Hur man använder musgester i VLC Media Player

I det informativt(Information ålder multimedia(Multimedia) är allestädes närvarande. Allt vi tittar på eller lyssnar på är Multimedia(Multimedia) . Multimedia(Multimedia) innehåll kombinerar individuellt innehåll som video, animation, text, ljud eller stillbilder till ett enda innehåll som bearbetas med hjälp av informationsenheter som en dator.

Mediaspelaren är av största vikt för att spela upp alla multimediafiler som filmer eller videor. I den här technovärlden finns det ganska många möjligheter för mediaspelare. Bland alla de viktigaste är VLC mediaspelare. (VLC mediaspelare)(VLC mediaspelare) Anledningen är att den är gratis och har några extremt imponerande funktioner som spelar de flesta mediefiler, inklusive streamingprotokoll. Förutom, VLC fungerar på alla plattformar. Den kostnadsfria mediaspelaren med öppen källkod är extremt kraftfull, lätt att använda och kan enkelt anpassas för att passa användarens behov än en betald mediaspelare.

Hur man använder musgester i VLC

Med många funktioner för mediaspelare VLC-gester (VLC)möss(Mus) är något som verkligen inspirerar. Även om de flesta av oss använder VLC mediaspelare(VLC), folk känner fortfarande inte till den här funktionen. Mus gester(Mus) liknar de kortkommandon vi använder. Det är ett helt fantastiskt sätt att snabba upp uppspelningskontrollen och göra uppgifter enklare.

Musgester grupperar i princip musklick som identifieras av programvaran som ett specifikt kommando. Dessa kommandon, även kända som händelser, reagerar sedan på dessa kommandon. Så nästa gång du tittar på ditt favoritprogram VLC mediaspelare(VLC), kan du enkelt styra uppspelningen i fönstret VLC , som att justera volymen, snabbspola videon framåt eller bakåt, slå på helskärmsläge, etc., helt enkelt genom att flytta musen. markören runt skärmen. Således kan du utföra en relaterad uppgift med ett enda klick. Även om det kan vara svårt att komma ihåg dessa komplexa gester till en början, kommer det helt enkelt att spara tid när du väl har fått kläm på dem.

Nedan är en lista över några av de viktiga gesterna som stöds i VLC Media Player.(Följande är listan över några viktiga gester som stöds i VLC Media Player)

 • Flytta(Navigera) Muspekare vänster: Visa video för 10 sekunder sedan.
 • Flytta(Navigera) Höger muspekare: Se video 10 sekunder framåt.
 • rör på sig(Flytta) muspekaren uppåt: Öka volymen med 5 %.
 • rör på sig(Flytta) muspekaren nedåt: Minska volymen med 5 %.
 • Flytta(Flytta) muspekaren till vänster och sedan till höger: spela upp videon.
 • Flytta(Flytta) muspekaren till höger och sedan till vänster: Pausa videon.
 • Flytta(Flytta) muspekaren uppåt och sedan nedåt: Stäng av ljudet.
 • Flytta(Flytta) muspekaren åt vänster och sedan uppåt: sakta ner hastigheten på videon.
 • Flytta(Flytta) musen åt höger och sedan uppåt: öka(Öka) videohastigheten.
 • Flytta(Flytta) muspekaren åt vänster och sedan nedåt: reproducera(Spela) föregående spår i spellistan.
 • Flytta(Flytta) muspekaren åt höger och sedan nedåt: fortplantning(Spela) nästa spår i spellistan.
 • Flytta(Flytta) Markören uppåt och sedan höger: Byt ljudspår.
 • Flytta(Flytta) muspekaren nedåt och sedan åt höger: byta undertextspår.
 • Flytta(Flytta) Muspekaren uppåt och sedan åt vänster: Aktiverar helskärmsläge.
 • Flytta(Flytta) muspekaren nedåt och sedan vänster: stäng VLC mediaspelare(VLC).

Att klara av VLC mediaspelare(VLC) med gester möss(Mus), måste du aktivera gestfunktionen. Följande steg hjälper dig att aktivera funktionen gester i spelaren (gest)VLC .

Hur man lägger till musgester till VLC-spelare

Öppna VLC mediaspelare(VLC) och gå till menyn ” Verktyg”.(Verktyg)

I rullgardinsmenyn ” Verktyg » klicka « (Verktyg)inställningar(Preferences)” för att öppna ett nytt “Preferences”-fönster.

Klick(Klicka) “ALLA” alternativknappen för att aktivera det här alternativet under ” Visa inställningar»(Visa inställningar) och gå till “Avancerade inställningar”.

I fönstret ” Ytterligare inställningar(Avancerade inställningar)” gå till ” Gränssnitt(gränssnitt)” och tryck på ” Gränssnittskontroll(Kontrollgränssnitt) » .

Att slå på kontrollera(kontroll) gester, Installera(Markera) kryssrutan ” Styrgränssnitt för musgester (Kontrollgränssnitt för musgester )” i avsnittet Kontrollgränssnitt.

använd musgester i VLC

Gå till ” Gester(Gester)” under “Kontrollgränssnitt” och välj musens utlösningstangent. Det kan vara vänster, höger eller mittenknapp.

Klick(Klick) ” Spara(Spara)” och stäng mediaspelaren.

Starta om programmet. Det är allt.

Låt oss veta hur du gillar att använda musgester i VLC på din Windows-dator.(Berätta för oss hur du tycker om att använda musgester i VLC på din Windows-dator.)

I denna informationsålder är multimedia allestädes närvarande. Allt vi tittar på eller lyssnar på är multimedia. Multimediainnehåll kombinerar individuellt innehåll som video, animation, text, ljud eller stillbilder till ett enda innehåll som bearbetas med hjälp av informationsenheter som datorn.

Mediaspelaren är av största vikt för att spela upp alla multimediafiler som filmer eller videor. I den här technovärlden finns det betydligt stora alternativ för mediaspelare. Bland alla, VLC mediaspelare är den mest betydelsefulla. Anledningen är att det är gratis och det serverar några av de extremt imponerande funktionerna som spelar de flesta multimediafiler inklusive streamingprotokoll. VLC körs också på alla plattformar. Den kostnadsfria mediaspelaren med öppen källkod är extremt kraftfull, lätt att använda och kan enkelt anpassas efter användarnas behov än den betalda mediaspelaren.

Hur man använder musgester i VLC

Med överflöd av funktioner från VLC-mediaspelaren, är musgester den som verkligen galvaniserar. Medan de flesta av oss använder VLC mediaspelare, är folk fortfarande omedvetna om denna funktion. Musgester liknar de kortkommandon som vi använder. Det är absolut det fantastiska sättet att öka din uppspelningskontrollshastighet och förenkla uppgifter.

Musgester kombinerar i princip musklick som identifieras av programvaran som ett specifikt kommando. Så nästa gång om du tittar på ditt favoritprogram på VLC-mediaspelaren kan du enkelt kontrollera VLC-fönstrets uppspelning som volymkontroll, framåt eller bakåt i en video, aktivera helskärmsläge, etc., helt enkelt genom att flytta musen markören runt skärmen. På detta sätt kan du utföra den associerade uppgiften genom att klicka med musen.

Följande är listan över några viktiga gester som stöds i VLC Media Player

 • Flytta muspekaren åt vänster: Navigera video 10 sekunder bakåt.
 • Flytta muspekaren åt höger: Navigera videon 10 sekunder framåt.
 • Flytta muspekaren uppåt: Öka volymen med 5 %.
 • Flytta ner muspekaren: Sänk volymen med 5 %.
 • Flytta muspekaren åt vänster och sedan höger: spela upp videon.
 • Flytta muspekaren åt höger och sedan åt vänster: pausa videon.
 • Flytta muspekaren uppåt och sedan nedåt: Stäng av volymen.
 • Flytta muspekaren åt vänster och sedan uppåt: Sänk videohastigheten.
 • Flytta musen åt höger och sedan uppåt: Öka videohastigheten.
 • Flytta muspekaren åt vänster och sedan nedåt: Spela föregående spår i spellistan.
 • Flytta muspekaren åt höger och sedan nedåt: Spela nästa spår i spellistan.
 • Flytta muspekaren uppåt och sedan höger: Byt ljudspår.
 • Flytta muspekaren nedåt och sedan åt höger: Byt undertextspår.
 • Flytta muspekaren uppåt och sedan åt vänster: Aktiverar visningsläge i helskärm.
 • Flytta muspekaren nedåt och sedan åt vänster: Stäng din VLC-mediaspelare.

För att styra VLC-mediaspelaren med musgester måste du aktivera gestfunktionen. Följande steg hjälper dig att aktivera Gesture-funktionen i VLC-spelaren.

Hur man lägger till musgester till VLC Player

Öppna din VLC-mediaspelare och gå till Verktyg-menyn.

Klicka på i rullgardinsmenyn Verktyg Inställningar vilket öppnar det nya fönstret Inställningar.

Klicka på alternativknappen “ALLA” för att aktivera detta alternativ under Visa inställningar och navigera till Avancerade inställningar.

I fönstret Avancerade inställningar, gå till Gränssnitt och klicka sedan på Kontrollgränssnitt.

För att aktivera gestkontroll, Markera alternativet som säger Styrgränssnitt för musgester under “Kontrollgränssnitt”.

använd musgester i VLC

Klicka på Gester fliken under “Kontrollgränssnitt” och välj utlösningsknappen för din mus. Det kan vara vänster, höger eller mittenknappen.

Klicka på Spara och stäng mediaspelaren.

Starta om programmet. Det är allt.

Relaterade Artiklar

Back to top button