Hur man återställer NTFS-filbehörigheter i Windows

Windows operativsystemfiler har olika behörigheter så att de kan ses, ändras eller raderas och därför är det inte möjligt att ändra eller ta bort en fil som vi inte äger eller som vi inte har nödvändiga behörigheter för. Därför, för att utföra en sådan åtgärd, är det nödvändigt att först ställa in de nödvändiga behörigheterna. Sanningen är att denna process inte är trivial, ännu mindre om vi inte känner till de nödvändiga kommandona.

Men vi kommer att visa nedan ett mycket enklare sätt att återställa filbehörigheter NTFS i Windows med ett verktyg som säkerligen kommer att hjälpa oss att göra det. Vi hänvisar till Återställ NTFS-filbehörighet ett program genom vilket vi kan återställa behörigheterna för NTFS-filer i Linux lagras på vår Windows-dator.

Det är ett mycket lätt verktyg med vilket vi kommer att kunna ta vissa filer i besittning med ett enda klick. Den har ett väldigt enkelt användargränssnitt men erbjuder samtidigt massor av alternativ och funktioner. Först och främst är det viktigt att veta att för att hantera filbehörigheter är det nödvändigt att köra NTFS-filåterställningsbehörighet med administratörsbehörigheter .

När applikationen har startat måste du välja den katalog som du vill återställa behörigheterna till och sedan markera de önskade alternativen som visas precis nedanför. Bland dem måste vi markera det första alternativet, Återställ filbehörigheter men det låter oss också ange om vi vill ta i besittning tillämpa ändringen på alla underkataloger för den angivna sökvägen, återställ behörigheterna på dolda filer och system etc.

Under knappen för avancerade alternativ, Avancerad kommer vi också att kunna ange NTFS-filåterställningsbehörighet om vi vill lägga till eller ta bort alternativet att återställa behörigheter i snabbmenyn, få säkerhetskopierings- eller säkerhetskopieringsbehörigheter och återställa behörigheter. När all önskad konfiguration har upprättats klickar du bara på GO-knappen och alla markerade åtgärder kommer att tillämpas. För att börja använda NTFS File Reset Authorization behöver du bara ladda ner verktyget helt gratis på från denna länk på Github .

Relaterade Artiklar

Back to top button