Hur man återställer appar i Windows 10 och rensar deras data

Ibland går saker sönder eller slutar fungera korrekt utan någon uppenbar anledning. Det kan hända med appar Windows 10 från Microsoft Store och inte bara med operativ system(operativ system) . Lyckligtvis finns det mer än ett sätt att tvinga din applikationer för att fungera(appar fungerar) och en av dem är att återställa dina appar Windows 10 före dem standardtillstånd(standardläge) och rensa deras appdata för att vara “som ny”. Även om du tappar dina inställningar och inloggningsuppgifter till applikationen Windows 10 , som orsakar dig problem, kan det vara till hjälp att återställa dem. I den här guiden kommer vi att visa dig hur du enkelt återställer en app i Windows 10 :

NOTERA.(OBS:) Den här guiden är baserad på en uppdatering Windows 10 daterad maj 2019 (maj 2019) I äldre versioner kan de nödvändiga stegen vara annorlunda. Om du vet vilken version du har Windows 10 läs: Så här kontrollerar du versionen Windows 10 OS montering(OS-byggd), release eller typ

Varför vill du återställa appen i Windows 10 ?

När en Windows 10-app är ute Microsoft Store(Microsoft Store) som t.ex Mail och kalender(Mail och kalender) , Skype eller En anteckning , börjar fungera dåligt, är ett snabbt sätt att åtgärda detta felaktiga program att återställa det. Återställ appen till Windows 10 betyder att den kommer att återställas till originalet status och inställningar(tillstånd och inställningar) , som i den första installationen på PC eller enhet med (PC eller enhet)Windows 10 .

Det är en liknande process som att avinstallera och installera om en app, men det är automatiskt och mycket snabbare. En viktig sak att tänka på är att vi pratar om moderna applikationer som distribueras genom Microsoft Store , och inte skrivbordsprogram, som distribueras på andra sätt. Om du känner dig förvirrad och inte förstår vad vi pratar om, läs: Vad är applikation för Windows(Windows-appen) ? Vad är en skrivbordsapplikation? Hur olika är de?

Hur man återställer appar Windows 10 och rensa deras data

Start(Börja) från öppning applikationsinställningar(Appen Inställningar) » . Ett snabbt sätt att göra detta är att klicka eller trycka på genvägen i ” Start(Startmeny) » eller tryck samtidigt på knapparna Windows + Iinställningar(Inställningar) klicka eller tryck på ” Ansökningar(Appar) » .

Windows 10-inställningar - Gå till Appar

På vänster sida av fönstret bör redan vara vald Applikationer och funktioner. (Appar och funktioner) Om inte, klicka eller tryck(klicka eller tryck på) den.

Windows 10-inställningar - Gå till Appar och appar.  Egenheter

På höger sida ser du allt applikationer och program(appar och program) som du har installerat i Windows 10 . Skrolla(Bläddra) nedåt tills du hittar appen du vill återställa och klicka på dess namn. Sedan under dess namn ser du länken ” Extra alternativ”. (Avancerade alternativ.”)Klicka eller tryck på den.

Klicka eller tryck på Fler alternativ

Om du inte ser den här länken under appens namn när du klickar eller trycker på den kan du inte återställa appen med den här metoden eftersom appen i fråga är en stationär app applikation eller program(app eller program) . För att återställa skrivbordsappar, kontrollera deras inställningar för återställningsalternativ, eller avinstallera dem och installera om manuellt.

Desktopappar har ingen länk till avancerade alternativ

Låt oss gå vidare till att återställa applikationer Windows 10 : När du har tryckt eller tryckt på ” Extra alternativ”,(Avancerade alternativ”) ett nytt fönster öppnas med flera knappar och inställningar. Skrolla(Bläddra) ner till ” Återställa(Återställa)”.

Återställ partition för Windows 10-appen

Windows 10 säger till dig: “Om den här appen inte fungerar korrekt, starta om den.” (“Om den här appen inte fungerar som den ska, återställ den.”) Om du vill fortsätta den här processen, klicka eller tryck på ” (klicka eller tryck) Återställa(Återställ)” och bekräfta med ” Återställa(Återställ)” igen.

Återställ en Windows 10-app

Efter en sekund ser du att applikationen har återställts, och bredvid knappen ” Återställ » en bock visas.(Återställa)

Windows 10-appen har återställts

Nu är din app lika ren och smidig som en bebisrumpa! 🙂 Nästa gång du kör den här appen måste du konfigurera den igen från början eftersom alla dess data och appinställningar har raderats.

Vilken Windows 10-app återställde du?

När något går fel och det inte finns något enkelt sätt att förstå varför applikationen inte fungerar korrekt, Windows 10 erbjuder ett enkelt sätt att börja om. Återställ den här appen och se om det blir bättre. Om han ändå inte vill jobba eller om du har frågor, skriv till oss kommentera nedan(kommentera nedan). Dessutom är vi nyfikna på att veta vilken applikation du har valt att återställa.

Ibland går saker sönder eller fungerar inte längre bra, utan någon uppenbar anledning. Det kan hända med Windows 10-appar från , inte bara till operativsystemet. Lyckligtvis finns det mer än bara ett sätt att få dina appar att bete sig, och ett av dem är att återställa dina Windows 10-appar till standardtillstånd och rensa deras appdata så att de är “som nya”. Även om du förlorar dina inställningar och inloggningsuppgifter från Windows 10-appen som orsakar dig problem, kan det vara bra att återställa den. I den här handledningen visar vi hur enkelt det är att återställa en app i Windows 10:

NOTERA: Den här guiden är baserad på uppdateringen för Windows 10 maj 2019. På äldre versioner kan stegen vara annorlunda. Om du vet vilken version av Windows 10 du har, läs: Så här kontrollerar du Windows 10-versionen, OS-bygget, upplagan eller typen

Varför skulle du vilja återställa en app i Windows 10?

När en Windows 10-app från , som , , eller börjar fungera dåligt, är ett snabbt sätt att reparera den appen som inte beter sig att återställa den. Att återställa en app i Windows 10 innebär att den kommer att återställas till sitt ursprungliga tillstånd och inställningar och fungerar som den gjorde när den först installerades på din Windows 10-dator eller enhet.

Återställa en Windows 10-app

Det är en liknande process som att avinstallera och installera om appen, men det görs automatiskt och mycket snabbare. En viktig sak som du bör tänka på är att vi syftar på moderna appar som distribueras via , och inte stationära appar som distribueras på andra sätt. Om du känner dig förvirrad och du inte vet vad vi pratar om, läs: Vad är en Windows-app? Vad är en skrivbordsapplikation? Hur skiljer de sig åt?

Hur man återställer Windows 10-appar och rensar deras data

Börja med att öppna appen Inställningar. Ett snabbt sätt att göra det genom att klicka eller trycka på genvägen från eller för att trycka på tangenterna samtidigt. Inuti, klicka eller tryck på .

Windows 10-inställningar - Gå till Appar

På vänster sida av fönstret, bör redan vara vald. Om den inte är det, klicka eller tryck på den.

Windows 10-inställningar - Gå till Appar &  funktioner

På höger sida ser du alla appar och program som du har installerat i Windows 10. Scrolla ner tills du hittar appen som du vill återställa och tryck på dess namn. Sedan, under dess namn, ser du en länk för ” Klicka eller tryck på den.

Klicka eller tryck på avancerade alternativ

Om du inte ser den här länken under appens namn, när du klickar eller trycker på den, kan du inte återställa appen med den här metoden, eftersom appen i fråga är en stationär app eller ett program. För att återställa skrivbordsappar, kontrollera deras inställningar för återställningsalternativ, eller avinstallera dem och installera om dem manuellt.

Skrivbordsappar har ingen länk till avancerade alternativ

Gå vidare med att återställa Windows 10-appar: efter att du klickat eller tryckt på ” öppnas ett nytt fönster med flera knappar och inställningar. Scrolla ner till avsnittet.

Återställningsavsnittet för en Windows 10-app

Windows 10 berättar att om du ska fortsätta med den här processen, klicka eller tryck på och bekräfta genom att trycka en gång till.

Återställa en Windows 10-app

En sekund senare och du ser att appen har återställts, och en bock visas nära knappen.

Windows 10-appen har återställts

Nu är din app ren och smidig som en babyrumpa! 🙂 Nästa gång du startar den appen måste du konfigurera den igen från början, eftersom alla dess appdata och inställningar har raderats.

Vilken Windows 10-app återställde du?

När saker går fel och det inte finns något enkelt sätt att säga varför en app inte fungerar som den ska, erbjuder Windows 10 dig ett enkelt sätt att börja om. Återställ den appen och se om det blir bättre. Om det fortfarande inte vill fungera, eller om du har frågor, skriv en kommentar nedan. Vi är också nyfikna på att veta vilken app du valde att återställa.