Hur man använder XP-läge i Windows 7

Fortfarande Windows 7 visat sig vara ett bra operativsystem. Det medförde flera nödvändiga förbättringar och till och med några nya tekniska funktioner.

I alla fall, Windows 7 det kan finnas problem med bakåtkompatibilitet, vilket kan förväntas från alla nya operativsystem. Microsoft förutsåg detta och beslutade att lägga till XP-läge i Windows 7 .

Läge(Läge) XP låter dig köra Windows XP på den virtuella maskinen Windows 7 . I sin tur kommer du att kunna köra gamla applikationer och program om det behövs. Följande guide hjälper dig att lägga till XP-läge till din installation. Windows 7 .

Installera XP Mode i Windows 7

Innan du installerar XP läge , bör du först kontrollera om din dator stöder virtualisering. Använda sig av detta verktyg(detta verktyg)(detta verktyg) direkt från Microsoft för att kontrollera din dators kompatibilitet.

Den maximala filstorleken är bara 1 MB (beroende på de valda komponenterna), så det tar inte lång tid att ladda ner. Efter nedladdning, installera filen och kör skanningen. Om han säger att du är redo att gå, gå vidare.

virtualiseringskontroll

Nu kan du ladda ner den faktiska filen XP-läge här(här här) . När nedladdningen är klar dubbelklickar du på installationsfilen för att installera XP-läge till din dator.

hp-lägesinställning

ställa in xp-läge 2

ställa in xp-läge 3

Installera Windows Virtual PC

Nu när du har din fil XP-läge(XP-läge), måste du installera miljön Windows Virtual PC. Kom tillbaka(Hoppa på denna sida(denna sida)(denna sida) och klicka på ” Ladda ner(Ladda ner) ” .

Spara installationsfilen på din dator och dubbelklicka för att köra den. Installera Windows Virtual PC(Installera Windows Virtual PC) och eventuella uppdateringar till din dator. När installationen är klar måste du starta om datorn.

virtuell maskinavtal

virtuell datorinstallation

När din dator har startat om och installerat de nya filerna kan du köra Windows XP-läge(Windows XP-läge). Klick(Klick) meny ” Start(Startmeny)” och använd sökvägen ” Start > Alla program > Windows Virtual PC > Windows XP-läge .

Ange lösenordet i popup-fönstret som kommer att användas för din virtuella maskin, ange det igen för att bekräfta och klicka på Nästa. På den andra skärmen väljer du alternativet för att aktivera automatiska uppdateringar och klickar på Nästa. Windows Virtual PC kommer nu att ställa in din maskin i XP-läge. (Läge) Detta kan ta ett par minuter.

lösenord för virtuell maskin

skärmen för att skapa en virtuell maskin

När installationen är klar Windows XP startar automatiskt i den virtuella maskinens fönster.

Härifrån kan du ställa in den virtuella maskinen i XP-läge(XP-läge) precis som du skulle ställa in en riktig dator med vanlig XP installerat på den. Du kan lägga till eller ta bort konton, lägga till eller ta bort program, ändra skrivbordsteman och mer.

Du kan göra din virtuella maskin till helskärm genom att klicka fönstermaximeringsknapp(maximera fönsterknapp ) (samma knapp som du skulle använda för att maximera vilket fönster som helst). Alternativt, för att återgå till normal vy, tryck helt enkelt på återställningsknappen.

xp-läge demoskärm

Det är allt. Nu har du installerat Windows XP-läge(Windows XP-läge) som är redo att användas i Windows 7 . Nu kan du bara installera alla gamla program som inte fungerar med Windows 7 till en virtuell XP-maskin läge.

Hittills har Windows 7 visat sig vara ett bra generellt operativsystem. Det har medfört flera nödvändiga förbättringar, och till och med några nya tekniska funktioner.

Windows 7 kan dock ha vissa problem med bakåtkompatibilitet, vilket kan förväntas med alla nya operativsystem. Microsoft förutsåg detta och bestämde sig för att lägga till XP-läge till Windows 7.

XP-läge låter dig köra Windows XP i en virtuell maskin i Windows 7. I sin tur kommer du att kunna köra äldre applikationer och program om det behövs. Följande handledning guidar dig genom att lägga till XP-läge till din Windows 7-installation.

7xp

Installera XP Mode på Windows 7

Innan du börjar installera XP Mode bör du först kontrollera om din dator stöder virtualisering. använda sig av detta verktygdirekt från Microsoft, för att kontrollera din dators kompatibilitet.

Filen är endast 1MB max (beroende på utvalda komponenter), så det bör inte ta mycket tid att ladda ner. När du har laddat ner den, installera filen och kör kontrollen. Om det står att du är bra att gå, fortsätt då.

virtualiseringskontroll

Nu kan du ladda ner den faktiska XP Mode-filen här. När nedladdningen är klar, fortsätt och dubbelklicka på installationsfilen för att installera XP Mode på din dator.

xp-lägesinställning

xp-lägesinställningar 2

xp-lägesinställning 3

Installera Windows Virtual PC

Nu när du har XP Mode-filen redo måste du installera Windows Virtual PC-ramverket. Hoppa tillbaka till denna sida och klicka på Ladda ner knapp.

Spara installationsfilen på din dator och dubbelklicka för att köra den. Installera Windows Virtual PC och eventuella uppdateringar till din dator. Du måste starta om datorn efter att installationsprogrammet är klart.

virtuell pc-avtal

virtuell datorinstallation

När din dator har startat om och installerat de nya filerna bör du kunna starta Windows XP-läge. Klicka på Start-menyn och använd sökvägen Start > Alla program > Windows Virtual PC > Windows XP-läge.

Skriv in ett lösenord i popup-rutan för att använda för din virtuella maskin, skriv igen för att verifiera och klicka på nästa. På den andra skärmen väljer du alternativet för att aktivera automatiska uppdateringar och klickar på Nästa. Windows Virtual PC kommer nu att ställa in din XP Mode-maskin. Detta kan ta några minuter att slutföra.

lösenord för virtuell maskin

virtuell maskin skapande skärm

När installationen är klar startar Windows XP automatiskt i fönstret för den virtuella maskinen.

Härifrån kan du ställa in din virtuella maskin i XP-läge på samma sätt som du skulle ställa in en riktig dator med en normal XP-installation på den. Du kan lägga till eller ta bort konton, lägga till eller ta bort program, ändra skrivbordsteman osv.

Du kan göra din virtuella maskin i helskärm genom att trycka på maximera fönster-knappen (samma knapp som du skulle använda för att maximera vilket fönster som helst). Alternativt, för att gå tillbaka till normal vy, klicka bara på återställningsknappen.

xp-läge demoskärm

Det är allt som behövs. Du har nu Windows XP-läge installerat och redo att användas i Windows 7. Nu kan du helt enkelt installera alla äldre program som inte fungerar med Windows 7, i din virtuella dator i XP-läge.

Relaterade Artiklar

Back to top button