Hur man använder SysInternals Process Explorer-verktyget för Windows 10

Windows aktivitetshanterare(Windows Task Manager) kontrollerar noggrant de applikationer, processer och tjänster som körs på din dator. Om någon av dem orsakar en avmattning kan du stänga eller avsluta processen. Om en Aktivitetshanteraren(Task Manager) kan inte avsluta processen, du kan använda ett mer avancerat systemverktyg som t.ex SysInternals Process Explorer . Verktyget fortsätter där det slutade Aktivitetshanteraren(Aktivitetshanteraren) !

SysInternals verktyg Process Explorer för Windows 10

SysInternals process utforskare utvecklades ursprungligen Mark Russinovich(Mark Russinovich) men köptes Microsoft . Den fungerar som en avancerad uppgiftshanterare och kan användas för att avsluta uppgifter som vägrar att dödas. Dessutom fungerar det bra för både nybörjare och avancerade användare.

När du först startar programmet öppnas ett fönster som liknar Windows Task Manager, som visas bearbeta(Process) körs för närvarande på din PC. Gränssnittet visar också två underfönster. Information som kontoinnehavares namn, pågående processer visas i det övre fönstret.

Körande vitala systemprogram är markerade i rött. Resten visas i blått. CPU(CPU) är grön, systemisk(System) commits är gula och Bagge(RAM) eller fysiskt minne – orange-röd.

Rensa upp DLL-filer

I det nedre fönstret kan du välja ett program att stänga, beroende på vilket läge du är i. Process Explorer : om Process Explorer är i läge DLL du får se DLL:er(DLL) och minnesmappade filer som laddas av processen. Du kan sedan spåra problem med DLL-versionen och få en uppfattning om hur (DLL-version)Windows och applikationer.

Det finns en kikareikon i verktygsfältssektionen. Det låter dig hitta en deskriptor eller DLL vilket program som helst. Förutom(Dessutom) , med den här funktionen kan du hitta felaktiga filer och till och med spåra potentiella virus.

Kontrollera efter virus

Ett annat viktigt verktyg värt att nämna är VirusTotal. Den finns i avsnittet Alternativ. När den är markerad leder den dig till en webbplats som kontrollerar alla pågående processer mot de versioner som finns tillgängliga på webbplatsen. Dessa versioner uppdateras regelbundet. Google och andra utvecklare som den senaste viruskompileringen. Således kan den söka efter och identifiera program som kan vara maskerade som virus.

Du kan ladda ner Process Explorer(ladda ner Process Explorer) från Microsoft.com.

Windows Task Manager håller en noggrann koll på applikationer, processer och tjänster som körs på din dator. Om någon av dem orsakar en avmattning låter den dig stänga eller avsluta processerna. Om Aktivitetshanteraren inte kan avsluta en process kan du använda ett mer avancerat systemverktyg som SysInternals Process Explorer. Verktyget tar vid där Task Manager slutar!

SysInternals Process Explorer-verktyg för Windows 10

SysInternals Process Explorer-verktyg för Windows 10

SysInternals Process Explorer utvecklades ursprungligen av Mark Russinovich men köptes av Microsoft. Den fungerar som en avancerad uppgiftshanterare och kan användas för att avsluta uppgifter som vägrar att dödas. Dessutom fungerar det bra för både nybörjare och avancerade användare.

När du först startar programmet öppnas ett fönster som liknar Windows Task Manager som visar Process, som för närvarande körs på din PC. Dessutom visar gränssnittet två underfönster. Information som namn på ägande konton, pågående processer visas i det övre fönstret.

De vitala systemprogrammen som körs är markerade i rött. Resten visas i blått. CPU är färgkodad med grönt, medan System commits är gula, och RAM eller fysiskt minne visas som orange-rött.

Rensa DLL-filer

Det nedre fönstret låter dig välja ett program att stänga, beroende på vilket läge Process Explorer är i: om Process Explorer är i DLL-läge kommer du att se de DLL-filer och minnesmappade filer som processen har laddat. Du kan sedan spåra DLL-versionsproblem och få insikt i hur Windows och applikationer fungerar.

Verktygsfältssektionen har en kikareikon. Det låter dig hitta handtaget eller DLL för vilket program som helst. Med den här funktionen kan du dessutom hitta felaktiga filer och till och med spåra potentiella virus.

Sök efter virus

Ett annat viktigt verktyg som är värt att nämna är VirusTotal. Den finns under Alternativ. När den är markerad leder den dig till webbplatsen som kontrollerar alla processer som körs mot de versioner som finns tillgängliga på webbplatsen. Dessa versioner uppdateras regelbundet av Google och andra utvecklare som den senaste viruskompileringen. Som sådan kan den söka och identifiera de program som kan vara maskerade som virus.

Du kan ladda ner Process Explorer från Microsoft.com.

Relaterade Artiklar

Back to top button