Hur man använder Microsoft Store på Windows utan ett Microsoft-konto

När släpptes den Windows 10 Microsoft tvingade användare att logga in på sina konton Microsoft innan de kunde ladda ner och installera appar och spel(appar och spel) från Microsoft Store . Lyckligtvis är detta ett minne blott. Vill du ladda ner applikationer från Microsoft Store utan konto? Läs denna enkla guide:

NOTERA.(OBS:) Den här guiden gäller båda Windows 11 så till Windows 10 . Skärmbilder tagna från Windows 11 men de gäller för båda operativsystemen om inget annat anges.

kan jag använda Microsoft Store endast med ett lokalt konto (nr Microsoft konto(Microsoft konto) )?

Microsoft Lagra(Microsoft Store) från Windows erbjuder ett av de enklaste sätten att hitta, ladda ner och installera applikationer på våra enheter. Om du använder Windows 11 eller Windows 10 kan du ladda ner och installera vissa appar från Microsoft Store(Microsoft Store) med ett lokalt konto.

Det här är fantastiska nyheter för alla som inte vill använda moln och synkroniseringsfunktioner(moln och synkroniseringsfunktioner) som tillhandahålls vid inloggning Microsoft konto(Microsoft konto) . Det finns dock två varningar om att använda Microsoft Store med lokalt konto:

  • Du kan bara ladda ner och installera några(vissa) gratis applikationer och spel(appar och spel) men inte betalda.
  • Om du ska installera om Windows Allt appar eller spel(appar eller spel) som du också installerar om kommer att återställas eftersom de inte synkroniserar innehåll, inställningar eller prestationer.

Lokalt konto i Windows 11

RÅD.(TIPS:) Om du vill veta mer om lokala konton i Windows här är en artikel om hur du installerar och använder Windows 11 med ett lokalt konto och ett annat som förklarar hur man byter till ett lokalt konto Windows 11-konto (Windows 11)Microsoft(Microsoft one).

Hur man använder Microsoft Store utan Microsoft konto(Microsoft konto)

Naturligtvis är det första steget att skapa ditt lokala konto (om du inte vet hur, följ bara metod 1.b från den här guiden) och logga in. Sedan(nästa) körning Microsoft Store . Ett sätt att göra detta är att klicka Windows+S för att öppna sökningen, skriv ” Göra”(butik”) och klicka eller tryck sedan på sökresultat i (sökresultat)Microsoft Store(Microsoft Store). Det fungerar som i Windows 11 så in Windows 10 .

Öppna Microsoft Store med sökning i Windows 11.

Öppna Microsoft Store genom att använda Sök(Sök i Windows 11.

Microsoft Store titta i det övre högra hörnet av fönstret. Du bör se en (mycket) liten porträttikon. Klick(Klicka) på den för att kontrollera om du är inloggad. Om du ser inloggningsalternativet betyder det att du inte använder Microsoft konto(Microsoft konto) .

Kontrollerar om du är inloggad på Microsoft Store

Kollar om du är inloggad Microsoft Store

Bläddra Microsoft Store eller hitta appen du vill ladda ner och installera på din Windows-dator.

Om denna applikation är gratis bör du se en knapp på dess sida “Skaffa sig(Skaffa sig) ” . Och nu den roliga delen: vissa gratisappar kräver Microsoft konto(Microsoft-konto) , och för vissa gör det inte det. Till exempel kan WhatsApp Desktop laddas ner utan problem, medan Netflix-appen (Netflix-appen) kräver Microsoft konto(Microsoft konto) . Det enda sättet att kontrollera om du kan ladda ner det är att klicka på ” Skaffa sig(Skaffa sig) ” . Så håller tummarna och klicka eller tryck(klicka eller tryck på) blå knapp.

Installera en app från Microsoft Store utan att logga in på ett Microsoft-konto

Installera en app från Microsoft Store utan att gå in Microsoft konto(Microsoft konto)

Om en Microsoft Store kommer att be dig att ange din Microsoft konto(Microsoft-konto) som visas i skärmdumpen nedan har du ingen tur. Bara(Bara) nära inloggningsfönster och hitta(inloggningsfönster och titta) en annan gratis app i Lagra(Lagra) .

Stänger popup-fönstret för Microsoft-kontoinloggning

Stänger inloggningspopupen Microsoft konto(Microsoft konto)

Om du har tur, efter att ha klickat på knappen Hämta Microsoft (Skaffa sig)Lagra(Microsoft Store) kommer att börja ladda ner och installera appen utan att fråga Microsoft konto(Microsoft konto) . Du kan se installationens framsteg genom att titta på cirkeln inuti knappen.

Endast vissa appar från Microsoft Store kan installeras utan ett Microsoft-konto.

Endast några av ansökningarna Microsoft Store kan installeras utan Microsoft konto.(Microsoft konto)

När installationen är klar kan du börja använda applikationen. Öppna den med samma knapp (nu ändrad till ” Öppna(Öppna) “) eller via menyn ” Start(Start meny) ” . Om du vill skapa en skrivbordsgenväg för det och behöver hjälp kan du läsa den här artikeln: Hur man skapar genvägar till filer, mappar, applikationer och webbsidor i Windows .

Nu kan du använda appen du just installerade

Nu kan du använda appen du just installerade

Du(använder Microsoft Store utan Microsoft konto(Microsoft konto) ?

Gillar du det faktum att du kan använda Microsoft Store med ett lokalt konto? Du(Är) irriterande att vissa gratisappar kräver Microsoft konto(Microsoft konto) ? Om du frågar oss skulle vi vilja se mer transparens och visuella signaler om appnedladdningar i Microsoft Store . Vi vill gärna läsa din åsikt i denna fråga.

När Windows 10 släpptes brukade Microsoft tvinga användare att logga in på sina Microsoft-konton innan de kunde ladda ner och installera appar och spel från . Som tur är är det ett minne blott. Vill du ladda ner appar från utan ett konto? Läs denna enkla guide:

NOTERA: Den här guiden gäller både Windows 11 och Windows 10. Skärmbilderna är från Windows 11, men de gäller för båda operativsystemen om inget annat anges.

Kan jag använda Microsoft Store med bara ett lokalt konto (inget Microsoft-konto alls)?

Från Windows erbjuder ett av de enklaste sätten att hitta, ladda ner och installera appar på våra enheter. Om du kör Windows 11 eller Windows 10 kan du ladda ner och installera några av apparna från den genom att använda ett lokalt konto.

Det är goda nyheter för alla som inte vill använda molnet och synkroniseringsfunktionerna som följer med att logga in på ett Microsoft-konto. Det finns dock två varningar om att använda med ett lokalt konto:

  • Du kan bara ladda ner och installera några gratis appar och spel och ingen av de betalda.
  • Om du ska installera om Windows kommer alla appar eller spel som du också installerar om att återställas, eftersom de inte synkroniserar innehåll, inställningar eller prestationer.

Ett lokalt konto i Windows 11

Ett lokalt konto i Windows 11

DRICKS: Om du vill veta mer om lokala konton i Windows, här är en artikel om hur du installerar och använder Windows 11 med ett lokalt konto och ett annat som förklarar hur du byter till ett lokalt Windows 11-konto från ett Microsoft.

Hur man använder Microsoft Store utan ett Microsoft-konto

Naturligtvis är det första steget att skapa ditt lokala konto (om du inte vet hur, följ bara metod 1.b från denna handledning) och logga in. Nästa, starta . Ett sätt att göra det är att trycka på för att öppna sökningen, skriva in ” och sedan klicka eller trycka på sökresultatet. Detta fungerar både i Windows 11 och Windows 10.

Öppna Microsoft Store med Sök i Windows 11

Öppna Microsoft Store med Sök i Windows 11

Titta i det övre högra hörnet av fönstret i fönstret. Du bör se en (mycket) liten ikon som visar ett porträtt. Klicka på den för att kontrollera om du är inloggad. Om du ser ett alternativ att logga in betyder det att du inte använder ett Microsoft-konto.

Kontrollerar om du är inloggad i Microsoft Store

Kontrollerar om du är inloggad i Microsoft Store

Bläddra i eller sök efter appen som du vill ladda ner och installera på din Windows-dator.

Om den appen är gratis bör du se en knapp med namnet på dess sida. Nu kommer kickern: vissa gratisappar kräver ett Microsoft-konto, medan andra inte gör det. Till exempel kan WhatsApp Desktop laddas ner utan problem, medan Netflix-appen kräver ett Microsoft-konto. Det enda sättet att kontrollera om du kan ladda ner det är genom att trycka på knappen. Så håll tummarna och klicka eller tryck på den blå knappen.

Installera en app från Microsoft Store utan att logga in med ett Microsoft-konto

Installera en app från Microsoft Store utan att logga in med ett Microsoft-konto

Om du uppmanas att logga in med din , som visas i skärmdumpen nedan, har du ingen tur. Stäng bara inloggningsfönstret och leta efter en annan gratis app i .

Stänger popup-fönstret Logga in på Microsoft-konto

Stänger popup-fönstret Logga in på Microsoft-konto

Om du har tur börjar du efter att ha tryckt på knappen ladda ner och installera appen, utan att be om ett Microsoft-konto. Du kan se installationens framsteg genom att titta på cirkeln inuti knappen.

Endast vissa appar från Microsoft Store kan installeras utan ett Microsoft-konto

Endast vissa appar från Microsoft Store kan installeras utan ett Microsoft-konto

När installationen är över kan du börja använda appen. Öppna den med samma knapp (nu ändrad till ) eller genom att öppna den i . Om du vill skapa en genväg till den på skrivbordet och behöver hjälp kan du läsa den här artikeln: Hur man skapar genvägar för filer, mappar, appar och webbsidor i Windows.

Du kan nu använda appen du just installerade

Du kan nu använda appen du just installerade

Använder du Microsoft Store utan ett Microsoft-konto?

Gillar du det faktum att du kan använda med ett lokalt konto? Är du irriterad på att vissa gratisappar kräver ett Microsoft-konto innan du kan ladda ner dem? Om du frågar oss skulle vi gärna se mer transparens och visuella ledtrådar angående appnedladdningar i . Vi vill gärna läsa din åsikt i ämnet.

Relaterade Artiklar

Back to top button