Hur man använder Continuum på Windows 10 Mobile utan Microsoft Display Dock

När de meddelade Kontinuum funktion(Continuum-funktion) in Windows 10 Mobil , Microsoft gjorde en demo av hur det fungerar med hjälp av Microsoft Display Dock . Detta är en dockningsstation som låter dig ansluta USB-tangentbord och mus(USB-tangentbord och mus) till smartphone, display med HDMI-port(HDMI-port) eller displayport och tredje USB-enhet,(USB-enhet) t.ex. minneskort(memory stick) eller extern hårddisk. Ändå, Microsoft inte väl kommunicerat att du egentligen inte behöver en doc Microsoft Display Dock(Microsoft Display Dock) att förvandla din smarttelefon med Windows 10 mobil.i PC. Du kan göra det helt trådlöst utan denna dockningsstation. Här är hur:

Här är vad du behöver för trådlös användning Kontinuum:

I vår recension Microsoft Display Dock vi nämnde att även om idén bakom denna docka är fantastisk, har den några nackdelar, inklusive det faktum att denna docka knyter användaren till ett skrivbord och inte är så mobil som den borde vara. Lyckligtvis(Lyckligtvis) app Continuum(Continuum-appen) in Windows 10 Mobil låter dig ansluta till ett trådlöst nätverk. Att förvandla en smartphone Windows 10 Mobil(Mobil smartphone) till PC, kan du använda följande trådlösa enheter:

  • Visa med Miracast-stöd(Miracast-stöd) eller Microsoft trådlös bildskärmsadapter(Microsoft Wireless Display Adapter) som låter dig vända valfri TV eller display(TV eller display) med HDMI-port(HDMI-port) in trådlös display(trådlös display) som du kan ansluta till.
  • Bluetooth-mus och tangentbord(Bluetooth-mus och tangentbord) . Vilket märke som helst duger.
  • Smartphone med support Kontinuum till exempel Microsoft Lumia 950 och Microsoft Lumia 950 XL.

Hur man vänder en smartphone Windows 10 Mobil(Mobil smartphone) till PC med hjälp av Bluetooth och Miracast(Bluetooth och Miracast)

Anslut först Bluetooth-mus och tangentbord(Bluetooth-mus och tangentbord) till en smartphone med Windows 10 Mobil(Mobil smartphone) . För att göra detta, öppna inställningar(Inställningar)” och gå till ” Enheter -> Bluetooth . Se till att du aktiverat Bluetooth-upptäckt(Bluetooth-upptäckt) på egen hand mus och tangentbord(mus och tangentbord) , och när du ser dem i listan över tillgängliga enheter klickar du på deras namn för att para ihop dem med din smartphone.

När den är ansluten till Bluetooth-tangentbord(Bluetooth-tangentbord) kan du behöva ange bekräftelsekod(bekräftelsekod) på tangentbordet så att anslutningen upprättas. Var uppmärksam på instruktionerna du får och följ dem strikt.

Windows 10 Mobile, Continuum, Microsoft Display Dock, trådlöst

När Bluetooth-tangentbord och mus(Bluetooth tangentbord och mus) är anslutna och fungerar, det är dags att ansluta till trådlös display(trådlös display) . Läs instruktionerna i den här guiden för att lära dig hur du ansluter till en skärm som stöder Miracast in (Miracast)Windows 10 Mobil : Hur man projicerar på TV eller monitor(TV eller bildskärm) från Windows 10 Mobil genom att använda Miracast .

Windows 10 Mobile, Continuum, Microsoft Display Dock, trådlöst

När alla anslutningar är gjorda kan du börja använda din smartphone som en PC.

Varför är det bättre än att använda Microsoft Display Dock ?

Denna lösning är bättre eftersom den är mycket mer mobil. Bluetooth-möss och tangentbord är vanligtvis mindre och mycket lättare att bära med sig än möss och tangentbord USB. (USB-möss) Du behöver ta itu med färre sladdar, och om du tar med Microsoft trådlös bildskärmsadapter(Microsoft Wireless Display Adapter), du kan vända vilken som helst display eller projektor(display eller projektor) med HDMI-port(HDMI-port) till en Miracast-aktiverad skärm. Denna adapter är också mycket liten och lätt att bära. Om du har allt du behöver för att förvandla din Windows 10-smartphone Mobil(Mobil smartphone) till PC utan docka Microsoft Display Dock-stationer(Microsoft Display Dock), prova detta och låt oss veta hur bra det fungerar för dig.

När de tillkännagav Continuum-funktionen i Windows 10 Mobile, gjorde Microsoft en demo av hur det fungerar med hjälp av Microsoft Display Dock. Detta är en docka som låter dig ansluta ett USB-tangentbord och en mus till din smartphone, en skärm som har en HDMI-port eller en DisplayPort och en tredje USB-enhet som ett minne eller en extern hårddisk. Vad Microsoft dock inte kommunicerade särskilt bra är att du egentligen inte behöver Microsoft Display Dock för att förvandla din smartphone med Windows 10 Mobile till en PC. Du kan göra detta helt trådlöst, utan denna docka. Här är hur:

Här är vad du behöver för att använda Continuum trådlöst:

I vår recension av Microsoft Display Dock nämnde vi att även om idén med denna docka är fantastisk har den flera nackdelar, inklusive det faktum att denna docka binder användaren till ett skrivbord och att den inte är så mobil som den borde vara. Lyckligtvis tillåter Continuum-appen i Windows 10 Mobile trådlösa anslutningar. För att förvandla din Windows 10 Mobile-smarttelefon till en PC kan du använda följande trådlösa enheter:

  • En skärm med Miracast-stöd eller en Microsoft Wireless Display Adapter som låter dig förvandla vilken TV eller skärm som helst med en HDMI-port till en trådlös skärm som du kan ansluta till.
  • En Bluetooth-mus och ett tangentbord. Vilket märke som helst duger.
  • En smartphone med stöd för Continuum, som Microsoft Lumia 950 och Microsoft Lumia 950 XL.

Windows 10 Mobile, Continuum, Microsoft Display Dock, trådlöst

Hur du förvandlar din Windows 10 Mobile-smarttelefon till en PC med Bluetooth och Miracast

Anslut först din Bluetooth-mus och ditt tangentbord till din Windows 10 Mobile-smarttelefon. För att göra det, öppna inställningar och gå till Enheter -> Bluetooth. Se till att du aktiverar Bluetooth-upptäckt på musen och tangentbordet och, när du ser dem i listan över tillgängliga enheter, tryck på deras namn för att para ihop dem med din smartphone.

När du ansluter till ett Bluetooth-tangentbord kan du behöva ange en bekräftelsekod på tangentbordet för att anslutningen ska kunna göras. Var uppmärksam på instruktionerna du får och följ dem noga.

Windows 10 Mobile, Continuum, Microsoft Display Dock, trådlöst

När ditt Bluetooth-tangentbord och -mus är anslutna och fungerar är det dags att ansluta till en trådlös skärm. Läs instruktionerna i den här guiden för att se hur du ansluter till en Miracast-aktiverad skärm i Windows 10 Mobile: Hur du projicerar till en TV eller bildskärm från Windows 10 Mobile med Miracast.

Windows 10 Mobile, Continuum, Microsoft Display Dock, trådlöst

När alla anslutningar är gjorda kan du börja använda din smartphone som en PC.

Varför är detta bättre än att använda Microsoft Display Dock?

Denna lösning beror på att den är mycket mer mobil. Bluetooth-möss och -tangentbord är vanligtvis mindre i storlek och mycket lättare att bära än USB-möss och -tangentbord. Du måste ta itu med färre kablar och om du tar med dig en Microsoft Wireless Display Adapter kan du förvandla vilken skärm eller projektor som helst med en HDMI-port till en Miracast-aktiverad skärm. Denna adapter är också mycket liten och lätt att bära. Om du har det som behövs för att förvandla din Windows 10 Mobile-smartphone till en PC, utan en Microsoft Display Dock, testa det och låt oss veta hur bra det fungerar för dig.

Relaterade Artiklar

Back to top button