Hur man använder iVerify för att skydda din iOS-enhet från hackare

Varje operativsystem och enhet har sina egna säkerhetsverktyg. Om du använder en stationär dator är du bekant med ett brett utbud av brandväggar, virus- och skadlig programvara och allmänna säkerhetsråd.

Men hur är det med dina smartphones och surfplattor? När fler människor går över till mobil datoranvändning och fler surfplattor används som de facto-datorer, blir behovet av en mobil säkerhetslösning allt mer pressande.

En ny lösning för iOS-enheter som heter iVerify har introducerats. För $5 kommer det att skrämma bort den freebie-sökande publiken, men det är värt att offra din dagliga latte i utbyte mot sinnesfrid.

Men … iOS-enheter kan inte hackas!

Det finns en lite farlig missuppfattning att iOS-enheter är ogenomträngliga. Att krypteringen på dem gör dem odödliga för eventuella hackningsförsök. Det är inte rätt.

Detta är sant ,(är) att iOS-enheter har extremt bra krypteringsfunktioner (förutsatt att du kommer ihåg att slå på dem!). Men ingenting är garanterat. Buggar hittas hela tiden, inklusive tio buggar enbart i iMessage (tio buggar enbart i iMessage).

iVerify övervakar eventuella säkerhetsbrister och flaggar allt som den anser vara misstänkt. Den ger dig också en checklista över saker du behöver göra för att helt låsa din telefon för att göra det ännu svårare för någon att komma åt din telefon.

Konfigurera iVerify för iOS(Konfigurera iVerify för iOS)

iVerify fungerar på både iPhone och iPad. Om du köper den ena får du versionen för den andra, så vi rekommenderar starkt att du installerar appen på båda enheterna om du har dem.

 • När appen är nedladdad, öppna den och tryck på den gröna knappen ” Fortsätt(Fortsätta) ” .

iVerify välkomstskärm

 • Huvudskärmen öppnas sedan för att visa vad den tror är de fyra viktigaste säkerhetsområdena: enhetsskanning, Touch ID, skärmlås(Device Scan, Touch ID, Screen Lock) och din nuvarande iOS-version(iOS-version) .

iVerify huvudskärmen

 • Eftersom jag använder och uppdaterar dem alla är de alla gröna för tillfället. Men om någon av dem var inaktiverad eller inaktuell, visades de i rött, vilket kräver omedelbar uppmärksamhet.
 • Om du trycker lätt på en av knapparna kommer den att ge dig relevant information.

Popup-fönster med ytterligare information

 • Om du rullar ner på sidan nu ser du checklistor över säkerhetsåtgärder du kan vidta för att ytterligare låsa din enhet.

Säkerhetschecklista

 • Om du klickar på det första objektet ” Stöldskydd,(Skydda mot stöld,) du kommer att få en lista med iVerify-rekommendationer i den kategorin.

Stöldskyddschecklista

 • Det som är en liten nackdel är att iVerify inte kontrollerar om du redan har gjort dessa saker. Det antar bara att du inte gjorde det. Om du hittar något du redan har gjort, klicka på det, scrolla ner och klicka sedan Jag recenserade detta(Jag har recenserat detta). Efter det kommer den att markeras som klar.

Jag granskade den här knappen

 • För uppgiften du inte slutförde, klicka på den och på nästa sida hittar du fullständiga instruktioner om hur du slutför den, inklusive en knapp för att gå till enhetsinställningar.

Instruktioner för att aktivera innehållsblockerare

 • När du är klar, gå tillbaka till iVerify, tryck på Jag har recenserat detta och den kommer att markeras som klar. Gå vidare till nästa och upprepa.

iVerify upptäcker hot mot din iOS-enhet(iVerify upptäcker hot mot din iOS-enhet)

Upptäckt hotvarning

När iVerify upptäcker ett hot genererar det en unik länk till Spår av bitar , utvecklaren bakom iVerify. Den här länken ger dig information om vad du ska göra för att eliminera hotet, samt att rapportera hotet till Spår av bitar för att förbättra din hotdatabas.

Som skärmen säger, öppna länken på en annan icke-infekterad enhet, stäng den infekterade enheten och följ instruktionerna i länken som tillhandahålls.

Inte 100% perfekt – men bättre än ingenting

Det ska inte ses som en perfekt lösning för att hantera spionprogram, skadlig programvara och hackare. Inget är perfekt. Hot utvecklas ständigt, och uppenbarligen om regeringen eller en regeringsstödd bad guy blir inblandad, så kommer något som iVerify att vara värdelöst.

Men 99 % av oss kommer inte att bli föremål för totalitära regeringar eller någon som använder en röstkrypterande enhet som kräver att de ska betalas en miljard dollar i utbyte mot att de inte förstör nätet. För oss vanliga människor kan iVerify vara en mycket värdefull resurs.

Varje operativsystem och enhet har sina säkerhetsverktyg. Om du använder en stationär dator kommer du att vara bekant med det breda utbudet av brandväggar, virus- och skadlig programvara samt allmänna säkerhetsråd där ute.

Men hur är det med dina smartphones och surfplattor? Med fler människor som byter till mobil datoranvändning och fler surfplattor som används som de facto-datorer, blir behovet av en mobil säkerhetslösning allt mer pressande.

En illustration av 4 iPhones med olika typer av inloggningsskärmar

En ny lösning för iOS-enheter har presenterat sig, kallad iVerify. För $5 kommer det att avskräcka publiken som söker gratis, men det är värt att offra din dagliga latte i utbyte mot sinnesfrid.

Men … iOS-enheter kan inte hackas!

Det finns lite av en farlig villfarelse att iOS-enheter är ointagliga. Att krypteringen på dem gör dem odödliga för eventuella hackningsförsök. Det där är fel.

Det är sant att iOS-enheter har extremt bra krypteringsfunktioner (förutsatt att du kommer ihåg att slå på dem!). Men ingenting är garanterat. Buggar hittas hela tiden, inklusive tio buggar enbart i iMessage.

iVerify övervakar eventuella säkerhetsbrister och flaggar allt som den anser vara misstänkt. Den ger dig också en checklista över saker du behöver göra för att låsa din telefon helt för att göra det ännu svårare för alla att komma åt din telefon.

Konfigurera iVerify för iOS

iVerify fungerar på både iPhone och iPad. Om du köper den ena får du versionen för den andra, så vi rekommenderar starkt att du installerar appen på båda enheterna om du har båda.

 • När appen har laddats ner öppnar du den och klickar på den gröna Fortsätta knapp.

iVerify välkomstskärm

 • Detta öppnar sedan huvudskärmen för att visa vad den anser vara de fyra viktigaste områdena för säkerhet – Enhetsskanning, Touch ID, Skärmlåsoch din nuvarande iOS-version.

iVerify Startskärm

 • Eftersom jag använder och uppdaterar dem alla är de alla gröna för närvarande. Men om någon av dem var inaktiverad eller inaktuell, skulle de dyka upp som röda, vilket kräver omedelbar uppmärksamhet.
 • Om du trycker lätt på en av knapparna kommer den att ge dig relevant information.

Ytterligare information popup-fönster

 • Om du nu bläddrar längre ner på sidan kommer du att se checklistor med säkerhetsåtgärder som du nu kan vidta för att låsa din enhet ännu mer.

Checklista för säkerhetsåtgärder

 • Om du trycker på den första, skydda mot stöld, du kommer att få en lista över iVerifys rekommendationer i den kategorin.

Checklista för skydd mot stöld

 • Det som är lite av ett minus är att iVerify inte kontrollerar om du redan har gjort dessa saker. Det förutsätter bara att du inte har det. Om du hittar något du redan har gjort, tryck på det, rulla till botten och tryck sedan på Jag har recenserat detta. Den kommer då att markeras som komplett.

Jag har granskat den här knappen

 • För en uppgift som du inte har slutfört, tryck på den och nästa sida kommer att ge dig fullständiga instruktioner om hur du gör det, inklusive en knapp som tar dig till enhetsinställningarna.

Aktivera instruktioner för innehållsblockering

 • När du har gjort det, gå tillbaka till iVerify, tryck på Jag har recenserat detta, och det kommer att markeras som komplett. Gå vidare till nästa och upprepa.

iVerify upptäcker hot mot din iOS-enhet

Hot upptäckt varning

När iVerify upptäcker ett hot genererar det en unik länk tillbaka till Trail of Bits, utvecklaren som skapade iVerify. Den här länken ger dig information om vad du ska göra för att eliminera hotet, samt rapportera hotet till Trail of Bits, för att förbättra dess hotdatabas.

Som skärmen säger, öppna länken på en annan icke-infekterad enhet, stäng ner den infekterade enheten och följ instruktionerna i den angivna länken.

Inte 100% perfekt – men bättre än ingenting

Detta bör inte ses som en perfekt lösning för att bekämpa spionprogram, skadlig programvara och hackare. Inget är perfekt. Hot utvecklas hela tiden, och uppenbarligen, om en regering eller statsstödd skurk blir inblandad, ja då kommer något som iVerify att vara värdelöst.

Men 99% av oss kommer inte att bli föremål för totalitära regeringar eller någon som använder en röstförvrängningsanordning som kräver att de ska betalas en miljard dollar i utbyte mot att de inte förstör elnätet. För oss vanliga människor kan iVerify visa sig vara en mycket värdefull resurs.

Relaterade Artiklar

Back to top button