Hur man återvinner kaffekapslar

Om du älskar bekvämligheten med kaffekapslar men oroar dig för deras miljökostnader, så här undviker du att slänga dem.

Enligt Statista ägde 42 % av hushållen i Storbritannien en kapselkaffemaskin 2017 – och antalet ökar bara. Men avsättningar för kapselavfall var lågt prioriterade under lång tid.

Som kapsel kaffe växer i popularitet, så också fjäll av kapselavfall. Många kaffekapslar är sammansatta av en blandning av material, vilket gör att de inte kan gå in med vanlig återvinning. Om de slängs i soporna kan det ta så lång tid som 500 år att bryta ner.

Nu kan konsumenter hjälpa till att ta itu med problemet genom att använda system som tillverkare har infört för att returnera och återvinna kapslar.

Hur man återvinner Lavazza-kapslar

Har du en Lavazza A Modo Mio kapselmaskin? I november 2019 lanserade företaget Eco Caps kaffekapslar och fasade ut alla sina andra kapslar i Storbritannien.

Eco Caps är lämpliga för industriell kompost. Det betyder att om du bor i ett område med matavfallsinsamling så kan du lägg använda kapslar i matsoporna. Företaget hävdar att kapslarna kommer att gå sönder – efter bearbetning – på cirka sex månader.

Lavazza A Modo Mio Eco-kepsar

Tänk på att Eco Caps endast är industriellt komposterbara. De måste gå i matavfallet för kommunal insamling. Du kan inte förvandla dem till kompost i din trädgård.

Lavazza har även samarbetat med TerraCycle, ett företag som är specialiserat på att hantera svåråtervinnat sopor. Om du inte har tillgång till en matavfallsinsamling kan du lämna dina använda Eco Caps på en offentlig avlämningsplats nära dig.

TerraCycle har information om offentliga avlämningsställen på sin hemsida. Du kan använda kartan på dess webbplats för att hitta din närmaste avlämningsplats, eller så kan du skapa en egen offentlig avlämningsplats.

Lavazza är det första av de stora kaffeföretagen som kommer med en kapsel som går sönder efter bearbetning i en kommunal anläggning. Alla andra använda kapslar måste returneras till dedikerade anläggningar skapade av deras tillverkare.

Hur man återvinner Nescafe Dolce Gusto-kapslar

Nestle har börjat vidta åtgärder för att stoppa sina använda baljor från att hamna på soptippen. Om du har en Nescafé Dolce Gusto kaffemaskin kan du skicka tillbaka dina använda kapslar. Här är hur.

Nescafe Dolce Gusto kapslar

Det första steget är att skaffa väskor. Om du besöker Dolce Gusto-butiken kan du lägga till återvinningspåsar till din beställning. När du har fyllt en påse, returnera den via Yodel och Nescafe återvinner dina använda kapslar.

Hur man återvinner Nespresso-kapslar

Nespresso maskinägare har ett annat alternativ förutom att skicka iväg sina använda aluminiumkapslar för återvinning.

Begagnade Nespresso-kapslar kan inte återvinnas i ditt hem på grund av kaffesumpen instängt. Men om du är villig att spendera £10 och köpa en Dualit EcoPress kan du återvinna hemma.

Stoppa en använd kapsel i den här praktiska enheten, tryck ner så kommer den att vändas upp och ned. Allt du behöver göra är att skölja bort resterande kaffesump och lägga den använda kapseln direkt i din återvinning. Inga fler väskor, inga fler etiketter, inget mer krångel.

Dualit EcoPress

Det andra alternativet är att skicka tillbaka de använda kapslarna. Ägare av Nespresso-maskiner kan begära en återvinningspåse när de beställer online eller via Nespressos kundtjänst (ta en titt på dess kundtjänstinformation här).

Det har du då fyra metoder av återvinning av använda aluminiumkapslar:

Människor på Kanalöarna kan lämna sina använda baljor på postkontorets huvudkontor.

Kaffet, aluminium och plastpåsen separeras och sorteras. Kaffesumpen förvandlas till kompost och aluminiumet återanvänds. För närvarande återvinns endast 25 % av Nespressos aluminiumkapslar. Den siffran ökar dock i takt med att fler blir medvetna om returalternativ.

Hur man återvinner Tassimo T-Discs

Tassimo användare kan få återvinningspåsar online för 1p med sin beställning.

Tassimo T-skivor

När du har fyllt en påse kan du ordna med hämtning vid trottoarkanten eller returnera dina använda skivor via Yodel. De använda föremålen rengörs och formas om för att göra nya produkter.

Om det är dags att byta ut din kaffemaskin, ta en titt på vår sammanfattning av de bästa kaffemaskinerna vi har testat.

Relaterade Artiklar

Back to top button