Hur man använder ShadowExplorer för åtkomst och återställning av Shadow Copies

Shadow Copy Service eller Volume Shadow Copy ( VSS ) är en föraktiverad tjänst i Microsoft Windows , som låter dig skapa volymbilder manuellt eller automatiskt. Tjänsten skapar skuggkopior av hela volymen NTFS och lagrar dem i samma volym, det är en slags backup- och återställningstjänst, men hur ser man dessa skuggvolymer?

Funktioner skuggkopia(Shadow Copy) endast tillgänglig i högre versioner Fönster som t.ex (fönster)Proffs , företag och Företag inte i versioner som Hem etc. Om din version Windows tillåter dig inte att se skuggkopior, du kan definitivt använda detta fantastiska, lilla och snabba verktyg för att utforska skuggkopior shadowexplorer .

Shadow Explorer för Windows 10

Skugga(Skugga) kopior sparas automatiskt som en del av en återställningspunkt i egenskaper (Egenskaper)system(Systemet) . Om en systemskydd aktiverat(Systemskydd) , Windows skapar automatiskt skuggkopior av filer som har ändrats sedan den senaste återställningspunkten skapades, vilket vanligtvis händer en gång om dagen. Detta gör att du kan återställa äldre versioner av filer som du av misstag har raderat eller ändrat.

Denna tjänst är aktiverad som standard i alla versioner, men som nämnts, Microsoft ger tillgång till dessa exemplar endast i vissa upplagor. För att hämta tidigare versioner av en fil, högerklicka på filen och välj ” Återställ tidigare versioner”(Återställ tidigare versioner) . Alternativt kan du också välja ” Egenskaper(Egenskaper) ” och klicka sedan på “Föregående versioner(Versions)” för att se tillgängliga versioner.

shadowexplorer är ett gratis verktyg som låter dig använda och komma åt alla skuggfiler skapade av Windows . Du kan använda dessa punkt-i-tid kopior för att återställa filer till tidigare versioner. shadowexplorer låter dig se skuggkopior(Skuggkopior) som genereras av tjänsten Windows volym skuggkopia(Windows Volume Shadow Copy Service). Detta är särskilt användbart för användare inhemsk(Hem) versioner som inte har tillgång till skuggkopior som standard. Den visar tillgängliga kopior vid en viss tidpunkt, låter dig visa skuggkopior(Shadow Copies) och extraherar fil- och mappversioner.

Det finns inte mycket att säga om detta verktyg. Den har ett rent och lättanvänt gränssnitt med minimal installation. Väldigt liten shadowexplorer Finns i två versioner – för installation och i en portabel version.

Att använda skuggkopior är ett bra alternativ, men det kan inte ersätta vanliga säkerhetskopior. Du kan dock använda den i en nödsituation eller om du bara har glömt att göra en säkerhetskopia. En annan begränsning för skuggkopior är att de lagras på samma volym. Om disken misslyckas kommer även datasäkerhetskopiorna att gå förlorade, så det är ingen mening här. Du kan använda skuggkopiering med vanliga säkerhetskopior, men du kan inte ersätta den.

shadowexplorer mycket användbar och nödvändig nytta. Mycket lätt att använda och använda och hjälper alltid till. Detta gör den dolda funktionen Windows tillgängliga för dig och gör det lättare att komma åt dessa filer. Det kan alltid hämta tidigare versioner av dina filer och återställa dem åt dig.

Du kan också använda den för att återställa filer från en systemåterställningspunkt.

Ladda ner Shadow Explorer

Klick här(här) för att ladda ner shadowexplorer . Jobbar för Windows 10/8/7/Vista .

RÅD(TIPS): Historik för filer i Windows 10 sparar kopior av dina bibliotek, skrivbordet(Skrivbord), vald(Favoriter) och kontakter(Kontakter) så att du kan återställa dem när som helst om de någonsin försvinner eller skadas.

Shadow Copy eller Volume Shadow Copy Service (VSS) är en förinkluderad tjänst i Microsoft Windows som tillåter manuella eller automatiska ögonblicksbilder av en volym. Tjänsten skapar skuggkopior av hela NTFS-volymen och lagrar den i samma volym, det är en slags backup- och återställningstjänst, men hur bläddrar man i dessa skuggvolymer?

Shadow Copy-funktionerna är endast tillgängliga i de högre Windows-versionerna som Pro, Business och Enterprise, och inte i versioner som Home, etc. Om din version av Windows inte tillåter surfning med skuggkopior, kan du säkert välja detta fantastiska, lilla och snabba verktyg för att utforska skuggkopior som heter shadowexplorer.

Shadow Explorer för Windows 10

shadowexplorer

Skuggkopior sparas automatiskt som en del av en återställningspunkt i Systemegenskaper. Om systemskydd är aktiverat skapar Windows automatiskt skuggkopior av filer som har ändrats sedan den senaste återställningspunkten gjordes, vilket vanligtvis är en gång om dagen. Detta gör att du kan hämta äldre versioner från filer som du av misstag raderat eller ändrat.

Den här tjänsten är aktiverad som standard på alla versioner, men som nämnts ger Microsoft tillgång till dessa kopior endast i utvalda upplagor. För att få de tidigare versionerna av en fil, högerklickar man på filen och väljer . alternativt kan man också välja Egenskaper istället och sedan klicka på rutan Tidigare versioner för att se tillgängliga versioner.

ShadowExplorer är ett gratis verktyg som låter dig använda och få tillgång till alla skuggfiler som skapats av Windows. Du kan använda dessa punkt-i-tid kopior för att hämta dina filer tillbaka till de tidigare versionerna. ShadowExplorer låter dig bläddra bland de skuggkopior som skapats av Windows Volume Shadow Copy Service. Det är särskilt användbart för användare av Home-utgåvorna, som inte har tillgång till skuggkopiorna som standard. Den visar tillgängliga punkt-i-tid kopior, låter dig bläddra igenom Shadow Copies och hämtar även versioner av filer och mappar.

Det finns väldigt lite att säga om detta verktyg. Den har ett rent och lättanvänt gränssnitt med minimal anpassning. Mycket liten, ShadowExplorer finns i två varianter – installationen och den bärbara varianten.

Att använda skuggkopior är ett bra alternativ men det kan inte ersätta vanliga säkerhetskopior. Du kan dock använda den i en nödsituation eller om du helt enkelt glömt att ta en säkerhetskopia. En annan begränsning för skuggkopior är att de sparas i samma volym. Om disken kraschar är säkerhetskopiorna med data också borta, så ingen anledning att använda här. Du kan använda skuggkopior med vanliga säkerhetskopior men du kan inte riktigt ersätta den.

ShadowExplorer är mycket användbart och ett måste-ha-verktyg. Mycket lätt att använda och använda och alltid till hjälp. Det gör en dold funktion i Windows tillgänglig för dig och gör det lättare för dig att komma åt dessa filer. Det kan alltid hämta tidigare versioner av dina filer och återställa dem åt dig.

Du kan också använda den för att återställa filer från en systemåterställningspunkt.

Ladda ner Shadow Explorer

Klick här för att ladda ner ShadowExplorer. Det fungerar på Windows 10/8/7/Vista.

DRICKS: Filhistorik i Windows 10 sparar kopior av dina bibliotek, skrivbord, favoriter och kontakter, så att du kan få tillbaka dem när som helst, om de någonsin förloras eller skadas.

Relaterade Artiklar

Back to top button