Hur man använder WPS i Windows 10 för att ansluta till Wi-Fi-nätverk

vet du(Har) du det om du har en bärbar dator, surfplatta eller 2-i-1-enhet med Windows 10 som t.ex (Windows 10)Surface Pro du kan använda WPS standard(WPS-standard) för snabb anslutning till WiFi-nätverk(Wi-Fi) utan att behöva ange lösenord? trådlösa nätverk? Här är en komplett guide för att ansluta till WiFi genom WPS i Windows 10 på vilken PC, bärbar dator eller enhet som helst med trådlöst nätverkskort(trådlöst nätverkskort):

NOTERA.(OBS:) Om du behöver veta vad som är WPS ( Wi-Fi-skyddad installation(Wi-Fi Protected Setup) ), rekommenderar vi att du läser: Vad är WPS ( Wi-Fi-skyddad installation(Wi-Fi Protected Setup) )?. För att den här proceduren ska fungera måste du aktivera WPStrådlös router eller åtkomstpunkt(trådlös router eller åtkomstpunkt) som sänder en Wi-Fi-signal i ditt område. Både enheten som avger den trådlösa signalen och den som tar emot den måste stödja WPS .

Steg 1.(Steg 1) Välj wifi-nätverk,(Wi-Fi-nätverk) som du vill ansluta via WPS i Windows 10.

Innan(Först av allt, på din Windows 10-enhet, öppna listan över tillgängliga trådlösa nätverk. Ett enkelt sätt är att klicka eller trycka på den trådlösa ikonen på aktivitetsfältet(systemfältet) .

Listan som visas visar alla nätverk. WiFi tillgänglig nära dig. Hitta trådlöst nätverk(trådlöst nätverk) som du vill ansluta via WPS och klicka(WPS och klicka) eller tryck på hennes namn. Klicka sedan Att plugga(Anslut) .

Knappen Anslut visas för ett tillgängligt trådlöst nätverk.

NOTERA.(OBS:) Innan du trycker på ” ansluta(Anslut)”, kan du också ange om du automatiskt vill ansluta till det valda nätverket varje gång du är i det täckningsområde(täckningsområde) . Välj det beteende du föredrar.

Steg 2(Steg 2) Anslut via WPS istället för att ange Wi-Fi-lösenordet (med WPS-knappar(WPS-knapp) på routern).

Windows 10 kommer att be dig ange ett lösenord för WiFi som du vill ansluta till. Gör det inte än! Om på routern som sänder wifi-nätverk(Wi-Fi-nätverk) , aktiverat WPS precis under lösenordsfält(lösenordsfält) Windows 10 berättar det “Du kan också ansluta genom att trycka på en knapp på routern.”(“Du kan också ansluta genom att trycka på knappen på routern.”)

Du kan också ansluta genom att trycka på knappen på routern

Komma till trådlös router eller åtkomstpunkt(trådlös router eller åtkomstpunkt) . Tryck på knappen på den WPS i ett par sekunder. Du bör hitta den här knappen på baksidan av routern eller på en av dess sidor.

WPS-knapp hittas på routern

På vissa trådlösa routrar och åtkomstpunkter, till exempel de som tillverkats Linksys , WPS-knapp(WPS-knapp) är omärkt, men har WPS-symbol(WPS-symbol) som den som är markerad nedan.

WPS-knapp på Linksys router

Efter ett par sekunder tar Windows 10 automatiskt emot de trådlösa nätverksinställningarna från routern (eller åtkomstpunkter(åtkomstpunkt) ) och ansluter till själva nätverket WiFi(Wi-Fi-nätverk), utan att ange ett lösenord.

Windows 10 använder WPS för att hämta inställningar från routern

Du är nu ansluten till trådlöst nätverk(trådlöst nätverk) med hjälp av WPS i Windows 10 . Nästa gång du ansluter till detta nätverk från samma dator eller enhet med (dator eller enhet)Windows 10 du behöver inte klicka igen WPS-knapp(WPS-knapp) .

Detta beror på att routern redan har överfört alla nödvändiga inställningar till Windows 10 Inklusive säkerhetslösenord(säkerhetslösenord) . Windows 10 sparar denna data och använder den automatiskt varje gång hon behöver ansluta till samma nätverk i framtiden.

Wi-Fi-nätverksanslutning upprättad och fungerar

Om du vill dela filer, mappar och enheter med andra användare och enheter som är anslutna till samma nätverk kan du behöva ändra dina nätverksprofilinställningar i Windows 10 . För att lära dig mer, läs den här guiden: Så här ändrar du nätverksplats (nätverksplats)Windows 10 privat (eller offentlig).

Kan jag ansluta via WPS i Windows 10 använder (Windows 10)STIFT(PIN-kod) – klientkod ?

Standard WPS(WPS-standard) tillåter också enheter att ansluta med Pinkod(Pinkod) . En åttasiffrig Pinkod(PIN-kod) genererad trådlös router(trådlös router) (eller åtkomstpunkt(åtkomstpunkt) ), och den andra är en klient som vill ansluta till nätverket WiFi(Wi-Fi-nätverk) med hjälp av WPS . Tyvärr genererar inte Windows 10 Pinkod(PIN-kod) för klienten, som kan användas för anslutningar WPS . Du kan få en PIN-kod(PIN) – klientkod, endast om din trådlöst nätverkskort(trådlöst nätverkskort) har en speciell applikation som genererar det åt dig. Tyvärr finns det inga sådana applikationer på de system vi använder, så vi kan inte visa hur denna metod fungerar.

Lyckades det(Har) du lyckats ansluta via WPS i Windows 10 ?

Som du kan se i den här guiden använder du WPS i Windows 10 att ansluta till trådlösa nätverk – det är enkelt och snabbt. Vem som helst kan göra det och du behöver bara läsa den här guiden första gången du gör det. Om du har några frågor eller funderingar, lämna gärna en kommentar i avsnittet nedan.

Visste du att om du har en bärbar dator, surfplatta med Windows 10 eller en 2-i-1-enhet som en Surface Pro, kan du använda WPS-standarden för att göra snabba anslutningar till Wi-Fi-nätverk utan att behöva skriva in lösenorden av trådlösa nätverk? Här är en komplett guide för hur du ansluter till Wi-Fi via WPS i Windows 10, på valfri PC, bärbar dator eller enhet med ett trådlöst nätverkskort:

NOTERA: Om du behöver en uppdatering om vad WPS (Wi-Fi Protected Setup) är rekommenderar vi att du läser: Vad är WPS (Wi-Fi Protected Setup)?. För att den här proceduren ska fungera måste du ha WPS aktiverat på den trådlösa routern eller åtkomstpunkten som sänder Wi-Fi-signalen i ditt område. Både enheten som sänder ut den trådlösa signalen och den som tar emot den måste ha stöd för WPS.

Steg 1: Välj det Wi-Fi-nätverk som du vill ansluta till via WPS i Windows 10

Först och främst, på din Windows 10-enhet, öppna listan över tillgängliga trådlösa nätverk. Ett enkelt sätt är att klicka eller trycka på ikonen för trådlöst från systemfältet.

Nätverksikonen från meddelandefältet i Windows 10

Listan som dyker upp visar alla tillgängliga Wi-Fi-nätverk nära dig. Hitta det trådlösa nätverket som du vill ansluta via WPS och klicka eller tryck på dess namn. Tryck sedan på .

Knappen Anslut visas för ett tillgängligt trådlöst nätverk

NOTERA: Innan du trycker på kan du också välja om du vill ansluta automatiskt till det valda nätverket varje gång du är inom dess täckningsområde. Välj det beteende du föredrar.

Steg 2: Anslut via WPS istället för att skriva in Wi-Fi-lösenordet (med WPS-knappen på routern)

Windows 10 ber dig att ange lösenordet för det Wi-Fi som du vill ansluta till. Gör det inte ännu! Om WPS är aktiverat på routern som sänder Wi-Fi-nätverket, precis under lösenordsfältet, talar Windows 10 om att

Du kan också ansluta genom att trycka på knappen på routern

Gå till den trådlösa routern eller åtkomstpunkten. På den trycker du på knappen i ett par sekunder. Du bör hitta den här knappen på baksidan av routern eller en av dess sidor.

WPS-knappen finns på en router

På vissa trådlösa routrar och åtkomstpunkter, som de som tillverkats av Linksys, är WPS-knappen inte märkt, men den har en WPS-symbol som den som är markerad nedan.

WPS-knappen på en Linksys-router

Efter ett par sekunder tar Windows 10 automatiskt emot de trådlösa inställningarna från routern (eller åtkomstpunkten) och ansluter själv till Wi-Fi-nätverket, utan att du anger lösenordet.

Windows 10 använder WPS för att hämta inställningar från routern

Du är nu ansluten till det trådlösa nätverket med WPS i Windows 10. Nästa gång du ansluter till det här nätverket från samma Windows 10-dator eller enhet, ska du inte behöva trycka på WPS-knappen igen.

Det beror på att routern redan har överfört alla nödvändiga inställningar till Windows 10, inklusive säkerhetslösenordet. Windows 10 lagrar dessa uppgifter och använder dem automatiskt varje gång det måste göra framtida anslutningar till samma nätverk.

Wi-Fi-nätverksanslutningen är upprättad och fungerar

Om du vill dela filer, mappar och enheter med andra användare och enheter som är anslutna till samma nätverk kan du behöva ändra nätverksprofilinställningarna i Windows 10. Läs den här guiden om du vill veta mer: Så här ändrar du Windows 10 nätverksplats till privat (eller offentlig).

Kan jag ansluta via WPS i Windows 10 med en klient-PIN-kod?

WPS-standarden tillåter också enheter att ansluta med en PIN-kod. En åttasiffrig PIN-kod genereras av den trådlösa routern (eller åtkomstpunkten) och en annan av klienten som vill ansluta till Wi-Fi-nätverket med WPS. Tyvärr genererar inte Windows 10 en klient-PIN-kod som du kan använda för WPS-anslutningar. Du kan bara få klient-PIN om ditt trådlösa nätverkskort har en specialiserad applikation som genererar den åt dig. Tyvärr, på de system som vi använder, har vi inte sådana appar, så vi kan inte visa hur denna metod fungerar.

Lyckades du ansluta genom WPS i Windows 10?

Som du kan se i den här guiden är det både enkelt och snabbt att använda WPS i Windows 10 för att ansluta till trådlösa nätverk. Vem som helst kan göra det, och du behöver bara läsa den här guiden första gången du gör det. Om du har några frågor eller problem, tveka inte att lämna en kommentar i avsnittet nedan.