Hur man återställer Cortana i Windows 10

Cortana är en fantastisk virtuell assistent som kan hjälpa dig på många sätt. För att kunna göra det mesta av sitt arbete behöver hon samla, analysera och behålla information(butiksinformation) om dig. Det är mycket personlig information som du någon gång kanske vill att hon ska glömma. Då kan hon börja lära känna dig igen. För detta måste du återställa Cortana , och därför tänkte vi att det skulle vara en bra idé att visa dig hur. Den här artikeln handlar om fabriksåterställning Cortana i Windows 10 :

Hur man återställer Cortana på (Cortana)PC eller enhet(PC eller enhet) med Windows 10

Återställa Cortana på din enhet brukade vara mer enkel process(enkel process). Tyvärr, om du använder de senaste versionerna Windows 10 till exempel uppdatera för (Uppdatering)november 2019(november 2019), återställ Cortana-inställningar(Cortana) inte så lätt. Första steget till fabriksåterställning Cortana(Cortana) – Se till att hon glömmer allt hon någonsin visste om dig. Börja med att öppna Cortana , genom att klicka eller peka(klicka eller tryck på) dess knappar i aktivitetsfältet.

I ett popup-fönster Cortana klicka eller tryck på ” inställningar(Inställningar) ” .

Cortana inställningsknapp

Denna åtgärd öppnar applikationen ” inställningar(Inställningar)” och leder direkt till inställningarna Cortana . För att komma hit kan du också följa detta alternativ väg(alternativ rutt) : Öppna Inställningar och klicka/tryck sedan på en kategori Cortana .

Prata med Cortana-sidan från Windows 10-inställningar

Att återställa Cortana på din nuvarande PC eller enhet(PC eller enhet) med Windows 10, ett av stegen du bör ta är att inaktivera varje växling av alla funktioner som finns på sidan “Prata med Cortana”. (“Talk to Cortana”) Med andra ord, inaktivera “Hej Cortana”, “Kortkommando”(“Hej Cortana”, “Kortkommando”) och “Låsskärm”.(“Låsskärm”)

Stäng av alla växlar på sidan Konversation med Cortana.

Just nu är du bara förbjudna cortana(Cortana) använder några av dess lokala funktioner på din nuvarande PC eller enhet(PC eller enhet) med Windows 10.

Men för att helt eliminera Cortana(Cortana) du vill också radera vad Cortana(Cortana) känner till dig lokalt och i molnet. Så, efter att du har inaktiverat allt, välj ” Behörigheter” till vänster i appen” (Behörigheter)inställningar(Inställningar) ” .

Behörighetssida från Cortana-inställningar i Windows 10

Till höger på sidan Behörigheter(Behörigheter) » klicka eller tryck “Hantera informationen som Cortana kan komma åt från den här enheten.”(“Hantera informationen som Cortana kan komma åt från den här enheten.”)

Styr vilken information Cortana kan komma åt från den här enheten

En lista öppnas tillstånd som (Behörigheter) Cortana har på din nuvarande PC eller enhet(PC eller enhet) med Windows 10. Hur(Precis) innan, se till att du stänger av alla strömbrytare.

Stäng av alla växlar på Cortana-behörighetssidan i Windows 10-inställningar.

När du har inaktiverat alla växlar, gå tillbaka till sidan behörigheter (Behörigheter)Cortana från ansökan inställningar(Inställningar) ” . Klicka eller tryck sedan på “Hantera information som Cortana kan komma åt från andra tjänster.”(“Hantera informationen som Cortana kan komma åt från andra tjänster.”)

Styr vilken information Cortana kan komma åt från andra tjänster

När du klickar/trycker på denna länk, Cortana(Cortana) dyker upp från aktivitetsfältet och visar dig alla tjänster den kan få information om dig från.

När vi publicerade den här guiden var dessa tjänster: Office 365, Outlook, Gmail, Skype, Spotify och LinkedIn .

Återställ Cortana-relaterade tjänster

Du kan återställa åtkomsten Cortana(Cortana) till någon av dina relaterade tjänster genom att klicka eller knacka på var och en och sedan knacka Ta bort länken(ta bort länken).

Inaktiverar en tjänst från Cortana

Återgår till sidan Cortana-behörigheter” i applikationen ” (Behörigheter)inställningar(Inställningar)”, klicka eller tryck på länken “Ändra vad Cortana vet om mig i molnet”.(“Ändra vad Cortana vet om mig i molnet”)

Ändra vad Cortana vet om mig i molnet

Denna åtgärd utdata Cortana(Cortana pop) från aktivitetsfältet, där den ger dig lite information om hur den samlar in information om dig och hur den använder den. Läs detaljerna om du vill och scrolla sedan ner tills du kommer till botten av sidan. När du kommer dit, klicka eller tryck på ” Rensa » i avsnittet (klar)“Rengöra din personliga information”(“Rensa din personliga information”) , och Cortana(Cortana) kommer att dumpa allt den vet om dig i molnet, inklusive din kalender, kontakter, plats, webbhistorik och så vidare.

Att välja att ta bort din personliga information från Cortana-molnet

Det finns ett sista steg till fabriksåterställning Cortana på (Cortana)PC eller enhet(PC eller enhet) med Windows 10. På sidan ” Behörigheter (Behörigheter)Cortana ” i applikationen ” inställningar(Inställningar) » klicka eller tryck på din Microsoft konto(Microsoft konto) . Det här är det första du ser i ” Personalisering(Personifiera)”.

Microsoft-kontot som användes för att logga in på Cortana

Cortana bör öppna ett litet fönster som heter konto bredvid knappen i aktivitetsfältet. Klick(Klicka) eller tryck på ” Utgång”,(Logga ut) för att koppla bort ditt konto från Cortana-appar(Cortana-appen) .

Logga ut från Microsoft-kontot som används för Cortana-appen

Det är allt! Nu har Cortana(Cortana) ska inte ha data om dig och dess tillämpning från Windows 10 som nya. När eller om du bestämmer dig för att använda henne igen, måste hon börja lära sig om dig igen.

Du(gjorde) dumpade Cortana på (Cortana)PC eller enhet(PC eller enhet) med Windows 10 ?

Som du har sett, återställ inställningarna Cortana ganska komplicerat och det kräver att inställningarna ändras på mer än ett ställe. Vi slår vad om att du, precis som vi, hellre skulle ha en huvudåterställningsbrytare. Cortana . WHO(Vem) vet kanske Microsoft kommer att lägga till det här alternativet i framtida versioner Windows 10 . Om du har några frågor eller feedback, kommentera gärna nedan.

Cortana är en fantastisk virtuell assistent som kan hjälpa dig på många sätt. För att kunna utföra det mesta av sitt arbete behöver hon samla in, analysera och lagra information om dig. Det är mycket personlig information som du någon gång kanske vill att hon ska glömma. Då kan hon börja känna dig igen. För att göra det måste du återställa Cortana, och det är därför vi tänkte att det skulle vara en bra idé att visa dig hur. Den här artikeln handlar om att återställa Cortana i Windows 10:

Så här återställer du Cortana på din Windows 10-dator eller enhet

Att återställa Cortana på din enhet brukade vara en enklare process. Tyvärr, om du använder de senaste versionerna av Windows 10, som uppdateringen från november 2019, är det inte enkelt att återställa Cortana. Det första steget för att återställa Cortana är att se till att hon glömmer allt hon någonsin visste om dig. Börja med att öppna Cortana, med ett klick eller tryck på hennes knapp från aktivitetsfältet.

Cortanas knapp från aktivitetsfältet

Klicka eller tryck på knappen i Cortanas fly-out.

Cortanas Inställningar-knapp

Denna åtgärd öppnar appen och tar dig direkt till Cortanas inställningar. För att komma hit kan du också följa den här alternativa vägen: öppna Inställningar och klicka/tryck sedan på kategorin.

Talk to Cortana-sidan från Windows 10-inställningar

För att återställa Cortana på din nuvarande Windows 10-dator eller enhet, är ett av stegen du bör ta att inaktivera varje växling av varje funktion som finns på sidan. Med andra ord, stäng av och

Inaktivera alla omkopplare på sidan Talk to Cortana

Just nu har du bara hindrat Cortana från att använda några av dess lokala funktioner på din nuvarande Windows 10-dator eller enhet.

Men för att helt återställa Cortana vill du också radera vad Cortana vet om dig, lokalt och i molnet. Så när du har inaktiverat allt väljer du sidan från appens vänstra sidofält.

Sidan Behörigheter från Cortanas inställningar i Windows 10

Klicka eller tryck på till höger på sidan

Hantera informationen som Cortana kan komma åt från den här enheten

Detta öppnar listan över Cortana har på din nuvarande Windows 10-dator eller enhet. Precis som tidigare, se till att du stänger av alla strömbrytare.

Inaktivera alla växlar från Cortanas behörighetssida i Windows 10:s inställningar

När du har ställt in alla strömbrytare på av, gå tillbaka till Cortanas sida från appen. Klicka eller tryck sedan på

Hantera informationen som Cortana kan komma åt från andra tjänster

När du klickar/trycker på den länken, dyker Cortana ut från aktivitetsfältet och visar dig alla tjänster från vilka hon kan få information om dig.

När vi publicerade den här guiden var dessa tjänster: och .

Återställ tjänsterna kopplade till Cortana

Du kan återställa Cortanas åtkomst till någon av tjänsterna du har länkat genom att klicka eller knacka på var och en av dem och sedan trycka på .

Ta bort länken till en tjänst från Cortana

Tillbaka på Cortanas sida från appen, klicka eller tryck på länken.

Ändra vad Cortana vet om mig i molnet

Den här åtgärden får Cortana att hoppa ut från aktivitetsfältet, där hon låter dig veta lite om hur hon samlar in information om dig och hur hon använder den. Läs detaljerna om du vill och scrolla sedan ner tills du kommer till botten av sidan. När du kommer dit, klicka eller tryck på knappen från avsnittet, och Cortana återställer allt hon vet om dig i molnet, inklusive detaljer om din kalender, kontakter, plats, webbhistorik och så vidare.

Att välja att rensa din personliga information från Cortanas moln

Det finns ytterligare ett sista steg för att återställa Cortana på din Windows 10-dator eller enhet. På Cortanas sida från appen, klicka eller tryck på ditt Microsoft-konto. Det är det första du ser i avsnittet.

Microsoft-kontot som användes för att logga in på Cortana

Cortana bör öppna ett litet fönster som heter , nära dess knapp från aktivitetsfältet. Klicka eller tryck på för att koppla bort ditt konto från Cortana-appen.

Logga ut från Microsoft-kontot som används för Cortana-appen

Det är allt! Nu borde Cortana inte ha några uppgifter om dig, och hennes app från Windows 10 är så bra som ny. När eller om du bestämmer dig för att använda henne igen, måste hon börja lära sig om dig igen.

Återställde du Cortana på din Windows 10-dator eller enhet?

Som du har sett är det relativt svårt att återställa Cortana, och det innebär att ändra inställningar på mer än ett ställe. Vi slår vad om att du, precis som vi, skulle ha föredragit att ha en enda huvudströmbrytare för att återställa Cortana. Vem vet, kanske Microsoft kommer att lägga till det här alternativet i framtida versioner av Windows 10. För frågor eller feedback, tveka inte att skriva en kommentar nedan.