Hur man använder Avast-tillägget i webbläsarna Chrome, Firefox och Edge

Om du vill kontrollera om det är säkert att besöka en webbplats eller blockera olika onlinespårare kan du använda Avast tillägg(Avast-tillägg) in Chrome webbläsare(Chrome) , Firefox och kant . Så här kan du installera, konfigurera och använda tillägget Avasts (avast)Google Chrome webbläsare(google chrome), Microsoft Edge och Mozilla Firefox i Windows 11/10 .

Vad är en Avast-tillägg?

Avast är ett populärt gratis/betalt antivirusverktyg som du kan använda på Windows 11/10-datorer för att bli av med virus, skadlig programvara etc. Om du inte väljer Premie eller Slutlig Säkerhet, spendera lite pengar, ditt gratis antivirus Avast kommer inte att kunna berätta om en webbplats är säker att besöka eller inte. Det är därför du bör installera ett webbläsartillägg Avast kompatibel med (avast)Krom , Firefox och kant , som är ett tillägg för att genomsöka webbadresser. (webbplats URL scanner addon.) Du behöver inte ha ett antivirusprogram Avast på din dator för att använda detta webbläsartillägg, vilket är den bästa delen.

Funktioner i Avast Browser Extension

Det finns flera funktioner som du kanske gillar:

Den talar om för dig om webbplatsen är säker att besöka eller inte. Oavsett om du besöker sidan direkt eller söker in Google , kan du hitta samma resultat. I vilket fall som helst kan du hitta tre olika ikoner: grön(Grön) säkert(säkert) att besöka), grå(grå)( okänd(Okänd) ), röd(Röd) (inte säkert att besöka). Det bästa är att du kan betygsätta vilken webbplats som helst när du besöker.

Det finns tillfällen då du ständigt ser Google-annonser Annonser , och det verkar för dig att du följer dig runt på internet. För att välja bort intressebaserad annonsering måste du inaktivera olika spårare. Förlängning Avast kan hjälpa dig med detta. Oavsett om det är spårare för sociala medier eller annonser kan du enkelt välja bort personliga annonser.

Olika webbplatser använder olika spårare för att ge sina användare den bästa användarupplevelsen. Men du kanske inte gillar alla sådana metoder och vill bli av med dessa spårare. Detta kan göras med tillägget Avast för (avast)Krom , kant och Firefox .

Fler andra alternativ och funktioner ingår i det här verktyget och du bör använda det för att lära dig mer om dem.

Hur man använder tillägget Avasts (avast)Krom , Firefox och kant

För att använda tillägget Avasts (avast)Krom , Firefox och kant gör följande:

 1. Besök det officiella arkivet för dina webbläsartillägg/tillägg.
 2. Klicka på knappen Lägg till i Chrome/Lägg till i Firefox ” för att installera tillägget.
 3. Klick(Klicka) på tilläggsikonen Avast i verktygsfältet.(avast)
 4. Tryck på knappen DETALJER för att kontrollera relevant information.

Fortsätt läsa om du vill veta mer om dessa steg.

Först måste du installera detta tillägg i din webbläsare. Beroende på webbläsare måste du klicka på ” Lägg till(Lägg till Chrome/Lägg till i Firefox ” för att starta installationsprocessen.

Efter lyckad installation kommer du att se en ikon i verktygsfältet som du kan klicka på för att se information om webbplatsen. Denna panel innehåller huvudsakligen fyra sektioner − Säkerhet”, “Förtroende”, “Sekretess(Säkerhet, förtroende, integritet)” och “Insamling av reklamdata”(Insamling av reklamdata).

Så här använder du Avast-tillägget i Chrome, Firefox och Edge

Kapitel ” Säkerhet (Säkerhet ) ” visar om det är säkert att besöka webbplatsen eller inte. I kapitlet ” Förtroende (Trust ) » Visar en tummen upp/ned-knapp för att betygsätta webbplatsen.

Ytterligare, Sekretess(Sekretess) , som hjälper dig att hitta alla spårare som används av webbplatsen.

Och sist, detta insamling av reklamdata(Insamling av annonsdata) , som visar alla annonsörer och reklamrelaterad information.

De två sista avsnitten har en knapp DETALJER(INFORMATION) . Du kan klicka på den här knappen för att hitta mer information. Det visar till exempel om en webbplats använder en social media tracker, ad tracker etc. Å andra sidan kan du också välja bort olika personliga annonser. Det viktiga är att du kan välja bort sådan reklam från flera annonsörer samtidigt.

Som nämnts tidigare visar detta tillägg en ikon när du söker efter något i en sökmotor. Google eller Bing . En grön sköld betyder att platsen är säker.

Annat än det kommer detta tillägg med några inställningar eller alternativ som du kan använda för att anpassa användningen. Att öppna ” inställningar(Inställningar)”, öppna tilläggspanelen och klicka på kugghjulsikonen för inställningar som är synlig i det övre högra hörnet.

Här kan du hitta dessa alternativ:

 • Markera mina sökresultat
 • Visa verktygstips för sökresultat
 • Visa det totala antalet spårare på sajten
 • Blockera automatiskt alla spårare
 • Tillåta(Tillåt) analys av produktprestanda och användning för ny produktutveckling

Du kan aktivera eller inaktivera dessa funktioner eller alternativ genom att markera eller avmarkera lämplig ruta.

Hur man lägger till en förlängning Avasts (avast)Krom ?

För att installera eller lägga till ett tillägg Avasts (avast)Krom du behöver besöka Chrome webbutik(Chrome Web Store), hitta Avast Online Security och tryck på knappen ” Lägg till i Chrome (Lägg till i Chrome) ” . Processen är nästan densamma i alla webbläsare kant och Firefox men du måste besöka tilläggsgalleriet Firefox istället (Firefox)Chrome webbutik(Chrome webbutik).

Ansluten(Relaterat) : De bästa gratis webbläsartilläggen för att vara anonyma och säkra på din Windows-dator.

Är Avast Chrome-tillägget gratis?

Ja, förlängning Avast Chrome kan installeras och användas i webbläsaren gratis. Du kan installera detta tillägg Avast Online Security i webbläsare kant , Krom och Firefox .

Det är allt! Du kan ladda ner tillägget om du vill. Avast för (avast)Krom och kant från chrome.google.com och för Firefox från addons.mozilla.org .

Läs nu(Läs nu) : Så här avinstallerar du Avast antivirus helt från Windows.

Om du vill kontrollera om en webbplats är säker att besöka eller blockera olika onlinespårare kan du använda Avast tillägg i webbläsarna Chrome, Firefox och Edge. Så här kan du installera, konfigurera och använda Avast-tillägget på Google Chrome, Microsoft Edge och Mozilla Firefox i Windows 11/10.

Hur man använder Avast-tillägget på Chrome, Firefox och Edge

Vad är Avast-tillägget?

Avast är ett populärt gratis/betalt antivirusverktyg som du kan använda på Windows 11/10-datorer för att bli av med virus, skadlig kod, etc. Om du inte väljer Premium- eller Ultimate-säkerheten genom att spendera lite pengar, kan ditt kostnadsfria Avast-antivirus inte berätta om en webbplats är säker att besöka eller inte. Det är därför du bör installera webbläsartillägget Avast som är kompatibelt med Chrome, Firefox och Edge – som är ett tillägg för webbadressskanner. Du behöver inte ha Avast antivirus på din dator för att använda denna webbläsartillägg, vilket är den bästa delen.

Avast webbläsartilläggsfunktioner

Det finns flera funktioner som du kanske gillar:

Den talar om för dig om en webbplats är säker att besöka eller inte. Oavsett om du besöker sidan direkt eller går igenom en Google-sökning kan du hitta samma resultat. Hur som helst kan du hitta tre olika märken: Grön (säkert att besöka), grå (okänd), röd (ej säker att besöka). Det bästa är att du kan betygsätta vilken webbplats som helst när du besöker.

Det kan finnas tillfällen när du ser Google Ads hela tiden, och det verkar som att du följer dig runt på internet. För att välja bort personliga annonser måste du stoppa olika spårare. Avast-tillägget kan hjälpa dig att göra det. Oavsett om det är ett socialt nätverks webbplats spårare eller reklam, kan du enkelt välja bort de personliga annonserna.

Olika webbplatser använder olika spårare för att ge sina användare en bättre användarupplevelse. Men du kanske inte gillar alla sådana metoder och vill bli av med dessa spårare. Det är möjligt att göra det med hjälp av Avast-tillägget för Chrome, Edge och Firefox.

Det finns fler andra alternativ och funktioner som ingår i det här verktyget, och du måste använda det för att veta mer om dem.

Hur man använder Avast-tillägget på Chrome, Firefox och Edge

Följ dessa steg för att använda Avast-tillägget på Chrome, Firefox och Edge:

 1. Besök det officiella arkivet för tillägg/tillägg i din webbläsare.
 2. Klicka på knappen för att installera tillägget.
 3. Klicka på Avast-tilläggsikonen i verktygsfältet.
 4. Klicka på DETALJER för att kontrollera respektive information.

Fortsätt läsa om du vill veta mer om dessa steg.

Först måste du installera detta tillägg i din webbläsare. Beroende på webbläsaren måste du klicka på knappen Lägg till i Chrome/Lägg till i Firefox för att starta installationsprocessen.

När du har installerat det framgångsrikt kan du se en ikon i verktygsfältet som du kan klicka på för att se detaljer om en webbplats. Denna panel innehåller huvudsakligen fyra sektioner – , och .

Hur man använder Avast-tillägget på Chrome, Firefox och Edge

De säkerhet avsnittet visar om en webbplats är säker att besöka eller inte. De Förtroende avsnittet visar en tummen upp/ner-knapp för att betygsätta en webbplats.

Nästa, Integritetsom hjälper dig att hitta alla spårare som används av webbplatsen.

Det sista är insamling av reklamdatasom visar alla annonsörer och reklamrelaterad information.

De två sista avsnitten kommer med en knapp som heter DETALJER. Du kan klicka på den här knappen för att hitta mer information. Till exempel visar det om webbplatsen använder en social nätverksspårare, annonsspårare, etc. Å andra sidan kan du välja bort olika personliga annonser också. Det väsentliga är att du kan välja bort sådana annonser från flera annonsörer samtidigt.

Som nämnts tidigare visar detta tillägg ett märke när du söker efter något i Googles eller Bings sökmotor. En grön sköld betyder att platsen är säker.

Förutom dessa kommer detta tillägg med några inställningar eller alternativ som du kan använda för att anpassa användningen. att öppna inställningaröppna tilläggspanelen och klicka på kugghjulsikonen för inställningar som är synlig i det övre högra hörnet.

Här kan du hitta dessa alternativ:

 • Markera mina sökresultat
 • Visa verktygstips för sökresultat
 • Visa totala spårare på en webbplats
 • Blockera automatiskt alla spårare
 • Tillåt analys av produktprestanda och användning för ny produktutveckling

Du kan aktivera eller inaktivera dessa funktioner eller alternativ genom att lägga till eller ta bort en bock i motsvarande kryssruta.

Hur lägger jag till Avast-tillägget i Chrome?

För att installera eller lägga till Avast-tillägget till Chrome måste du besöka Chrome Web Store, ta reda på det och klicka på knappen. Processen är nästan densamma för webbläsaren Edge och Firefox, men du måste besöka Firefox-tilläggsgalleriet istället för Chrome Web Store.

relaterad: Bästa gratis webbläsartillägg för att vara anonym och säker på din Windows-dator.

Är Avast Chrome-tillägget gratis?

Ja, tillägget Avast Chrome är gratis att installera och använda i webbläsaren. Du kan installera detta Avast Online Security-tillägg i webbläsarna Edge, Chrome och Firefox.

Det är allt! Om du vill kan du ladda ner Avast-tillägget för Chrome och Edge från chrome.google.com och för Firefox från addons.mozilla.org.

Läs nu: Så här avinstallerar du Avast antivirus helt från Windows.

Relaterade Artiklar

Back to top button