Hur man återställer valfri version av Microsoft Office

Jag har tidigare skrivit artiklar om Microsoft Office till exempel hur man åtgärdar “Word har slutat fungera fel” och hur man fixar “Outlook har stött på ett problemfel” . Men det finns tillfällen då problemet är allvarligare än ett problem med en enda applikation och du behöver återställa hela paketet. kontor .

Alla versioner kontor kan återställas på samma sätt med verktyget ” Program och funktioner » på (Program och funktioner)kontrollpaneler(Kontrollpanel) . För att göra detta, klicka på ” Kontrollpanel(Kontrollpanelen)” i ” Start(Start) ” .

Hur man renoverar ett kontor

länk ” Program och funktioner(Program och funktioner) » lättare att hitta på kontrollpaneler(Kontrollpanelen) om du väljer att visa alla verktyg istället för kategorier. För att göra detta, välj Stora ikoner i rullgardinsmenyn Visa efter eller (Visa efter)små(Stora ikoner) ikoner .(Små ikoner)

Välja små ikoner från rullgardinsmenyn Visa

Klicka på länken Program och funktioner.(Program och funktioner)

Välja verktyget Program och funktioner

Hitta din version Microsoft Office i listan över program som är installerade på din dator. Högerklicka på namnet och välj ” Förändra”(Förändra) .

Ändra installationen av Microsoft Office

En dialogruta visas där du kan ändra inställningen. Microsoft Office . Du kan lägga till eller ta bort komponenter(Lägg till eller ta bort funktioner) , återupprätta(Reparation) installation, radera(Ta bort) Office eller ange produktnyckel(Ange en produktnyckel) . Välj “Återupprätta”(Reparera) och tryck “Fortsätt”(Fortsätta) .

Välja en reparationsinstallation av Microsoft Office 2010

Office 2016 den första skärmen som visas när du klickar på ” Förändra”(Ändra) , är återställningsdialogrutan kontor . Här har du möjlighet att prova en snabbreparation eller en onlinereparation. Online reparation är bekvämt eftersom det kommer att ladda ner alla de senaste korrigeringarna för att åtgärda problemet.

Visar återställningsförlopp eller framsteg inställningar . (Konfigurationsförlopp) Detta kan ta lite tid.

Reparationsframsteg

När installationen är klar, klicka på ” stänga(Stänga) ” .

Reparation slutförd

På den sista skärmen i installationsprocessen rekommenderas det att avsluta och starta om alla öppna program kontor . Du kan dock behöva starta om datorn. Om följande dialogruta visas och du fortfarande har några program öppna, klicka “Inte(Nej)” och stäng alla öppna program. Starta sedan om datorn manuellt.

Om du inte har några program öppna kan du klicka Ja(Ja) för att starta om datorn omedelbart.

Dialogrutan Starta om nu

Denna återställningsmetod kontor är den enklaste och fungerar 99% av tiden. Jag hoppas att detta löste problemet du hade med kontor . Njut av!

Jag har tidigare skrivit artiklar om Microsoft Office som hur man fixar Word har slutat fungera fel och hur man fixar Outlook har stött på ett problemfel. Det finns dock tillfällen då problemet är större än bara ett problem med ett enda program och du behöver reparera hela Office-paketet.

Alla versioner av Office kan repareras på samma sätt med hjälp av Program och funktioner verktyg i kontrollpanel. För att göra detta, klicka kontrollpanelStart meny.

Öppna kontrollpanelen

Hur man reparerar kontor

De Program och funktioner länken är lättare att hitta i kontrollpanel om du väljer att visa alla verktyg och inte kategorierna. För att göra detta, välj Stora ikoner eller små ikoner från Visa efter rullgardinsmenyn.

Välja små ikoner från rullgardinsmenyn Visa efter

Klicka på Program och funktioner länk.

Välja verktyget Program och funktioner

Hitta din version av Microsoft Office i listan över program som är installerade på din dator. Högerklicka på namnet och välj förändra.

Ändra Microsoft Office-installationen

En dialogruta visas där du kan ändra din installation av Microsoft Office. Du kan Lägg till eller ta bort funktioner, Reparera installation, Ta bort kontor, eller Ange en produktnyckel. Välj Reparera och klicka Fortsätta.

Väljer att reparera din Microsoft Office 2010-installation

I Office 2016 är den första skärmen som visas när du klickar på Ändra reparera Office-dialogrutan. Här har du möjlighet att prova en snabbreparation eller en onlinereparation. Onlinereparationen är praktisk eftersom den kommer att ladda ner alla de senaste korrigeringarna för att lösa problemet.

Reparationens framsteg, eller Konfigurationsförlopp, visas. Det här kan ta ett tag.

Reparationsframsteg

Klicka på när konfigurationen är klar stänga.

Reparation klar

Den sista skärmen av konfigurationsprocessen rekommenderar att du avslutar och startar om alla öppna Office-program. Du kan dock behöva starta om datorn. Om följande dialogruta visas och du fortfarande har några program öppna, klicka Nej och fortsätt för att stänga alla öppna program. Starta sedan om datorn manuellt.

Om du inte har några program öppna kan du klicka Ja för att starta om din dator omedelbart.

Starta om nu dialogrutan

Denna metod för att reparera Office är den enklaste och fungerar 99% av tiden. Förhoppningsvis löste det problemet du hade med Office. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button