda Terminal, Systeminställningar och App Blocker som en del av processen. Metoden beskrivs nedan, och du kan bojkotta även en mindre uppdatering också. Du kan få uppdateringarna igen om du använder metoden ovan, vilket är möjligt men osannolikt. Update Blocker kommer inte att vara tillgänglig från Mac App Store för nedladdning. Utvecklarnas ansträngningar har lagts mot GitHub istället. Denna appblockerare förhindrar att alla applikationer uppdateras samtidigt. Kontrollera att du har tagit bort den nedladdade MacOS 12-uppdateringen. Från installationsmappen för macOS kan vi komma åt installationsfilen.

Hur avbryter jag en nedladdning av en Mac-uppdatering?

Kredit: MacPaw

För att avbryta en nedladdning av en Mac-uppdatering, tryck helt enkelt på Kommando + Alternativ + Esc för att öppna fönstret Force Quit Applications. Härifrån väljer du den uppdateringsprocess du vill avbryta och klickar på knappen “Force Quit”.

Hur man avbryter Mac-uppdatering under omstart

Om du vill avbryta en macOS-uppdatering som redan pågår kan du göra det genom att starta om datorn och hålla ned Skift-tangenten medan den startar upp. Detta kommer att få din dator att gå in i det som kallas felsäkert läge, vilket kommer att förhindra att uppdateringen slutförs. När du väl är i felsäkert läge kan du gå till App Store och klicka på fliken Uppdateringar för att avbryta uppdateringen.

För att stoppa en pågående programuppdatering, navigera till avsnittet “Uppdateringar”. Om du är mitt uppe i en Mac-programuppdatering och behöver stoppa den kan stegen nedan hjälpa dig. Det viktigaste att komma ihåg är att om du stoppar en pågående programuppdatering kan din Mac bli instabil, så gör bara detta om det är absolut nödvändigt. Det krävs att du startar om datorn om du sover under en nedladdning. Det är inte säkert om din dator kommer att starta upp i återställningsläge eller starta om efter att du har gjort det. Det enda sättet att förhindra att nedladdningar sker på en konsekvent basis är att pausa uppdateringar. Du kanske kan ladda ner Mac Software Update via en tredje part, och du kanske kan installera den manuellt.

I de flesta fall är uppdateringen av din programvara en lång process som bör slutföras senast den tid det tar att lösa problemet. Fel med hårddisken, till exempel skadade diskar, är den vanligaste orsaken till att systemprogramvaruuppdateringar har fastnat eller misslyckats. MacOS-uppdateringsprocessen kan ta upp till en timme att slutföra om nedladdningen görs under högtrafik. En mängd olika metoder kan användas för att påskynda uppdateringsprocessen. Se till att din Macs Wi-Fi är korrekt konfigurerat. Att förbereda för uppdateringen genom att säkerhetskopiera dina data och installera förhandsgranskningen av macOS-uppdateringen är ett alternativ. Verktyget Activity Monitor kan användas för att förhindra att en installation fortskrider på din Mac.

Även om inställningen Systeminställningar är inaktiverad, kommer Big Sur-meddelandet att visas. Följande artikel kommer att visa dig hur du felsöker din Mac/MacBook Update och hjälper dig att slutföra uppgraderingen. Om programuppdateringen har fastnat finns det några alternativ att överväga. Om du inte har tillräckligt med lagringsutrymme för att ladda ner uppdateringen måste du avbryta den. Om du inte uppdaterar din MacOS-programvara ordentligt kan ditt nuvarande operativsystem krascha. Den senaste versionen av Apples stationära operativsystem, macOS Monterey, är nu tillgänglig för nedladdning. Apples AirPods Max-hörlurar, en ny Maps-app och andra nya funktioner ingår i uppdateringen.

Problemet kan orsakas av Apple om din Mac inte har en Apple System Status-sida. Monterey-uppdateringen inkluderar stöd för de nya Apple M1 Mac-datorerna, samt en Safari-tillägg som låter användare spara lösenord och en omdesignad Maps-app. Nya emojis, dynamisk huvudspårning för musik och andra förbättringar och buggfixar är bland de nya funktionerna i den här utgåvan.

Hur man undviker att fastna i en uppdateringsslinga

Det finns några enkla försiktighetsåtgärder du kan vidta för att undvika att fastna i en uppdateringsslinga, men det är inte alltid möjligt. Innan du installerar några uppdateringar, se till att din dator är fullständigt säkerhetskopierad. Om något går fel med uppdateringsprocessen kan du alltid återställa din dator till dess tidigare tillstånd via en säkerhetskopia. Dessutom, om din dator har problem med en uppdatering, försök att starta om den i återställningsläge eller Internetåterställningsläge. Du bör kunna lämna uppdateringsslingan om du gör detta. Om du fortfarande har problem efter att ha slutfört dessa steg kan du kontakta Apples kundtjänst.

Hur man stoppar en Macbook Air-uppdatering pågår

Om du behöver stoppa en pågående MacBook Air-uppdatering kan du göra det genom att följa dessa steg:
1. Klicka på Apple-ikonen i det övre vänstra hörnet på skärmen.
2. Klicka på Systeminställningar.
3. Klicka på Programuppdatering.
4. Avmarkera rutan bredvid “Sök efter uppdateringar automatiskt.”
5. Stäng fönstret Systeminställningar.
Nu kommer din MacBook Air inte längre att söka efter eller installera uppdateringar automatiskt. Om du någon gång vill börja uppdatera igen följer du bara stegen ovan och markerar rutan bredvid “Sök efter uppdateringar automatiskt.”

Apples Mac-datorer är de enda datorer som stöder operativsystemet Mac OS X. Då och då ger systemuppdateringar som de som finns på din Mac-dator en mängd olika fördelar för användarna. När det kommer till uppdateringar finns det tillfällen då det är bättre att stoppa dem helt. Mer information om vart och ett av dessa ämnen kommer att tillhandahållas i följande artikel. Om du avbryter uppdateringsprocessen kan din Mac drabbas av detta. Om du helt vill sluta ta emot uppdateringar, följ instruktionerna nedan. Som ett resultat av detta möjliggör de flesta av din dators inställningar automatisk uppdatering och nedladdning av dessa uppdateringar.

Om du avmarkerar den rutan kommer systemet inte att kontrollera om så är fallet. Om du vill förhindra att en uppdatering laddas ned kan du göra det genom att gå till menyn Systeminställningar på din Mac. Om du inte inaktiverar automatiska nedladdningar kan du bara pausa uppdateringar. Om du stänger av din dator under en nedladdning kommer den att installeras om och du måste starta om hela processen. Ett allvarligt fel kan uppstå om du stänger av din Mac under en uppdatering. Det är möjligt att starta i återställningsläge eller att starta om systemet, men detta kan inte garanteras. Om du ska uppdatera din dator, se till att den är påslagen.

Vissa uppdateringar kanske inte fungerar så bra som de borde, och det är möjligt att du måste vänta på att uppdateringar ska visas på Apples servrar eller logga in på förloppsfältet för att söka efter uppdateringar. I det här fallet har du möjlighet att avinstallera eller ladda ner programvaran igen. När du installerar en uppdatering, se till att din dator har tillräckligt med lagringsutrymme för att hantera den.

Relaterade Artiklar

Back to top button