Hur man åtgärdar Steam-felet “Innehållsfil låst”

Steam är utan tvekan den bästa plattformen för PC-spel, punkt. Dess kompatibilitet och omfattande spelbibliotek gör det enkelt att hålla allt ditt innehåll på ett ställe, koordinera tid med vänner och till och med gå med i likasinnade grupper.

Det är dock inte alltid regnbågar och rosor. Vissa användare har rapporterat felet “innehållsfil låst” när de försöker uppdatera sina spel. Även om Steam-uppdateringar vanligtvis är ett högerklick och utför en uppdatering, uppstår fel. Så här kan du åtgärda dessa fel.

Vad är Steam-felet “Content File Locked”?(Vad är Steam-felet “Innehållsfil låst”?)

De flesta meddelanden om detta fel är relaterade till uppdatering av olika spel (uppdatering av olika spel). Med andra ord, Ånga kan inte komma åt filer som behöver uppdateras. Detta beror vanligtvis på ett behörighetsproblem.

Fastän Ånga inte det bästa sättet att rapportera fel, det finns några beprövade metoder som du kan försöka fixa.

Hur man åtgärdar Steam-felet “Innehållsfil låst”(Hur man åtgärdar ett Steam “Content File Locked”-fel)

Det finns många metoder du kan försöka fixa. Vissa är svårare än andra, men alla metoder som anges här fungerar.

ett. Återställ Winsock(Återställ Winsock)

Winsock eller Windows Socket API , definierar hur operativsystemet ska hantera nätverk. släppa Winsock kan du återansluta Steam till ditt system och dess servrar för att tillåta korrekta uppdateringar.

Att återställa Winsock öppna kommandorad(Kommandotolk) med administratörsrättigheter. Efter det gå in netsh winsock återställning och tryck Stiga på . Efter det måste du starta om datorn.

2. Rensa nedladdningscache för Steam(Rensa nedladdningscache för Steam)

Ladda ner cache Ånga fungerar precis som vilken annan cache som helst. Även om detta förenklar och snabbar upp åtkomsten till filer som lagras i cachen, kan fel ackumuleras som resulterar i misslyckade uppdateringar och ett låsningsfel för innehållsfilen.

Öppna Steam och klicka sedan Ånga » > “Inställningar(Inställningar) » > « Nedladdningar(Nedladdningar)” och klicka “Rensa nedladdningscache”. (Rensa nedladdningscache.) Detta kan ta några minuter, därefter Ånga måste startas om. Detta enda steg kan åtgärda många misstag Ånga inte bara den här.

3. Kör en disksökning(Utför en diskskanning)

En disksökning kontrollerar ditt system för fel och fixar dem om möjligt. Hitta kommandorad(Kommandotolk), högerklicka på menyn ” Start(Starta)” och välj ” Kör som administratör”. (Kör som administratör. ) Du måste använda administratörsrättigheter, annars fungerar inte operationen.

Skriv sedan chkdsk c:/f och tryck Stiga på. Du måste då gå in Y för att bekräfta schemat. Starta om datorn för att starta testet. Efter att ditt system har avslutat genomsökningen av disken kommer din maskin att starta normalt – förhoppningsvis kommer alla fel att åtgärdas.

fyra. Inaktivera ditt antivirusprogram(Inaktivera ditt antivirus)

I vissa fall kan ditt antivirusprogram vara alltför vaksam och störa Ånga utföra uppdateringar. Även om du inte ska inaktivera ditt antivirusprogram permanent, är det säkert att inaktivera det medan du utför en uppdatering. ånga.

Se bara till att du slår på ditt antivirus igen efter att du har gjort några uppdateringar. Ett alternativt steg du kan ta är att lägga till Ånga vitlistad i ditt antivirusprogram. Att demonstrera det Ånga är inte farligt, kommer ditt antivirus att ignorera det och tillåta inkommande anslutningar från servrar ånga.

5. Kör Steam som administratör(Kör Steam som administratör)

En annan alternativ buggfix Steam “innehållsfil låst” – (Steam”) kör Steam som administratör (kör Steam som administratör) . Du kan högerklicka på ikonen Ånga och välj ” Kör som administratör(Kör som administratör)”, men du måste göra detta varje gång du startar programmet. Det finns en enklare metod.

Högerklicka på ikonen (Högerklicka)Ånga och välj ” Egenskaper(Egenskaper) » > « Kompatibilitet”. (Kompatibilitet. )I menyn Inställningar klickar du på “Kör det här programmet som administratör.” (Kör det här programmet som administratör.) Ånga kommer det att köras som administratör även om du startar det genom att klicka på ikonen för det installerade spelet.

Om din dator främst är en spelmaskin, tillåt då Ånga att använda administratörsrättigheter är ingen dålig idé. Detta kan förhindra en hel del potentiella buggar.

6. Ta bort nedladdade filer(Radera nedladdningsfilerna)

En av de möjliga anledningarna till att du upplever det här felet är att spelet började uppdateras men ett fel uppstod. Duplicera(Duplicerade) filer kan ibland resultera i Ånga ger felkoden “innehållsfilen är låst”.

Öppna C :> Programfiler (x86) > Ånga > steamapps > läser in. (ladda ner. )Ånga placerar tillfälligt nedladdningar och uppdateringar i den här mappen. Om filen fryser eller vägrar att ladda ner eller uppdatera, ta bort den från den här mappen och försök sedan uppdatera den igen. Utan någon dubblettfil att hantera, Ånga kan uppdatera korrekt.

7. Avinstallera och installera om Steam(Avinstallera och installera om Steam)

Om allt annat misslyckas kan du avinstallera helt Ånga från din dator och installera om den. Att radera Ånga öppna Kontrollpanel(Kontrollpanelen ) > Ta bort ett program(Avinstallera ett program) och högerklicka på Steam. Välj Radera. (Avinstallera. )Efter avinstallation Ånga starta om datorn innan du installerar om. Björn(Bear) betyder att detta kommer att ta bort hela(allt) Steam-innehåll, inklusive nedladdade spel (inklusive nedladdade spel).

Du kan hitta installationsfilen på Steams webbplats. Följ bara instruktionerna för att installera den igen. Detta är en extrem metod, men har visat sig vara effektiv för att fixa detta felmeddelande.

Steam är en fantastisk spelplattform för PC. Låt inte(Don’t) några små buggar kommer i vägen för din gaming binge – vet bara hur du fixar eventuella problem du stöter på på vägen och du är bra att gå.

Steam är utan tvekan den bästa plattformen för PC-spel, punkt. Dess kompatibilitet och det enorma spelbiblioteket gör det enkelt att hålla allt ditt innehåll på en enda plats, koordinera tider med vänner och till och med gå med i grupper av likasinnade spelare.

Det är dock inte alltid regnbågar och rosor. Vissa användare rapporterar ett “innehållsfil låst”-fel när de försöker uppdatera sina spel. Medan Steam-uppdateringar vanligtvis är en fråga om att högerklicka och utföra uppdateringen, uppstår fel. Så här kan du åtgärda dessa fel.

Vad är Steam-felet “Innehållsfil låst”?

De flesta rapporterna för detta fel kommer från uppdatering av olika spel. Med andra ord, Steam kan inte komma åt filerna den behöver uppdatera. Detta händer vanligtvis på grund av ett problem med behörigheter.

Även om Steam inte är bäst på att tillhandahålla felinformation, finns det flera beprövade metoder som du kan försöka åtgärda problemet.

Hur man åtgärdar ett Steam-fel “Innehållsfil låst”.

Det finns många metoder du kan försöka rätta till felet. Vissa är svårare än andra, men alla metoder som anges här har rapporterats fungera.

ett. Återställ Winsock

Winsock, eller Windows Socket API, definierar hur operativsystemet ska hantera nätverk. Genom att återställa Winsock kan du återställa Steams anslutning till ditt system och dess servrar för att tillåta korrekta uppdateringar.

För att återställa Winsock, öppna kommandotolken med administratörsbehörighet. Efter detta, skriv netsh winsock återställning och tryck sedan på Stiga på. Du måste starta om datorn när du har gjort detta.

2. Rensa nedladdningscache för Steam

Steam-nedladdningscachen fungerar som vilken annan cache som helst. Även om det gör det enklare och snabbare att komma åt filer som lagras i cachen, kan fel ackumuleras som resulterar i misslyckade uppdateringar och låst innehållsfil.

Öppna Steam och klicka sedan Ånga > inställningar > Nedladdningar och klicka Rensa nedladdningscache.Det kan ta några minuter att slutföra, varefter Steam måste starta om. Detta ena steg kan korrigera många Steam-fel, inte bara det här.

3. Utför en diskskanning

En disksökning kontrollerar ditt system för fel och korrigerar dem om det kan. Sök efter kommandotolken, högerklicka på Start-menyn och välj Kör som administratör. Du måste använda administratörsbehörighet annars fungerar inte operationen.

nästa, skriv chkdsk c:/f och slå Stiga på. Du måste sedan skriva Y för att bekräfta schemaläggningen. Starta om datorn för att påbörja testet. När ditt system har slutfört disksökningen kommer din maskin att starta upp som vanligt – förhoppningsvis med eventuella fel korrigerade.

fyra. Inaktivera ditt antivirus

I vissa fall kan ditt antivirusprogram vara övervakande och hindra Steam från att utföra uppdateringar. Även om du inte bör lämna ditt antivirusprogram inaktiverat hela tiden, är det säkert att stänga av det medan du utför en Steam-uppdatering.

Se bara till att du återaktiverar ditt antivirus efter att du har utfört några uppdateringar. Ett alternativt steg du kan ta är att vitlista Steam i ditt antivirusprogram. Genom att visa att Steam inte är en fara, kommer ditt antivirus att ignorera det och tillåta inkommande anslutningar från Steam-servrarna.

5. Kör Steam som administratör

En annan alternativ fix på Steam-felet “innehållsfil låst” är att köra Steam som administratör. Du kan högerklicka på Steam-ikonen och välja Kör som administratör, men du måste göra detta varje gång du startar programmet. Det finns en enklare metod.

Högerklicka på Steam-ikonen och välj Egenskaper > kompatibilitet. Klicka på under menyn Inställningar Kör det här programmet som administratör. Varje gång du startar Steam kommer det att köras med administrativa rättigheter – även om du startar det genom att klicka på en installerad spelikon.

Om din dator främst är en spelmaskin är det ingen dålig idé att låta Steam använda administratörsbehörigheter. Det kan förhindra en hel del potentiella fel.

6. Ta bort nedladdningsfilerna

En möjlig anledning till att du stöter på det här felet är att spelet började uppdateras, men stötte på ett fel. Dubblettfiler kan ibland leda till att Steam kastar felkoden “innehållsfil låst”.

öppna C: > Programfiler (x86) > Ånga > steamapps > laddar ner. Steam laddar ner och uppdaterar tillfälligt filer till den här mappen. Om en fil har fastnat eller vägrar att ladda ner eller uppdatera, ta bort den från den här mappen och försök sedan uppdatera den en gång till. Utan en dubblettfil att kämpa med kan Steam utföra uppdateringen korrekt.

7. Avinstallera och installera om Steam

Om allt annat misslyckas kan du helt ta bort Steam från din dator och installera om den. För att ta bort Steam, öppna kontrollpanel > Avinstallera ett program och högerklicka på Steam. Välja Avinstallera. När du har tagit bort Steam, starta om din dator innan du installerar den igen. Tänk på att detta kommer att ta bort Steam-innehåll, inklusive nedladdade spel.

Du hittar installationsfilen på Steams hemsida. Följ bara stegen för att installera den igen. Detta är en extrem metod, men en som har visat sig effektiv för att korrigera detta felmeddelande.

Steam är en fantastisk PC-spelplattform. Låt inte några små fel komma i vägen för ett spelomhoppning – vet bara hur du rättar till eventuella problem du stöter på på vägen så är du redo.

Relaterade Artiklar

Back to top button