Hur man använder Firefox-tillägg

Fastän använder Firefox(Firefox-användning) har minskat under de senaste åren, det är fortfarande på andra plats efter Google Chrome när det gäller användning. Den främsta anledningen till detta är tillägg. Firefox kan konfigureras på en miljon olika sätt som ingen annan webbläsare kan återskapa på denna nivå.

Firefox jargong(Firefox lingo) tillägg kan bestå av flera saker: tillägg, teman, plugins, tjänster, sökleverantörer, språkpaket etc. Tillägg låter dig ändra ditt sätt att arbeta Firefox utöka dess funktionalitet eller anpassa webbläsarens utseende.

I den senaste versionen Firefox tillägg uppdateras automatiskt, även om detta kan ändras i inställningarna. Dessutom tillägg som du installerar med tilläggssidor(Tilläggssida) in Firefox webbläsare(Firefox-webbläsare) godkänd Mozilla och måste vara säker att använda. Du kan också ladda ner tillägg från tredje parts webbplatser och installera dem manuellt, men dessa tillägg är inte markerade. Mozilla .

Tilläggssökning

Låt oss börja med att leta efter några tillägg att installera i Firefox . Detta kan göras på två sätt: antingen via webbläsaren själv eller via webben – Firefox tilläggsgallerisida(Firefox-tilläggsgalleri) . För den första metoden, klicka på inställningsikonen längst till höger (tre horisontella linjer) och klicka sedan på ” Tillägg(Tillägg) » .

inställningstillägg

En annan flik öppnas där du kan hitta och hantera tillägg, tillägg, teman, plugins, etc. Om du redan vet vad du letar efter kan du helt enkelt söka efter tillägget i rutan högst upp.

få extramaterial

För att installera tillägget klickar du bara på ” Installera(Installera) ” . Vissa tillägg kräver omstart av webbläsaren, medan andra inte gör det. Av någon anledning är det bara webbplatsgalleriet som visar tillägg som inte kräver omstart.

installera firefox tillägg

Det andra sättet att hitta tillägg är att besöka Mozillas tilläggswebbplats. Jag gillar det här gränssnittet mer eftersom du kan söka efter kategori, mest populära, populäraste, flest användare, senaste, etc.

Firefox tilläggswebbplats

Det är också mycket lättare att hitta teman och samlingar på webben. Samlingar(Collections) är en riktigt cool sektion skapad av användare som grupperar flera tillägg tillsammans Firefox relaterad till en specifik (Firefox)idé eller koncept(idé eller koncept).

Du kan till exempel ställa in samlingen Reference Desk(Reference Desk collection), som tillsammans kommer att ställa in klippbok , Merriam-Webster och Memonic Web Clipper(Merriam-Webster och Memonic Web Clipper). Om du webbutvecklare(webbutvecklare), Web Developer’s Toolbox har 12 tillägg som är idealiska för felsökning, redigering och felsökning av webbprojekt.

Nu när du har installerat några tillägg och teman, låt oss prata om hur vi kan hantera dem.

Tilläggshantering

Det första du kanske märker efter att du har installerat tillägget är den nya ikonen på Firefox verktygsfält(Firefox verktygsfält) . Här har jag AdBlock Plus-ikon(AdBlock Plus-ikon) och ikon NoScript(NoScript-ikon) som lades till automatiskt.

inget skripttillägg

Med knappar i verktygsfältet kan jag styra inställningarna för varje webbsida jag besöker, så det är vettigt att ha dem där. Andra tillägg kommer inte nödvändigtvis att lägga till en knapp i verktygsfältet. Du kan anpassa vad som visas i verktygsfältet genom att klicka på inställningsikonen och sedan klicka på ” Ställa in(Anpassa)” längst ner.

konfigurera firefox

En ny flik öppnas där du kan konfigurera Firefox . Till vänster är avsnittet Ytterligare verktyg och funktioner(Ytterligare verktyg och funktioner) ”, som i princip presenterar alla alternativ som för närvarande finns att lägga till i verktygsfältet eller inställningsmenyn till höger.

Bara dra och släpp objekt(Helt enkelt dra och släpp objekt) valfritt. Om andra knappar är tillgängliga för de tillägg du har installerat, kommer dessa ytterligare knappar att visas på vänster sida.

Nu tillbaka till tilläggssidan vi började med i början av artikeln. Nu kommer du att se att sidan som standard öppnas i fliken ” Tillägg(Extensions)” istället för “Hämta tillägg”.

firefox-tillägg

På höger sida ser du alla för närvarande installerade plugins. Längst upp ser du en kugghjulsikon som låter dig söka manuellt efter tilläggsuppdateringar, installera tillägget från en fil eller stänga av automatiska tilläggsuppdateringar. Om du vill uppdatera dina tillägg manuellt, avmarkera bara motsvarande ruta.

När det gäller själva tilläggen har du flera alternativ. Du kan avinstallera plugin som tar bort den helt. Du kan också inaktivera plugin-programmet som kommer att inaktivera funktionen men lämna det inställt på Firefox .

Äntligen knappen alternativ(Alternativ)” är specifik för varje tillägg och låter dig anpassa alternativen som inkluderas av utvecklaren. Till exempel alternativen för tillägget “Sök efter bild från Google » låter dig välja om du vill visa kameraikon(kameraikon) när du håller muspekaren över bilden.

firefox-alternativ

Det är ungefär allt du kan göra med tillägg. Om du klickar på ” Utseende(Utseende)”, kan du ändra Firefox tema(Firefox-tema) till något annat tema som du har installerat.

firefox teman

Klicka på knappen Sätta på(Aktivera) » för att aktivera det nya temat för Firefox , och temat bör tillämpas utan att starta om webbläsaren. Klicka slutligen “Plugins(Plugins) » för att hantera alla installerade plugins. Som standard i Firefox installerat OpenH264 Video Codec-plugins(OpenH264 Video Codec) och Primetime innehållsdekryptering så att du enkelt kan titta Youtube , Netflix och annan onlinevideo!(Netflix)

Firefox plugins

I allmänhet är användningen av tillägg i Firefox mycket enkelt och kan öka kraftigt kraft och anpassningsmöjligheter(kraft och anpassning) av webbläsaren. Om du redan använder Firefox se till att kolla in mitt inlägg om hur du gör det igen Firefox snabbt och konfigurera inställningar i about:config. Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!

Även om Firefox-användningen har minskat under de senaste åren, är den fortfarande på andra plats efter Google Chrome när det gäller användning. Den främsta orsaken bakom det är tillägg. Firefox kan anpassas på en miljon olika sätt, något som ingen annan webbläsare kan replikera till den nivån.

I Firefox lingo kan tillägg bestå av ett antal saker: tillägg, teman, plugins, tjänster, sökleverantörer, språkpaket etc. Tillägg låter dig ändra hur Firefox fungerar, utöka dess funktionalitet eller anpassa webbläsarens utseende.

I den senaste versionen av Firefox uppdateras tillägg automatiskt, även om detta kan ändras i inställningarna. Dessutom har tillägg som du installerar från tilläggssidan i webbläsaren Firefox alla godkänts av Mozilla och bör vara säkra att använda. Du kan också ladda ner tillägg från tredje parts webbplatser och installera dem manuellt, men dessa tillägg kontrolleras inte av Mozilla.

firefox main

Hitta tillägg

Låt oss börja med att hitta några tillägg att installera i Firefox. Det finns två sätt du kan gå tillväga för att göra detta: antingen via webbläsaren själv eller via webbsidan för Firefox tilläggsgalleri. För den förstnämnda metoden, klicka på inställningsikonen längst till höger (tre horisontella linjer) och klicka sedan på Tillägg.

inställningstillägg

Detta öppnar en annan flik där du kan hitta och hantera tillägg, tillägg, teman, plugins, etc. Om du redan vet vad du letar efter kan du helt enkelt söka efter tillägget i rutan högst upp.

skaffa tillägg

För att installera ett tillägg klickar du bara på Installera knapp. Vissa tillägg kräver en omstart av webbläsaren och andra inte. Av någon anledning är det bara webbplatsgalleriet som visar vilka tillägg som inte kräver omstart.

installera tillägget firefox

Det andra sättet att hitta tillägg är att besöka Mozillas tilläggswebbplats. Jag gillar det här gränssnittet eftersom det är bättre att söka efter kategorier, populäraste, högst rankade, flest användare, senaste, etc.

firefox webbplatstillägg

Det är också mycket lättare att hitta teman och samlingar på webbversionen. Samlingar är en riktigt cool sektion som skapas av användare som grupperar flera Firefox-tillägg som relaterar till en specifik idé eller koncept.

Till exempel kan du installera Reference Desk-samlingen, som kommer att installera ScrapBook, Merriam-Webster och Memonic Web Clipper tillsammans. Om du är en webbutvecklare har Web Developer’s Toolbox 12 tillägg som är perfekta för felsökning, redigering och felsökning av webbprojekt.

Nu när du har installerat några tillägg och teman, låt oss prata om hur vi kan hantera dem.

Hantera tillägg

Det första du kanske lägger märke till efter att du har installerat ett tillägg är en ny ikon i ditt Firefox-verktygsfält. Här har jag en AdBlock Plus-ikon och en NoScript-ikon som lades till automatiskt.

inga skripttillägg

Genom att ha knapparna i verktygsfältet kan jag styra inställningarna för varje webbsida jag besöker, så det är vettigt att ha dem där. Andra tillägg kommer inte nödvändigtvis att lägga till en knapp i ditt verktygsfält. Du kan anpassa vad som visas i ditt verktygsfält genom att klicka på inställningsikonen och sedan klicka på Anpassa allra längst ner.

anpassa firefox

Detta öppnar en ny flik som låter dig anpassa Firefox. Till vänster finns en sektion som heter Ytterligare verktyg och funktionervilket är i princip alla alternativ som för närvarande är tillgängliga för dig att lägga till i verktygsfältet eller till inställningsmenyn till höger.

Dra och släpp objekt efter önskemål. Om det finns andra knappar tillgängliga för tilläggen du har installerat, kommer dessa extra knappar att dyka upp i den vänstra delen.

Låt oss nu gå tillbaka till tilläggssidan som vi började med i början av artikeln. Du kommer nu att se att sidan som standard öppnas till Tillägg fliken istället för att hämta tillägg.

firefox-tillägg

På höger sida ser du alla för närvarande installerade plugins. Längst upp ser du en kugghjulsikon, som gör att du manuellt kan söka efter tilläggsuppdateringar, installera ett tillägg från en fil eller stänga av automatiska uppdateringar av tillägg. Om du vill uppdatera dina tillägg manuellt, avmarkera helt enkelt lämplig ruta.

När det gäller själva tilläggen har du ett par alternativ. Du kan ta bort plugin-programmet, vilket kommer att avinstallera det helt. Du kan också inaktivera en plugin, som kommer att stänga av funktionen, men behålla den installerad i Firefox.

Slutligen alternativ knappen är specifik för varje tillägg och låter dig konfigurera inställningar som inkluderas av utvecklaren. Till exempel låter alternativen för Sök efter bild från Google-tillägget dig välja om kameraikonen ska visas eller inte när du håller muspekaren över en bild.

firefox-alternativ

Det är ungefär allt du kan göra med tillägg. Om du klickar på Utseendekan du ändra Firefox-temat till vilket annat tema du har installerat.

firefox teman

Klicka på Gör det möjligt knappen för att aktivera ett nytt tema för Firefox och temat ska tillämpas utan att behöva starta om webbläsaren. Klicka till sist på plugins för att hantera alla installerade plugins. Som standard har Firefox OpenH264 Video Codec och Primetime innehållsdekryptering plugins installerade så att du kan titta på YouTube, Netflix och andra onlinevideor utan problem!

firefox plugins

Sammantaget är det väldigt enkelt att använda tillägg i Firefox och kan lägga till en hel del kraft och anpassning till webbläsaren. Om du redan använder Firefox, se till att kolla in mitt inlägg om att göra Firefox snabb igen och justera inställningarna i about:config. Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!