Hur man använder VLC med Chromecast

VLC är en mediaspelare som du kan använda på din dator, samt ett bekvämt sätt att skicka videor och musik till
Chromecast . Användande VLC Med Chromecast låter dig dela praktiskt taget vilken mediafil som helst med din TV på några sekunder.

Kanske vill du spela iTunes på din TV, skicka en hemmavideo till storskärmen i ditt vardagsrum eller streama något live via VLC och omdirigera den till din HDTV . Oavsett orsak, VLC gör det enkelt att ansluta din dator till Chromecast .

Kasta VLC-mediafiler till Chromecast(Casta VLC-mediafiler till Chromecast)

Steg 1(Steg 1) : Ladda ner och installera VLC (Ladda ner och installera VLC) . Om du redan har det, se till att det är version 3 eller nyare eftersom det var då Chromecast-funktionen lades till (det var då Chromecast-funktionen lades till).

Tips: Du kan kontrollera vilken version du har via menyn Hjälp > Om.

Steg 2(Steg 2) : Öppna menyn ” Uppspelning(Uppspelning) » > « Renderare(Renderer)” och välj sedan din Chromecast från listan.

Om din Chromecast inte listad, se till att den är aktiverad antingen via USB – port på TV:n, eller genom uttaget. Se också till att Chromecast och din dator är på samma nätverk.

Steg 3(Steg 3) Använd menyn ” Media(Media)” för att importera filen du vill spela på Chromecast . Det är möjligt att välja endast en fil eller en hel mapp. Du kan till och med sända en nätverksström eller en skiva från en enhet.

VLC stöder många filformat, inklusive populära som t.ex mkv , MP4 , FLV , MP3 och WMA .

Notera. Om ett “Prestandavarning”-meddelande visas och ingenting spelas på Chromecast, klicka på “OK” för att konvertera filen till ett format som VLC kan använda.(Obs! Om en “Prestandavarning”-meddelande visas och ingenting spelas på Chromecast, klicka på OK för att konvertera filen till ett format som VLC kan använda.)

Det är allt! Nu ska din TV spela det du sa att du skulle spela VLC .

Du kan även spela andra saker via Chromecast som Netflix, Youtube tab Krom eller till och med hela skrivbordet, men ingen av dessa saker kräver VLC .

Saker att komma ihåg(Saker att komma ihåg)

  • Video- eller ljudfilen bör börja spelas direkt efter anslutning VLC till Chromecast , men du kan behöva vänta några sekunder beroende på hastigheten på din dator och nätverk. Om filen inte spelas, tryck in uppspelningsknappen VLC .
  • Ett annat sätt att överföra mediefiler från din dator till din TV är via Chromecast – öppna först filen i VLC och anslut sedan till Chromecast som beskrivs i steg 2(Steg 2) ovan. Därifrån kan du behöva trycka på play-knappen för att starta videon/ljudet.
  • Konverteringen kan ta lång tid, speciellt om du försöker streama en lång video. Om du vet vad VLC kommer inte att bearbeta filen förrän den har konverterats, överväg att konvertera filen till något kompatibelt innan du lägger till den i VLC .
  • Tryck in stoppknappen VLC för att stoppa uppspelningen av video- eller ljudfilen på både TV:n och datorn. Eller för att bara stoppa uppspelningen med Chromecast och titta eller lyssna endast på din dator, gå tillbaka till steg 2 ovan men välj .

VLC är en mediaspelare som du kan använda på din dator, men det är också ett praktiskt sätt att skicka videor och musik till din Chromecast. Genom att använda VLC med Chromecast kan du dela nästan alla mediefiler med din TV på några sekunder.

Kanske vill du spela iTunes på din TV, skicka några hemvideor till vardagsrummets stora skärm eller streama något live via VLC och vidarebefordra det till din HDTV. Oavsett anledning gör VLC det mycket enkelt att ansluta din dator till din Chromecast.

Kasta VLC-mediafiler till Chromecast

Steg 1: Ladda ner och installera VLC. Om du redan har det, se till att det är version 3 eller nyare eftersom det var då Chromecast-funktionen lades till.

Steg 2: Öppna Uppspelning > renderare menyn och välj sedan din Chromecast från listan.

Om din Chromecast inte finns med i listan, dubbelkolla att den är påslagen antingen via en USB-port på TV:n eller ett vägguttag. Se också till att Chromecast och din dator är i samma nätverk.

Steg 3: Använd media för att importera filen du vill spela på din Chromecast. Det finns ett alternativ att välja bara en fil eller en hel mapp. Du kan till och med casta en nätverksström eller skiva från din skivenhet.

VLC accepterar många filformat, inklusive populära som MKV, MP4, FLV, MP3 och WMA.

Det är allt! Din TV bör nu spela vad du än har sagt till VLC att spela.

Du kan också spela andra saker via Chromecast, som Netflix, YouTube, en Chrome-flik eller till och med hela skrivbordet, men ingen av dessa saker kräver VLC.

Saker att komma ihåg

  • Video- eller ljudfilen bör börja spelas direkt efter att VLC anslutit till Chromecast, men du kan behöva vänta några sekunder beroende på hastigheten på din dator och nätverk. Om filen inte startar, klicka på spela upp i VLC.
  • Ett annat sätt att casta mediefiler från din dator till din TV via Chromecast är att först öppna filen i VLC och sedan ansluta till Chromecast enligt beskrivningen i steg 2 ovan. Därifrån kan du behöva trycka på uppspelningsknappen för att starta videon/ljudet.
  • Omvandlingar kan ta lång tid, särskilt om du försöker casta en lång video. Om du vet att VLC inte kommer att hantera filen om den inte har konverterats, överväg att konvertera filen till något kompatibelt innan du lägger till den i VLC.
  • Tryck på stoppknappen i VLC för att sluta spela upp video- eller ljudfilen på både TV:n och din dator. Eller, för att bara stoppa uppspelningen från Chromecast och bara titta på eller lyssna på din dator, gå tillbaka till steg 2 ovan men välj .