Hur man återställer Android till fabriksinställningarna

Du kan stöta på situationer där du behöver veta hur du återställer fabriksinställningarna Android surfplatta eller smartphone(Android surfplatta eller smartphone) . Om din enhet inte fungerar, återställning fabrik(standard fabrik) av standardinställningar kan lösa problemet. Det rekommenderas också att utföra denna återställning innan du ställer in någon använd Android-enheter(Android-enhet) för att säkerställa en ren operativ system(operativsystem) och fullständigt avlägsnande av all data som finns kvar från tidigare användare. Den här guiden förklarar vad som händer när du bestämmer dig för att återvända till fabrik(standard fabrik) standardinställningar på din Android-enhet(Android-enhet) och hur man återställer fabriksinställningarna Android telefon(Android telefon) :

NOTERA.(OBS:) I den här guiden använde vi enheten ASUS ZenFone Max Pro under(ASUS ZenFone Max Pro-enhet) kontroll Android 9 Paj . Procedurerna är desamma för alla Android-enheter, så du bör vara redo att gå även om du har en smartphone från Samsung , Motorola , One Plus eller någon annan tillverkare. Om du inte känner din android version(Android-version), läs Hur man kontrollerar android version(Android-version) på din smartphone eller surfplatta(smarttelefon eller surfplatta).

Vad händer när du återställer din Android till fabrik(standard fabrik) standardinställningar?

Återställ till fabriksinställningar(fabriksåterställning), även kallad hårdvara eller allmän dumpning(master reset) kan lösa vissa problem hos dig Android och förbättra dess övergripande prestanda. Om en Android fördröjningar eller applikationer fortsätt krascha(fortsätt krascha) återställa(fabriksåterställning) inställningar till fabriksinställningar kan vara bra sista(sista utvägen) lösning. Närhelst Android-enhet(Android-enhet) byter ägare, det rekommenderas också att återställa den till fabrik(standard fabrik) standardinställningar och börja från en rengöring operativ system(operativ system) .

När du utför en fabriksåterställning:

  • All data och applikationer som finns på din Android smartphone eller surfplatta(Android smartphone eller surfplatta) kommer att tas bort. Detta inkluderar både system- och nedladdade applikationer, samt personliga filer som bilder du har tagit med enheten och musik du har lagrat på den.
  • Alla användarkonton som finns på din Android smartphone eller surfplatta(Android smartphone eller surfplatta) kommer att tas bort.
  • Alla dina inställningar Android-enheter(Android-enhet) kommer att återställas till standardvärden.
  • Din Operations rum(Android-drift) Android-systemet har återställts.

resultat återställ till fabrikEn fabriksåterställning är en enhet som fungerar som ny när det gäller programvara, inställningar och data. När du springer Android-enhet(Android-enhet) för vilken fabrik(standard fabrik) standardinställningar kommer du in på installationsguiden(konfigurationsguiden) där du kan konfigurera om enheten. Du måste utföra denna återställning varje gång du vill ge din Android-enhet(Android-enhet) för att säkerställa att andra inte kommer åt dina användarkonton, personliga data, filer och applikationer.

Hur man fabriksåterställer Android

Öppna “Android-inställningar(Android-inställningar)”, scrolla ner och tryck på ” Systemet”(Systemet) .

Rör ” Dessutom(Avancerat) » för att öppna avancerade alternativ. På vissa enheter som smartphones Huawei du behöver inte trycka på ” Dessutom(Avancerat) » för att se alternativ återställa(Återställ alternativ) på den här skärmen.

Klicka på

Öppna på nästa skärm återställ alternativ(Återställ alternativ) .

Klicka på Återställ alternativ

Klick “Radera all data (fabriksåterställning)”(“Radera alla data (fabriksåterställning)”) för att börja återställa enheten.

Kör en fabriksåterställning på Android

Du är medveten om konsekvenserna fabriksåterställning(fabriksåterställning) på din Android .

Längst ner ser du en lista över konton som är inloggade på enheten – vi började lära oss ett nytt språk, så vår Duolingo-konto(Duolingo-konto) är också listad. Klick “Återställ telefoninställningar”(Återställ telefonen) för att fortsätta.

Klicka på Återställ telefon

NOTERA.(OBS:) Beroende på din enhet, om du använder Pinkod(PIN-kod), kan du bli ombedd att ange den så att du kan fortsätta.

Nästa skärm är point of no return och du får veta det “Du kan inte ångra den här åtgärden!”.

Observera att vissa telefoner, som de från Huawei kan också ge dig det sista alternativet att säkerhetskopiera alla dina data innan du fortsätter fabriksåterställning(fabriksåterställning) . Om du är säker på att återställning av enheten är vad du behöver och du inte vill avbryta proceduren, klicka på ” Radera allt(Radera allt) » .

Klicka på

Följande skärm visas kort, vilket indikerar att återställningsprocessen(återställningsprocessen) startade.

Fabriksåterställning pågår

Din Android-enhet(Android-enhet) kommer att starta om, alla dina data, konton och appar kommer att raderas och operativ system(operativsystem) kommer att återställas till standardvärden. När återställningen är klar, installationsguiden(konfigurationsguide) som låter dig utföra en ny konfiguration av enheten Android(Android-enhet) .

RÅD.(TIPS:) Om du vill konfigurera om din Android-enhet(Android-enhet), du kanske också är intresserad av att veta , hur(Hur) ställa in Google-konto(Google-konto) på Android-enhet eller lär dig allt(Android-enhet eller allt) om inställning android startskärm(Androids startskärm) i 6 enkla steg.

Varför återställde du dina inställningar Android-enheter(Android-enhet) till fabriken?

Ibland bestämmer vi oss för att återställa våra enheter om de släpar och vi känner att de inte längre ger den bästa prestandan. Bearbeta återställ android(Android-återställning) är enkel och din enhet kommer att vara som ny efter det. Och du? Varför tror du att fabriksåterställning(fabriksåterställning) var det bästa valet för din Android-enheter(Android-enhet) ? Låt oss veta i avsnittet kommentarer(kommentarsektionen) .

Du kan stöta på situationer där du behöver veta hur du fabriksåterställer din Android-surfplatta eller smartphone. Om din enhet inte fungerar kan problemet lösas genom att återställa fabriksinställningarna. Det är också en bra idé att utföra denna återställning innan du ställer in en begagnad Android-enhet, för att säkerställa ett rent operativsystem och fullständig borttagning av all data som blivit över från tidigare användare. Den här guiden förklarar vad som händer när du väljer att återgå till standardfabriksinställningarna på din Android-enhet, samtidigt som den illustrerar hur du fabriksåterställer din Android-telefon:

NOTERA: För den här handledningen använde vi en ASUS ZenFone Max Pro-enhet som kör Android 9 Pie. Procedurerna är liknande på alla Android-drivna enheter, så du bör vara bra att gå även om du har en smartphone från Samsung, Motorola, OnePlus eller någon annan tillverkare. Om du inte känner till din Android-version, läs Hur du kontrollerar Android-versionen på din smartphone eller surfplatta.

Vad händer när du återställer din Android till fabriksinställningarna?

En fabriksåterställning, även kallad hård- eller huvudåterställning, kan fixa några av din Androids problem och förbättra dess övergripande funktion. Om Android-fördröjningar eller appar fortsätter att krascha, kan det vara en bra sista utvägslösning att återställa fabriksinställningarna. Närhelst en Android-enhet byter ägare, rekommenderas det också att återställa den till dess standardinställningar och börja med ett rent operativsystem.

När du utför en fabriksåterställning:

  • All data och appar som finns på din Android-smarttelefon eller surfplatta raderas. Detta inkluderar både systemappar och nedladdade appar, såväl som personliga filer som bilderna du tog med enheten och musiken du lagrade på den.
  • Alla användarkonton som finns på din Android-smarttelefon eller surfplatta raderas.
  • Alla din Android-enhets inställningar återställs till sina standardinställningar.
  • Ditt Android-operativsystem har återställts.

Resultatet av en fabriksåterställning är en enhet som fungerar som ny ur ett mjukvaru-, inställningar- och dataperspektiv. När du startar en Android-enhet som återställts till fabriksinställningarna kommer du till konfigurationsguiden, där du får konfigurera enheten på nytt. Du bör utföra denna återställning när du vill ge bort din Android-enhet, för att säkerställa att andra inte får tillgång till dina användarkonton, personliga data, filer och appar.

Hur man fabriksåterställer din Android

Öppna Android-inställningar, scrolla ned och tryck på .

Öppna systemet i Android-inställningar

Tryck för att visa fler alternativ. På vissa enheter, som Huawei-smarttelefoner, behöver du inte trycka för att se på den här skärmen.

Klicka på Avancerat i Systeminställningar

På nästa skärm öppnar du .

Tryck på Återställ alternativ

Tryck på för att börja återställa din enhet.

Starta fabriksåterställningen på Android

Du informeras om effekterna av en fabriksåterställning på din Android.

Längst ner ser du en lista över de konton som är inloggade på enheten – vi började lära oss ett nytt språk, så vårt Duolingo-konto är också listat. Klicka för att fortsätta.

Tryck på återställ telefonen

NOTERA: Beroende på din enhet, om du använder en PIN-kod, kan du bli ombedd att ange den för att kunna fortsätta.

Nästa skärm är point of no return, och du informeras om att .

Observera att vissa telefoner, som de från Huawei, också kan ge dig ett sista alternativ att säkerhetskopiera all din data innan du fortsätter med fabriksåterställningen. Om du är säker på att återställning av enheten är rätt väg att gå och du inte vill backa ur proceduren, tryck på knappen.

Tryck på Radera allt för att börja radera data från din enhet

Nästa skärm visas kort, vilket indikerar att återställningsprocessen började.

Fabriksåterställningen pågår

Din Android-enhet startar om, tar bort alla dina data, konton och appar och återställer operativsystemet till dess standardinställningar. När återställningen är över visas konfigurationsguiden, vilket möjliggör en ny konfiguration av Android-enheten.

DRICKS: Om du vill konfigurera din Android-enhet på nytt kanske du också är intresserad av att lära dig hur du konfigurerar ett Google-konto på en Android-enhet eller allt om anpassning av Android-startskärmen i 6 enkla steg.

Varför återställde du din Android-enhet till fabriksinställningarna?

Ibland bestämmer vi oss för att återställa våra enheter om de släpar efter, och vi känner att de inte erbjuder den bästa prestandan längre. Återställningsprocessen för Android är enkel och efteråt är din enhet som ny. Hur är det med dig? Varför kände du att en fabriksåterställning var det bästa valet för din Android-enhet? Låt oss veta i kommentarsfältet.