Hur man återställer, reparerar eller installerar om Edge-webbläsaren i Windows 10

Microsoft Edge webbläsare(Microsoft Edge) är en säker Windows 10-app och kommer sannolikt inte att hackas eller äventyras. Men om Edge visar grafikfel eller av någon anledning vill du återställa, återställa eller installera om Microsoft Edge äldre webbläsare(Microsoft Edge Legacy webbläsare) till standardinställningarna i Windows 10 kan du göra följande.

ANMÄRKNINGAR(ANMÄRKNINGAR):

Återställ eller återställ Edge Legacy Browser

Windows 10 låter dig återställa eller återställa din webbläsare kant ett klick igenom ” Inställningar”(Inställningar) . För att göra detta, öppna WinX-menyn(WinX-menyn) och klicka på ” inställningar(Inställningar) ” . Sedan(Nästa) under ” Ansökningar(Appar) och funktioner” sökning Microsoft Edge .

Klicka nu på länken ” Ytterligare(Avancerade) Alternativ” för att öppna följande fönster.

Reparera eller återställ Edge-webbläsaren

Nu kan du först välja alternativet ” Återupprätta(Reparera)” if kant Fungerar inte ordentligt. När ska du återställa kant din data förblir säker.

Om det inte spelar någon roll kan du klicka på ” Återställa”. (Återställa)Windows återställ webbläsarinställningarna kant genom att spara dina favoriter, men du kan förlora annan data kant .

BONUS(BONUS) : Om din Edge kraschar eller fryser (Edge kraschar eller fryser) byter du till ett lokalt konto från Microsoft konto(Microsoft-konto) eller vice versa och se om det löser problemet. Om du skapar en ny användarkonto(Användarkonto), ditt kant kommer att vara tillgänglig för dig i nytt skick för detta användarkonto(Användarkonto) .

Installera om Legacy Edge HTML-webbläsare

Ni är alla bekanta med proceduren för att manuellt avinstallera eller installera om Store-appar. Men laget remove-appxpackage kommer inte att fungera för Microsoft Edge eftersom det är en del av operativsystemet Windows .

Följ denna procedur för att göra det.

Starta om Windows i felsäkert läge (Windows i felsäkert läge).

Öppen mapp C:\Users\%användarnamn%\AppData\Local\Packages i konduktören.

Här ser du paketet Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe . Radera det. Om du inte kan, högerklicka på den och välj Egenskaper. Här, på fliken ” Allmänt” (Allmän)> Attribut “, avmarkera ” Endast för läsning(Endast läsning)”. Om det behövs, ta äganderätten till filen och ta sedan bort den.

Om du vill göra saker enklare, använd vår Ultimate Windows Tweaker och lägg till Att ta ansvaret(Ta ägarskap) till högerklicksmenyn. Högerklicka sedan på paketet och välj “Ta(Ta ) i besittning” i snabbmenyn.

Återställ eller installera om Edge-webbläsaren

Efter att du har tagit bort paketet kant, öppna en förhöjd PowerShell-prompt, skriv följande och tryck på Enter:

Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}

Detta kommer att installera om webbläsaren kant. Efter det får du ett meddelande Operation avslutad(Operationen avslutad) .

Starta om din Windows 10-dator och se om det fungerade för dig.

Om något inte går som du vill kan du alltid återgå till systemåterställningspunkten du skapade.(Om saker och ting inte har gått som du vill kan du alltid gå tillbaka till den skapade systemåterställningspunkten.)

Varför Microsoft Edge inte bort?

Microsoft Edge är en webbläsare som rekommenderas Microsoft . Detta är standardwebbläsaren för Windows . Windows stöder applikationer som använder webbplattformen, så ta bort kant det är förbjudet.

Microsoft Edge-webbläsaren är en säker Windows 10-app, och det är osannolikt att den kommer att kapas eller äventyras. Icke desto mindre, om Edge visar grafikfel eller om du av någon anledning vill återställa, reparera eller installera om Microsoft Edge äldre webbläsare till standardinställningar i Windows 10 kan du göra följande.

ANMÄRKNINGAR:

Reparera eller återställ Edge äldre webbläsare

Windows 10 låter dig återställa eller reparera Edge-webbläsaren med ett klick via inställningar. För att göra det, öppna WinX-menyn och klicka på Inställningar. Sök sedan efter Microsoft Edge under avsnittet Appar och funktioner.

återställ reparationskanten

Klicka nu på länken Avancerade alternativ för att öppna följande fönster.

Reparera eller återställ Edge-webbläsaren

Nu kan du först välja Reparera alternativet om Edge inte fungerar korrekt. När du reparerar Edge förblir dina data säkra.

Om detta inte gör någon skillnad kan du välja återställa knapp. Windows återställer dina Edge-webbläsarinställningar och behåller dina favoriter intakta – men du kan förlora annan Edge-data.

BONUS: Om din Edge kraschar eller fryser, byt till ett lokalt konto från Microsoft-konto, eller vice versa och se om detta löser problemet. Om du skapar ett nytt användarkonto kommer din Edge att vara tillgänglig för dig i ett nytt tillstånd för det användarkontot.

Installera om Legacy Edge HTML-webbläsare

Ni är alla bekanta med proceduren för att manuellt avinstallera eller installera om Store-apparna. Men kommandot kommer inte att fungera för Microsoft Edge, eftersom det är en del av Windows-operativsystemet.

Följ denna procedur för att göra det.

Starta om din Windows i felsäkert läge.

Öppna mappplatsen i Filutforskaren.

Här ser du paketet. Radera det. Om du inte kan, högerklicka på den och välj Egenskaper. Här under fliken Allmänt > Attribut, avmarkera kryssrutan. Om det behövs, ta äganderätten till filen och ta sedan bort den.

Om du vill göra saker enkelt, använd vår Ultimate Windows Tweaker och lägg till , till din högerklicksmeny. Högerklicka sedan på paketet och välj äganderätt från snabbmenyn.

Återställ eller installera om Edge-webbläsaren

När du har tagit bort Edge-paketet, öppna en förhöjd PowerShell-prompt, skriv följande och tryck på Enter:

Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}

Detta kommer att installera om Edge-webbläsaren. När du är klar får du ett meddelande.

Starta om din Windows 10-dator och se om detta har fungerat för dig.

Varför avinstalleras inte Microsoft Edge?

Microsoft Edge är den webbläsare som rekommenderas av Microsoft. Det är standardwebbläsaren för Windows. Windows stöder applikationer som är beroende av webbplattformen, och Edge kan därför inte avinstalleras.

Relaterade Artiklar

Back to top button