Hur man återställer en app på iPhone –

Om du är iPhone-användare(iPhone-användare) och använder den dagligen, kan du ha installerat mer än några appar på den. Vid någon tidpunkt kanske vissa av dem inte fungerar som du vill, eller så har de bara data som du skulle vilja radera. Du(Tänker på en specifik app eller spel(app eller spel) ? Den du vill börja om med? Hur återställer jag iPhone-appar utan att ta bort något? Kan det göras? Läs vidare och ta reda på:

Är det möjligt att återställa iPhone-appar utan att radera dem?

Vi ska börja den här artikeln med att säga det rakt ut nej, du kan inte återställa appar på iPhone utan att radera dem(nej, du kan inte återställa appar på iPhone utan att radera dem) . Svaret på ännu mer specifika frågor hörde vi, till exempel “Hur återställer du applikationer på iPhone 12 ? eller “Hur man återställer applikationer på iPhone 11 » på samma sätt: du kan, men inte utan att ta bort dessa appar på din iPhone!

Tyvärr, tvärtemot vad man kan tro, om man använder Android-enhet(Android-enhet) , Apples iOS tillåter oss inte att bara radera data som lagras i applikationer som vi skulle vilja återställa.

Å andra sidan kan du återställa vilken app som helst på vilken iPhone som helst om du tar bort den och installerar om den. Men det kommer också med en ansvarsfriskrivning. Om den här appen har lagrad information i ditt iCloud-utrymme på Apples servrar, kan du behöva radera den informationen också för att återställa den helt. Detta händer vanligtvis med spel och inte med andra applikationer.

Nu när vi vet vad iOS tillåter oss att göra och vad inte, låt oss se hur man återställer appar på iPhone:

Steg 1(Steg 1) . Ta bort appen du vill återställa

Hitta appen du vill återställa på din iPhone. Klick(Knacka) och håll ned dess ikon tills snabbmenyn visas. Välj sedan ” Ta bort app(Ta bort appen)”.

Ta bort appen från iPhone

Klick ” Ta bort app(Ta bort app)” i popup-fönstret som visas. meny(menyn visas) .

Välj Ta bort app från iPhone.

Välj Ta bort app från iPhone.

Klicka slutligen Radera(Radera) igen.

Bekräfta borttagningsprocessen för ansökan.

Bekräfta borttagningsprocessen(Ta bort process) applikationer.

RÅD.(TIPS:) Det finns andra sätt att avinstallera appar på iPhone – om du är nyfiken och vill veta alla, kolla in den här översiktsartikeln: Så avinstallerar du appar på iPhone eller iPad(iPhone eller iPad) : 4 sätt.

Steg 2(Steg 2) . Ta bort appdata i iCloud

Nästa logiska steg är att ladda ner appen från App Store och installera den på din iPhone igen. Men innan du gör det är det bäst att också kontrollera om din app (eller spel) lagrar data i iCloud. Om så är fallet, för att helt återställa appen på din iPhone, måste du också radera denna data. Här är hur:

På din iPhone, öppna ” inställningar(Inställningar) ” .

Öppna appen Inställningar på iPhone

Öppna appen Inställningar på iPhone

Klicka på din Apple ID längst upp på skärmen.

Få åtkomst till ditt Apple-ID på din iPhone

Få åtkomst till ditt Apple-ID på din iPhone

På sidan Apple ID Rör iCloud .

Tryck på iCloud på Apple ID-sidan.

Tryck på iCloud på Apple ID-sidan.

Detta tar dig till kontrollpanelen iCloud din iPhone. Klicka på det “Lagringshantering(Hantera lagring) » .

Logga in på

Logga in för att hantera lagring(Enter Manage Storage)” på iCloud iPhone-sidan.

Skrolla(Bläddra) ner och kontrollera applikationslistan. Om du inte hittar appen du vill återställa i listan betyder det att den inte lagrade någon data i iCloud, så att du kan hoppa till det sista steget i den här guiden.

Men om du hittar en applikation i listan betyder det att den har data lagrad i din iCloud , data som du måste ta bort för att helt återställa applikationen. Klicka i så fall på programmets namn.

Tryck på återställningsappen på din iPhone

Tryck på återställningsappen på din iPhone

Din iPhone bör visa en ny sida för appen du valde. Det enda som intresserar oss på den är knappen ” Ta bort data”. (Ta bort data) Klicka här för att radera all data som din app kan ha lagrat i iCloud .

Ta bort appdata från iCloud

Ta bort appdata från iCloud

Klick ” Radera(Radera)” igen för att bekräfta din åtgärd.

Bekräfta borttagning av appdata i iCloud.

Bekräfta borttagning av appdata i iCloud.

Steg 3(Steg 3) . Installera om appen på din iPhone

Det sista steget i processen att återställa en app på din iPhone är att ladda ner den igen från App Store . Öppna App Store på din iPhone, hitta appen (eller spelet) och installera det igen.

Installera om appen som återställdes på din iPhone.

Installera om appen som återställdes på din iPhone.

Nu är appen återställd och uppdaterad, alla dess data har återställts från din iPhone.

Varför ville du veta hur man återställer appar på iPhone?

var(Finns det en specifik anledning till att du ville återställa en app på din iPhone? Du(Villde) spela om spelet utan sparade framsteg från det förflutna? Eller var det något annat? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Om du är en iPhone-användare och använder den dagligen, kanske du har installerat mer än bara några appar på den. Vid en viss tidpunkt kanske vissa av dem inte fungerar som du vill att de ska, eller så har de bara data som du vill radera. Funderar du på en viss app eller spel? En som du vill börja om på nytt med? Hur återställer du iPhone-appar utan att radera något? Kan det göras? Läs vidare och ta reda på:

Kan du återställa iPhone-appar utan att radera dem?

Vi kommer att börja den här artikeln med att rakt ut säga det nej, du kan inte återställa appar på iPhone utan att radera dem. Svaret på ännu mer specifika frågor vi har hört, som “Hur återställer man appar på iPhone 12?” eller “Hur man återställer appar på iPhone 11,” är liknande: du kan, men inte utan att ta bort dessa appar på din iPhone!

Tyvärr, och i motsats till vad du kanske tror om du kommer från en Android-enhet, tillåter inte Apples iOS oss att bara radera data som lagras av apparna vi vill återställa.

Å andra sidan kan du återställa vilken app som helst på vilken iPhone som helst om du tar bort och installerar om den. Men detta kommer också med en ansvarsfriskrivning. Om den appen lagrade information i ditt iCloud-utrymme, på Apples servrar, kan du behöva radera den informationen också för att återställa den helt. Detta händer vanligtvis med spel snarare än andra appar.

Nu när vi vet vad iOS tillåter oss att göra och vad det inte gör, låt oss se hur man återställer appar på iPhones:

Steg 1. Ta bort appen som du vill återställa

På din iPhone letar du reda på appen som du vill återställa. Tryck och håll ned dess ikon tills den sammanhangsberoende menyn visas. Välj sedan alternativet från menyn.

Ta bort appen från iPhone

Ta bort appen från iPhone

Tryck på från den nya popup-menyn som visas.

Välj att ta bort app från en iPhone

Välj att ta bort app från en iPhone

Tryck till sist en gång till.

Bekräfta borttagningsprocessen för appen

Bekräfta borttagningsprocessen för appen

DRICKS: Det finns andra sätt att avinstallera appar på iPhones också – om du är nyfiken och vill lära dig dem alla, kolla denna sammanfattningsartikel: Hur man tar bort appar på iPhone eller iPad: 4 sätt.

Steg 2. Radera appens data i iCloud

Nästa logiska steg är att ladda ner appen från och installera den igen på din iPhone. Innan du gör det är det dock bäst att kontrollera om din app (eller spel) har lagrat data i iCloud. Om det gjorde det, för att helt återställa appen på din iPhone, måste du också radera den informationen. Här är hur:

Öppna appen på din iPhone.

Öppna appen Inställningar på en iPhone

Öppna appen Inställningar på en iPhone

Tryck på din högst upp på skärmen.

Få åtkomst till Apple ID på din iPhone

Få åtkomst till Apple ID på din iPhone

Tryck på på sidan.

Tryck på iCloud på Apple ID-sidan

Tryck på iCloud på Apple ID-sidan

Det tar dig till din iPhones instrumentpanel. Tryck på den.

Ange Hantera lagring på en iPhones iCloud-sida

Ange Hantera lagring på en iPhones iCloud-sida

Scrolla ner och inspektera applistan. Om du inte hittar appen du vill återställa på listan betyder det att den inte lagrade någon data i så att du kan hoppa till det sista steget i den här guiden.

Men om du hittar appen på listan betyder det att den har data sparad i din , data som du måste radera för att återställa appen helt. I det här fallet trycker du på appens namn.

Tryck på appen för att återställa på din iPhone

Tryck på appen för att återställa på din iPhone

Din iPhone bör visa en ny sida för appen du valde. Det enda på den som intresserar oss är knappen. Tryck på den för att ta bort all data som din app kan ha lagrat i .

Ta bort data från appen från iCloud

Ta bort data från appen från iCloud

Tryck en gång till för att bekräfta din åtgärd.

Bekräfta borttagningen av appens data i iCloud

Bekräfta borttagningen av appens data i iCloud

Steg 3. Installera om appen på din iPhone

Det sista steget i appåterställningsprocessen på din iPhone är att ladda ner den igen från . Öppna på din iPhone, sök efter appen (eller spelet) och installera den igen.

Installera om appen som återställdes på din iPhone

Installera om appen som återställdes på din iPhone

Nu är appen återställd och fräsch, alla dess data har återställts från din iPhone.

Varför ville du veta hur man återställer appar på iPhones?

Fanns det en specifik anledning till att du ville återställa en app på din iPhone? Ville du spela om ett spel utan några sparade framsteg från det förflutna? Eller var det något annat? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.