Hur man använder mediekontrollalternativ i Google Chrome

Att veta hur man använder mediakontrollalternativ i Google Chrome är praktiskt eftersom det låter dig hantera mediainnehållet som öppnas i Krom , från den aktuella fliken. Detta är särskilt användbart för de av oss med korta koncentration av uppmärksamhet(uppmärksamhetsspann) , och vem som hoppar från en videor eller låtar(video eller låt) till en annan. Det kan också hjälpa dig att omedelbart identifiera och inaktivera alla bullriga flikar utan att frenetiskt behöva klicka på var och en. Google Chrome-fliken eller -fönstret(Google Chrome-fliken eller -fönstret) som du har öppet. Läs den här guiden för att lära dig hur mediacentret Google Chrome kan göra det enklare för dig (Google Chrome)liv(livet lättare):

NOTERA.(OBS!) Funktionen som visas är tillgänglig i Google Chrome 77 och senare versioner. Kolla upp Google Chrome-version(Google Chrome-version) och uppdatera din webbläsare om det behövs.

Hur man använder mediakontrollalternativen som finns tillgängliga i Google Chrome

Mediakontrollalternativ presenteras Google i Krom , lätt att missa. Den nya mediacenterknappen finns i det övre högra hörnet av verktygsfältet, mellan adressfält(adressfält) och profilbild. Det ser ut som hamburgerknapp(hamburgerknapp) med musiknot(musiknot) .

Om du inte ser knappen i webbläsaren, oroa dig inte. Även om den här funktionen är aktiverad som standard för Windows 10 knappen blir endast tillgänglig när mediainnehåll börjar spelas upp på en av flikarna Google Chrome. Spela din favorit YouTube-video och knappen bör visas i verktygsfältet. Klick(Klicka) eller tryck på den för att öppna mediacentret.

Mediauppspelning för att använda knappen

Nu kan du hantera din video eller musikspår(video eller musikspår) från vilken som helst Chrome flikar eller fönster(Chrome-flik eller fönster) , samt visa information om det, som dess namn, webbplatsen från vilket det spelas och ibland även namnet på användaren som laddade ner det.

Även om den här funktionen är tillgänglig på alla medieinnehållswebbplatser, får du olika alternativ. Som du kan förvänta dig fungerar mediacentret bäst med Youtube , så vi bestämde oss för att fokusera på det i den här guiden. Jämfört med andra webbplatser får du fler alternativ när du surfar Youtube Inklusive förhandsgranska bilden(förhandsgranska bilden) av din video, och kontrollerna visas på vänster sida av mediacentret.

Mediacenter som visar filmer från Youtube, Dailymotion och Facebook.

RÅD.(TIPS:) Tänk på att om en webbplats är inaktiverad tas alla dess poster automatiskt bort från mediahubben.

Du kan ha mer än tio medieobjekt i din lista och du kan bläddra igenom dem i mediacentret. Detta borde vara mer än tillräckligt Krom pausar automatiskt inaktiva flikar efter ett tag och tar bort dem från listan tills du laddar om dem och spelar upp dem igen. Om du har fler instanser öppna Google Chrome kombinerar mediacentret spår och videor från alla aktiva flikar i varje krom fönster(Chrome-fönster) .

Bläddra igenom dina låtar och videor

Krom visar färre eller fler mediekontrollknappar, beroende på vad du spelar. När du spelar en enskild video på Youtube(YouTube-video) har alternativ för att spela upp eller pausa, spola bakåt och framåt, spellistan visar fler alternativ för att hoppa till nästa sång eller retur(låt eller gå tillbaka) till den föregående. Klick(Klicka) eller tryck på ” Avvisa” (x)(Avvisa (x)) i det övre högra hörnet av posten för att radera detta spår eller video(spår eller video) från mediacentret.

Spellistor visar fler alternativ i mediacenter

För att komma åt någon av flikarna, klicka eller tryck på deras post i mediacentret. Du kommer omedelbart till den här fliken, även om den är i en annan instans Google Chrome .

Det sista vi märkte med mediacentret är att även om det är aktivt visar det också några information och parametrar(info och alternativ) bredvid dina volymkontroller på skärmen när du ändrar volymnivå(volymnivå). Detta är särskilt intressant när du lyssnar på spellistor, eftersom du enkelt kan hoppa till nästa eller föregående spår.

Mediahubben finns också när volymen vrids upp och ner.

Hur man aktiverar eller inaktiverar mediakontrollalternativ i Google Chrome

Windows 10 mediekontrollalternativ i Google Chrome aktiverad som standard. Men när det kommer till macOS måste du aktivera dem manuellt. Öppna Google Chrome och skriv in följande kommando i adressfältet: chrome://flags/#global-media-controls

Ange kommandot i Chromes adressfält

Fönstret ” Experiment»(experiment) och ” Globala mediekontroller(Globala mediakontroller).” Klicka på knappen Standard(Standard) » bredvid den för att öppna en rullgardinsmeny där du kan aktivera eller inaktivera den här funktionen.

Aktivera eller inaktivera mediahubben

Klicka eller tryck “Omstart(Starta om) » för att starta om webbläsaren och tillämpa inställningarna.

Starta om Chrome för att tillämpa ändringarna.

Hur skulle du förbättra mediacentret Google Chrome ?

Mediakontrollalternativ i Google Chrome(Google Chrome) är ett utmärkt sätt att kontrollera vad som spelas i din webbläsare utan att behöva navigera flikar och fönster(flikar och fönster), vilket gör den idealisk för att hantera ditt livs soundtrack med minimala avbrott. Vi hoppas att mediehubben ska bli ett permanent tillägg till webbläsaren på alla operativsystem, inte bara Windows 10. Det bör också förbättras i framtiden. Gillar du mediacentret Google Chrome ? Hur skulle du förbättra det? Vi är intresserade av din åsikt, så lämna oss en kommentar nedan.

Att veta hur man använder Google Chromes mediekontrollalternativ är praktiskt, eftersom det låter dig hantera medieinnehållet du har öppet i Chrome, från din nuvarande flik. Detta är särskilt användbart för de av oss med kort uppmärksamhet, som hoppar från en video eller låt till nästa. Det kan också hjälpa dig att omedelbart identifiera och tysta alla bullriga flikar, utan att frenetiskt klicka på varje Google Chrome-flik eller fönster som du har öppet. Läs den här handledningen för att lära dig hur Google Chromes mediahubb kan göra ditt liv enklare:

NOTERA: Funktionen som presenteras är tillgänglig i Google Chrome 77 och senare. Kontrollera din Google Chrome-version och uppdatera din webbläsare om det behövs.

Hur man använder mediekontrollalternativen som finns i Google Chrome

Alternativen för mediakontroll som introducerats av Google i Chrome är lätta att missa. Knappen för den nya mediehubben finns i det övre högra hörnet av ditt verktygsfält, mellan adressfältet och din profilbild. Det ser ut som en hamburgerknapp med en notnot på den.

Knappen för mediakontrollalternativ

Om du inte kan se knappen i din webbläsare, oroa dig inte. Även om den här funktionen är aktiverad som standard för Windows 10, blir knappen endast tillgänglig när mediainnehåll börjar spelas upp på en av Google Chromes flikar. Spela din favorit YouTube-video och knappen bör visas i ditt verktygsfält. Klicka eller tryck på den för att öppna mediahubben.

Spela media för att använda knappen

Du kan nu styra ditt video- eller musikspår från vilken Chrome-flik eller vilket fönster som helst, och du kan också se information om det, som dess namn, webbplatsen det spelas upp från, och ibland även uppladdarens namn.

Medan funktionen är tillgänglig på alla webbplatser med mediainnehåll får du olika alternativ. Som du kan förvänta dig fungerar mediahubben bäst för YouTube, och det är därför vi valde att fokusera på det genom hela den här handledningen. Jämfört med andra webbplatser får du fler alternativ när du surfar på YouTube, inklusive en förhandsgranskning av din video, och kontrollerna visas på vänster sida av mediahubben.

Mediahubben som visar Youtube-, Dailymotion- och Facebook-videor

DRICKS: Tänk på att om en webbplats är tystad, tas alla dess poster bort automatiskt från mediahubben.

Du kan ha över tio medieobjekt på din lista och du kan bläddra igenom dem i mediehubben. Det borde vara mer än tillräckligt, eftersom Chrome automatiskt stänger av inaktiva flikar efter ett tag och tar bort dem från listan tills du laddar om och spelar upp dem igen. Om du har fler instanser av Google Chrome öppnade, samlar mediahubben spåren och videorna från varje aktiv flik i varje Chrome-fönster.

Bläddra igenom dina låtar och videor

Chrome visar färre eller fler mediekontrollknappar, beroende på vad du spelar. När du spelar en fristående YouTube-video kommer det med alternativ för att spela upp eller pausa, spola bakåt och framåt, en spellista visar extra alternativ, så att du kan hoppa till nästa låt eller gå tillbaka till den föregående. Klicka eller tryck på knappen i det övre högra hörnet av en post för att ta bort spåret eller videon från mediahubben.

Spellistor visar fler alternativ i mediahubben

För att komma åt någon av flikarna, klicka eller tryck på deras post i mediahubben. Du kommer direkt till den fliken, även om den finns i en annan instans av Google Chrome.

En sista sak vi märkte med mediahubben är att den, även om den är aktiv, visar lite information och alternativ bredvid dina volymkontroller på skärmen när du ändrar volymnivån. Detta är särskilt intressant när du lyssnar på spellistor, eftersom du enkelt kan hoppa till nästa eller föregående spår.

Mediahubben finns också när du höjer och sänker volymen

Hur du aktiverar eller inaktiverar Google Chromes mediekontrollalternativ

I Windows 10 är Google Chromes mediekontrollalternativ aktiverade som standard. Men när det kommer till macOS måste du aktivera dem manuellt. Öppna Google Chrome och ange följande kommando i adressfältet:

Ange kommandot i Chromes adressfält

Detta öppnar fönstret och markerar alternativet. Tryck på knappen bredvid den för att öppna en rullgardinsmeny som låter dig aktivera eller inaktivera funktionen.

Aktivera eller inaktivera mediahubben

Klicka eller tryck på för att starta om din webbläsare och tillämpa dina inställningar.

Starta om Chrome för att tillämpa dina ändringar

Hur skulle du förbättra Google Chromes mediahubb?

Google Chromes mediekontrollalternativ är ett utmärkt sätt att hantera vad som spelas i din webbläsare utan att navigera i flikar och fönster, vilket gör den idealisk för att styra ditt livs soundtrack med minimala störningar. Vi hoppas att mediahubben blir ett permanent tillägg till webbläsaren i alla operativsystem, inte bara Windows 10. Det bör också förbättras i framtiden. Gillar du Google Chromes mediahubb? Hur skulle du förbättra det? Vi är intresserade av din åsikt, så lämna oss en kommentar nedan.