Hur man använder Elgato HD60S med en bärbar dator för att spela in eller streama konsolspel

Elgato HD60S(Elgato HD60S) är ett externt inspelningskort som kan användas för att spela in eller streama konsolspel via PC. Medan(Medan) många fångstkort sätts in i kortplatsen PCI-E din PC HD60S är extern vilket innebär att du kan använda din bärbara dator. I den här guiden kommer vi att förklara hur du använder
Elgato HD60S med en bärbar dator.

Vi går igenom varje steg så att du kan se till att du gör allt rätt. För det mesta behöver du bara installera rätt programvara på din dator och ansluta den ordentligt. Om du använder PS4 måste du slutföra ett steg innan HD60S kommer att funka. Vi kommer att förklara allt nedan.

Konsolinställning(Setup Console) för uppgifter(Inspelning) eller streaming

Först, om du använder PS4 måste du först inaktivera HDCP i inställningsmenyn. För att göra detta, aktivera PS4 och gå till inställningsmenyn(navigera till inställningsmenyn). Gå till botten av inställningsmenyn och välj “Systemet”(‘Systemet’) . Avmarkera därifrån “Aktivera HDCP”(alternativet ‘Aktivera HDCP’) . Starta om PS4.

Besök sedan Elgato (besök Elgato) för att ladda ner den nödvändiga programvaran. Efter installationen måste du starta om din bärbara dator.

När du har gjort det är det dags att ansluta PS4 till en bärbar dator. Du behöver en kabel för detta. HDMI och bifogas USB-kabel(USB-C) till USB 3.0 ingår leveransset Elgato HD60S(Elgato HD60S).

Din bärbara dator borde ha(måste ha) följande egenskaper.

  • USB 3.0 eller 3.1 port(En USB 3.0- eller 3.1-port)
  • HDMI-port(En HDMI-port)

Efter att ha sett till att din bärbara dator har dessa föremål, ta Elgato HD60S och anslut den till konsolen via “HDMI in”-porten.(anslut den till din konsol via “HDMI in”-porten.)

Då måste du anslut USB-C-porten på Elgato HD60S till en ledig USB 3.0- eller 3.1-port(anslut USB-C-porten på Elgato HD60S till en ledig USB 3.0- eller 3.1-port) på din bärbara dator. Notera. Versionen måste vara 3.0 eller högre annars fungerar den inte.(Obs: Det måste vara 3.0 eller högre annars fungerar det inte.)

För tillfället har du två alternativ. Du kan antingen ansluta signalen PS4 till den bärbara datorn genom utgången HDMI eller använd denna utgång HDMI och anslut den till din TV. Med det sista alternativet kommer du att kunna se signalen PS4 på din TV i normalt läge. Om du inte har en andra skärm eller TV måste du titta på spelet med hjälp av inspelningsprogramvara. Vi kommer att titta närmare på detta.

Inspelning eller utsända(Strömma) med hjälp av Elgato HD60S

Nu när du har anslutit korrekt Elgato HD60S bärbar dator är det dags att ställa in streamingprogramvaran. Jag skulle rekommendera att använda OBS Studio . Du kan ladda ner den här.

Klicka i OBS ‘+’ under fältet Källor(Källor)” och välj “Videoinspelningsenhet”(‘Videoinspelningsenhet’) .

Då måste du välja Elgato Game Capture HD i rullgardinsmenyn över enheter. Nu OBS(OBS) hämtar videon från din konsol.

Slutligen till OBS uppfattas(OBS) ljud, du måste högerklicka på ny “Videoinspelningsenhet”( ‘Video Capture Device’) i fältet Källor i OBS och välj ” Egenskaper”. (Egenskaper. ) I egenskapsfönstret scrolla ner(rulla till botten) och klicka på rullgardinsmenyn “Ljudutgångsläge”( ‘Ljudutgångsläge’) . Välj “Skrivbordsljudutgång (WaveOut)”.(‘Mata ut skrivbordsljud (WaveOut)’.)

Nu finns det två olika vägar:

Om du har anslutit HDMI till din bärbara dator:(Om du anslutit HDMI till din bärbara dator: ) är du redo – du kan börja spela in eller streama normalt, och allt ljud och video kan ses via OBS Studio . Tryck på F11(Tryck på F11) för att se den i helskärm.

Om du har anslutit HDMI till en annan skärm:(Om du anslutit HDMI till en annan skärm:) måste du koppla in dina hörlurar till ljudporten på Elgato HD60S att höra ljudet.

Om du är ny på OBS För det första finns det två saker att tänka på. För det första, om du bara spelar in, kan du klicka på inställningsknappen i det nedre högra hörnet OBS och gå sedan till ” Slutsats(Produktion)”. Se till att ditt inspelningsformat är inställt härifrån MP4 .

Om du vill sända, klicka på ” inställningar(Inställningar)” och använd fliken Broadcast. (använd fliken stream.)Vissa tjänster som t.ex Rycka till låter dig komma in direkt genom OBS . Andra tjänster kräver att du kopierar och klistrar in din streamnyckel från ditt streamingkontos kontrollpanel.

När du har konfigurerat är allt du behöver göra att klicka “Börja streama”(‘Börja streama’) eller “Börja filma”(‘Starta inspelning’) på huvudpanelen OBS att börja. Om du vill kan du klicka för att spela in och streama samtidigt.

Sammanfattning

Detta för oss till slutet av vår användningsguide. Elgato HD60S med en bärbar dator. Jag hoppas att den här guiden har varit till hjälp. Om du behöver hjälp eller är osäker på några av stegen, lämna gärna en kommentar så återkommer jag så fort jag kan.

Elgato HD60S är ett externt inspelningskort som kan användas för att spela in eller streama konsolspel på en PC. Medan många fångstkort får plats i PCI-E-platsen på din PC, är HD60S extern, vilket innebär att du kan använda din bärbara dator. I den här guiden kommer vi att förklara hur du kan använda en Elgato HD60S med din bärbara dator.

Vi kommer att gå igenom varje steg så att du kan säkerställa att du får processen rätt. För det mesta, allt du behöver göra är att ha rätt programvara på din PC och koppla in saker på rätt sätt. Om du använder en PS4 kommer det att finnas ett steg du måste följa innan HD60S kommer att fungera. Vi kommer att förklara allt nedan.

Konfigurera konsol för inspelning eller streaming

För det första, om du använder en PS4 måste du först stänga av HDCP i inställningsmenyn. För att göra detta, slå på din PS4 och sedan navigera till inställningsmenyn. Navigera till botten av inställningsmenyn och Välj ‘Systemet’. Därifrån avmarkerar du Alternativet “Aktivera HDCP”.. Starta om din PS4.

Besök sedan Elgato för att ladda ner den nödvändiga programvaran. Du måste starta om din bärbara dator efter installationen.

När du har gjort det är det dags att ansluta din PS4 till din bärbara dator. För att detta ska fungera behöver du en HDMI-kabel och den medföljande USB-C till USB 3.0-kabeln som följde med Elgato HD60S.

Din bärbara dator måste ha följande specifikationer.

  • En USB 3.0- eller 3.1-port
  • En HDMI-port

När du har bekräftat att din bärbara dator har dessa element, ta din Elgato HD60S och anslut den till din konsol via “HDMI in”-porten.

Därefter måste du anslut USB-C-porten på Elgato HD60S till en ledig USB 3.0- eller 3.1-port på din bärbara dator. Obs: Det måste vara 3.0 eller högre annars fungerar det inte.

Vid det här laget har du nu två val. Du kan antingen ansluta PS4-signalen till din bärbara dator via HDMI-utgången, eller så kan du använda den HDMI-utgången och ansluta den till en TV. Med det senare alternativet kommer du att kunna se PS4-signalen på din TV som vanligt. Om du inte har en andra skärm eller en TV, måste du se spelet via inspelningsprogrammet. Vi tar upp det härnäst.

Spela in eller streama med en Elgato HD60S

Nu när du har Elgato HD60S ansluten till din bärbara dator på rätt sätt är det dags att ställa in streamingprogramvaran. Jag rekommenderar att du använder OBS Studio. Du kan ladda ner den här.

På OBS klickar du på ‘+’ under Källor ruta och välj “Videoinspelningsenhet” alternativ.

Därefter måste du välja “Elgato Game Capture HD” i enhetsrullgardinsmenyn. OBS hämtar nu videon från din konsol.

Slutligen, för att OBS ska ta upp ljudet måste du högerklicka på det nya “Videoinspelningsenhet” i din källruta i OBS och klicka egenskaper. i egenskapsfönstren, scrolla till botten och klicka på “Ljudutgångsläge” rullgardinsmenyn. Välj “Mata ut skrivbordsljud (WaveOut)”.

Det finns nu två olika vägar att ta:

Om du anslutit HDMI till din bärbara dator: du är klar – du kan börja spela in eller streama som vanligt och allt ljud och video kan ses via OBS Studio. Tryck på F11 för att visa den i helskärm.

Om du anslutit HDMI till en annan skärm: Du måste ansluta dina hörlurar till ljudporten på Elgato HD60S för att höra ljudet.

Om du är ny på OBS finns det i första hand två saker att tänka på. För det första, om du bara spelar in, kan du klicka på inställningsknappen längst ner till höger på OBS och sedan klicka på Produktion flik. Härifrån, se till att ditt inspelningsformat är inställt på MP4.

Om du vill streama, klicka inställningar och använd fliken stream. Vissa tjänster, som Twitch, låter dig logga in direkt via OBS. Andra tjänster kräver att du kopierar och klistrar in strömningsnyckeln från ditt strömningskontos instrumentpanel.

När du väl har konfigurerat det är allt du behöver göra klick “Börja streama” eller ‘Börja filma’ från OBS-instrumentpanelen för att börja. Om du vill kan du klicka för att spela in och streama samtidigt.

Sammanfattning

Det leder oss till slutet av vår guide om hur man använder en Elgato HD60S med en bärbar dator. Jag hoppas att den här guiden har visat sig vara användbar. Om du behöver hjälp eller om du är osäker på några av stegen får du gärna lämna en kommentar så återkommer jag till dig så snart jag kan.

Relaterade Artiklar

Back to top button