Hur man återställer Ubuntu och Linux Mint utan att förlora någon information

Det är mycket troligt att när du använder elektronisk utrustning såsom oavsett om det är datorer eller mobila enheter, dessa kan ha fel som vi inte vet hur vi ska reparera. Vissa av dem kan bero på virusinfektion, dålig prestation, applikationer eller program fungerar inte som de ska.

Om du har några av dessa fel på din dator kommer vi att visa dig en lösning som hjälper dig återställ Ubuntu och Linux Mint till inställningar av fabrik utan att förlora någon information.

Fabriksåterställning utan att förlora information är ett bra alternativ eftersom vi alltid ser till att använda sådana extrema åtgärder så att vi inte förlorar våra filer med videor, foton och dokument. Och du måste undra, men hur är detta möjligt? Denna procedur är möjlig genom en applikation som heter Resetter.

Och som du hör är det ett program som låter dig återställa helheten operativ system din dator som om den vore fabriken. Och att utan användning av CD, DVD, USB, när du applicerar det på din dator, kommer det att eliminera användare som inte är aktiva. Det kommer att ta bort appar som inte är standard och tar bort gamla paket .

Hur man återställer Ubuntu och Linux Mint utan att förlora någon information

I enheter Linux Mint som kan tillämpas på fabriksåterställning utan att förlora information är: Linux Mint 18, Linux Mint 18.1 och Linux Mint 17.3. För Ubuntu Teams finns det Ubuntu 14.04, Ubuntu 16.04, Ubuntu 16.10 och Ubuntu 17.04, nästa Ubuntu-distribution.

För att börja måste du gå till länk Nästa som vi erbjuder här så att du kan ladda ner applikationen Återställa . Från denna sida förklaras hur ladda ner och installera appen utan problem. Men vi måste ange administratörslösenordet, när det är klart kommer vi att starta programmet.

Nu kommer vi att hitta datorn som den är installerad på, för detta går vi till fliken datorsökning och skriv namnet på återställningsprogrammen. Genom att göra detta kommer den att be oss att ange lösenordet igen och klicka sedan på Autentisera. Efter det kommer programmet att dyka upp på skärmen.

Hur man använder programmet för att återställa din dator utan att förlora information

Där kan vi se att den har upptäckt all information om vår utrustning, som t.ex operativsystemet versionen och det kodade namnet. Vi kan också se de två alternativen den erbjuder oss för att utföra återställningen. Men vi kommer att välja alternativet anpassad reparation och på så sätt kommer vi att kunna se hur applikationen fungerar på vår dator.

För att ge dig en uppfattning om vilken operation som utförs när det första alternativet som visar oss vad det är valt, automatisk reparation. Om du väljer det här alternativet kommer programmet att utföra återställningen automatiskt utan att be dig föreslå alternativ. Genom att välja det andra alternativet anpassad återställning låter appen dig välja vilka paket och konton som ska raderas.

När du väljer alternativ nummer två kommer ett fönster omedelbart upp som låter dig välja vilka paket som ska tas bort. Om du vill ta bort dem alla kan du markera kryssrutan Ta bort gamla kermels. När du har gjort valet måste du gå ner och klippa till nästa alternativ.

Genom att utföra detta steg har vi slutfört konfigurationen för radering av gamla filer och program som inte är som standard på datorn. Nu går vi till det sista steget, som blir att skapa ett klipp i alternativet Finish. På så sätt kommer de ändringar vi har gjort att tillämpas och återställningen av vår utrustning påbörjas.

Programmet kommer att börja fungera och du kommer att se hur systemåterställningen fortskrider, när den är klar och om vi har valt att ta bort användaren kommer ett fönster upp. I det här dokumentet kommer vi att göra ett klipp på Ok, sedan visas ett meddelande med följande meddelande Starta om nu. Och vi kommer att välja alternativet Ja kommer detta att starta om datorn.

Vid omstart kommer du att verifiera att utrustningen är som nyinstallerad och vid förlust av din information. Och som du kan se kunde du använda ett verktyg som gjorde det möjligt för dig återställa Ubuntu och Linux Mint utan att förlora någon information.

Relaterade Artiklar

Back to top button