Hur man använder Google Maps inkognitoläge på en Android-enhet

vet du(Har) du vad som finns i Google kartor det finns inkognito läge(Inkognitoläge) som i Google Chrome ? Och även här finns det legitima skäl att använda privat läge. Standard Google kartor(Google Maps) spåra alla dina rörelser och är tillgängliga för medlemmar Google familjer(Google-familjen) och betrodda kontakter.

Men vad händer om du vill dölja din aktivitet ett tag? Om du letar efter en present till din make eller planerar en överraskning kanske du inte vill att någon annan ska se denna information.

Även om du alltid kan radera historien Google Maps platser(Google Maps plats) senare, bättre om det inte spåras från början. Så här använder du inkognitoläget Google Maps på (Google kartor)Android-enhet(Android-enhet) .

Hur fungerar Google Maps inkognitoläge?(Hur fungerar Google Maps inkognitoläge?)

Som vi nämnde tidigare, inkognito läge(Inkognitoläge) är en funktion för det privata visning(surffunktion) utformad för att skydda din position (GPS) och sökdata på Google kartor(Google kartor). När du slår på läget(läge) inkognito, Google kartor inaktiveras omedelbart platshistorikfunktion(Funktionen Platshistorik) . Appen slutar registrera vart du går och vad du letar efter.

Google kartor(Google Maps) sparar inte din webbläsar- eller sökhistorik. Det kommer inte heller att skicka meddelanden till dig. Din allmänna plats kommer inte att uppdateras om du aktiverar den här funktionen.

Men det förändrar inte din upplevelse. navigering på Google Maps. (Google Maps navigation) Du kan fortfarande se var du är, du kan söka efter en plats och du kan fortfarande använda Google Maps sväng-för-sväng-navigering.

Inkognitoläge på Google Maps(Google Maps inkognitoläge) kommer följande funktioner inte att vara tillgängliga för dig:

 • Rida
 • Till dig
 • Platshistorik(Platshistorik) (enligt Google , platshistorik(Platshistorik) pausas för hela enheten, inte bara Google kartor(Google kartor) ).
 • Platsdelning
 • Aviseringar och meddelanden
 • Sökhistorik
 • Förslag på slutförande av sökning
 • Bidrag från Google Maps
 • Google Assistant mikrofon(Google Assistant-mikrofon) navigering(Navigering)
 • Offline kartor
 • Dina platser
 • Mediaintegration

Under navigering mikrofonfunktion(mikrofonfunktion) Google kartor(Google Maps) fungerar inte, men du kan fortfarande använda kommandot “OK Google”. Detta kommer att orsaka Google Assistant och eftersom det inte är en del av google maps appar(Google Maps-appen) kommer denna data att sparas och vara tillgänglig i din historik Google-konto.(Google-konto)

Hur man aktiverar Google Maps inkognitoläge(Hur man aktiverar Google Maps inkognitoläge)

Nu när du förstår hur den här funktionen fungerar, så här kan du använda den på din Android smartphone(Android smartphone) .

 1. Öppna Google Maps-appen (Google Maps-appen) på din Android-enhet.
 2. Du kommer att se en vän google maps startskärm(Google Maps hem) med aktuell plats. Klicka på din ikon profil(Profil) i det övre högra hörnet av skärmen.
 3. Välj nu alternativet ” Aktivera inkognitoläge(Slå på inkognitoläge)”.

 1. Google kartor(Google Maps) visar en meny som förklarar funktionerna. Välj här knappen ” Stänga”.(stänga)
 2. Nu ska du se ikon för inkognitoläge(ikon för inkognitoläge) på skärmen, och google maps app(Google Maps-appen) startas om.

Efter omstart är du inne inkognito läge(Inkognito läge). Du kommer att kunna berätta eftersom ikonen inkognito läge(Inkognitoläge) kommer att ersätta ikonen för din profil(Profilikon) i det övre högra hörnet.

Nu kan du fortsätta söka och navigera utan att behöva oroa dig för att bli inspelad.

Hur man stänger av Google Maps inkognitoläge(Hur man stänger av Google Maps inkognitoläge)

När du är klar med dina äventyr i läget inkognita(Inkognito) , kan du inaktivera den och återgå till inställningar(standardinställning) som standard (trots allt, inkognitoläge på Google Maps(Google Maps inkognitoläge) erbjuder färre funktioner).

 1. Öppna google maps app(Google Maps-appen) och tryck på inkognita(Inkognito) i det övre högra hörnet av skärmen.
 2. Klicka sedan på ” Stäng av inkognitoläget”(Stäng av inkognitoläget) .

Och precis samma sak google maps app(Google Maps-appen) startas om och din vän Hem(Google Maps startsida) Google Maps-skärmen kommer tillbaka.

Hur man tar bort Google Maps-historik(Hur man tar bort Google Maps-historik)

Vad du ska göra om du glömmer att slå på inkognitoläge på Google Maps(Google Maps inkognitoläge) och vill dölja eller ta bort aktiviteter på Google kartor(Google kartor) ? Du kan också göra detta som i Google Chrome webbläsare(webbläsaren Google Chrome).

Och du kan göra det direkt från Google maps appar för Android(Google Maps Android-app) .

 1. Öppna appen Google kartor på hans Android smartphone(Android smartphone) .
 2. Tryck på ” Profil(Profil)” i det övre högra hörnet och välj parameter(Inställningar) “Inställningar”.

 1. Välj här alternativet ” Kartans historia”.(kartahistorik)
 2. En webbsida öppnas konto(Google-konto) Google med en omvänd kronologisk lista över alla dina Google Maps platser och sökhistorik(Google Maps plats- och sökhistorik) .
 3. Du kan bläddra igenom listan för att hitta en specifik post. Eller så kan du använda sökfunktion(sökfunktion) överst. Härifrån kan du även filtrera efter ett specifikt datum.

 1. När du hittar den information du vill radera klickar du på knappen meny(Meny) med tre punkter och välj alternativet ” Radera(Radera)”. Klicka sedan på ” stänga(Stäng)” för att fortsätta surfa.

Nu Google(Google) kommer att ta bort viss data från din Google-konto(Google-konto) . Det kommer inte att visas i google maps app,(Google Maps-appen) och inget associerat konto kommer att kunna komma åt den.

Vad har du för intryck av att använda Google kartor i inkognito läge(Inkognito läge) ? Dela med oss ​​i kommentarerna nedan.

Letar efter ett alternativ Google kartor? Här är dina topp 8 alternativ.

Visste du att Google Maps har ett inkognitoläge, precis som i Google Chrome? Och även här finns det legitima skäl att använda det privata läget. Som standard håller Google Maps koll på alla dina rörelser, och det är tillgängligt för Googles familjemedlemmar och betrodda kontakter.

Men vad händer om du vill dölja din aktivitet ett tag? Om du ska gå någonstans för att köpa en present till din make, eller om du planerar en överraskning, kanske du inte vill att någon annan ska se denna information.

Även om du alltid kan radera din Google Maps platshistorik senare, är det bäst om den inte spåras i första hand. Så här använder du Google Maps inkognitoläge på din Android-enhet.

Hur fungerar Google Maps inkognitoläge?

Som vi nämnde tidigare är inkognitoläge en privat surffunktion som är utformad för att skydda din plats (GPS) och sökdata på Google Maps. När du aktiverar inkognitoläge inaktiverar Google Maps omedelbart funktionen Platshistorik. Appen slutar registrera vart du går och vad du söker efter.

Google Maps sparar inte din webbhistorik eller din sökhistorik. Det kommer inte att skicka meddelanden till dig heller. Den kommer inte att uppdatera din delade plats om du har funktionen aktiverad.

Men detta förändrar inte din Google Maps-navigeringsupplevelse. Du kommer fortfarande att kunna se var du är, du kommer att kunna söka efter en plats och du kommer att kunna använda Google Maps sväng-för-sväng-navigering också.

Följande funktioner kommer inte att vara tillgängliga för dig när du är i Google Maps inkognitoläge:

 • Växla
 • till dig
 • Platshistorik (enligt Google kommer platshistoriken att pausas för hela enheten, inte bara Google Maps).
 • Platsdelning
 • Aviseringar och meddelanden
 • sökhistorik
 • Förslag på slutförande av sökning
 • Bidrag från Google Maps
 • Google Assistant-mikrofon i Navigation
 • Offlinekartor
 • Dina platser
 • medieintegration

Under navigering fungerar inte mikrofonfunktionen i Google Maps, men du kan fortfarande använda kommandot “OK Google”. Detta kommer att ta fram Google Assistant, och eftersom det inte är en del av Google Maps-appen, kommer denna data att lagras och vara tillgänglig i ditt Google-kontohistorik.

Hur man aktiverar Google Maps inkognitoläge

Nu när du har förstått hur funktionen fungerar, så här kan du använda den på din Android-smarttelefon.

 1. Öppna Google Maps-appen på din Android-enhet.
 2. Du kommer att se den välbekanta Google Maps startskärm med den aktuella platsen. Tryck på din Profil ikonen från det övre högra hörnet av skärmen.
 3. Välj nu Aktivera inkognitoläge alternativ.

 1. Google Maps visar en meny som förklarar funktionerna. Här väljer du stänga knapp.
 2. Nu kommer du att se ikonen för inkognitoläge på skärmen och Google Maps-appen startas om.

När den startar om är du i inkognitoläget. Du kommer att kunna säga det eftersom inkognitolägesikonen kommer att ersätta din profilikon i det övre högra hörnet.

Du kan nu fortsätta söka och navigera utan att behöva oroa dig för att bli inspelad.

Hur man stänger av Google Maps inkognitoläge

När du är klar med dina inkognito-eskapader kanske du vill inaktivera den och gå tillbaka till standardinställningen (trots allt erbjuder Google Maps inkognitoläge färre funktioner).

 1. Öppna Google Maps-appen och tryck på Inkognito ikonen från det övre högra hörnet av skärmen.
 2. Tryck sedan på Stäng av inkognitoläget knapp.

Och precis som det kommer Google Maps-appen att starta om och din välbekanta Google Maps startskärm kommer tillbaka.

Hur man tar bort Google Maps-historik

Vad händer om du glömmer att aktivera Google Maps inkognitoläge och du vill dölja eller ta bort aktivitet från Google Maps? Du kan också göra detta, precis som webbläsaren Google Chrome.

Och du kan göra detta direkt från Google Maps Android-app.

 1. Öppna Google Maps-appen på din Android-smarttelefon.
 2. Tryck på Profil ikonen i det övre högra hörnet och välj inställningar alternativ.

 1. Här väljer du Karthistorik alternativ.
 2. Detta kommer att ta upp en webbsida för ett Google-konto med en omvänd kronologisk lista över alla dina Google Maps-positioner och sökhistorik.
 3. Du kan bläddra igenom listan för att hitta en viss post. Eller så kan du använda sökfunktionen på toppen. Härifrån kan du också filtrera med ett visst datum.

 1. När du hittar informationen du vill radera trycker du på den tre-prickade Meny knappen och välj Radera alternativ. Tryck sedan på stänga knappen för att fortsätta surfa.

Google kommer nu att radera den specifika informationen från ditt Google-konto. Det kommer inte att visas i Google Maps-appen och inget länkat konto kommer att kunna komma åt det.

Hur var din upplevelse av att använda Google Maps i inkognitoläge? Dela med oss ​​i kommentarerna nedan.

Letar du efter ett Google Maps-alternativ? Här är dina 8 bästa alternativ.

Relaterade Artiklar

Back to top button