Hur man använder Microsoft Wireless Display Adapter

Trådlös(Trådlös bildskärmsadapter) Microsofts videoadapter är baserad på en certifierad WiFi-teknik (wi-fi)Miraacast som låter dig strömma innehåll från vilken enhet som helst till din TV eller övervaka(övervaka). Om du inte har en Smart TV eller enhet som stöder Chromecast , kan en bildskärmsadapter vara ett utmärkt val. I det här inlägget kommer vi att förklara hur man använder Microsoft trådlös bildskärmsadapter . Det kommer att innebära att konfigurera adaptern, ansluta din enhet till den och förhindra andra från att ansluta till den.

Microsoft trådlös bildskärmsadapter

Ställa in Microsoft trådlös bildskärmsadapter Det är inte svårt, men se till att din videoadapter är skyddad från inbjudna gäster. I slutet lade vi till några FAQ(FAQs) för att hjälpa dig välja en Microsoft-lösning eller en alternativ lösning.

1]Anslut adaptern till din TV

Det första steget är att se till att bildskärmsadaptern har rätt ström. Om din TV inte har en port USB som kan stödja rätt spänning (5V) för adaptern, måste du ansluta till en extern strömkälla för densamma.

 • Ansluta HDMI-kontakt(HDMI) adapter till port HDMI TV. Gör samma sak med porten USB eller en extern adapter om den är tillräckligt kraftfull.
 • Växla TV:ns ingångskälla till porten HDMI som adaptern är ansluten till.

2 ]Ladda ner(]Ladda ner) och installera programmet Microsoft trådlös bildskärmsadapter

Konfigurera Microsoft Wireless Display Adapter-appen

Microsoft erbjuder en ansökan om trådlös bildskärmsadapter(Trådlös bildskärmsadapter) via Microsoft Store.

Detta gör att du kan anpassa dem för enheten:

 • (Adapterinställningar:) inställningar (Uppstart)adapter: ställ in namn, display och språk. Inte(För att) glömma att ställa in ett unikt namn efter att ha fixat. Om det finns mer än en adapter i närheten hjälper det dig att identifiera din. Du måste koppla bort och återansluta adaptern för att se ändringarna som återspeglas på andra enheter.
 • Säkerhetsinställningar: ställ in (Säkerhetsinställningar:) STIFT(Setup PIN)-kod för att förhindra att okända källor ansluter till enheten. Detta kommer att se till att andra inte kan ansluta till din adapter.
 • Firmware: (Firmware:) uppdatering(Uppdatera) Firmware-inställningar för enheten, om tillgänglig. Detta kommer att förbättra enhetens övergripande prestanda.

3] Ansluta(Anslut Windows 10) Windows 10-enhet till Microsoft trådlös bildskärmsadapter.(Microsoft trådlös skärmadapter)

En trådlös skärm är som en andra bildskärm, förutom att det inte finns någon kabel. Därför måste du följa samma steg som för att hantera dubbla bildskärmar.(hantera dubbla bildskärmar.)

 • Använd Win + P för att öppna ett Windows-projekt.
 • Den kommer att visa alternativen för att ställa in med en andra bildskärm och det finns en länk i slutet ” Anslut trådlös display(Anslut trådlös bildskärm)”.
 • Klick(Klicka) för att upptäcka alla skärmar Miracast
 • Klicka sedan på adapternamnet som installerades med programmet.
 • Stiga på (Stiga på)STIFT – kod, och om den är korrekt kommer du att kunna ansluta och streama.

Vad kan du göra med Microsoft trådlös bildskärmsadapter(Microsoft trådlös skärmadapter) ?

Om du någonsin har använt gjutning är det så här. Här är en lista över saker du kan göra med den.

 • Du kan använda den som en projektorersättning eller som en andra skärm. Men inga sladdar.
 • Vem som helst kan casta video till TV.
 • När du använder en andra bildskärm kan du flytta applikationer till den, hålla presentationer och mer.
 • Inte bara Windows, men om du har någon enhet som kan streama, kommer den att fungera med den.

Skillnad mellan Microsoft trådlös bildskärmsadapter(Microsoft Wireless Display Adapter) och Chromecast ?

Chromecast byggd för streaming, och Microsofts lösning låter dig spegla din dators skärm. Nästa viktiga skillnad är det Chromecast behöver internet för att börja streama medan bildskärmsadapter(Display Adapter) använder direkt WiFi(Direkt Wi-Fi) och fungerar utan internet. Detta är bäst för en grupp som inte vill vara beroende av internets stabilitet för att komma igång.

Om du undrar vilken som är bäst för dig, överväg offline och online som dina kriterier eftersom det finns en prisskillnad mellan de två. Om du vill att sändningen ska fungera när som helst väljer du Microsoft trådlös bildskärmsadapter annars Chromecast borde fungera bra.

Jag hoppas att meddelandet var lätt att förstå och att du kunde använda Microsoft Wireless Display Adapter och använda den med din dator.(Jag hoppas att inlägget var lätt att förstå och att du kunde använda Microsoft Wireless Display Adapter och använda den med din dator.)

Microsofts trådlösa skärmadapter är baserad på Wi-Fi-certifierad Miraacast-teknik som låter dig strömma innehåll från vilken enhet som helst till TV eller bildskärm. Om du inte har en smart-TV eller Chromecast-aktiverad enhet kan skärmadaptern vara ett utmärkt val. I det här inlägget kommer vi att dela hur du använder Microsoft trådlös bildskärmsadapter. Det kommer att inkludera att konfigurera adaptern, ansluta din enhet till den och förhindra andra från att ansluta till den.

Microsoft trådlös bildskärmsadapter

Det är enkelt att konfigurera Microsoft Wireless Display Adapter, men se till att skydda din bildskärmsadapter från inbjudna gäster. Vi har lagt till några vanliga frågor i slutet som hjälper dig att bestämma dig för att välja Microsofts lösning eller en alternativ lösning.

Microsoft trådlös bildskärmsadapter

1]Anslut adaptern till en TV

Det första steget är att se till att bildskärmsadaptern har rätt ström. Om din TV inte har en USB-port som kan stödja rätt spänning (5V) till adaptern, måste du ansluta till en extern strömkälla för det.

 • Anslut HDMI-änden av adaptern till HDMI-porten på TV:n. Upprepa samma sak med USB-porten eller extern adapter om den är tillräckligt kraftfull.
 • Växla ingångskällan på TV:n till HDMI-porten som adaptern är ansluten till.

2]Ladda ner och installera Microsoft Wireless Display Adapter-appen

Microsoft Wireless Display Adapter app Inställning

Microsoft erbjuder en app för den trådlösa bildskärmsadaptern via Microsoft Store.

Det låter dig konfigurera dessa för enheten:

 • Adapterinställningar: Ställ in namn, justera display och språk. Se till att ställa in ett unikt namn efter att korrigeringen är gjord. Om det finns mer än en adapter i din närhet hjälper det dig att identifiera din. Du måste koppla bort och återansluta adaptern till ändringarna som återspeglas på andra enheter se.
 • Säkerhetsinställningar: Ställ in PIN för att begränsa okända källor att ansluta till enheten. Det kommer att se till att förhindra andra från att ansluta till din adapter
 • Firmware: Uppdatera firmware-inställningarna för enheten när de är tillgängliga. Det kommer att förbättra enhetens övergripande prestanda.

3]Anslut Windows 10-enheten till Microsoft Wireless Display Adapter

Den trådlösa skärmen är som en andra bildskärm förutom att det inte finns någon kabel. Så du måste följa samma steg som du följer för att hantera dubbla bildskärmar.

 • Använd Win+P för att öppna Windows Project.
 • Det kommer att visa alternativ för att konfigurera med en andra bildskärm, och i slutändan finns det en länk som säger “Anslut trådlös bildskärm.”
 • Klicka för att upptäcka hela Miracast-skärmen
 • Klicka sedan på adapternamnet som ställdes in med appen
 • Ange PIN-koden, och om den är korrekt kommer du att kunna ansluta och streama.

Vad kan du göra med Microsoft Wireless Display Adapter?

Om du någonsin har använt gjutning, liknar detta. Här är listan över saker du kan göra med den.

 • Du kan antingen använda den som en ersättning till en projektor eller som en andra skärm. Inga sladdar dock.
 • Vem som helst kan strömma videor till TV:n.
 • När du använder en andra bildskärm kan du flytta appar på den, ge en presentation och mer.
 • Inte bara Windows utan om du har någon enhet som kan casta, kommer den att fungera med det.

Skillnad mellan Microsoft Wireless Display Adapter och Chromecast?

Chromecast är byggd för streaming, medan Microsfts lösning låter dig duplicera din datorskärm. Nästa stora skillnad är att Chromecast behöver internet för att börja streama medan skärmadaptern använder direkt Wi-Fi och fungerar utan internet. Det passar bäst för en grupp som inte vill vara beroende av internetstabilitet för att komma igång.

Om du undrar vilken som är bättre för dig, överväg då offline och online som dina kriterier eftersom det finns en prisskillnad mellan dem. Om du vill att castingen ska fungera när du vill, välj Microsoft Wireless Display Adapter, annars borde Chromecast fungera bra.

Relaterade Artiklar

Back to top button