Hur man använder eller redigerar vektorer som laddats ner från Freepik

Vad är Freepik? Det är en sökmotor som skapats speciellt för webbdesigners och grafiska designers. Den innehåller vektorbilder, foton av utmärkt kvalitet och många andra element; som låter dig skapa innovativa och helt kreativa mönster. Den här artikeln kommer att berätta hur använd eller modifiera vektorer som laddats ner från Freepik i dina mönster .

Vad är en vektor- eller vektorbild?

Först måste du definiera en vektor eller vektorbild. Avser en digital illustration skapad av linjer, punkter och kurvor ; Den innehåller också olika effekter som kan ändras, till exempel färg. Den här filtypen skiljer sig från vanliga .png- eller .jpg-bilder.

De flesta vektorbilder finns tillgängliga i filer med filtillägget .eps eller .Ai . Som kan användas eller modifieras genom att anpassa dem till behoven i ditt projekt; utan att tappa kvalitet. Vektorbilder består av matematiska ekvationer och olika geometriska figurer; som linjer, prickar etc.

Dessutom kan det vara redigerad i färger och nyanser att skapa bilder på ett kreativt och fritt sätt. Alla dessa inställningar för färg, storlek, former, etc. de kan tillverkas utan kvalitetsförlust. Vektorfiler är lättare än högupplösta bilder; vilket gör den här typen av filer idealiska när du lägger till dem i presentationer.

Freepik erbjuder alla dessa alternativ fri och med en mängd olika kategorier för att anpassa dem till alla behov; så att du kan ladda ner och använda dem.

Hur använder eller ändrar man vektorerna som laddats ner från Freepik?

För att använda eller ändra vektorerna som laddats ner från Freepik är det nödvändigt att ha vissa specifikationer. Till exempel bör du använda en vektorgrafikredigerare som Corel Photo Paint . Andra alternativ är: Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Autodesk-grafik (MAC och iOS), Gravit Designer, Inkscape eller Vectr; det senare är gratisalternativ.

Här är stegen för att använda eller redigera vektorer som laddats ner från Freepik:

  1. TillgångFreepik.es.
  2. Det första du ska göra är att välja den version du ska använda, gratis- eller Premium-alternativet. För att göra detta måste du gå till menyn Filter och markera rutan “Gratis”. I samma meny kan du markera vektorrutan för att utföra en specifik sökning.
  3. Ladda ner vektor- eller vektorbild använda sig av. Glöm inte att du måste ha vektorgrafikredigeraren för att kunna öppna filen och börja redigera.
  4. När vektorn öppnas med motsvarande förlängning. Du måste ta hänsyn fillager . Du måste låsa upp dem för att redigera varje objekt separat.
  5. Dela upp alla objekt för att redigera dem individuellt. Om du inte kan dela upp element på traditionellt sätt måste det bero på att filen har en klippmask. I det här fallet måste du högerklicka på filen och välja alternativet “Ta bort klippmask”. På detta sätt delas alla motsvarande element upp.
  6. de texten till bild kan också redigeras med vektorredigerare; eftersom den ursprungliga källan till filen i allmänhet inte stöds och därför inte är tillgänglig när filen öppnas. På Internet finns det alternativ att ladda ner gratis typsnitt att använda när du redigerar vektorer.

Skapa kreativa mönster med Freepik

Om du har vektorredigeraren kommer dessa att vara verktygen som behövs för att använda eller modifiera vektorerna som laddats ner från Freepik, du kan samma redigera nedladdade mallar . Detta är väldigt enkelt och snabbt och låter dig dra nytta av alla alternativ som erbjuds av Freepik. Det är en lösning för att skapa kreativa mönster utan komplikationer.

Kom ihåg att du förutom Adobe Illustrator kan använda gratis redigerare som Gravit Designer i sin webbversion. Det gör det möjligt att importera och modifiera vektorer med tilläggen .eps, .svg och .Ai. Dess gränssnitt är ganska enkelt och lätt att använda och tillåter design av hög kvalitet gratis.

Relaterade Artiklar

Back to top button