Hur man arbetar med stationära prylar i Windows 7

(Skrivbord)Prylar skrivbordet är inget nytt i Windows-världen(Windows-världen). De presenterades först i Windows Vista var de fanns Windows sidofält(Windows sidofält) . Även om idén i sig var bra så fick den inte önskad framgång. PÅ Windows 7 Microsoft lite(Microsoft) har gjort om den här funktionen för att vara något mer anpassningsbar än tidigare. I den här artikeln kommer jag att förklara vad stationära prylar är, var man hittar dem och hur man arbetar med dem.

Hur man börjar galleri för stationära prylar(Galerie för datorprylar)

Det första steget i att använda stationära prylar(Desktop Gadgets) i Windows 7 lanseras stationära gadgetgallerier(Galleri för datorprylar). Det är din kontrollpanel för prylar(kontrollpanelen för prylar) på skrivbordet, platsen där du kommer att göra det mesta installationsarbete(konfigurationsarbete). Du kan starta den på två sätt: det första är att gå till Start -> Alla program -> Desktop Gadgets Gallery .

Det andra sättet är att helt enkelt högerklicka på skrivbordet och välj (skrivbord och välj) Prylar(Gadgets)” i snabbmenyn.

Desktopprylar

Galleri prylar(Gadget Gallery) kommer att visa dig en lista över installerade prylar. Som standard levereras Windows 7 med följande lista med gadgets: Kalender(Kalender) , Kolla på(Klocka) , CPU-indikator(CPU-mätare) , Valuta(valuta), nyhetsrubriker(Flödesrubriker) , Bildpussel(Bildpussel) , Bildspel(bildspel) Väder och Windows Media(Väder och Windows Media).

Desktopprylar

Hur man startar eller stänger desktop gadget(Skrivbordsgadget)

För att starta en specifik gadget från Gadgetgallerier(Gadget Gallery) , dubbelklicka på det och på en bråkdel av en sekund dyker det upp på ditt skrivbord. Du kan också välja och dra den till skrivbordet till önskad plats.

Desktopprylar

Stäng prylen är kanske det enklaste. Allt du behöver göra är att klicka på ” Stäng” (x)(Stäng(x)) till övre högra hörnet(högra hörnet) av gadgeten. Den här knappen visas när du håller musen över en gadget. Annars är det dolt.

Desktopprylar

Hur man ställer in och flytta(Navigera) efter prylar skrivbordet(Datorprylar)

Desktopprylar(Skrivbord) kan anpassas och anpassas på många sätt. I det här kapitlet kommer jag att försöka sammanfatta alla element som du kan anpassa:

Zooma skrivbordsprylar(Förstora skrivbordsprylar) – vissa prylar låter dig förstora dem så att du bättre kan se informationen som visas. Om möjligt kommer de att ha en uppåtformad knapp. pilar(pekande pil) på höger sida som visas nedan. Gadgeten kommer att förstoras om du bara klickar på den. Om du vill göra prylen liten igen måste du trycka på samma knapp (pilen pekar nu nedåt).

Desktopprylar

Dölj eller visa alla prylar på skrivbordet(Dölj eller visa alla skrivbordsprylar) – det finns ett sätt att bli av med alla prylar på skrivbordet på en gång. Allt du behöver göra är att högerklicka på skrivbordet, välj ” Se(Visa)” och sedan “Visa skrivbordsprylar”(‘Visa skrivbordsprylar’) för att ta bort kryssruta(bock) . Alla skrivbordsprylar du hade på skrivbordet kommer att försvinna. För att visa dem igen avbryter du helt enkelt processen och alla dina prylar kommer att visas igen.

Om du är orolig för att dina prylar ska köras i bakgrunden när de inte dyker upp, oroa dig inte. Processen som kallas “sidebar.exe” som Windows 7 använder för att visa dem stängs när du avmarkerar rutan “Visa skrivbordsprylar”(‘Visa stationära prylar’) .

Desktopprylar

Hålla en gadget ovanpå andra fönster(Hålla en gadget ovanpå andra fönster) – Vissa gadgets kan visa mycket användbar information och du kanske vill ha dem ovanpå alla andra fönster. För att göra detta behöver du bara välja desktop gadget(skrivbordsgadget) som du vill ha överst och högerklicka på den. Klicka på i menyn som visas “Alltid på topp”(‘Alltid på topp’) .

Desktopprylar

Gadget Opacitet(Gadget opacitet) – ställ in opaciteten (med andra ord, hur synlig gadgeten kommer att vara när muspekaren(musmarkören) inte är över den) görs genom att högerklicka på respektive gadget, välja ” Opacitet(Opacitet) ” och sedan önskad nivå. Ju lägre procentsats, desto mer transparent blir gadgeten.

Desktopprylar

Växla mellan aktiva prylar(Växla mellan aktiva prylar) – du kan växla mellan dem genom att klicka på de prylar du vill se. Du kan också använda tangentbordet. Håll ner Windows-logotyp nyckel(Windows-logotypen) och sedan G-nyckel(Gkey) . Genom att göra detta kommer du att navigera genom dina aktiva prylar en efter en.

Desktopprylar

Dessutom, om du behåller muspekaren(muspekare) ovanför knappen « Visa skrivbord”(Visa skrivbordet) på höger sida av aktivitetsfältet kommer alla aktiva prylar att visas.

Desktopprylar

Hur man tar bort en gadget

Om du vill radera desktop gadget(skrivbordsgadget), måste du följa några mycket enkla steg: öppna galleri för stationära prylar(Desktop Gadgets Gallery), högerklicka på den gadget du vill ta bort och välj ” Radera(Avinstallera) » .

Desktopprylar

Du kommer att uppmanas att bekräfta raderingen. Efter det tas gadgeten helt bort från ditt system.

Desktopprylar

Slutsats

Desktopprylar(Datorprylar) Windows 7 är ett roligt och enkelt sätt att ta med saker du bryr dig om till ditt skrivbord. Microsoft fattade rätt beslut att ändra hur prylar visas. Till skillnad från Windows Vista , är du inte längre beroende av att sidofältet placeras på vänster eller höger sida av skärmen. Du kan flytta prylarna på vilket sätt du vill och placera dem på skrivbordet för att bättre matcha hur du arbetar på din dator.

Om du känner till några coola prylar, lämna gärna en länk i en kommentar. Vi kommer att börja testa de bästa prylarna för Windows 7 och vi kommer definitivt att välkomna dina förslag.

Desktop-prylar är inget nytt för Windows-världen. De introducerades först i Windows Vista, där de monterades på Windows Sidebar. Även om idén i sig var bra så fick den inte den framgång den kanske förtjänade. Med Windows 7 gjorde Microsoft om denna funktion något och nu är den lite mer anpassningsbar än tidigare. I den här artikeln kommer jag att förklara vad stationära prylar är, var man hittar dem och hur man arbetar med dem.

Hur man startar Desktop Gadget Gallery

Det första steget i att använda i Windows 7 är att starta . Detta är kontrollpanelen för din stationära gadget, platsen där du kommer att göra det mesta av konfigurationsarbetet. Det finns två sätt att starta det: det första är att gå till .

Desktopprylar

Det andra sättet är att helt enkelt högerklicka på skrivbordet och välja från högerklicksmenyn.

Desktopprylar

Den kommer att visa dig listan över för närvarande installerade prylar. Som standard kommer Windows 7 med följande lista med prylar: Kalender, Klocka, CPU-mätare, Valuta, Flödesrubriker, Bildpussel, Bildspel, Väder och Windows Media.

Desktopprylar

Hur man startar eller stänger en skrivbordsgadget

För att starta en viss gadget från , dubbelklicka på den så kommer den att finnas på skrivbordet på en bråkdel av en sekund. Du kan också välja och dra den till ditt skrivbord på önskad plats.

Desktopprylar

Att stänga en pryl är nog det enklaste. Allt du behöver göra är att klicka på knappen i det övre högra hörnet av gadgeten. Den här knappen visas när du placerar musen över gadgeten. Annars är det dolt.

Desktopprylar

Hur man anpassar och navigerar genom skrivbordsprylar

Desktopprylar kan anpassas och anpassas på många sätt. I det här kapitlet kommer jag att försöka sammanfatta alla element som du kan konfigurera:

Förstora stationära prylar – Vissa prylar låter dig förstora dem, så att du kan se bättre på informationen som visas. Om detta är möjligt kommer de att ha en knapp i form av en uppåtriktad pil på höger sida, som visas nedan. Gadgeten kommer att förstoras om du bara klickar på den. Om du vill göra gadgeten liten igen måste du klicka på samma knapp (pilen kommer nu att peka nedåt).

Desktopprylar

Dölj eller visa alla skrivbordsprylar – det finns ett sätt att bli av med alla prylar på skrivbordet på en gång. Allt du behöver göra är att högerklicka på skrivbordet, klicka och sedan för att ta bort bocken. Alla skrivbordsprylar du hade på skrivbordet kommer att försvinna. För att visa dem igen vänder du bara på processen och alla dina prylar kommer att visas igen.

Om du är orolig för att dina prylar fortfarande körs i bakgrunden när de inte visas, gör det inte. Processen som kallas “sidebar.exe”, som Windows 7 använder för att visa dem, stängs när du avmarkerar .

Desktopprylar

Hålla en gadget ovanpå andra fönster – Vissa prylar kan visa mycket användbar information och du kanske vill ha dem ovanpå alla andra fönster. För detta behöver du bara välja den skrivbordsgadget du vill ha överst och högerklicka på den. Klicka på i menyn som visas.

Desktopprylar

Gadgets opacitet – att ställa in opaciteten (med andra ord, hur synlig en gadget är när muspekaren inte är över den) görs genom att högerklicka på respektive gadget, välja och sedan den nivå du önskar. Ju mindre procentandel, desto mer transparent blir gadgeten.

Desktopprylar

Växla mellan aktiva prylar – du kan växla mellan dem genom att klicka på de prylar du vill se. Du kan också använda ditt tangentbord. Håll Windows-tangenten nedtryckt och sedan G-tangenten. Genom att göra detta kommer du att navigera genom dina aktiva prylar, en efter en.

Desktopprylar

Dessutom, om du håller muspekaren över knappen från höger sida av aktivitetsfältet, kommer alla aktiva prylar att visas.

Desktopprylar

Hur man avinstallerar en gadget

Om du vill avinstallera en stationär gadget finns det ett par mycket enkla steg du måste följa: öppna , högerklicka på den gadget du vill avinstallera och välj .

Desktopprylar

Du kommer att bli ombedd att bekräfta avinstallationen. Efter det tas gadgeten helt bort från ditt system.

Desktopprylar

Slutsats

Skrivbordsprylar i Windows 7 är ett roligt och enkelt sätt att ta med saker du är intresserad av till ditt skrivbord. Microsoft tog ett bra beslut att ändra hur prylar visas. Till skillnad från Windows Vista är du inte längre beroende av sidofältet som måste placeras på vänster eller höger sida av skärmen. Du kan flytta runt prylarna som du vill och lägga upp dem på skrivbordet så att de passar bättre till ditt sätt att arbeta på din dator.

Känner du till några coola prylar, lämna gärna länken i en kommentar. Vi kommer att börja testa de bästa prylarna för Windows 7 och vi kommer definitivt att välkomna dina förslag.