Hur man använder Cortana med ett lokalt användarkonto på Windows 10

Inte så länge sedan Microsoft släppte november höst(november höst) uppdatering för Windows 10 , som innehåller många förbättringar samt flera nya funktioner. En funktion som många användare har efterfrågat är möjligheten att använda Cortana med lokala användarkonto(användarkonto) istället för Microsoft konto(Microsoft konto) . Så långt ingången till Windows 10 Med Microsoft konto(Microsoft-konto) var ett krav utan vilket Cortana skulle inte fungera alls. Microsoft lyssnade på feedback från sina användare och låter dig nu använda Cortana även i lokala användarkonton. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du kan fåCortana på din enhet med Windows 10 med traditionella lokala användarkonto(användarkonto) .

Vad bör du veta om att använda Cortana med lokala användarkonto(användarkonto) i Windows 10

Innan vi visar dig alla steg som krävs för att aktivera Cortana i lokal användarkonto(användarkonto) i Windows 10 du borde känna till en väldigt viktigt(mycket viktig) sak:

Även om du kan anpassa Cortana att arbeta med lokala användarkonto (användarkonto)Windows 10 behöver du fortfarande data Microsoft konto(Microsoft-konto) för aktivering och använder Cortana(te och använd Cortana). Du kommer att fortsätta att använda din lokala användarkonto(användarkonto) i Windows 10 men att använda Cortana du måste också tillhandahålla Microsoft konto(Microsoft konto) . Detta konto kommer inte att användas till annat än Cortana och det finns ingen anledning att byta det lokala kontot till Microsoft konto(Microsoft konto) . Om vi ​​inte lyckades förklara något tillräckligt tydligt, vänligen ha tålamod och läs hela guiden. I slutet kommer du att förstå saker bättre.

Hur man tvingar Cortana arbete(Cortana arbete) med ett lokalt konto i Windows 10

Det första du behöver göra är att logga in på din lokala användarkonto(användarkonto) . Sedan klicka eller tryck(klicka eller tryck på) fält Sök (sökfält)Cortana i aktivitetsfältet.

Sen längst ner dialog ruta (dialog ruta)Cortana(Cortana) Hon kommer att berätta lite om sig själv och sedan fråga om du vill tända henne. Klick(Klicka) eller tryck på ” Ytterligare “.(Nästa)

Windows 10, Cortana, lokal, användare, konto, som

Cortana(Cortana) kommer att informera dig om att Microsoft samlar in och använder information om dig och dina enheter för att ” do(Microsoft) alla möjlig”. (“gör hennes bästa arbete”)Detta är en snabb översikt sekretesspolicyer (sekretesspolicy)Cortana(Cortana) , och det ger också en länk där du kan öppna hela sekretesspolicy(Sekretesspolicy) . Om du håller med om det Microsoft använder din information klicka eller tryck på ” (klicka eller tryck)Använd Cortana(Använd Cortana) » för att fortsätta inställningen.

Windows 10, Cortana, lokal, användare, konto, som

Efter att ha godkänt sekretessvillkoren Cortana kommer att be dig logga in med Microsoft konto(Microsoft konto) . Det här är hennes exakta ord: “Innan vi börjar måste du logga in med ett Microsoft-konto”(“Innan vi börjar måste du logga in med ett Microsoft-konto”) . Låter konstigt, eller hur? Äntligen vill vi använda Cortana i lokal användarkonto(användarkonto) och inte in Microsoft konto(Microsoft konto) . Men, som vi nämnde i det första avsnittet av denna guide, för att fungera Cortana(Cortana) krävs fortfarande Microsoft konto(Microsoft konto) . Detta konto kommer endast att användas Cortana(Cortana) för att förse dig med de tjänster som den är designad för.

Som du kommer att se senare kan du som tur är anpassa Microsoft konto(Microsoft-konto) att använda endast(bara med Cortana och inte med några andra funktioner eller applikationer från Windows 10 . Det kommer inte heller att ersätta ditt lokala konto i Windows 10 .

Vid det här laget måste du klicka på ” Att komma in(Logga in) ” .

Windows 10, Cortana, lokal, användare, konto, som

Stiga på(Skriv in din data Microsoft-konto och klicka(Microsoft-konto och klicka) eller tryck Att komma in(Logga in) . Om du inte redan har det Microsoft konto(Microsoft-konto), kan du också skapa(Skapa en) den direkt i den här dialogrutan.

Windows 10, Cortana, lokal, användare, konto, som

I detta skede Microsoft kommer att försöka övertyga dig att byta lokalt användarkonto (användarkonto)Windows 10 per konto Microsoft(Microsoft konto) . Dra inte för dra slutsatser och läs noga: längst ner i detta dialog ruta(dialogruta) hittar du länken “Logga in på den här appen istället”(“Logga in på just den här appen istället”) . Om du klickar eller trycker på den här länken kommer din Microsoft konto(Microsoft-konto) kommer endast att användas med Cortana och med inget annat. Varken Windows 10 inte heller någon annan applikation eller funktion(app eller funktion) kommer inte att kunna använda din Microsoft konto(Microsoft konto) . Du kommer att fortsätta att använda din lokala användarkonto(användarkonto) i Windows 10.som förut.

Windows 10, Cortana, lokal, användare, konto, som

Det är allt! Nu Cortana aktiverad och körs för ditt lokala konto på din Windows 10-enhet.

Windows 10, Cortana, lokal, användare, konto, som

Slutsats

Möjlighet att använda Cortana med lokala användarkonto(användarkonto) i Windows 10 visar att Microsoft lyssnar på feedback från sina användare. Och att de är villiga att luckra upp sin policy på sina mjukvaruprodukter. Vi är mycket glada över att detta hände och vi tror att detta steg kommer att öka antalet personer som regelbundet använder Cortana. Nu när du vet hur du slår på Cortana(Cortana) för din lokala användarkonto(användarkonto) i Windows 10 prova och låt oss veta vad du tycker. Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

För inte så länge sedan släppte Microsoft höstuppdateringen för november för Windows 10, som ger många förbättringar och även flera nya funktioner. En av funktionerna många användare efterfrågade är möjligheten att använda Cortana med ett lokalt användarkonto istället för ett Microsoft-konto. Fram tills nu var det ett obligatoriskt krav att logga in på Windows 10 med ett Microsoft-konto, utan vilket Cortana inte skulle fungera alls. Microsoft lyssnade på användarnas feedback och låter dig nu använda Cortana även på lokala användarkonton. I den här artikeln visar vi hur du kan ha Cortana på din Windows 10-enhet samtidigt som du använder ett traditionellt, lokalt användarkonto.

Vad bör du veta om att använda Cortana med ett lokalt användarkonto i Windows 10

Innan vi visar dig alla steg som krävs för att aktivera Cortana på ett lokalt användarkonto i Windows 10, finns det en väldigt viktigt sak du borde veta:

Även om du kan ställa in Cortana för att fungera på ett lokalt Windows 10-användarkonto, behöver du fortfarande informationen om ett Microsoft-konto för att aktivera och använda Cortana. Du kommer att fortsätta använda ditt lokala användarkonto i Windows 10, men för att använda Cortana måste du också tillhandahålla ett Microsoft-konto. Det här kontot kommer inte att användas till något annat, förutom Cortana och det finns ingen anledning att byta ditt lokala konto till ett Microsoft-konto. Om vi ​​inte lyckades förklara saker tydligt nog, ha tålamod och läs hela guiden. Du kommer att förstå saker bättre i slutet av det.

Hur man får Cortana att fungera med ett lokalt konto i Windows 10

Det första du behöver göra är att logga in med ditt lokala användarkonto. Klicka eller tryck sedan på Cortanas sökfält från aktivitetsfältet.

Windows 10, Cortana, lokal, användare, konto, hur

Sedan, längst ner i Cortanas dialogruta, kommer hon att berätta lite om sig själv och sedan fråga dig om du vill aktivera henne. Klicka eller tryck på Nästa knapp.

Windows 10, Cortana, lokal, användare, konto, hur

Cortana kommer att låta dig veta det, för att hon ska kunna det “gör hennes bästa arbete” , Microsoft samlar in och använder information om dig och dina enheter. Detta är en inblick i Cortanas sekretesspolicy och hon ger också en länk som du kan använda för att öppna hela sekretesspolicy. Om du är OK med att Microsoft använder din information, klicka eller tryck Använd Cortana för att fortsätta med installationen.

Windows 10, Cortana, lokal, användare, konto, hur

Efter att ha godkänt dess sekretessvillkor kommer Cortana att be dig logga in med ett Microsoft-konto. Det här är hennes exakta ord: “Innan vi sätter igång måste du logga in med ett Microsoft-konto”. Låter konstigt, eller hur? När allt kommer omkring vill vi använda Cortana på ett lokalt användarkonto, inte ett Microsoft-konto. Men, som vi nämnde i det första avsnittet av denna handledning, behöver Cortana fortfarande ett Microsoft-konto för att hon ska fungera. Det här kontot kommer endast att användas av Cortana för att ge dig de tjänster hon är byggd för att tillhandahålla.

Lyckligtvis, som du kommer att se senare, kommer du att kunna ställa in Microsoft-kontot som ska användas endast med Cortana, inte med några andra funktioner eller appar från Windows 10. Det kommer inte heller att ersätta ditt lokala konto i Windows 10.

För nu måste du trycka på logga in knapp.

Windows 10, Cortana, lokal, användare, konto, hur

Ange detaljerna för ditt Microsoft-konto och klicka eller tryck på logga in. Om du inte redan har ett Microsoft-konto kan du också välja att Skapa en direkt från den här dialogrutan.

Windows 10, Cortana, lokal, användare, konto, hur

I det här steget kommer Microsoft att försöka övertyga dig om att byta ditt lokala Windows 10-användarkonto till ett Microsoft-konto. Dra inte för dra slutsatser och läs noga: längst ner i den här dialogrutan hittar du en länk som säger “Logga in på just den här appen istället”. Om du klickar eller trycker på den här länken kommer ditt Microsoft-konto endast att användas med Cortana, inte med något annat. Varken Windows 10, eller någon annan app eller funktion, kommer att kunna använda ditt Microsoft-konto. Du kommer att fortsätta använda ditt lokala användarkonto i Windows 10, precis som tidigare.

Windows 10, Cortana, lokal, användare, konto, hur

Det är allt! Nu är Cortana aktiverat och fungerar för ditt lokala konto på din Windows 10-enhet.

Windows 10, Cortana, lokal, användare, konto, hur

Slutsats

Att kunna använda Cortana med ett lokalt användarkonto i Windows 10 visar att Microsoft lyssnar på sina användares feedback. Och att de är redo att lossa på sina policyer angående sina mjukvaruprodukter. Vi är verkligen glada över att se detta hända och vi tror att detta drag kommer att öka antalet personer som använder Cortana regelbundet. Nu när du vet hur du aktiverar Cortana för ditt lokala användarkonto, i Windows 10, prova henne och låt oss veta vad du tycker. Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button